Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nemaju svi pušači novaca i za cigarete i za voće. Voće nije jeftino. Pušač se, poput narkomana, jer to i jeste, opredeljuje za drogu nikotin, jer je zavistan psihički od toga.
U svakom slučaju, udisanje katrana su majmunska posla. ;)

e to jeste
koliko smo samo puta bili u nekoj buli ranije...za cigarete je uvek bilo...bar za jednu paklu,iako je onda bilo manje kinte pa nismo kupili mleko na primer
odvratno

i moram da napomenem da nije samo psihicka zavisnost u pitanju

ja sam kad sam ostala trudna pokusala da ostavim cigarete,posto mi nisu prijale uopste...smanjila sam ih na jednu cigaretu dnevno i onda u fazonu,kad mi vec ne trebaju i kada mi se gade,da ih bacim
i posle vise od 24 h ja se vrtim u krevetu,srce pocelo da lupa,sva treperim,ko da se tresem i nekako mi je bilo lose bas....i nikako da zaspim
i sve vreme razmisljam sta mi je,koji mi je djavo i nista mi nije bilo jasno
vec sam se uplasila bila
i tek ujutru,posle duge i neprospavane noci,meni sine....cigareta
i zapalim ja....nisam ni mogla celu da popusim,gadilo mi se
i treskanje i lupanje chuke ko rukom odneseno...posle sam zaspala :lol:

neko vreme posle toga sam smanjivala jos i kada sam bila na dva tri dima dnevno(i to cisto radi reda,ne zato sto mi se pusilo) razbolim se i lezala sam nekoliko dana,nisam pusila uopste
i reko ae kad vec ne trazi organizam,da vidim sta ce da bude
i eto,od tada,nijedna kriza,.....ni jedna jedina
samo dva ili tri puta javila se zelja na 5 sekundi fazon,i to je to
juce bilo okruglo 6 meseci :D

Ma slazem se ja sa tobom...Ali mnogo ga preterujes...
Nije pusac bogalj,daleko od toga .Godinama sam pusila a uz to jela i voce,u setnje isla,redovno na plivanje...Mislim nije pusenje radnja koju radis a sve druge izbacis iz zivota.
Ne opravdavam pusace,naprotiv,to jesu narkomanska posla-ali biti strastven pusac ne iskljucuje druge stvari.

Kako ne razumeš. Za paklicu koju pušač svakog dana ******, može umesto toga da popije litru ceđenog voća. E sad, ako Ti već piješ litru na dan i pored paklice cigareta, zar nije bolje popiti dve litre ceđenog voća i ne udisati katran. Nikotin je legalizovana droga i to vrlo jaka. Ljudi su naivni i zato se navlače na ovu drogu. Pritom, svi oni koji puše, a koji imaju decu, treba da znaju da deca od njih uče, i da će deca njihova pušiti. Gde je sada tu zdrav razum? :dash:

Samo da vas obavestim dragi moji da sam uspeshno prebrodila psiholoshku krizu koja je bila izazvana rechenicom :"Ko ti kriv shto ne pushish"
Zakljuchak: u pitanju je osoba sa kojom sam kao tinejdzer (nekad davno) krijuchi se pushila. Moje emocije su me instant vratile u to doba i ta rechenica je bila kao chikanje. Ali sad sam velika teta i nechu bash da pushim. :cool:

Hm, sad kad smo kod ovih velikih brojki nepusackog staze (mislim na recimo to 10,15 god), ja sam sebi jednom prilikom rekla da tek kad prodje cistih deset godina mogu da zapalim cigaru..., mada sada bi trebalo da povecam brojku - obzirom da je vise godina proslo u pusenju, pa je ideja da toliko isto prodje u nepusenju...
Dakle ako pusim od 18-te, a sa 30 sam prekinula, dakle treba da prodje cistih 12 god.

Čovek koji želi da se okane majmunisanja sa cigaretama, treba da bude načisto sa samim sobom; zašto to radi?
Dakle, na jednoj strani ima prividan osećaj zadovoljstva, koji je u suštini osećaj zadovoljenja gladi. Ali, kao što su Adam i Eva morali da plate cenu što su zagrizli nešto što im nije bilo namenjeno, tako i pušač mora da plati određenu cenu: neprijatan zadah, preskakanje srca, malaksalost mišića, smanjenje kapaciteta pluća, problemi sa disajnim putevima itd itd.
Na drugoj strani ima zdravije telo, čistije disajne puteve, čistiji izdah, i generalno, čistije telo. I srce bolje kuca. Kod muškaraca, koji puše, treba imati na pameti da duvanski dim smanjuje potenciju usled smanjenog priliva kiseonika, jer udisanjem ugljenmonoksida i ugljendioksida smanjuje se količina unetog kiseonika. A kiseonik je ključ za zdrave i jake mišiće, pa i onaj srednji. ;)

Čovek koji želi da se okane majmunisanja sa cigaretama, treba da bude načisto sa samim sobom; zašto to radi?
Dakle, na jednoj strani ima prividan osećaj zadovoljstva, koji je u suštini osećaj zadovoljenja gladi. Ali, kao što su Adam i Eva morali da plate cenu što su zagrizli nešto što im nije bilo namenjeno, tako i pušač mora da plati određenu cenu: neprijatan zadah, preskakanje srca, malaksalost mišića, smanjenje kapaciteta pluća, problemi sa disajnim putevima itd itd.
Na drugoj strani ima zdravije telo, čistije disajne puteve, čistiji izdah, i generalno, čistije telo. I srce bolje kuca. Kod muškaraca, koji puše, treba imati na pameti da duvanski dim smanjuje potenciju usled smanjenog priliva kiseonika, jer udisanjem ugljenmonoksida i ugljendioksida smanjuje se količina unetog kiseonika. A kiseonik je ključ za zdrave i jake mišiće, pa i onaj srednji. ;)

otkrio si toplu vodi bravo:klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap:

Samo da vas obavestim dragi moji da sam uspeshno prebrodila psiholoshku krizu koja je bila izazvana rechenicom :"Ko ti kriv shto ne pushish"
Zakljuchak: u pitanju je osoba sa kojom sam kao tinejdzer (nekad davno) krijuchi se pushila. Moje emocije su me instant vratile u to doba i ta rechenica je bila kao chikanje. Ali sad sam velika teta i nechu bash da pushim. :cool:

svaka cast,ali ne zelim ceo zivot da budem bivsi pusac
zelim da budem ne pusac

svaka cast,ali ne zelim ceo zivot da budem bivsi pusac
zelim da budem ne pusac

I ja bih volela
ali
uvek chemo biti podlozzniji nikotinu nego oni koji su zaista nepushachi. Ako to prihvatimo, lakshe chemo se sachuvati.
Ovo kazzem iz svog lichnog iskustva, osobe koja je ostavljala ne jednom ili triput cigarete i padala kad je najmanje ochekivala....
Sada kada sam to prihvatila znam i shta mi je chiniti: ritual pushenja moram zameniti ritualima protiv pushenja. Jedan od njih je uchestvovanje na ovoj temi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back