Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odskačeš od gomile, a to gomilu plaši. ;)

Upravo tako.

I ne zele da gledaju medju njima nekog ko je pobedio ono sto oni nisu hteli ili nisu mogli, sasvim sve jedno.
Nekog ko je uspeo u necemu u cemu oni sami nisu uspeli.
Hoce da ga vrate korak nazad, jer oni sami nisu napravili taj korak napred.
Pa zasto bi neko bio ispred njih?
:eek::dontunderstand::roll:
Bas sam :besna: zbog toga.

Misle da ti chine dobro. Jer je njima bez cigarete teshko, pa ne zzele da ti "patish" kako oni to vide.

Pa bili smo pushachi, znamo i tu stranu, zar ne?

Da, u pravu si. Da ne budem nepravedna i previse ostra, ima i onih kojima je ovo sto si ti navela motiv. Ali ima i onih drugih, odnosno prvih.

Samo moram reci da ja nikada za svih 20-ak godina koliko sam bila pusac, nisam nikoga ponudila cigaretom. Valjda sam volela da gledam kako pate :).

Pozdrav svima. Prvi put se javljam na forumu i ispricacu vam jednu :eek: pricu. Pusac sam oko deset godina. Pusim oko dve kutije dnevno. Pokusavam vec dosta vremena da batalim bezuspesno. Koristio sam zyban, nikorete zvake, citao knjigu Alena Kara, ali ne vredi. Izgleda da mi nema pomoci :). Najduze sto sam izdrzao bez cigarete je, verovali ili ne, malo vise od 24h (kada sam koristio zyban). Inace od zybana sam imao jake vrtoglavice pa sam morao da prestanem da ga uzimam. Mada mi se knjiga Alena Kara izuzetno svidja i svima koji pokusavaju da ostave cigarete bih prvo to preporucio. Jer ipak je psihologija veci problem od fizicke zavisnosti. Nemam pojma sta da radim. Pokusacu ponovo sigurno, ali me ubija u pojam sto ni tri dana ne mogu da sastavim bez cigare. Ali znate kako je, odgovoran, stresan posao, pa porodica,... :dash: :dash: :dash:
Podrska svim bivsim pusacima i onima koji to nameravaju da postanu.
Citaj temu od pocetka i videces iskustva drugih ljudi, mnogo korisnih saveta i sigurno nesto sto mozes da primenis.
Tu smo za tebe!:)

Evo mene opet,kao nepusac.
Bas sam se ubedacila zbog pada,a sad idem iz pocetka.
Kao sto vec napisah,gde god odem,nude me cigarama,kad odbijem kazu''uzeces kasnije''i ostave otvorenu kutiju ispred mene.Kad puse,bezobzirno duvaju pravo u mene,a sto je skoro sve devojke pusi moje cigare.Lepo sam im rekla da sam nepusac i da sam prestala,svi se nasmeju i kao''koliko sati?''i smeh...
Cvrsto sam odlucila da ih ignorisem,i sada vidim koliko su pusaci bezobzirni,ogrezli u svom dimu,i puni podsmeha za nas koji pokusavamo da ostavimo.
I ,tek sada vidim koliko ljudi zapravo pusi...oko mene skoro svi,tacnije samo dvoje ne pusi..ostali godinama..
Ne predajem se,danas sam ok,opet sve preprala i namirisala od stvari-to mi dodje kao pocetak necega novog i psiholoski mi dodje lepse:heart:
Pozdrav za sve optimiste nepusace:zag:

Poslednja izmena:
Kao sto vec napisah,gde god odem,nude me cigarama,kad odbijem kazu''uzeces kasnije''i ostave otvorenu kutiju ispred mene.Kad puse,bezobzirno duvaju pravo u mene,a sto je skoro sve devojke pusi moje cigare.Lepo sam im rekla da sam nepusac i da sam prestala,svi se nasmeju i kao''koliko sati?''i smeh...
Cvrsto sam odlucila da ih ignorisem,i sada vidim koliko su pusaci bezobzirni,ogrezli u svom dimu,i puni podsmeha za nas koji pokusavamo da ostavimo.
I ,tek sada vidim koliko ljudi zapravo pusi...oko mene skoro svi,tacnije samo dvoje ne pusi..ostali godinama..
Ne predajem se,danas sam ok,opet sve preprala i namirisala od stvari-to mi dodje kao pocetak necega novog i psiholoski mi dodje lepse:heart:

Svaka cast, samo nastavi tako :zag::D

Imala sam i ja problema sa okolinom, koja je bila ubedjena da nema sanse da "narkoman kao ja" prestane da pusi.

I svima sam dokazala suprotno. Punih 9 meseci..i koji dan...

Sto je najbitnije, porodica i pravi prijatelji su me podrzavali i trudili se da sto manje puse u mom prisustvu iako im nisam branila. A svi ostali...e pa, tu se pokazalo ko je prijatelj i dobronameran. ;) (mislim na one koji su se podsmevali :evil: :besan2:). I sada se iznerviram kad se setim.

A za "pacijente"...tu sam razvila posebnu tehniku, ne sme da se vidi da mi se pusi, a ako me ponude...pogledam ih sa "ti si jedna mala gnjida" + "nije tebi dobro"..pogledom :lol:

I prestanu brzo da se trude:lol::lol::lol:

Veliki pozdrav!!! Dobro nam dosla.

A za ove indijance primeni Cruellinu taktiku ili neku slicnu toj. Upalice videces.
Neke ces postideti, neki ce biti besni sto im "sala" nije uspela, neki ovo, neki ono, ali ce odustati veruj mi.
Mada ima i onih koji (kao moj pas Maks - Haski) nikada ne odustanu.

Takav je na primer moj komsija koji me sa posebnim osmehom na licu (ma uspece mi kad-tad), i posle tri godine svaki put kada me vidi ponudi onom SMRDLJIVOM tvari iz neke kartonske kutije na kojoj svasta pise, a izmedju ostalog i da TO ubija ljude. Pa nisam valjda luda da uzmem!!!

PS
Ovog puta mora da uspe, inace ce ti izbledeti sva garderoba. :)
Pozdrav :bye::bye::bye:

Poslednja izmena:

Posle 7 dana bez cigarete, popričaj sa pušačem, na pristojnom rastojanju, i obrati pažnju kako mu iz usta se oseti čađavi odžak. Ako ga budeš kritikovala, imaj na umu da kritikuješ sebe. ;)

Drage moje,vrhunac bezobrazluka sam dozivela malopre.
Dosao brat sa devojkom(koja je najzesci pusac),kod mene u stanu klima radi,sve namirisala,sve lepo.Ona hoce da upali,ja joj kazem da izadje na terasu jer vise ne pusim.Ona kao ''toplo je vani,lepse je ovde,samo jednu'':evil:
Brat meni isto;;kao ne zezaj,do juce si pusila'':evil:
Ja je pustim,i naravno odmah mene nudi i ostavlja otvorenu paklu na stolu.Zapalila je jos dve dok su bili tu,trpela sam dim,nisam ni pogledala cigare,kad su otisli sve lepo izluftirala.
Nece mi vise dolaziti i divaniti dok sam jos sveza:rtfm:\
Odlucila sam da se sa pusacima nalazim na otvorenom ili kod njih.
Bar jos malo,dok sam sveza i osetljiva.
Nece oni mene zezati:rtfm:

Ne oseti onaj koji se takođe oseti. Kada staviš na sebe parfem, Ti posle nekog vremena ne osetiš koliko on miriše, ali zato svi oko Tebe padaju u nesvest. ;)

Pa ne znam, ne pusim vec duze vreme, niti pusi iko u mojoj kuci. Ne vidim kako bih se ja osecala na duvan.

Miris duvana mi smeta, ali mi ne smrde svi pusaci na duvan, neki bazde, neki samo malcice a neke ne osecam uopste.

Al ako si resio da budes u pravu, nek ti bude. :D

Drage moje,vrhunac bezobrazluka sam dozivela malopre.
Dosao brat sa devojkom(koja je najzesci pusac),kod mene u stanu klima radi,sve namirisala,sve lepo.Ona hoce da upali,ja joj kazem da izadje na terasu jer vise ne pusim.Ona kao ''toplo je vani,lepse je ovde,samo jednu'':evil:
Brat meni isto;;kao ne zezaj,do juce si pusila'':evil:
Ja je pustim,i naravno odmah mene nudi i ostavlja otvorenu paklu na stolu.Zapalila je jos dve dok su bili tu,trpela sam dim,nisam ni pogledala cigare,kad su otisli sve lepo izluftirala.
Nece mi vise dolaziti i divaniti dok sam jos sveza:rtfm:\
Odlucila sam da se sa pusacima nalazim na otvorenom ili kod njih.
Bar jos malo,dok sam sveza i osetljiva.
Nece oni mene zezati:rtfm:

ja to sve izbacujem na terasu :lol:

kod nas se inace nije pusilo unutra
kome se ne svidja,neka ne dolazi
fala lepo

Pa nije bash da imaju izbora ako su pushachi da li hoche da udishu katran ili ne. Drugo, pushenje ih ne sprechava u tome da piju sokove. Aj ne meshamo babe i zzabe.:wink:

Nemaju svi pušači novaca i za cigarete i za voće. Voće nije jeftino. Pušač se, poput narkomana, jer to i jeste, opredeljuje za drogu nikotin, jer je zavistan psihički od toga.
U svakom slučaju, udisanje katrana su majmunska posla. ;)

Nemaju svi pušači novaca i za cigarete i za voće. Voće nije jeftino. Pušač se, poput narkomana, jer to i jeste, opredeljuje za drogu nikotin, jer je zavistan psihički od toga.
U svakom slučaju, udisanje katrana su majmunska posla. ;)

Ma slazem se ja sa tobom...Ali mnogo ga preterujes...
Nije pusac bogalj,daleko od toga .Godinama sam pusila a uz to jela i voce,u setnje isla,redovno na plivanje...Mislim nije pusenje radnja koju radis a sve druge izbacis iz zivota.
Ne opravdavam pusace,naprotiv,to jesu narkomanska posla-ali biti strastven pusac ne iskljucuje druge stvari.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back