Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Joj goxy, mislim da je to jako opasno i da nije dobro. Zapravo je svejedno na koji nachin unosish nikotin u organizam, ako ga unosish, ti stvarash zavisnost...i mislim da ne mozzesh biti "malo" pushach kao shto ne mozzesh biti npr. malo trudan ili malo mrtav.
Bolje je ne zezati se s tim.

E Sanja, kafa je bolja bez cigareta, ali kao prvo, probaj kasnije, za recimo 15 dana da pochenesh da je ponovo pijesh i vidi kakvu sada pijesh, jer ukusi su jachi kada ne pushish pa ti mozzda sada odgovara sladja, gorcha, slabija itd...

Ja sam kafu kao pushach pila sa tri do pet kashichica shechera (znam,znam...:lol:) a sad mi je super sa malo zasladjivacha.
I neću!:)
Sve pohvale za trud na temi:D:D:D

Bravo na odluci pre svega, i super je sto si odredila datum prestajanja. Nema potrebe da te je strah, nista lakse nego prestati da pusis kao sto se kaze u knjizi! Tako da svako to moze i to bez nekih vecih kriza, strahova. Strah je samo u nama da necemo izdrzati, da ce nas uhvatiti ne znam koja kriza. Ako se bojis necega to izgleda kao nesto strasno, zato veruj da ces uspeti i ako je potrebno koristi "pomagala" :) Danas svi mogu da prestanu da puse koliko je razlicitih proizvoda koji funkcionisu.

Inace ulazim u 21 dan ne pusenja i srkoz mi je OK. Pijem Tabex i dalje ali u mnogo manjoj dozi nego sto je propisano jer zaboravim ali ovih dana nisam ni pomisljala na cigarete.. prosto sam iznenadjena sama sobom.;)

Hvala ti Alexsis, u pravu si što se tiče straha...Stalno mi se po glavi vrzma osećaj kao da će smak sveta, a neće sigurna sam...Inače, pročitala sam tu knjigu već dva puta i ništa, odnosno nisam uspela da se ususdim da više ne pušim. Počela sam da pijem Ziban, međutim pošto sam imala jače reakcije, smanjila sam maksimalno pa mi se cigare uopšte još ne gade kako bi trebalo, po uputstvu...

Javiću se sutra uveče, kada prođe prvi dan:)

Zasto bre u cast, pa u tu cast si trebala potraziti nesto drugo :confused:

nije strasno, ali zasto,( ako vec mislis da ce ti biti potrebna cigareta sa vremena na vreme), ne uzmes neku zamenu ?
Corto Malteze je postavio dobar link, a postoje i nikorete ...

Nisam imala žvaku kod sebe. I drugarica koju dugo nisam videla mi dala. I ja nisam bila jaka, nije ona kriva... Bzvz. Kupiću te Nicorette i pos'o gotov.

Sinoć popušila pola. U čast svoje 25. g. I sad se jedem. Ne znam koji me đavo natera!
Zar i ti,sine Brute?:eek: Šta ovo bi?

(Konačno uspeh da odvojim malo vremena i da se oglasim ovde)
Dakle,šta je-tu je.U pravu ste da je daleko od dobrog što sam ovaj kiks sebi dozvolila, ali ono što mi preostaje (i svima koji su ozbiljno odlučili da se obračunaju sa nikotinom) jeste da izvučemo pouke. Još jedna prednost odvikavanja od pušenja je da malo bolje upoznajemo sebe.Dobra prilika za to,nema šta.Što se mene tiče, tačno znam šta je uslovilo taj famozni ,,samo jedan dim,, Koliko je danima pre toga tinjala nervoza, šta joj je bio uzrok i kako sam se osećala posle tog ,,samo jednog dima,,i onog odvratnog ukusa u ustima... Grrrozno. Preostaje mi da stvari posmatram sa vedrije strane: 32.dan bez cigareta+žuti karton. ;)

Hvala ti Alexsis, u pravu si što se tiče straha...Stalno mi se po glavi vrzma osećaj kao da će smak sveta, a neće sigurna sam...Inače, pročitala sam tu knjigu već dva puta i ništa, odnosno nisam uspela da se ususdim da više ne pušim. Počela sam da pijem Ziban, međutim pošto sam imala jače reakcije, smanjila sam maksimalno pa mi se cigare uopšte još ne gade kako bi trebalo, po uputstvu...

Javiću se sutra uveče, kada prođe prvi dan:)

Ja sam pre pila Ziban i dobila sam alergijsku reakciju, pisala sam vec o tome. Ja sam dobila malu alergiju prvo, mislila sam nista strasno i onda opet uzmem dozu Zibana i osula sam se....Ziban je mnogima pomogao, ali je dosta jak lek.. tako da ako imas neku reakciju preporucila bih ti da prestanes da pijes.
Sad sam na Tabex-u i mnogo je bolje iskreno, tj nema alergije i ostalih losih uticaja. Uz Tabex i knjigu... nije tesko, samo treba da se pustis u jednom trenutku tj prepustis NEpusenju. Probaj recimo da skroz promenis sredinu, npr u petak prestanes da pusis, odes negde za vikend, npr sa nepusacima, bavis se nekim drugim stvarima van svoje rutine... i tako malo po maloo bez neke presije.

Treci dan,

sinoc se posvadjah sa muzem(morala sam sa nekim).
Mnogo mi je tesko uvece-to je bio period dana kad sam najvise pusila.
Samo mi se place,ne znam koliko cu jos da izdrzim.

Veliki pozdrav svima

Samo placi, nema tu stete... a i bolje je nego da pusis...;)

Plakala sam i ja...i svadjala se.

Bilo je to prvo vikanje...ovako :histericna:.... pa ridanje u stilu...buhahahaha :rida:

I proslo je brzo. :D

Treci dan,

sinoc se posvadjah sa muzem(morala sam sa nekim).
Mnogo mi je tesko uvece-to je bio period dana kad sam najvise pusila.
Samo mi se place,ne znam koliko cu jos da izdrzim.

Veliki pozdrav svima
To je tipicno!
Kada ti se place placi, a sto se tice svadje, izdrzace oni to ;)
Sada jesu dani kada je najteze, ali izdrzi jos malo i vec sutra je lakse.
Pisi kad ti je tesko, tu smo za tebe stalno :heart:

PS svi ocekuju nervozu i to nas nije iznenadilo, ali smo svi bili iznenadjeni tim osecajem tuge... Sve ce biti OK

Deseti dan, ako se ne varam. Bez onog od prekjuče. :whistling:

11. bre :)

"ko toliko želi da zapali cigaretu, a prestao je da puši
predlažem da najmanje izdrži 5 dana bez cigareta, a potom
ako baš toliku želju i dalje ima da se truje, neka uradi sledeće:
sesti negde gde je velika protočnost vazduha (kiseonika), najbolje je
u park ili na terasu, i neka spremi tri cigarete svoje omiljene marke cigareta
potom neka zapali prvu, pa potom jednu za drugom sve tri cigarete
treću neće ni stići popušiti do kraja, od mučnine, drhtavice i hladnog znoja
koju izaziva prevelika doza otrova (1 cigareta= 4000 raznih otrova; evo nekih otrova
ako i posle ovako neprijatnog osećaja imate želju, i dalje da pušite cigarete, bez uvrede ću vam reći,
sa vama nešto debelo nije u redu :)
prilikom izvođenja gore navedenog eksperimenta obavezno je sedeti, nikako
nemojte stajati na nogama i izigravati nekakvu hrabrost, jer će vas količina otrova
iz tri cigarete sigurno srušiti, drugim rečima, vaši mišići će početi da se grče zbog nedostatka
kiseonika i nećete moći čvrsto stajati na nogama...
kada Vam se trovanje več desi, molim vas duboko dišite, zato je i osnova u izvođenju
ovog eksperimenta da izvođač bude u prirodi, parku, šumi, ili makar na terasi tj. otvorenom prostoru.
takođe je važno da ne popušite više od tri cigarete (mada teško da ćete uspeti i tri) ali ako nekim slučajem uspete u tome
stanite na tri, zato jer je doza od 0,05 grama Nikotina smrtonosna doza za odraslog čoveka
prevedeno u cigarete to je 30-60 naglo popušenih cigareta."

Poslednja izmena:
Ne znam više ni sama. :)
Dobro je, uglavnom. :lol:
"ko toliko želi da zapali cigaretu, a prestao je da puši
predlažem da najmanje izdrži 5 dana bez cigareta, a potom
ako baš toliku želju i dalje ima da se truje, neka uradi sledeće:
sesti negde gde je velika protočnost vazduha (kiseonika), najbolje je
u park ili na terasu, i neka spremi tri cigarete svoje omiljene marke cigareta
potom neka zapali prvu, pa potom jednu za drugom sve tri cigarete
treću neće ni stići popušiti do kraja, od mučnine, drhtavice i hladnog znoja
koju izaziva prevelika doza otrova (1 cigareta= 4000 raznih otrova; evo nekih otrova
ako i posle ovako neprijatnog osećaja imate želju, i dalje da pušite cigarete, bez uvrede ću vam reći,
sa vama nešto debelo nije u redu :)
prilikom izvođenja gore navedenog eksperimenta obavezno je sedeti, nikako
nemojte stajati na nogama i izigravati nekakvu hrabrost, jer će vas količina otrova
iz tri cigarete sigurno srušiti, drugim rečima, vaši mišići će početi da se grče zbog nedostatka
kiseonika i nećete moći čvrsto stajati na nogama...
kada Vam se trovanje več desi, molim vas duboko dišite, zato je i osnova u izvođenju
ovog eksperimenta da izvođač bude u prirodi, parku, šumi, ili makar na terasi tj. otvorenom prostoru.
takođe je važno da ne popušite više od tri cigarete (mada teško da ćete uspeti i tri) ali ako nekim slučajem uspete u tome
stanite na tri, zato jer je doza od 0,05 grama Nikotina smrtonosna doza za odraslog čoveka
prevedeno u cigarete to je 30-60 naglo popušenih cigareta."
Ja sam to uradila prošle godine kad sam prestajala. Upalim ti ja samo jednu cigaretu Drine ili tako nešto-ukradem od dede. Kad se ne sruših... Nisam se oporavila sat i po.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back