Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mirko je imao srechu da ima blagi oblik fizichke zavisnosti pa se prvo uhvatio u koshtac sa psihichkom zavisnoshchu, i na taj nachin brzze doshao do rezultata. Kod tezzih oblika fizichke zavisnosti, moramo prvo to da regulishemo.
Nikako ne mozzemo da proglasimo svoj nachin za jedini ispravan i potcenimo druge jer svi smo mi razlichiti. Mozzda je to josh jedan od sjajnih efekata prestanka pushenja- da nas nauchi sam proces kako da budemo tolerantniji, bolji ljudi, koji su pobedili sebe i prihvatili druge.
I mushkarci i zzene su dobri karakteri, s tim da uspeh pri ostavljanju nikotina nema ama bash nikakve veze sa karakterom.

(Eto ko se upecao na provokaciju :D)

Po meni fizicka i psihicka zavisnost su toliko ispreplitane da ih je prosto nemoguce odvajati, rasclanjivati. Ispiranje mozga na nas psihicki deluje jos od detinjstva, kao sto je opisano u knjizi Allena Carra -mi se oduvek nesvesno obrazujemo da 'mora biti nesto u toj cigareti'. Posle kad i sami postanemo ovisnici, pranje mozga se pojacava, i mi smo uvereni kad god cigaretom ugasimo apstinentsku krizu da cigareta zaista oslobadja od stresa, pomaze i opusta. Znaci tad i sami 'shvatamo' da ima nesto u toj cigareti. I fizicka zavisnost stvori pravu psihicku zavisnost, i cigareta se uvuce u sve pore zivota.
Ne verujem da postoji blazi ili jaci oblik fizicke zavisnosti. Mislim da je fizicka zavisnost jedno te isto. Svaka zavisnost ionako je vezana za stvaranje odredjenog raspolozenja, koje je deo psihe, a ne nekog osecaja u utrobi koji imamo kada npr. imamo posle omiljenog jela. I da je fizicka zavisnost kod pusenja fizicka zavisnost mozga a ne ostatka tela. Sve se svede na mozak i logicno da za vreme apstinencije on salje niz neugodnih signala telu.
Na kraju krajeva sve se to svede na jedno: zavisnost o drogi. Koja jos uvek nije ni izbliza ispitana.

Ipak sad mislim da se Mirku sve smucilo, kao sto je i sam rekao, i zato nije imao nikakve krize, jer je bio protiv cigarete, a ovo za zenski karakter samo nas zeki, kapiram :andjeo:

Poslednja izmena:
@Vendika Srecan, srecan!!!! :zurka::zurka::zurka:
@mart85 Bice jubileja, biceeee! Ne dam seeee :klap:

Inace, sinoc sam imala neku svadjicu sa deckom, malo mi je trebalo da zapalim...
Kazem sebi- e neces ga...:D Dobijam lagano pluca, jer mene inace pritisne pljuga
i astma i sva se zakrcim.
I dobra stvar je vracati se knjizi A.Kara, stvarno gusi zelju i motivise.
Ljubim vas! :cmok2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back