Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zena i ja smo visedecenijski pusaci,i resimo pre mesec dana da prekinemo sa pusenjem.I prekinemo odmah,proslo je nesto vise od mesec dana kako smo nepusaci.
Pobi nas zeludacna kiselina,mene manje,zena kao da ima 18 cireva u zelucu,sta god da pojede kiselina,gorusica,uzas.mene je zezala stolica skoro 4 nedelje,voda sta god da pojedem.Sad se to malo stabilizovalo i pocela je kilaza da se lepi,to primecujerm,moracu malo da smanjim klopu.Da li je jos nekoga mucila zeludacna kiselina i sta se preduzima da se to nekako ublazi?!

Zena i ja smo visedecenijski pusaci,i resimo pre mesec dana da prekinemo sa pusenjem.I prekinemo odmah,proslo je nesto vise od mesec dana kako smo nepusaci.
Pobi nas zeludacna kiselina,mene manje,zena kao da ima 18 cireva u zelucu,sta god da pojede kiselina,gorusica,uzas.mene je zezala stolica skoro 4 nedelje,voda sta god da pojedem.Sad se to malo stabilizovalo i pocela je kilaza da se lepi,to primecujerm,moracu malo da smanjim klopu.Da li je jos nekoga mucila zeludacna kiselina i sta se preduzima da se to nekako ublazi?!

Joj, pa to je toliko jednostavno,....
možda samo utvrditi uzrok hiperacidiviteta,......ako nije neki, kojeg treba lečiti, onda samo uzeti
afogel, gelusil lac gastal, tabletice (obično se one posisaju) ili bilo koju drugu tableticu za neutralizaciju te kiseline i život postaje potpuno normalan,....
koliko samo ljudi to danas uzima, zavisno od potrebe,....kad god osete tu kiselinu da im se pojačano luči,...
one se uzimaju na slobodno, bez recepta i nisu tako ni skupe,...Bravo za istrajnost!

Kad pusis 40 godina,pa prekines u trenutku...ubija kiselina,neverovatno ali bas tako.Sutra kupujem nesto u apoteci pa cu javiti rzultat.Inace,ne zivimo u Srbiji,dosta smo daleko i u nasem okruzenju niko ne pusi.Nismo mi rekli:Necemo da pusimo,ne.Rekli smo da necemo da pusimo u stanu,ako ti se pusi izadji u hol i pusi,uredjen je ko hotel sa 4 zvezdice,sve ustakljeno,fotelje,ima i pepeljara,osvetljeno,cisto,uredno...sedi i pusi koliko hoces niko ti ne brani.Ali to je samo zena jednom uradila,ja ni jednom,ili pusim ili ne pusim.:)
I tako mesec i kusur,i da vam kazem odmorio sam se,***** ti duvan i svaki cas da se pipam po dzepovima gde su mi smrdljive cigarete i upaljac.E,ne treba mi vise to.

Svaka chast svima, mozzemo zaista da se ponosimo uspehom.
Mirko, sve te tegobe su samo kratkotrajne nuspojave chishchenja i prilagodjavanja organizma. Ubrzo che se srediti sve. Malo sode bikarbone mozze da reshi efikasno kiselinu, a najbolje je promena ishrane, lakshe svarljiva hrana sa vishe vitamina i biche sve super, osim toga to che olakshati skidanje kilazze kasnije. Jogurt je odlichan za zzeludachne probleme, svako jutro na prazan stomak jedna chasha umesto kafe. :)

Ne znam da li je neko mozda vec spomenuo odlican lek za ostavljanje cigareta, posto ima 400 strana. Zove se ZIBAN. Kosta puno, mozda cak 4000 dinara prosle godine, ali se moze uzimati po tabli koa kosta oko 800. Mislim da ima ukupno 5 tabli po deset tableta. Toliko je dobar lek, prosto vas natera na gadjenje kada pomirisete cigaru, odmah vam pripadne muka. Cela moja porodica strastvenih pusaca koja je decenijama kozumirala cigarete, posle mesec dana je prekinula. Ima sve u uputstvu. Ne znam da li je engleski ili nemacki proizvod, ali ima ga u apotekama.

Najveci problem sa cigaretama je taj sto te prave ovisnikom.Uvek mislis na cigarete,upaljac...trte mrte.A sta je lepo u tom smradu? Nista.Ama bas nista,katran,smola,dim i uzasan smrad.Ali kad naviknes onda si nahebao,jednostavno te okupira,imas sta da radis rukama,da cimas,palis...cista budalastina.Pusio sam aktivno 40 godina,kutija i kusur dnevno,retko kad manje,i uvek mi je duvanski dim smetao,stipao za oci i svima sam zimi dosadio otvarajuci prozore da se provetre prostorije.Smrdi bre i stipa za oci,a pusac sam.Cista droga,nije opijat,ali ni kokain nije opijat a droga je.Tako je i duvan.Strasno losa navika,strasno se tesko ostavlja,ali je na kraju i drzava pocela da ozbiljno radi na tome tako da ima nade.Sad moze da se ne pusi po skolama,bolnicama,autobusima,avionima...a do skora se pusilo svuda,udjes kod lekara u ordinaciju i ne vidis ga od dima.Sad moze?! pa naravno da moize,uvek moze,ali mora narod da se vaspitava od obdanista,a mi matori po dzepu.Pa pusi ako ne mozes da prekines,ne moze niko da ti zabrani,ali ti je osiguranje triput skuplje,zdravstverno takodje,samo bih dozvolio pusenje na otvorenom prostoru,ne mozes ni u kuci da pusis zato sto trujes porodicu.E,onda ce tek biti sfekta.U USA su za pola veka prepolovili broj pusaca medju odraslom muskom populacijom,veliki uspeh i dokaz koliko je zlo duvan kad jos uvek cetvrtina muske populacije tamo pusi.Heben duvan do jaja.:)

Probao sam tablete protiv zeludacne kiseline,ne pomaze nista.Mene zeza kiselina,ali zenu ubija,njoj je gore.Sredice se valjda tek smo usli u drugi nepusacki mesec.:)
Sta sam danas primnetio,pa mi umesto kafe zadnjih par nedelja pijemoo caj.A pili smo cistu crnu kafu bez secera godinama.:) Hebote,pa sve naopako.:)

ako imate kiselinu bolji je caj bez secera,jer slatko jos vise dize kiselinu!kamilica je super,takodje i beli slez.....

Probao sam tablete protiv zeludacne kiseline,ne pomaze nista.Mene zeza kiselina,ali zenu ubija,njoj je gore.Sredice se valjda tek smo usli u drugi nepusacki mesec.:)
Sta sam danas primnetio,pa mi umesto kafe zadnjih par nedelja pijemoo caj.A pili smo cistu crnu kafu bez secera godinama.:) Hebote,pa sve naopako.:)

Ne znam sta da vam kazem drugo osim moje iskustvo sa kiselinom. Nekih dva meseca pre nego sto sam ostavila potpuno cigarete, do tada sam pusila samo po dve na dan, imala sam uzasne probleme sa grlom. Peklo me je, bolelo, nisam mogla nista ni da jedem ni da pijem. Lekari su utvrdili da imam jako pojacanu zeludacnu kiselinu izazvanu kafon i nikotinom (pre toga sam pusila skoro 2 kutije dnevno 18 god.). Ostavila sam tada duvan, dobila terapiju protiv kiseline. Nista, ni dan danas, posle 4 meseca kako ne pusim i pre toga dva kako su me lecili, znaci pola godine ljudi ja vucem to. I dalje niti mogu da jedem niti da pijem. Za nekih desetak dana idem kod drugog doktora, videcu da li ce mi on pomoci. Sve u svemu dosli su do zakljucka da mi je oslabio misic izmedju zeluca i grkljana ne znam kako se tacno zove i to verovali ili ne od cigareta. Nisam imala nameru da vas uplasim, jos manje da pisem na sred foruma svoju istoriju bolesti, ali samo zelim da niko,ama bas niko ne prodje kao ja. Ima dosta ljudi koji ostave duvan na vreme i ne ostavi na njih neke znacajne zdravstvene probleme, a ima... zato glavu gore, nije to g...o jace od nas, mozemo bez njih i moramo!!!

Pozdrav Mirko,

ostavio sam cigarete pre mesec dana (uspeo sam!!!), ali mi se takođe pre nedelju dana javila jaka kiselina. Ne znam koliko će da traje to spiranje sluzokože natopljene katranom, ali znam šta pomaže. Dakle, kad krene kiselina uzmite šaku badema, bolje sirovih ali može i pečenih i meni sredi kiselinu za pola sata. Recept sam dobio od jednog starog čiraša i stvarno mi je pomoglo.

Ajde živeli!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back