Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To je svakako subjektivni dozzivljaj, ali chinjenice ostaju...a najbolja chinjenica je da je MOGUCHE ostaviti cigarete, samo ne treba potceniti neprijatelja i valja se dobro pripremiti. Ko pripremljen udje u bitku povechava svoje shanse za uspeh. Evo jedan divan link ka sajtu "American Heart Associaton" tu ima i jedan brojach ushtede:D

http://www.heart.org/HEARTORG/Getti...t-Smoking_UCM_307847_Article.jsp#.TxtFLKX-_k8

Pokusao sam da ostavim cigarete na par sati 5-6 h ,ali onda me muci zgaravica i pocinju glavobolje i nervoza,zapalim jednu i sve tegobe prestanu i osecam se preporodjeno,zena misli da foliramz:cry: Da li je moguce da smanjim cigarete-recimo svaki mesec po jedna cigareta manje kakva su vasa iskustva?

Može.
Neki lekari to i preporučuju. Da organizam ne bi doživeo šok.
Ipak, u jednom trenutku ćeš morati da ih izbaciš skroz.
Možda da napraviš plan pušenja, a ako imaš krize, pi toplu vodu i pepermint bombone.
Posle možeš da ubaciš one žvake sa nikotinom.
Osmisli malo odbranu i napad :ok:
Samo hrabro.
( svaki mesec po jedna cigareta manje. nemoj biti baš toliko neozbiljan :D )

Poslednja izmena:
Poznajem ljude koji su uspeli na taj način da ostave. Meni to nije pošlo za rukom, jer čim se nađem u nekoj stresnijoj situaciji (ili konzumiram alkohol u društvu pušača), jednostavno se vratim na startnu poziciju (2, 2,5 pakle). Uspešno sam uspela da ostavim samo kada sam presekla, izdržala desetak dana malaksalosti, bezvoljnosti, pospanosti, bolova u mišićima...
Opet kažem, znam da je nekima pošlo za rukom i ovo drugo, čak znam da su neki stalno nosili jednu cigaretu sa sobom, da bi mogli da zapale ako baš toliko zažele, i to im je zapravo smanjivalo krizu.
Svako treba da pronađe način koji mu najviše odgovara. Ali treba izbegavati samozavaravanje.

Dugo sam razmisljao da li da ovo napisem...pa da napisem.
Imao sam jednog prijatelja koji je bio strastveni pusac,decenijama je pusio...dok mu nisu ugradili ono" dugme" na grlu,do tada nije mogao bez cigareta,e tada je mogao i prestao je sa pusenjem.Ali bilo je kasno,par godina tako i umro je a nije docekao ni pedesetu.
Sve se moze,moze majka da zivi bez sina jedinca,a ne moze bez cigareta,ma nije moguce?!

Nishta nije nemoguche. :) Isto tako, loshe je misliti: "Nije to nishta, nije to nikakva zavisnost, mogu i da nastavim da pushim pa chu lako ostaviti kad budem hteo"
Uglavnom, gotovo u svim istrazzivanjima koje sam videla sam nashla da se tezzina nikotinske zavisnosti poredi sa tezzinom zavisnosti od heroina ili kokaina. To je vech previshe za zaveru, jer nigde nisam nashla podatak da NIJE ozbiljna zavisnost u pitanju.

Cestitke na petoj godisnjici pisanja na forumu Krstarice.

Cestitke na petoj godisnjici pisanja na forumu Krstarice.

Jaaaaaaaaaooooooooooo vidi stvarno!!!!! E hvala vam drugari, ne bih ni primetila sama! Pa da se posluzzimo:
284752_215434415174945_110794108972310_643707_6585953_n.jpg

Za ove sto bi da smanjuju imam samo da kazem da teoretske sanse nema. Ali nikakve. Tako je mnogo teze nego skroz prestati, a vi jos ni sami sa sobom niste rascistili da hocete da ostavite.
Posebno mi je zanimljivo sto je neko gore napisao da bi da smanjuje za jednu mesecno.. To znaci da ako pusi 2 pakle dnevno, ostavice ih za vise od 3 god..mislim stvarno.
Samo se cimate bezveze i gubite vreme, ili resite da ostavite to i posvetite se tome ili pusite i nemojte da gubite vreme ovde.

Ta ideja za jednu mesecno je moja.Zasto sam dosao na na tu ideju?Pa ovako, kad sam poceo da pusim nisam odmah pusio 2.5 kutije tj.prosle su godine dok nisam stigao do te cifre.Sad samo treba obrnuti proces.Mozda jedna cigareta mesecno nije nista,a ako nije nista necu imati nikotinsku zavisnost.Treba tri godine, pa sta?Zadnju godinu pusicu manje od kutije dnevno i necu imati nikotinske krizez:lol:Naravno da se plasim da ostavim,plasim se godinama u nazad zato nikad nisam ni pokusao da ostavimz:cry:
citiram-Samo se cimate bezveze i gubite vreme, ili resite da ostavite to i posvetite se tome-Verovatno si u pravu,ali i na ovaj nacin mozda je moguce ostaviti ako cvrsto resis i ako se tome posvetis.
citiram-Za ove sto bi da smanjuju imam samo da kazem da teoretske sanse nema. Ali nikakve. Tako je mnogo teze nego skroz prestati, a vi jos ni sami sa sobom niste rascistili da hocete da ostavite.
Tako je,a sta ako sa sobom rascistis,cvrsto resis i tome se posvetis ,zar ovo ne bi bio najbezbolniji nacin?

Poslednja izmena:
Za ove sto bi da smanjuju imam samo da kazem da teoretske sanse nema. Ali nikakve. Tako je mnogo teze nego skroz prestati, a vi jos ni sami sa sobom niste rascistili da hocete da ostavite.
Posebno mi je zanimljivo sto je neko gore napisao da bi da smanjuje za jednu mesecno.. To znaci da ako pusi 2 pakle dnevno, ostavice ih za vise od 3 god..mislim stvarno.
Samo se cimate bezveze i gubite vreme, ili resite da ostavite to i posvetite se tome ili pusite i nemojte da gubite vreme ovde.

Apsolutno tachno. E sad, izgleda da je ideja da se napravi trik protiv psiholoshke zavisnosti. Odnosno, pushachu deluje strashno i da pomisli da zauvek treba da ih se reshi. Ako se sechate, to su ona stanja kada smo se ponashali kao da nam je cigareta voljeni chovek. Ja sam taj problem reshila tako shto sam drzzala neotvorenu paklicu na jako neprijatnom i nedostupnom mestu van kuche. Rekla sam sebi, da ako ikad bude takvo stanje da MORAM, mogu, ali da je ispushim upravo na tom mestu. Bile su na krovu kuche, a ja se plashim visine. :D Pomoglo je protiv stanja panike, a nisam je pushila. Paliti jednom mesechno ne pomazze. Jednu godinu sam provela tako shto sam svakog meseca pochinjala da pushim i ostavljala. Jednom mesechno! AGONIJA..
Kad prestanete-prestanite, to je najbezbolnije i jedini nachin da ne pochnete ponovo.

hehe pa ja sam taj
Pipi ima 3 oko 7 culo..bas se motam oko teme i citam sta piskarate i primetio sam ono sto sam i ranije vec znao,mnogo pomaze prica o cigaretama pri ostavljanju istih ,ovaj klub ne sme zamreti jer mislim da ce mnogi propusiti ponovo ,ovako barem imate kome da se jadate i pohvalite ,surovi svet nepusaca nema sluha za ex pusace i njihove krize... z:)
ja cu ostavim ponovo kad me prodje stresan period ,jer u stresnim periodima ne treba ostavljati , zivot tada postane pakao :zima2:
aj pa cvrsto samo !!!!

Ta ideja za jednu mesecno je moja.Zasto sam dosao na na tu ideju?Pa ovako, kad sam poceo da pusim nisam odmah pusio 2.5 kutije tj.prosle su godine dok nisam stigao do te cifre.Sad samo treba obrnuti proces.Mozda jedna cigareta mesecno nije nista,a ako nije nista necu imati nikotinsku zavisnost.Treba tri godine, pa sta?Zadnju godinu pusicu manje od kutije dnevno i necu imati nikotinske krizez:lol:Naravno da se plasim da ostavim,plasim se godinama u nazad zato nikad nisam ni pokusao da ostavimz:cry:
citiram-Samo se cimate bezveze i gubite vreme, ili resite da ostavite to i posvetite se tome-Verovatno si u pravu,ali i na ovaj nacin mozda je moguce ostaviti ako cvrsto resis i ako se tome posvetis.
citiram-Za ove sto bi da smanjuju imam samo da kazem da teoretske sanse nema. Ali nikakve. Tako je mnogo teze nego skroz prestati, a vi jos ni sami sa sobom niste rascistili da hocete da ostavite.
Tako je,a sta ako sa sobom rascistis,cvrsto resis i tome se posvetis ,zar ovo ne bi bio najbezbolniji nacin?
A zašto ti nije pala na pamet mnogo bolja varijanta - da smanjuješ svaki dan po jednu?! A. a...? :znamiguje:

hehe pa ja sam taj
Pipi ima 3 oko 7 culo..bas se motam oko teme i citam sta piskarate i primetio sam ono sto sam i ranije vec znao,mnogo pomaze prica o cigaretama pri ostavljanju istih ,ovaj klub ne sme zamreti jer mislim da ce mnogi propusiti ponovo ,ovako barem imate kome da se jadate i pohvalite ,surovi svet nepusaca nema sluha za ex pusace i njihove krize... z:)
ja cu ostavim ponovo kad me prodje stresan period ,jer u stresnim periodima ne treba ostavljati , zivot tada postane pakao :zima2:
aj pa cvrsto samo !!!!
A možda je baš najbolje tada. I za uspjeh i za stres! Klin se klinom izbija. z:lol:

Mozda sam vec pisao ovo,ili slicno tome,ali da ponovim,nije na odmet a moze da pomogne drugima.
I zena i ja smo bili pusaci preko cetiri decenije,skoro svi na ovoj temi nemaju toliko ni godina zivota.I kako smo prekinuli? Nismo uopste ni pricali o prekidu pusenja,samo smo se dogovorili da ne pusimo vise u stanu,smrdi bre brate duvan ne treba da se zavaravamo,sve zivo pozuti,a mi smo bili po tri kutije dnevno,ukupno tri ne svako po tri.Ali i to je previse,dosadilo.
I kad smo se to dogovorili ja vise nisam zapalio,ona jeste sutradan,izasla u hol koji je jako komforan,zastucen,prijatno je sedeti tamo,osvetljeno,cisto...lepo.Popusila tu jednu cigaretu i vise nije ni ona zapalila.Cigarete smo kupovali na boksove,vukle nam se neke pune kutije mesecima po stanu dok ih nismo poklonili jednoj prijateljici.
Znaci,nikakve tablete,zvake,smanjivanje po jedna...to je bzvz,moras da odlucis.Ako nisi odlucio nemoj da se mucis,sacekaj pa odluci i preseci.Hoces da pusis - neces da pusis,od tebe zavisi i mora da bude tvoja odluka,ali posle je postuj,postuj sebe,ako ne postujes sam sebe nece te ni drugi postovati.
Ima ovde negde na temi kako sam ja jeo jabuke,Mirkove jabuke,ko misli da bataljuje pusenje neka pregleda temu pa neka nadje,mrzi me sad da kucam to ponovo.
I vi,perspektivni nepusaci,procitajte ovu temu od pocetka do kraja,vise puta ako treba,to moze samo da vam pomogne,da odmogne nece,pomazete sebi,zaposlili ste ruke i mozak,i ujedno upijate savete drugih koji su takodje prosli kroz muku,nemoj niko da vas laze kako je cigarete lako ostaviti,lazu,ali kad uspes mnogo je lepo.A i korisno.
Godinu dana je meni trebaloi da mi se stomak i stolica regulisu.Godinu dana.Strasno,ali kad samo pomislim koliko sam otrova ubacio u sebe za preko cetiri decenije,normalno je.
Druga godina kako ne pusim,i cekam taj period od pet godina,boze zdravlja,pa da odem na jedan sistematski pregled,bas me zanima,a znam i sta cu sve da radim.
Disem kao mladic i mnogo se bolje osecam,neverovatno je lep osecaj kad se pobegne iz onog smrdljivog dima,to je stvarno tako lep osecaj da ne znam sta sam ja to video uy tom duvanu tolike godine.E,to stvarno ne znam,sta je to bilo u tom smrdljaku lepo?!

Poslednja izmena:
Ja sačeko da mi počne grip, onda mi je odvratno kad zapalim. I to mi je bio dan broj 1. Nepušački. Prvih dva dana i nije bilo teško, e posle ... I danas bih zapalio. U stvari, kopka me, probao bih "travu". Gledam ove emisije po TV-u, u americi se izdaje na lekarski recept, u Holandiji kupiš u radnji.

Bolje da probas ggovna,dzabe je i imas gde hoces,a manja steta.

@gojkov

Veruj mi da i to neće uspeti.. ne mogu sad da naširoko pričam o tome, ali jednostavno neće.
I još nešto, to ti je ubedljivo najteži način da ostaviš cigarete, ma šta ti mislio o tome.
Da je mene neko terao da ih tako ostavim, ne bih ni pokušavao.
E da, bitna manjkavost u tvojoj logici, kada si počinjao da pušiš ti si se NAVIKAVAO postepeno, a sad bi da se ODVIKAVAŠ..
I definitivno još ovo, razumem žene što kukaju, žale se i pekmeze kad ostavljaju, tako i treba verovatno, al ajde budi muško, zar te nije sramota da smisljaš takve strategije samo zato što te je strah da ostaviš cigarete.. Ajde pokaži malo karaktera, volje, to su samo pljuge..

Poslednja izmena:
@Lacibg

Travu češ teško da pušiš samu, ona se meša sa duvanom, tako da tebi takvom koji želiš cigaretu to je lak način da se opet navučeš na duvan..
A i trava ti svakako neće zameniti cigaretu, potpuno je drugačiji trip, a ni ne možeš baš da poduvaš 30 buksni dnevno..
Uz sve to manje je socijalno prihvatljivo nego pljuga. Mada nije loše ponekad, zna da opusti. I ide uz pes :)

@gojkov

Veruj mi da i to neće uspeti.. ne mogu sad da naširoko pričam o tome, ali jednostavno neće.
I još nešto, to ti je ubedljivo najteži način da ostaviš cigarete, ma šta ti mislio o tome.
Da je mene neko terao da ih tako ostavim, ne bih ni pokušavao.
E da, bitna manjkavost u tvojoj logici, kada si počinjao da pušiš ti si se NAVIKAVAO postepeno, a sad bi da se ODVIKAVAŠ..
I definitivno još ovo, razumem žene što kukaju, žale se i pekmeze kad ostavljaju, tako i treba verovatno, al ajde budi muško, zar te nije sramota da smisljaš takve strategije samo zato što te je strah da ostaviš cigarete.. Ajde pokaži malo karaktera, volje, to su samo pljuge..
Ok... ubedili ste me.Sad samo da mi se stvori svest da zelim da ostavim cigarete-kako to da postignem?Da jos i ovo-visok sam 175 cm i imam105 kg.Sta pre oslabiti ili ostaviti cigarete ,a karakter mi ocigledno nije jaca strana:zroll:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back