Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ok ovako sada da objasnim ja sve lepo. Imam 17 godina, bavio se sportom, teretana, kosarka sve to. I Jednog dana, tacnije u decembru poceo sam da pusim. Od kad znam za sebe moji roditelji puse, auto, skola, kuca, posao gde god oni puse. Sada ovako posto nisam puno pusio niti sam nesto preterano radio. Evo od ponedeljka prestajem i sve to, nikad nije bio problem da se odreknem neceg, tako nece biti ni ovog. Eh sada da vas ja pitam, cuo sam da postoji med sa nekim dodacima koji ubrzava na neki nacin oporavak disajnih organa i sve to na tu temu. Da li je to uopste istina? Ili dal bih uopste mogao da oporavim disajne organa posle pusenja?

Meni nije problem da ostavim cigare, pitao sam ona pitanja gore cisto da saznam sta, gde, kako, i dal je uopste moguce. A onda mogu da je obrisu posto verujem da nece imati vise od 10 postova :D

Btw. A i nemam toliko vremena da citam 500 strana!

Mlad si sto je dobro,bacaj ta goovna odmah i izbegavaj zadimljene prostorije.Organizam ce se sam obnoviti zato sto ga nisi mnogo unistio,ali ga ne unistavaj vise.

Mlad si sto je dobro,bacaj ta goovna odmah i izbegavaj zadimljene prostorije.Organizam ce se sam obnoviti zato sto ga nisi mnogo unistio,ali ga ne unistavaj vise.
Ovako ja pusio ne pusio ja na neki nacin dim uvlacim :D "Organizam ce se sam obnoviti zato sto ga nisi mnogo unistio,ali ga ne unistavaj vise." to je ono sto sam trebao da cujem :D I da bas kao sto je hirajgoagain reko, "puse ponekad tu i tamo to je valjda ok" ja sam ono na svaka 3-4 dana uzo po 5-10 cigara ono nista preterano, cisto kad se nesto desi i tako to. Pa sam tu filozofiju i gurao, ma nece nista, nisam neki ogroman pusac ovo ono. Ali ok u svakom slucaju hvala vam :D

Ok ovako sada da objasnim ja sve lepo. Imam 17 godina, bavio se sportom, teretana, kosarka sve to. I Jednog dana, tacnije u decembru poceo sam da pusim. Od kad znam za sebe moji roditelji puse, auto, skola, kuca, posao gde god oni puse. Sada ovako posto nisam puno pusio niti sam nesto preterano radio. Evo od ponedeljka prestajem i sve to, nikad nije bio problem da se odreknem neceg, tako nece biti ni ovog. Eh sada da vas ja pitam, cuo sam da postoji med sa nekim dodacima koji ubrzava na neki nacin oporavak disajnih organa i sve to na tu temu. Da li je to uopste istina? Ili dal bih uopste mogao da oporavim disajne organa posle pusenja?

Imam više staža s cigaretama nego ti godina i kao bivši košarkaš savetujem ti da ne bacaš pare na glupost kao što su cigarete.
Naravno, organizam se regeneriše tako da ne brineš što se toga tiče, samo nemoj pušiti i biće sve u redu ( pogotovu što si ti još dete )

Meni nije problem da ostavim cigare, pitao sam ona pitanja gore cisto da saznam sta, gde, kako, i dal je uopste moguce. A onda mogu da je obrisu posto verujem da nece imati vise od 10 postova :D

Btw. A i nemam toliko vremena da citam 500 strana!

Pošto ti nije problem, ostavi ih ODMAH!!!!
A što se pluća i njihovog oporavka tiče, nemoj da brineš. Dovoljno je da nastaviš da se baviš sportom i da provodiš vreme na svežem vazduhu. Brzo ćeš sve izbaciti. A ako baš hoćeš da uzimaš med (što oupšte nije loše), postoji mešavina meda, propolisa i polena koja je jako zdrava. Uzima se po jedna kašičica ujutru, pod uslovom da nisi alergičan na polen. Dobro je i za pluća i za imunitet. Ima da se kupi u prodavnicama koje prodaju pčelinje proizvode. Ili, još bolje, ako poznaješ nekog pčelara, neka ti on to napravi.
I zatvaraj vrata svoje sobe, ako ti roditelji već puše u kući.

Poslednja izmena:
Ljudi, pomagajte!!!
Juče sam iščitavala forum, nervozno čekajući vesti iz bolnice, nikoga na forumu da mu kukam kako mi se puši. A onda sam sedela i pušila, pušila i juče popušila 10 komada. Da nisam imala cigarete u kući možda i ne bih, možda bi me mrzelo da idem do trafike na ovih -10.

Rešila sam da popušim danas ovih 5 što mi je ostalo i od sutra nema više. Nema taktike da imam cigarete negde, pa ako baš bude frka, zapaliću. (Izgleda da će neizostavno biti frka i da ću ja neizostavno popustiti)

Kakav sam nikakav karakter!!!z:cry:
Razočarala sam se u sebe.
Nisam verovala da će mi toliko trebati podrška.
Čitam ponovo Alana Kara, kao da tražim izvor snage da istrajem 48 sati bez cigareta.
Možda me i ubija dosada, vanredno stanje, ne idem na posao.
A činilo mi se da sam baš bila odlučila.

Poslednja izmena:
@Pipi Langstrumpf: "Pishem iz lichnog iskustva. Jedne godine ostavljala na svakih mesec dana ( to je bio uzzas :D) "

Jesi li se i ti ovako užasno osećala kao ja sad?

@Vendika

Kako ti izdržavaš?

Naravno da sam se loshe osechala. A onda, reshenje je opet u mojim rukama, ako hochu da se osecham bash bash dobro, da budem ponosna na sebe, da se osecham kao car careva, e onda jednostavno ne pushim. I to je onaj najlepshi deo ostavljanja. Zaista podizze moral, zaista vracha samopouzdanje i jacha choveka. Chini srechnim. U teshkim vremenima mozzemo pogledati sebe u ogledalo i rechi:" Shta god da je, prochi che. Ostavila sam pushenje, dakle za mene nema prepreka, ja sve mogu" I tako to je i odlichan recept za uspeshno ostavljanje, bash tokom teshkih vremena se baciti na reshavanje problema pushenja, jer to MOZZEMO, to zaivisi od nas i ni od koga drugog, i zato tu mozzemo biti najuspeshniji.
NA mnoge stvari koje se deshavaju u zzivotu, posebno loshe, ne mozzemo uticati. NA sebe mozzemo. I zashto onda ne dozvoliti sebi srechu i zadovoljstvo koje pruzza uspeshno nepushenje?
Jaka si. Jacha nego shto mislish. Ti MOZZESH da ne pushish. Samo je pitanje toga da li verujesh u to, da li zzelish i hochesh. Ako na ove tri stvcari odgovorish potvrdno, za tebe nema prepreke. Dok chekash vesti koje mogu biti i dobre i loshe, dok brinesh o stvarima na koje ne mozzesh uticati, prekrati sebi vreme tako shto chesh se fokusirati na to da ne pushish. Nadji chlanke na internetu o tome, pishi dnevnik, napravi plan kako chesh prestati i pochni. Pochni sad odmah, nemoj popushiti tih 5 cigareta. Neka ti one stoje negde kao simbol uspeha - neka ih uvek bude bash tih pet na broju.

P.S. Bila sam ja juche na forumu. Da si napisala SOS neko bi ti se javio sigurno i podrzzao te da ne zapalish. :)

Ma ja gledam zelene tufnice pored imena koje nisu sijale. Možda je neko i čitao a da se nije ulogovao, kao što sam uradila i ja.
Čak ni Mirka nije bilo.

Nebitno. Sve je prošlo kako je prošlo. Posle ohrabrujućih vesti iz bolnice bilo mi je daleko lakše.

Nadam se da će mi sutra celodnevno prisustvo muža i dece po kući olakšati da istrajem u onom što sam naumila.

P.S. Hvala, Pipi

Ma ja gledam zelene tufnice pored imena koje nisu sijale. Možda je neko i čitao a da se nije ulogovao, kao što sam uradila i ja.
Čak ni Mirka nije bilo.

Nebitno. Sve je prošlo kako je prošlo. Posle ohrabrujućih vesti iz bolnice bilo mi je daleko lakše.

Nadam se da će mi sutra celodnevno prisustvo muža i dece po kući olakšati da istrajem u onom što sam naumila.

P.S. Hvala, Pipi

Ja sam nekad ulogovan ali nisam tu,radim nesto drugo.Ipak,u principu ,cesto pogledam ovu temu,znam kako je u pocetku.Tesko,teze,zajjebano.:D Lakse je ako se bilo ko javi,znam.Rado cu pomoci svima zato sto je pusenje najvece zlo koje moze da zadesi savremenog coveka,to je uzasna droga i cenim svakoga ko se bori i zeli da se okane tog zla.

Čak ni Mirka nije bilo.

P.S. Hvala, Pipi

Biche sve super, uspechesh. Najtezze je odbaciti pushachki pesimizam :D NEgo, evo vidi rezime proshlih dogadjaja:
Vesti iz bolnice su ohrabrujuche.
Ti si pushila.
Da li je pushenje uticalo na povoljnost vesti?
Da li je uticalo na to kako se ti osechash?
Da li je uticalo tako da se osechash bolje dok brinesh?
Ili si se osechala loshe dok pushish?
Ako ti je vech loshe zbog brige, zashto ne uchiniti neshto zbog chega chesh se osechati malo bolje i lakshe podnositi?
Shta bi ti zaista pomoglo da se osechash bolje, hrabrije, smirenije u takvim situacijama?

Ja sam nekad ulogovan ali nisam tu,radim nesto drugo.Ipak,u principu ,cesto pogledam ovu temu,znam kako je u pocetku.Tesko,teze,zajjebano.:D Lakse je ako se bilo ko javi,znam.Rado cu pomoci svima zato sto je pusenje najvece zlo koje moze da zadesi savremenog coveka,to je uzasna droga i cenim svakoga ko se bori i zeli da se okane tog zla.

Lepo je od tebe, Pipi i još nekih što se javljate iako ste prestali da pušite!!!!
Ljudi uglavnom vise na forumu kada je njima frka. Ostave ovo zlo i zaborave na forum, uopšte ne razmišljaju da bi i oni mogli da daju podršku nekima kao što su je oni dobili na forumu. Vrlo samoživo od njih.

A vama svaka čast.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back