Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pozz . z:poz:pre trudnoce sam bila strastveni pusac,medjutim kada sam ostala u drugom stanju ostavila sam cigare i nisam puslia godinu dana....
e onda sam zapalila jednu onako posle ruka,reko bas bi sad pala jednaz;)...i tu sam sve kao necu ja ...ali malo po malo i ja propusla UZAS !z:((
pre godinu dana sam resila ponovo da ostavim,i uspela sam 10mes. bez cigara:zskace:
ali onda mi ponovo doslo i ***...stalno se borim.ali znam,sve je to u glavi...i dokle god to ne rascistimo sami sa sobom :sad2:djabe sav trud.samo treba biti uporan
sad sam ponovo resila i ne zelim da ponovo pokleknem
eto vec par dana ne pusim i to je ok.nekako sam se navikla vec na to:huh: samo je bitno da prodje taj neki period zelje i znam da mogu ja to
mada bitnu ulogu u tome igra i podrska najblizih,i mislim da mi nisu drugi nudili non stop,i govorili ajde sad uz kafu,de nervozna si ajde zapali vec jednu i brdo jos toga.nego da su mi govorili"kad si vec resila i toliko dugo izdrzala,nemoj sad da sve pogazis"... ali ne,meni su stalno nudili,
i ne krivim njih,ni muza ni prijatelje.krivim sebe jer sam ih poslusala,ali verujem da nije bilo tih scena da se sigurno ne bih sad ponovo borila sa ostavljanjem,vec bih uzivala kao ne pusac... ali...
:strika: :azdaja:

pozz . z:poz:pre trudnoce sam bila strastveni pusac,medjutim kada sam ostala u drugom stanju ostavila sam cigare i nisam puslia godinu dana....
e onda sam zapalila jednu onako posle ruka,reko bas bi sad pala jednaz;)...i tu sam sve kao necu ja ...ali malo po malo i ja propusla UZAS !z:((
pre godinu dana sam resila ponovo da ostavim,i uspela sam 10mes. bez cigara:zskace:
ali onda mi ponovo doslo i ***...stalno se borim.ali znam,sve je to u glavi...i dokle god to ne rascistimo sami sa sobom :sad2:djabe sav trud.samo treba biti uporan
sad sam ponovo resila i ne zelim da ponovo pokleknem
eto vec par dana ne pusim i to je ok.nekako sam se navikla vec na to:huh: samo je bitno da prodje taj neki period zelje i znam da mogu ja to
mada bitnu ulogu u tome igra i podrska najblizih,i mislim da mi nisu drugi nudili non stop,i govorili ajde sad uz kafu,de nervozna si ajde zapali vec jednu i brdo jos toga.nego da su mi govorili"kad si vec resila i toliko dugo izdrzala,nemoj sad da sve pogazis"... ali ne,meni su stalno nudili,
i ne krivim njih,ni muza ni prijatelje.krivim sebe jer sam ih poslusala,ali verujem da nije bilo tih scena da se sigurno ne bih sad ponovo borila sa ostavljanjem,vec bih uzivala kao ne pusac... ali...
:strika: :azdaja:

A gde ti je inat,jesi li srpkinja ili nisi.iz inata nemoj.Tacka.

Што каже мој деда "најлакше је оставити цигарете". Он их бар једно 30 пута остављао...

:lol:

Не знам шта да вам кажем. То је до карактера. Мој други деда, лака му земља, је био страшан лик што се тога тиче. Он је могао да остави цигарете на месец дана. Онако из чиста мира.

Као фазон да се исчисти... z:)

Nije to tvoj deda rekao, nego Mark Tven :)

U svakom slučaju, nije me bilo dugo, slabo prepoznajem imena, Pipi, Lamar i možda još poneko..
Nisam pušio 2,5 god i propušio iz gluposti pre 2,5 meseca, danas ostavio. To mi je bio drugi put da sam ostavljao i navlačio se, pre toga sam imao pauzu od 1,5 god.
Kada sam prošli put ostavljao bio sam aktivan na forumu, pa rekoh i sad da se javim..Inače sam čitao knjigu Allen Carra.
Ako vas nešto zanima, a ja mogu da pomognem pitajte. Imam bogato pušačko i ostavljačko iskustvo :)
Inače sam pušio od svoje 16, a sad imam 29. Lucky uglavnom i 2 pakle uglavnom..

Cao svima, i kao prvo da vam cestitam (sa velikim zakasnjenjem) praznike. Nije me dugo bilo, rekla sam da cu se javiti i prestati sa duvanom od 01. decembra, ali to nisam uradila ni do dana danasnjeg. Ne znam sta se to desava sa mnom, da sada nemam toliku veliku volju da ih ostavim, i stalno produzavam datum. Mogu samo da kazem i da porucim svima koji su ih ostavili, nemojte nikada pokusavati ponovo da je zapalite iz "radoznalosti". To sam ja uraila posle tacno godinu dana nepusackog stazaa i evo sta sam napravila sebi. Kajem se, ljutim se na samu sebe, pokusavam da ih bacim "od sutra" i ne vredi. Ta agonija se prouzava. Znam da cee reci da za to treba jaka volja i nista drugo, ali ja sam u takvom stresnom periodu, da kada bih pocela da vam pricam, ne bi vam bilo dobro. Uz to moj muz i dalje ne prestaje sa cigaretama i to u stanu, jer navodno sada je zimski period. Pokusacu ponovo da citam Allana Cara i ovaj forum, a vi me slobodno izgrdite. Primam sve kritike jer sam zaista nepopravljiv slucaj. Narocito Pipi i Lamar, genijalci ovog foruma. Pozdrav za sve, i pomagajteeeeeeeeeee!!!:zstidljivko:

Cao svima, i kao prvo da vam cestitam (sa velikim zakasnjenjem) praznike. Nije me dugo bilo, rekla sam da cu se javiti i prestati sa duvanom od 01. decembra, ali to nisam uradila ni do dana danasnjeg. Ne znam sta se to desava sa mnom, da sada nemam toliku veliku volju da ih ostavim, i stalno produzavam datum. Mogu samo da kazem i da porucim svima koji su ih ostavili, nemojte nikada pokusavati ponovo da je zapalite iz "radoznalosti". To sam ja uraila posle tacno godinu dana nepusackog stazaa i evo sta sam napravila sebi. Kajem se, ljutim se na samu sebe, pokusavam da ih bacim "od sutra" i ne vredi. Ta agonija se prouzava. Znam da cee reci da za to treba jaka volja i nista drugo, ali ja sam u takvom stresnom periodu, da kada bih pocela da vam pricam, ne bi vam bilo dobro. Uz to moj muz i dalje ne prestaje sa cigaretama i to u stanu, jer navodno sada je zimski period. Pokusacu ponovo da citam Allana Cara i ovaj forum, a vi me slobodno izgrdite. Primam sve kritike jer sam zaista nepopravljiv slucaj. Narocito Pipi i Lamar, genijalci ovog foruma. Pozdrav za sve, i pomagajteeeeeeeeeee!!!:zstidljivko:
Nema grdnje! Samo nam se pridruži i - sve ok! :ok:

Vendika :zag:
Cekala sam te da se javis.
Bilo da si ostavila cigarete, bilo da nisi.

Nemam nista novo da ti kazem u vezi toga, nista sto ti vec ne znas bolje od mene.
Samo znam da ces se i ti jednog dana resiti, pa kad god to bilo.
A ja cu te na ovoj temi cekati sve dok ne ostvaris svoj cilj.
Ja ne volim nedovrsene stvari, a posto ti nisi dovrsila ostavljanje, nisam ni ja dovrsila svoje ucesce na ovoj temi z:)

Zelim ti sve najbolje u ovoj Novoj godini i da ostvaris sve sto zelis.
A specijalna zelja je naravno da ostavis cigarete za-uvek!
:zjelka2:

Poslednja cigara koju sam zapalila bila je 26. februara pre dve godine. Pušenje sam ostavila bez ikakvih problema, a mislila sam da je to nemoguće. Nisam bila nervozna, nisam zavidela ljudima koji puše, nisam se ugojila... Zaboravila sam da sam ikada bila pušač.
A onda sam, početkom ove godine, počela da osećam krizu. Postala sam nervozna, svadjalački raspoložena i nisam baš kapirala o čemu se radi, dok nisam shvatila da imam želju za cigarom. I postajala je sve veća. Uplašila sam se da li ću se izboriti sa tim i nisam znala koliko će da traje. A trajalo je jedno desetak dana. I bilo je zaista strašno, ali sam se zainatila. Sada je prošlo, prvu pravu krizu sam nekako pregurala, kako ne znam ni sama, i sada sam ok. Ali, otkud tako jaka kriza posle dve godine? Nadam se da se više neće ponoviti. Svidja mi se da budem nepušač.

Vendika :zag:
Cekala sam te da se javis.
Bilo da si ostavila cigarete, bilo da nisi.

Nemam nista novo da ti kazem u vezi toga, nista sto ti vec ne znas bolje od mene.
Samo znam da ces se i ti jednog dana resiti, pa kad god to bilo.
A ja cu te na ovoj temi cekati sve dok ne ostvaris svoj cilj.
Ja ne volim nedovrsene stvari, a posto ti nisi dovrsila ostavljanje, nisam ni ja dovrsila svoje ucesce na ovoj temi z:)

Zelim ti sve najbolje u ovoj Novoj godini i da ostvaris sve sto zelis.
A specijalna zelja je naravno da ostavis cigarete za-uvek!
:zjelka2:

Hvala na lepim zeljama Lamar, i ja tebi zelim sve najlepse, znam da cu ostaviti ali jos uvek ne znam kada. Pitam se da li uopste treba da budem na ovom forumu jer zaboga, kakav primer ja dajem ostalima? Ni ja ne volim nedovrsene stvari Lamar, zbog toga me i grize savest. Usput, oslabila sam 8 kg, da li od nervoze ili cigareta ne znam?! Veliki pozdrav!

Hvala na lepim zeljama Lamar, i ja tebi zelim sve najlepse, znam da cu ostaviti ali jos uvek ne znam kada. Pitam se da li uopste treba da budem na ovom forumu jer zaboga, kakav primer ja dajem ostalima? Ni ja ne volim nedovrsene stvari Lamar, zbog toga me i grize savest. Usput, oslabila sam 8 kg, da li od nervoze ili cigareta ne znam?! Veliki pozdrav!
Trebas da budes na ovoj temi sve dok se trudis da budes ne-pusac.
Sve dok pokusavas.
Sve dok razmisljas na taj nacin.

A konacna odluka o tome ce sama doci.
Nemoj da je pozurujes nervozom.
I sama znas da to nekako... jednostavno dodje samo od sebe.
Sila ne pomaze.

Kod nas pada sneg :zskace:
Bas veje :sanke:

PS. Uostalom navrati na temu makar zbog Bosketa, da se nasmejes :lol:

Poslednja izmena:
Meni je najveći problem što me miris cigara počinje asocirati na neke lepe trenutke iz života.
One su uvek bile uz mene. I kad pomislim na njih, prvo su mi pozitivne asocijacije na pameti.
Letovanje, zimovanje, dobar provod...
Kad mislim o njima, vratim se u mladost.
Ipak, mislim da ću uspeti da ostanem u ovom statusu nepušača.
Nekako sam to rešila.

@ljubana

Znaš u čemu je fora, kad prođe toliko vremena zaboraviš sve ružne strane pušenja i ostanu ti takve asocijacije, koje i nisu vezane za pušenje nego ti samo pamtiš cigaretu uz njih.
Nemoj da se vraćaš tome, ja sam u istoj situaciji ispušio jednu i vratio se dok trepneš. I ondmah je došao i smrad i kašljanje i gomila para za pljuge..ma zlo. I sad opet ostavljam.
Samo izdrži kad ti dođe, mada ni to ne bi trebalo da ti bude teško jer to kod tebe nije kriza nego više neka nostalgija, koja te je malo uplašila pa si možda burnije shvatila to.
A u ovoj temi koliko ja vidim samo Pipi nešto vredi.. Kada sam prošli put ostavljao bilo je gomila super likova, starosedelaca koji su pomagali novim ljudima, a ne zamajavali se ovde..

Poslednja cigara koju sam zapalila bila je 26. februara pre dve godine. Pušenje sam ostavila bez ikakvih problema, a mislila sam da je to nemoguće. Nisam bila nervozna, nisam zavidela ljudima koji puše, nisam se ugojila... Zaboravila sam da sam ikada bila pušač.
A onda sam, početkom ove godine, počela da osećam krizu. Postala sam nervozna, svadjalački raspoložena i nisam baš kapirala o čemu se radi, dok nisam shvatila da imam želju za cigarom. I postajala je sve veća. Uplašila sam se da li ću se izboriti sa tim i nisam znala koliko će da traje. A trajalo je jedno desetak dana. I bilo je zaista strašno, ali sam se zainatila. Sada je prošlo, prvu pravu krizu sam nekako pregurala, kako ne znam ni sama, i sada sam ok. Ali, otkud tako jaka kriza posle dve godine? Nadam se da se više neće ponoviti. Svidja mi se da budem nepušač.

Izgleda da su dve godine kritichne. Ja sam u bezbroj puta samo jednom "prebacila" dve godine i dva meseca. Sad sam za Novu godinu tachno dve godine nepushach, i imala sam krizu pred novu godinu koju sam prebrodila tako shto sam je - ochekivala. Josh uvek sam na oprezu. To je udar psihichke zavisnosti, taj glasich koji se javlja...i nema zapravo nikakve veze sa nashim realnim zzeljama i potrebama. Reprogramiraj u mozgu slike lepih dogadjaja tako shto chesh ih prizvati iz sechanja, a onda "izbrisati" cigaretu iz slike. To radish tako shto npr. zamislish sebe kako je bilo lepo na moru, i ako u toj slici drzzish cigaretu, ti falsifikuj sechanje tako shto chesh zamisliti kako tu cigaretu gasish i govorish :"Ja sam sada nepushach, sve je mnogo lepshe kad ne pushim" npr. ili neshto slichno.

Jao tako je meni bilo kada sam posle dve godine i neshto ponovo propushila. jednom mesechno sam posle oga ostavljala pa ponovo ostavljala i tako...te sam godine ostavila pushenje jedno desetak puta :D bez preterivanja. Tad sam primetila da me PMS svaki put "prelomi" Tako sam odluchila da ostavim onda kada mislim da je najNEpovoljnije - u sred PMS-a tachno za Novu Godinu. I, uspelo je.
Ako si trenutno pod velikim stresom, takvim da su ti male shanse da uspesh, bolje sachekaj da prodje pa onda. Bolje da pushish josh mesec dana nego da se izfrustrirash povodom ostavljanja i da ti se urezze u mozak kako je to neshto shto ti ne mozzesh. Najgore je bti ni tamo ni vamo, pushiti sa grizzom savesti i krivicom, samobichevati se...nit uzzivash nit si slobodna, to su loshi preduslovi za prestanak. Trenutno ti u mozgu radi blokada protiv ideje o nepushenju. Taj mali djavo je mislio na sve. Zzelish ti da ostavish i imash i volju i sve...i onda nekako nema istrajnosti, nema reshenosti da se sprovede, zar ne? Zavaraj tu blokadu, kao opusti se pushi, i onda cap- prestani.
Alen car neche raditi drugi put, to sam isprobala :D
Jedna od dobrih stvari je da napravish sebi kao shto sam to uchinila ja, naviku da SVAKOG dana svratish na ovaj forum. Pisala ne pisala. Ti si i dalje potpuno pravilno na ovoj temi, jer imash zzelju da ostavish. Ja sam celu stvar sa ostavljanjem cigareta sebi predochila kao veliki RAT. JA protiv otrova. Ponekad on pobedi, i zavisi koliko si slab lezzish u "ambulanti" ali chim ojachash, u boj! Koliko god trikova da otrovi imaju, ti, ja MI imamo neshto najjache: mi imamo SVEST.

Inache: pushachi su skloniji depresivnim stanjima i tezze podnose stres. takodje i ljudi sa niskom krvnim pritiskom su dkloniji da postanu pushachi.

Evo jedan savet za pushache, nepushache i bivshe pushache. Zimi nivo seratonina i dopamina opada jer je manje svestlosti, ishrana je siromashnija vitaminima i manje se krechemo. Jedan od nachina da pobedimo "melanholiju" koja nas poziva da zapalimo jednu i tako unesemo lazzni seratonin i dopamin je da uradimo sledechih par stvari:
1) idemo ranije na spavanje i budimo se ranije ujutru, kako bi shto vishe dnevne svetlosti dobili.
2) jutarnja shetnja po dnevnom svetlu od samo pola sata chuda chini za raspolozzenje
3) Riblje ulje sprechava stvaranje tuzznih stanja. Ima u kapsulama u apotekama. Poneka konzerva sardine i bar jednom nedeljno riba uz kapsule obezbedjuje dovoljnu kolichinu omega3 masti.
4) Kompleks vitamina B, posebno B6 u kombinaciji sa magnezijumom je izvanredan za zimske dane i pad raspolozzenja.
5) Kantarion je prirodni antidepresiv i odlichan je, ali ima dve negativne strane. Ako koristite antibebi pilule ne mozzete koristiti kantarion, i, drugo, ako se izlazzete sunchevoj svetlosti dok pijete kantarion mogu nastati tamne fleke po kozzi.
6) masazza je jeftin i dobar nachin da se relaksirate i reshite posledica stresa
7) izbegavati alkohol, shecher i kafu, jer iako dizzu raspolozzenje, pad je ubrzo nakon konzumiranja ozbiljniji. Najbolje je odrzzavati nivo shechera u krvi redovnim i malim obrocima sporogorecheg shechera (npr jogurt i kifla)
8) valerijana (kapi ili persen tablete) smiruje organizam i shtiti unutrashnje organe od posledica stresa i nervoze. Sve su ovo biljne, prirodne stvari koje ne izazivaju zavisnost niti imaju loshe efekte.
9) Dizvinete, zatvor je jako losh po raspolozzenje. Suve shljive i klistir mogu da naprave ozbiljnu razliku u tome kako se osechamo.:zblesav:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back