Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prodje i ovaj chetvrti dan....Uspeshno sam se izborila sa svim zamkama, koje mi zhivot podmece na svakom koraku...A imam i jedno saznanje da podelim sa vama drugari....Provalila sam kad mi je najgora kriza i sad samo treba da odolevam izazovima u vechernjim terminima. :confused:
Mogla sam se zakleti da cu najgoru krizu imati zbog prve jutarnje, ako ne zbog nje, onda zbog onih nekoliko uz jutarnju kafu... kad ono nishta... shto je najcrnje ni kafa mi se ne pije, niti mi bilo shta iz tog rituala fali i nedostaje. Ali uveche..... uzhas...
Jel znate onaj osecaj kad vas u zheludcu neshto svrbi, toliko vam je jaka zhelja da zapalite? E, to se meni deshava svako veche...ali necu pokleknuti, tvrdoglavija sam ja od sebe same!!!

Prodje i ovaj chetvrti dan....Uspeshno sam se izborila sa svim zamkama, koje mi zhivot podmece na svakom koraku...A imam i jedno saznanje da podelim sa vama drugari....Provalila sam kad mi je najgora kriza i sad samo treba da odolevam izazovima u vechernjim terminima. :confused:
Mogla sam se zakleti da cu najgoru krizu imati zbog prve jutarnje, ako ne zbog nje, onda zbog onih nekoliko uz jutarnju kafu... kad ono nishta... shto je najcrnje ni kafa mi se ne pije, niti mi bilo shta iz tog rituala fali i nedostaje. Ali uveche..... uzhas...
Jel znate onaj osecaj kad vas u zheludcu neshto svrbi, toliko vam je jaka zhelja da zapalite? E, to se meni deshava svako veche...ali necu pokleknuti, tvrdoglavija sam ja od sebe same!!!

E i ja sam imala vechernje krize, pochinjale tachno u 18.00, reshila tako shto sam jela :rumenka: pila persen i ishla ranije na spavanje.

LuluNiniva
isti slucaj, zelja za cigaretom me uvek ubijala uvece, posle sam se setila da sam tad najvise pusila, jer sam veci deo dana provodila na faxu, a uvece bih se posle svih obaveza 'relaksirala' i uzivala u cigaretama, ili bih radila za kompom uz kafu i cigarete sve do kasno u noc. Kad sam pocela da se odvikavam odjednom nisam imala volju da ucim uvece uopste. Ma ni sad nemam neku preteranu, ali sam se prebacila da radim ujutro ili u toku dana, a da uvece mogu da se odmorim uz nesto sto mi pricinjava neko zadovoljstvo. A ne da radim nesto stresno. Znaci, poenta je rasteretiti vece koliko god je moguce od bilo kakvog stresa i teskog posla. Legati ranije, i ranije ustajati. :super::bye:

Zavisi šta će na tebe delovati stimulativno. Jedna nije kao nijedna. To je sasvim sigurno. S druge strane, može ti se progledati kroz prste jer si izdržala mesec i po, a da (koliko se sećam) nisi mogla ni verovati da je to moguće.
E, kao što vidiš, puno si jača nego što si do nedavno mislila .:)
Ako uzmeš u obzir i zdravstvene probleme koji, kao takvi, izazivaju i promene raspoloženja,tvoj uspeh je izuzetan !
Mislim da ta jedna samo govori o tome da tvoja odluka o ratosiljanju od duvana još nije u potpunosti sazrela. :think:
Nikotinske krize i iskušenja kroz koja ovisnici prolaze jesu individualna stvar,ali ono
u čega sam 100% sigurna i što mi se čini kaoi zajednički imenilac jeste da se nikad ne treba pomiriti sa sudbinom i reći,,ne mogu ja to,,
Svaki novi pokušaj ostavljanja je lakši od prethodnog,a svaki povratak cigaretama nekako teže pada i više nas grize savest.
Stres jeste najveći izazov i izaziva jaku želju da batalimo sve i da se za trenutak samoubijemo.:) Takva frustracija uvek traje kratko, brzo se zaboravi. Pamti se samo da si nakon toga zapalila jednu. ;)

Jav nemoj da se salis.
Zapalila si, videla si da nisi time nista resila, i...
Sta sada? Sama odluci.

Imas dve opcije. Samo dve.
Ja verujem da ces se odluciti za onu za koju ces morati da se odlucis kad-tad.
A zasto to onda ne bi bilo sada?

Ja verujem da mozes, jer ako si mogla mesec-ipo, znaci mozes :zag:

Ja nisam nikakav psiholog i ne umem nista pametnije da ti kazem. Ali sam bivsi pusac koji je prosao kroz sve to, i tacno zna kako ti je :cmok:
A tacno zna i kako bi moglo da ti bude :cmok2:

@jav74
Nemoj biti malodushna, mozhda si popushila jednu, ali bitno je shto nakon toga nisi popushila drugu, pa trecu i tako dalje.....Gledaj na to kao da si se saplela i nastavi dalje, nije bitno ako ponekad posrnemo, bitna je nasha zhelja da istrajemo i ne nastavimo da pushimo posle toga! Mozhda guram tek peti dan, ali znam da, i ako mi se desi da se sapletem, necu slegnuti ramenima i nastaviti da pushim, vec cu se boriti dalje da postanem nepushach.Uostalom, kladim se da na ovom forumu ima gomila bivshih pushacha, koji su se u procesu ostavljanja itekako saplitali.
Izdrzhi, imash podrshku moju, a kladim se i svih ostalih...:ok:

Ovo kao da sam ja pisala pre par meseci, a isto tako zapalila sam jednu posle malo vise od mesec i po dana.
Ne mozes uciniti nista da te prodje taj osecaj sem sacekati da prodje jedno 7 dana bez cigarete, tako da ce ti se vise ciniti da je to bio samo jedan ruzan san. Kad bude proslo jos malo vremena posle toga, zaboravices kao da nikad nije bilo. Meni ta jedna nije bila stvarno nista, i cak sam rekla sebi: trebala si ovo ranije da uradis, da joj ne bi pridavala bozanske osobine, jer ja stvarno nista nisam osetila sem malo nekog smrada i dima. Medjutim posle dva dana padne mi napamet posle stresnog dana da probam uvece da pusim kako bih 'dobila inspiraciju' za neki zadatak, posto sam se vec zaprljala (imala sam isti osecaj). I to vece sam popusila pola kutije i glava me nevidjeno zabolela i zapisala sam to u dnevnik i rekla: nikad, nikad i nikad vise. A posle 4 dana imala sam onaj osecaj u zeludcu posle jakog rucka i bez razmisljanja sam otisla po kutiju jer nisam mogla da odolim. I tako sam ponovo pocela da pusim, i svakog dana sam imala grizu savesti dok sam pusila, sve do sledeceg odvikavanja. Eto. Mislim da sam vec negde pisala o tome.

Jedna ko nijedna, ako ne zapalis sledecu.
Verujem u ovo pravilo. To vazi za one koji su vec zapalili.

Ovo kao da sam ja pisala pre par meseci, a isto tako zapalila sam jednu posle malo vise od mesec i po dana.
Ne mozes uciniti nista da te prodje taj osecaj sem sacekati da prodje jedno 7 dana bez cigarete, tako da ce ti se vise ciniti da je to bio samo jedan ruzan san. Kad bude proslo jos malo vremena posle toga, zaboravices kao da nikad nije bilo. Meni ta jedna nije bila stvarno nista, i cak sam rekla sebi: trebala si ovo ranije da uradis, da joj ne bi pridavala bozanske osobine, jer ja stvarno nista nisam osetila sem malo nekog smrada i dima. Medjutim posle dva dana padne mi napamet posle stresnog dana da probam uvece da pusim kako bih 'dobila inspiraciju' za neki zadatak, posto sam se vec zaprljala (imala sam isti osecaj). I to vece sam popusila pola kutije i glava me nevidjeno zabolela i zapisala sam to u dnevnik i rekla: nikad, nikad i nikad vise. A posle 4 dana imala sam onaj osecaj u zeludcu posle jakog rucka i bez razmisljanja sam otisla po kutiju jer nisam mogla da odolim. I tako sam ponovo pocela da pusim, i svakog dana sam imala grizu savesti dok sam pusila, sve do sledeceg odvikavanja. Eto. Mislim da sam vec negde pisala o tome.

Jedna ko nijedna, ako ne zapalis sledecu.
Verujem u ovo pravilo. To vazi za one koji su vec zapalili.
Tacno se ovako osjecam.sad sam u krizi od sinoc.cijeli dan jela slatkise da se smirim,strasno.i tacno onaj osjecaj "gladi"u zelucu i urtima.boricu se.a imam utisak da mi je kriza kao prvi dan bez cigara.konfuzija u glavi,nervoza,urlala sam malopre po kuci na muza i sina i bacala stvari po kuci.kao da to nisam ja.bem ti ovo zlo smrdeljavo sta radi covjeku.
Trazim u glavi rjesenje,znaam da mogu bez ovoga,i bila hepi mjesec danaa,svi su se divili mom karakteru,i sad da to sve uprskam.legla sam,popila persen,nesanica mi je i dalje prisutna i grizem se

Neka quit counter broji dalje svoje. Ne kolje se svinja zbog repicha. Imash ovde zapisano ovu jednu shto si zapalila tako da ako bude nekih kriza mozzesh da vidish kad je bilo. Nadam se da neche biti kriza...
Budi svesna da si, nakon ponovnog unoshenja nikotina, podsetila organizam da trazzi otrov...sad budi na oprezu kao da si tek prestala, iako je naravno neuporedivo lakshe.
Ono shto te je nateralo da zapalish tu jednu nije stresna situacija, vech psihichka zavisnost.
Sad analiziraj situaciju i zamishljaj kako si mogla da to reshish bez cigarete, koje "opravdanje" je smislio tvoj mozak da bi te prevario da zapalish, zashto si mislila da ne mozzesh da reshish situaciju bez paljenja vatre pred ustima, shta si time dobila a shta izgubila, itd. Nema svrhe mnogo da se krivish i osechash loshe, psiholoshka zavisnost je mnogo jacha od fizichke, ali ako si pobedila fizichku mozzesh i psiholoshku! Inache, bitno je da nikad ne odustanesh pa chesh i uspeti. Jedna izgubljena bitka ne znachi da si izgubila rat.
the show must go on

Istripovala si se Jav, cim si pomislila da ce ti ta cigareta pomoci u tom trenutku. I to sto si se posvadjala s ukucanima, ma nisi nista uprskala samo te uhvatila kriza, taj trip u glavi, i ti si ljudsko bice, znaju oni to sve. Sve je to na psiholoskoj osnovi, ne pusi se tebi ustvari nego verujes kako bi i to pomoglo, podiglo bi te. Nisi cak vise ni ovisna nego jos uvek nisi navikla da zivis bez cigareta, do tad ti je to bio neki uzitak a ti si u medjuvremenu trebala da pronadjes neko drugo slatko zadovoljstvo. Ako nisi onda pretpostavljam da stalno osecas neku prazninu. Uzmi knjigu Allena Carra, ma hajde proci ce to sve.

Saaabooooorciiiiiiii, kako se drzite?
Meni se raspolozenja menjaju na sat vremena,od :hahaha: do :sad2:
Zapalila bihhhhhhh,uh... :(
Odgledah juce vrhunski dokumentarac o zivotu Bukovskog, taj umetnicki dojam
me obuze za cas posla i onda crv pocne da burgija...covek cita poeziju, pije vino, a dim kovitlaaaa... I taaaaaakooo mi je malo falilo :roll: Ali, nisam!
A kako sam ugasila zelju? Tako sto sam pojela burek, pitu sa visnjama i pola kesice badema :mrgreen:

Haha Mirko i meni se desavalo.

Fairy Girl tacno znam o cemu pricas, ja sam palila posle takvih situacija, a i sad bih da ne izgledam onako kako izgledam dok pusim, i da sam celo vreme ma sta radila lisena jedne ruke, meni jednostavno treba ta moja ruka. A i glava u dimnjaku non stop, po uzasnim vrucinama sto dolaze :rumenko: Ne hvala, nemam snage vise. Treba mi vazduha, danas mi bas nesto nije dobro, mozda neki virus, i par puta sam pomislila kakva sreca sto ne pusim, samo bi mi to jos trebalo da me dokrajci.

Drzite se, mislim da je tragicno to ako non stop mislimo o tome kako bi slatko zapalili, ja stvarno vise sebi to ne dopustam. I sto bih kad znam i sutra da zapalim, opet cu se za par dana pokajati i jedva cekati da se odvikavam, i tako stalno dok se konacno ne oslobodim. Sto bih onda sebe mucila?:roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back