Konacno se neko setio da zalepi ovu temu
Narode, svaka vam cast...citam vas, ali ne pisem, nemam ni ja pojma zasto.
Samo tako nastavite
Pipi, kao i uvek, apsolutno u pravu
Da se nadovezem...pisala sam ranije.
Ne pusim preko dve godine...ne znam koliko tacno...prestala sam 29.10...pa racunajte

Pusacki staz punoletan, 18 godina, poslednjih godinu dana pusila po 3 kutije dnevno...broj se samo povecavao, smetalo mi je, hvatala sam sebe stalno da ne znam zasto palim sledecu, ali je palim...
da sam besna na sebe zbog toga, ali pusim i dalje....nesmanjeno. Dok u jednom momentu nisam shvatila da ako tako nastavim, ubicu sama sebe.
E onda sam pronasla ovi temu i mesecima (da, mesecima!!!) samo citala i pratila....i pusila...varila jednu na drugu.... po savetu sa ove teme procitala sam knjigu Alana karra, koja mi je mnogo pomogla.
I kad sam resila da prestanem, razgovarala sa ukucanima o
njihovom buducem ponasanju

...ugasila sam poslednju...bacila preostale 4 kutije u kontejner, sklonila pepeljare i nisam zapalila vise nikad.
Bilo je strasno u pocetku, ali je proslo vrlo brzo.
Ono sto je najvaznije, da ne duzim....ja sam prestala da pusim u periodu vrlo komplikovanog razvoda braka...inace najtezem periodu u mom zivotu.
Nekako, kada sam imala utisak da se sve rusi oko mene, da potpuno gubim kontrolu nad sopstvenim zivotom.....ja sam se koncentrisala na prestanak pusenja...jer to je
nesto sto je kompletno zavisilo samo od mene
I ne mogu da vam opisem koliko sam bila ponosna kada mi je uspelo.
Svi su oko mene bili u cudu.
Sestra mi je govorila...."kakav si ti bila narkoman....da me je neko pitao da mu navedem osobu koja sigurno nikada nece prestati da pusi, ja bih rekla da si to ti "
A jesam bila takva...pusila i u trudnoci i dok sam dojila, i dok sam bila bolesna, i sa takvom upalom pluca da sam pila lekove za bronhijalnu astmu jer nisam mogl;a da disem.
I uspela sam.... i dalje sam ponosna na sebe kao u pocetku.
Divan je to osecaj.
Sada sam srecni bivsi pusac koji zna da ako zapali jednu, nastavice da pusi kao da nista nije bilo.
i znam da za mene, kao i za bilo kog drugog bivseg pusaca ne postoji "samo jedna"....ne, ni samo jedan dim.
Ali to nije mana...tako i treba da bude.
jer...ako hoces da budes nepusac...treba samo da ne pusis

Genijalno