Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dragi i drage,

Već dve nedelje vas čitam, pijem puno vode, odredila sam datum, tj. utorak 6.07. i polako raste strah, ali i uzbuđenje zbog toga što sam odlučila da postanem nepušač!
Pušim 15 godina, tačno pola svog života i ne sećam se više sebe bez cigare.
Pre dve nedelje sam započela svesno "reprogramiranje" u svojoj glavi, odnosno da govorim sebi da meni cigare ne trebaju ni za šta, i tako da još uvek me drži ta svest, te još samo treba i fizički da se odvojim...Hoću da vas sve pozdravim i da se najavim u neku ruku, da ću se javljati ukoliko mi bude trebala podrška, ali nastaviću da vas čitam...Sjajni ste!

Nekako gledam ovu bitlu kao izgrađivanje novog identiteta, identiteta nepušaća, koji želim da postanem:))

U poslednje vreme sam navučen na kafu,ne mogu ništa ujutru da radim bez nje,al hvala bogu ne pušim...Pipi šta misliš o povremenom pušenju recimo onih kubanskih Cigara koje su stvarno extra, ili cigareta uopšte,jel to moguće kontrolisati pa da pušiš recimo 2-3 mesečno ili par pakli običnih mesečno.

zasto ne bi i dalje uzivala u kafenisanju ???

meni prija kafa i dalje :D

Na mene je kafa uticala loshe. Tek dosta kasnije sam ponovo pochela da je pijem. Ko osecha da mu je povezanost izmedju kafe i cigarete jaka, bolje nek se strpi.

ja sam bila ubedjena da necu moci raskinuti tu kafa- cigare vezu ...

ali je ljubav prema kafi pobedila :D nisam je se nikada lisila :D

U poslednje vreme sam navučen na kafu,ne mogu ništa ujutru da radim bez nje,al hvala bogu ne pušim...Pipi šta misliš o povremenom pušenju recimo onih kubanskih Cigara koje su stvarno extra, ili cigareta uopšte,jel to moguće kontrolisati pa da pušiš recimo 2-3 mesečno ili par pakli običnih mesečno.

Joj goxy, mislim da je to jako opasno i da nije dobro. Zapravo je svejedno na koji nachin unosish nikotin u organizam, ako ga unosish, ti stvarash zavisnost...i mislim da ne mozzesh biti "malo" pushach kao shto ne mozzesh biti npr. malo trudan ili malo mrtav.
Bolje je ne zezati se s tim.
E Sanja, kafa je bolja bez cigareta, ali kao prvo, probaj kasnije, za recimo 15 dana da pochenesh da je ponovo pijesh i vidi kakvu sada pijesh, jer ukusi su jachi kada ne pushish pa ti mozzda sada odgovara sladja, gorcha, slabija itd...

Ja sam kafu kao pushach pila sa tri do pet kashichica shechera (znam,znam...:lol:) a sad mi je super sa malo zasladjivacha.

ja sam bila ubedjena da necu moci raskinuti tu kafa- cigare vezu ...

ali je ljubav prema kafi pobedila :D nisam je se nikada lisila :D

A nisam mislila zauvek, kao nikad vishe ne pijesh kafu, samo u pochetku, desetak dana dok se ta psiholoshka veza ne prekine, zapravo kazzu 21 dan je potreban da se reshimo neke navike i isto toliko da steknemo novu...

Dobro veče, dragi moji! Vidim da ima puno novih članova .Lepo je što su se neki registrovali upravo zbog ove teme ,jer u borbi sa ovom pošasti, podrška je i te kako dobro došla.

E, sad moram da se ispovedim i molim vas za racionalno mišljenje.

Ovaaj, juče sam povukla jedan dim. Samo jedan,ali me zbog toga grize savest i ne znam šta da mislim. Da li to znači da sam opet na početku odbrojavanja? :prstic: ( 31 dan,ako ne računamo...). Imala sam goste ovog vikenda.U jednom trenutku, moja rođaka zapali cigaru i ostavi je onako u pepeljari,a ona ode do dečje sobe da obiđe klince. U deliću sekunde sam to izvela,pre nego što ona naiđe i pre nego dozvolim svojem unutrašem glasu razuma da preuzme kontrolu. Naravno, bio je to ružan osećaj i pošteno sam se zakašljala. Eto, desilo se .:(

E, sad moram da se ispovedim i molim vas za racionalno mišljenje.

Ovaaj, juče sam povukla jedan dim. Samo jedan,ali me zbog toga grize savest i ne znam šta da mislim. Da li to znači da sam opet na početku odbrojavanja? :prstic: ( 31 dan,ako ne računamo...). Imala sam goste ovog vikenda.U jednom trenutku, moja rođaka zapali cigaru i ostavi je onako u pepeljari,a ona ode do dečje sobe da obiđe klince. U deliću sekunde sam to izvela,pre nego što ona naiđe i pre nego dozvolim svojem unutrašem glasu razuma da preuzme kontrolu. Naravno, bio je to ružan osećaj i pošteno sam se zakašljala. Eto, desilo se .:(

Najradije bih ti rekao, ništa strašno...dešava se, ali nije tako.
Provali ti u tom svom postuplu izvedenom u deliću sekunde koliko se izražava ispran mozak pušača. Koliko je pušač u stanju stvoriti savršenu diverzantsku akciju kako bi zadovoljio malog trovača u sebi.
31 dan fuuuu, mesec ceo
Mislim da si napravila propust, ali realno jedan dim nije ništa, jeste, ali ne može anulirati ovu brojku. Mislim da ne postoji bivši pušač koji u prvoj godini odvikavanja nije zapalio niti jednu cigaretu ili povukao makar nekoliko dimova.
Negde sam pročitao da je ostavljanje cigareta kao skakanje na glavu u bazen ili more.
Najteže je odgurnuti se, a kada se odgurnete i malo povijete telo, upadate u vodu skoro savršeno i bez ikakvih posledica.
Tako je i sa duvanom, treba se samo odgurnuti :)

Meni deveti dan danas, još ne sanjam kako pušim, ali zapalio bi jednu, nije da ne bi
odlučio sam da neću pre devet dana, i držim se toga
pivo mi promenilo ukus, sada mi lepše, paradajz isto :)

Ako si se saplela, nisi pala, nastavi da trchish...........brojish dalje kao da se nije desilo...

Ali : sedi i dooooobro razmisli shta te je povuklo da to uradish. Shta si mislila, kako si se osechala i shta si mogla uraditi da sprechish...i chuvaj se, sad se mozak podsetio dejstva nikotina...suvishe je opasno tako se "zezati" kazze vam vishestruki povratnik...sve muke i osechaj bede kada se ponovo propushi nisu vredni tog dima. Niti bilo kog.

Corto, shta nechesh pre devet dana? Pa ne mislish valjda da pushish ponovo sad kad si pregurao sve ili te nisam razumela? :eek:

pazi, pre devet dana sam odlučio da više neću da pušim,
ali privlači me pomisao da bi zapalio jednu, samo jednu cigaretu,
svestan sam da je to zamka i zato neću
držim se onoga što sam odlučio pre devet dana, a to je
da ostavljam cigarete zauvek :)

Dragi i drage,

Već dve nedelje vas čitam, pijem puno vode, odredila sam datum, tj. utorak 6.07. i polako raste strah, ali i uzbuđenje zbog toga što sam odlučila da postanem nepušač!
Pre dve nedelje sam započela svesno "reprogramiranje" u svojoj glavi, odnosno da govorim sebi da meni cigare ne trebaju ni za šta, i tako da još uvek me drži ta svest, te još samo treba i fizički da se odvojim...Hoću da vas sve pozdravim i da se najavim u neku ruku, da ću se javljati ukoliko mi bude trebala podrška, ali nastaviću da vas čitam...Sjajni ste!

Nekako gledam ovu bitlu kao izgrađivanje novog identiteta, identiteta nepušaća, koji želim da postanem:))

Bravo na odluci pre svega, i super je sto si odredila datum prestajanja. Nema potrebe da te je strah, nista lakse nego prestati da pusis kao sto se kaze u knjizi! Tako da svako to moze i to bez nekih vecih kriza, strahova. Strah je samo u nama da necemo izdrzati, da ce nas uhvatiti ne znam koja kriza. Ako se bojis necega to izgleda kao nesto strasno, zato veruj da ces uspeti i ako je potrebno koristi "pomagala" :) Danas svi mogu da prestanu da puse koliko je razlicitih proizvoda koji funkcionisu.

Inace ulazim u 21 dan ne pusenja i srkoz mi je OK. Pijem Tabex i dalje ali u mnogo manjoj dozi nego sto je propisano jer zaboravim ali ovih dana nisam ni pomisljala na cigarete.. prosto sam iznenadjena sama sobom.;)

Dragi i drage,

Cekamo te!:zag::heart:

Bravo za poslednju recenicu!

pazi, pre devet dana sam odlučio da više neću da pušim,
ali privlači me pomisao da bi zapalio jednu, samo jednu cigaretu,
svestan sam da je to zamka i zato neću
držim se onoga što sam odlučio pre devet dana, a to je
da ostavljam cigarete zauvek :)
Da, devet dana, taman da pomislis kako si sebi dokazao da mozes i da jedna ne bi bila problem, ali tvoj (kao i nasi mozgovi) nije nepusacki mozak niti ce to ikada vise biti.

Zavisnost je ostavila svoj zapis i ocajnicki trazi tu jednu, a djavo :evil: ne spava, nego ti se zavodljivo smeska :flert: Da li ces mu dozvoliti da te zezne???

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back