Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pipi.... moji roditelji su nepusaci uvek bili, ali ipak ja sam pusila tako da nema veze da li su ti roditelji za primer ili nisu, svako je individua za sebe. Neko imitira roditelje, neko radi bas suprotno od njih... svi smo razliciti.

Nego 10 dan :) Ide super, knjigu sam procitala, juce sam bas izasla u grad, pila alkohol i druzila se sa pusacima, cak me je neko u jednom trenutku iznervirao, ali cigaru nisam zapalila!

a oni strahovi, drhtanje....kriziranje, kako se boriš s tim ?

Ej ako si citala moje postove prethodne.... pijem Tabex tako da mi to pomaze, preporucujem ti da probas, to ublazava nikotinsku zavisnost, ali ostalo tipa ne znam sta cu sa rukama, nemam tih problema- pripremala sam se za prestanak, razmisljala sta da radim u tim trenucima, pila sam vodu recimo, zvacem zvaku ali ja to uvek radim- zbog svezeh daha, prvih dana sam se druzila sa nepusacima, setala dosta, krenula sam na jogu jos pre nego sto sam prestala, trudim se da kad pijem kafu, uzivam u kafi, fokusiram se na ukus, a ne na to kako sad ide cigara uz to........

Nemam tih drhtanja, a strahove- samo ovih dana kad sanjam da pusim .... objasnjeno je to u knjizi kako se boriti- ja sad razmisljam sta ce mi to,to nije neophodno za zadovoljan zivot, moze da se zivi bolje bez cigarete, ili kad vidim pusace, cigara je sam neka glupa "dodatna stvar"koja uopste nije neophodna....

Nisam čitala niti sam znala sa taj Tabex. Baš ću da probam.

ni ja nemam problema sa rukama, ništa mi ne znači ni to što neko puši pored mene, ne smeta mi dim...samo kad mi uleti u glavu neki strah od nepoznatog, valjda od te krize...e, onda se preznojavam od muke. pomaže mi voda i da odmah izadjem iz kuće u šetnju, Eto, to sam primetila u dosadašnjim pokušajima...

sad cu ja malo da se prooooooseravam o pravilu kako ostaviti cigarete( ne pushim vec skoro 2 mesc, a pushach sam 10ak god.)
zelim da napomenem da sam do sada vec ostavljala cigarete, 2 puta po pola god.
zelela bih da svoje iskustvo prenesem ovde.
do sada sam ih uglavnom ostavljala tako shto sam smanjivala br. cigareta i preshla sam na slabije. nakon nekog vremena kad se to svede na jednu, lako se moze zameniti nijednom.
jako je bitno ne kupovati cigarete u periodu "skidanja".
nemojte sebe opteretiti "ja moram da ostavim", vec" ok, tu su mi je cigareta, ne moram je bash odmah zapaliti da vidim koliko mogu da izdrzim"
poslednji put kad sam ih ostavila bilo je od 1,5-2 paklice samo sam presekla i prestala. bukvalno su mi se zgadile cigarete. nisam imala krize, jer sam rekla sebi kad budem imala prvu krizu zapalicu, jednostavno ne osecam se kao da sam ih ostavila, vec kao da pravim pauzu od njih. predpostavljam da cu opet propushiti, ali dok ne pushim uzivam u chistom vazduhu.
a da, upisala sam i fizichku aktivnost. manje se zamaram sad kad ne pushim. ostavljanje cigareta povuklo je i drugu pozitivnu stvar, a to je da manje pijem. izoshtrilo mi se chulo ukusa pa sada vishe uzivam u hrani, mozda chak i previshe :D. eto to je minus pochela sam vishe da jedem. jedno vreme sam imala uzasnu potrebu za hranom chim izadjem iz kuce, i ako sam sita :)))

svaki put kad sam ponovo propushila bilo je upravo ono o cemu je pipi prichala, "samo da povuchem ovaj dim, samo ovu cigaretu, e onda je samo ovu paklu....i to je gotovo".
najbitinije je shvatiti razlog zbog koga pushimo. da li je to smanjivanje nervoze, nedostatak samopouzdanja ili neshto trece,.. e kada se locira problem lakshe ih je ostaviti.

cigarete su psihichka zavisnost i sve je u glavi.
nikad nisam koristila nikakve tablete za odvikavanje niti bilo kakva pomagala.

e boze, kako sam se napravila pametna, samo da ne pogazim ovo.

Sad postajem zavisnik od ovog foruma :) sta cu kad je super, a i danas bezveze vreme pa sam za kompom ;)

Mislim da svako ima svoj nacin ostavljanja cigareta, meni nikad nije uspelo da smanjim cigarete pa da prestanem. Smanjivala sam ja na 2 dnevno, tipa ujutru i uvece, tesila sam se: pa dobro 2 dnevno to je skroz ok ,nije stetno i posle u nekim "specijalnim" prilikama ponovo predjem na paklicu.

Pre nisam pusila 6 meseci, i onda ponovo jer sam toliko ubedjena da nema sanse da ponovo pocnem, kao uzecu jednu cigaru u gradu kao da sam ja imuna kao bivsi pusac na nikotin i onda je to sve ucestalije, kao kad pocinjes prvi put da pusis. Tako da vise ni jedan dim!

Mislim da treba biti siguran da ti to ne treba u zivotu, a opet se plasiti da se ponovo ne na vuces - tj siguran da neces vise uzeti ni jedan dim.
Takodje mislim da treba pozitivno sagledati stvari, nije odvikavam se, odricem se cigareta, da vidim koliko cu da izdrzim, nego oslobadjam se.

Ja samo da vas pozdravim evo vec 3 ipo meseca kako nepushimo (ja i suprug) i super nam je, shto zelim i svima vama
065v.gif

najbitinije je shvatiti razlog zbog koga pushimo. da li je to smanjivanje nervoze, nedostatak samopouzdanja ili neshto trece,.. e kada se locira problem lakshe ih je ostaviti.

cigarete su psihichka zavisnost i sve je u glavi.
nikad nisam koristila nikakve tablete za odvikavanje niti bilo kakva pomagala.

e boze, kako sam se napravila pametna, samo da ne pogazim ovo.

:ok:

da ne bi pogazila to, moras naci i svoje motive za ostavljanje cigareta:

zelis da tvoja deca imaju lepu, mladoliku, zdravu majku..
zelis biti lepa ( ni malo naivan motiv)
ne zelis biti bolesna
ne zelis smrdeti kao klosar ljudima oko sebe
pusenje je za luzere ...

Sad postajem zavisnik od ovog foruma :) sta cu kad je super, a i danas bezveze vreme pa sam za kompom ;)

Mislim da svako ima svoj nacin ostavljanja cigareta, meni nikad nije uspelo da smanjim cigarete pa da prestanem. Smanjivala sam ja na 2 dnevno, tipa ujutru i uvece, tesila sam se: pa dobro 2 dnevno to je skroz ok ,nije stetno i posle u nekim "specijalnim" prilikama ponovo predjem na paklicu.

Pre nisam pusila 6 meseci, i onda ponovo jer sam toliko ubedjena da nema sanse da ponovo pocnem, kao uzecu jednu cigaru u gradu kao da sam ja imuna kao bivsi pusac na nikotin i onda je to sve ucestalije, kao kad pocinjes prvi put da pusis. Tako da vise ni jedan dim!

Mislim da treba biti siguran da ti to ne treba u zivotu, a opet se plasiti da se ponovo ne na vuces - tj siguran da neces vise uzeti ni jedan dim.
Takodje mislim da treba pozitivno sagledati stvari, nije odvikavam se, odricem se cigareta, da vidim koliko cu da izdrzim, nego oslobadjam se.

jaooj, jeste...i ja sam svašta radila...pušila na sat, svaki sat po jedna....pa na komad...:lol:
krila cigarete od sebe ...ako ih ne vidim kao manje će mi se pušiti....pa ih krila po kući...e, kad me uhvati frka onda idem i bauljam gde sam ih sakrila.....i mic po mic...opet je kutija pored mene....ne vredi, ili sve ili ništa.

Shta nas sprechava da prestanemo sa pushejem?

strah
1. da nechemo mochi bez cigarete
2. da nechemo uspeti
3. da nechemo biti isti
4. da che biti teshko
5. da chemo konstantno osechati potrebu

Samo strah. A nema potrebe da se bojimo. Cigare nam nikada nista dobro nisu donele i one jednostavno NE smiruju, NE resavaju probleme, NE ubijaju dosadu. NE TRABAJU VAM!!!

izoshtrilo mi se chulo ukusa pa sada vishe uzivam u hrani, mozda chak i previshe :D. eto to je minus pochela sam vishe da jedem. jedno vreme sam imala uzasnu potrebu za hranom chim izadjem iz kuce, i ako sam sita :)))
Ja, bre, imam toliku glad otkad sam smanjila cigare da je to nenormalno. Popušim u vr' glave pet, ali 5, 25 isto ti se 'vata. Pušač si. Samo da mi nije tolikog apetita, imam utisak da bi ih momentalno ostavila.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back