Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
EFEKTI NA ORGANIZAM – PRESTANKOM PUSENJA
Ne morate cekati godinama da uocite prednosti nepusenja.
Evo sto Vam se dogadja na samom pocetku:
Þ 20 MINUTA – krvni pritisak i puls se stabilizuju, a periferna cirkulacija se pojacava.
Þ 8 SATI – koncetracija nikotina i ugljen–monoksida se eliminise iz organizma.
Þ 24 SATA – kompletan ugljen-monoksid se eliminise iz organizma.
Þ 48 SATI – je dovoljno da kompletan nikotin nestane iz organizma i da se znacajno poboljsa culo
mirisa i ukusa.
Þ 72 SATA – lakse se dise jer dolazi do relaksacije bronhija.
Þ 3 – 9 MESECI – po prestanku pusenja nestaje sekret u plucima, samim tim i kasalj i
karakteristicno sviranje.
Þ 1 GODINA – rizik od infarkta se smanjuje za 50%.
Þ 15 GODINA – rizik od mozdanog udara je kao kod nepusaca

Liki, evo te sad ovde!

hehe pa ja sam taj
Pipi ima 3 oko 7 culo..bas se motam oko teme i citam sta piskarate i primetio sam ono sto sam i ranije vec znao,mnogo pomaze prica o cigaretama pri ostavljanju istih ,ovaj klub ne sme zamreti jer mislim da ce mnogi propusiti ponovo ,ovako barem imate kome da se jadate i pohvalite ,surovi svet nepusaca nema sluha za ex pusace i njihove krize... z:)
ja cu ostavim ponovo kad me prodje stresan period ,jer u stresnim periodima ne treba ostavljati , zivot tada postane pakao :zima2:
aj pa cvrsto samo !!!!

Doggy, jel proshao stres? Hochemo li ostavljati? :)

Molim vas, pomozite mi, nisam 3 meseca pusila i ladno za Bozic zapalim jednu cigaru i evo vec dve nedelje pusim kao da ih nisam ostavljala.Stalno sebi govorim jos ova kutija i vise necu a u sustini lazem sam sebe..ne znam kako da presecem vec jednom.Ako neko ima neki predlog ili slicno iskustvo volela bih da ga cujem

Odluchila? Prochitala predloge i iskustva? Kako ide?

Auuuu, al' je Pipi resila da nas prodrma
smilie_girl_014.gif

Svaka cast :super:

A evo da dodam i ja nesto korisno.
Iz moje najblize okoline jos dvoje ljudi oko mesec dana vise ne pusi (bez ikakvih pomagala), i jedna osoba koja ne pusi 2 meseca (a uspela je pomocu Tabeksa).
Bez ikakve dileme, sve nas je vise :konfete:
Sredstva nisu bitna, bitno je samo postici cilj :grudvanje3:

:D Odlichan plan liki! Sve se vishe odushevljavam tvojom taktikom sa komshinicom. Shta kazze quitcounter, koliko je proshlo?

Nisam ga ni pokretala. On mi je "guja iz potaje", ako me uhvati žuta minuta u sred noći.
Jedva čekam jutro da ubacim još 100 din. u kasicu. Malo sam povećala sumu (realno bi bilo da ubacujem 80 din. dnevno), ali to mi je kamata za pretrpljeni stres.

I našla sam sebi zanimaciju. Zevam po forumima kada sam dokona, pa čak negde i ubacim po neki komentar. Ima na forumu vegetarijanstva neki lik koji me jako potseća na Pedajzu (ako se tako zove onaj nepušač koji je pre neku godinu visio na ovom forumu i iritirao sve redom), ali prema njemu i nisu tako fini kao što su ljudi ovde bili prema svom davitelju. Pa kome je frka, puši mu se, a neće neka pročešlja po vegetarijanstvu i malo se nasmeje, kao ja.

Vi ste mi najbolja podrška:mazi::mazi:

Ubih se od neizdrzza po ovom vremenu. Srecha da sam prestala da pushim, sad bih verovatno sekla vazduh makazicama za nokte zbog dima a i sigurno bih izlazila napolje po cigarete.

Probaj da čistiš sneg kao ja, možda će ti pomoći da se isprazniš, a i komšije će te više voleti.:grudvanje3:

P.S. Mala šala. Izgleda da mi je smisao za humor obrnuto proporcionalan nervozi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back