Mozda sam vec pisao ovo,ili slicno tome,ali da ponovim,nije na odmet a moze da pomogne drugima.
I zena i ja smo bili pusaci preko cetiri decenije,skoro svi na ovoj temi nemaju toliko ni godina zivota.I kako smo prekinuli? Nismo uopste ni pricali o prekidu pusenja,samo smo se dogovorili da ne pusimo vise u stanu,smrdi bre brate duvan ne treba da se zavaravamo,sve zivo pozuti,a mi smo bili po tri kutije dnevno,ukupno tri ne svako po tri.Ali i to je previse,dosadilo.
I kad smo se to dogovorili ja vise nisam zapalio,ona jeste sutradan,izasla u hol koji je jako komforan,zastucen,prijatno je sedeti tamo,osvetljeno,cisto...lepo.Popusila tu jednu cigaretu i vise nije ni ona zapalila.Cigarete smo kupovali na boksove,vukle nam se neke pune kutije mesecima po stanu dok ih nismo poklonili jednoj prijateljici.
Znaci,nikakve tablete,zvake,smanjivanje po jedna...to je bzvz,moras da odlucis.Ako nisi odlucio nemoj da se mucis,sacekaj pa odluci i preseci.Hoces da pusis - neces da pusis,od tebe zavisi i mora da bude tvoja odluka,ali posle je postuj,postuj sebe,ako ne postujes sam sebe nece te ni drugi postovati.
Ima ovde negde na temi kako sam ja jeo jabuke,Mirkove jabuke,ko misli da bataljuje pusenje neka pregleda temu pa neka nadje,mrzi me sad da kucam to ponovo.
I vi,perspektivni nepusaci,procitajte ovu temu od pocetka do kraja,vise puta ako treba,to moze samo da vam pomogne,da odmogne nece,pomazete sebi,zaposlili ste ruke i mozak,i ujedno upijate savete drugih koji su takodje prosli kroz muku,nemoj niko da vas laze kako je cigarete lako ostaviti,lazu,ali kad uspes mnogo je lepo.A i korisno.
Godinu dana je meni trebaloi da mi se stomak i stolica regulisu.Godinu dana.Strasno,ali kad samo pomislim koliko sam otrova ubacio u sebe za preko cetiri decenije,normalno je.
Druga godina kako ne pusim,i cekam taj period od pet godina,boze zdravlja,pa da odem na jedan sistematski pregled,bas me zanima,a znam i sta cu sve da radim.
Disem kao mladic i mnogo se bolje osecam,neverovatno je lep osecaj kad se pobegne iz onog smrdljivog dima,to je stvarno tako lep osecaj da ne znam sta sam ja to video uy tom duvanu tolike godine.E,to stvarno ne znam,sta je to bilo u tom smrdljaku lepo?!