Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mozda je za tebe isto, za druge nije i moze demoralisati one koji krisom citaju temu u zelji da prestanu....a ima mnogo takvih, veruj mi.

Mislim da sam zaboravila da kažem jedan bitan detalj. Ne pušim tri dana i zato sam ovde. A i meni je cilj da budem motivisana, a ne demoralisana ili da druge demorališem. A kad vidiš da jedno prestane, onda je to kao lanac... :)
Želim da se otarasim tog smrada jednom za svagda. :)

:cool:

kod mene je još jedan problem prisutan - ja volim da zapalim cigaretu, da ne kažem volim da pušim...primetila sam da mi zaista 5,6 cigareta dnevno prija, sve ostalo je bez veze i bez potrebe......mehanički, bez razmišljanja. kad bih mogla sebe da disciplinujem i zapalim samo onda kad mi zaista prija cigareta, pa ja bih bila na konju.....sada sam samo magarac.

Nemoj tako da razmisljas. Ne prija tebi 5,6 cigara nego je to minimalna dnevna kolicina koja je potrabna da se zabovolji osnovna poteba za nikotinom. Nema tu nikakvog uzivanja samo bolest zavisnosti i treba skroz prekinuti taj zacarani krug. NE TREBA TI NIJEDNA!!!

34. dan
a106.gif

juce sam imala zescu krizu koja je rezultirala glancačinom svakog kuhinjskog cm-a
a010.gif
:lol:

Bolje da smo se drogirali. :lol:

E, sve preko dve mi je uludo popušen novac. Ja pušim zato što vidim drugog da zapali. Zato što mi ruke smetaju i ne znam šta ću s njima. Pušim zato što pada kiša, pa mi gušt da sedim u mraku i slušam kako dobuje po krovu, a ja se smradim.
Pušim kad sam sama, što iz dosade, što zbog toga jer sam se kao manja skrivala, pa mi ostala ta navika.
A uz kafu... mmmm. A kafa bez cigare, ko žena bez dupeta. :)
Posle sexa, naravno.
Posle jela.
Ala pomažem sebi i drugima da prestanu, majko mila... :whistling:

i ovo je čista droga. Meni dan danas, kad zapalim prvu, zamuti se u glavi !:eek: znači, od prve cigarete mi je tako,pa do jutrošnje...

Ne mislim na novac kad su cigarete u pitanju. Jednom sam izračunala i skontala da mesečni izdatak za cigarete me ne bi mogao učiniti bogatijom.

Ranijih godina sam skontala da palim cigaretu kad vidim da neko drugi to čini. Gledam film, recimo, i vidim da glumac puši i ja palim cigaretu...strašnooo :lol: Jedva sam prestala sa tim.

Svakom iskrenom pričom pomaženo onima koji će ovo nekad pročitati.

Shto se tiche hrane i pushenja...
Ja se ugojim. Ali ne drzzim dijetu dok sam u pochetnoj fazi odvikavanja. Nechu da se demoralishem. Jedem, bolje da jedem nego da pushim. Nabaci se koji kilogram, a onda dijeta.

Ako primetite da uveche jedete vishe ako ste bili "vechernji pushachi" pripremite grickalice u vidu shargarepica iseckanih na shtapiche, kuvani ohladjeni kukuruz, pirinchane pahuljice ( ima u zdravoj hrani, pa zobati jednu po jednu :D), kockice krastavca ali jesti chachkalicom i josh sto drugih fora se mozze smisliti.

Vodite rachuna da se ne prejedate i da ne budete gladni. To se postizze tako shto jedete na svakih 4 sata pomalo. Jedna banana stane u tashnu, pola kifle itd. Predjite na Coca colu Zero kad izlazite...
Noshenje hrane na posao u malim kutijicama je spas ne samo za liniju vech i za zdravlje.
Mozze se pojesti puno hrane a malo kalorija. Dinje, paradajz sa sirom zasiti i ne goji. Mlechni proizvodi bez masti su izuzetni za zdravu a nekalorichnu ishranu.
"Najlepshe zzelje" chokoladice mogu da se kupe u kesicama u kojima je svaka kocka upakovana zasebno. Obavezno uveche posle vechere jednu kafu sa zasladjivachem i CELU kocku chokolade da ne bi zapali u krizu :per:
Ovakav rezzim ishrane pomazze i kod odvikavanja od pushenja, jer nechemo paliti cigaretu zato shto smo gladni, zzedni, prejedeni ili zzeljni slatkisha.

Poslednja izmena:
Jednom sam izračunala i skontala da mesečni izdatak za cigarete me ne bi mogao učiniti bogatijom.

To sam i ja mislila. Pa kad sam izrachunala na godishnjem nivou, zamislila sam se. Moj muzz je dosad popushio jednu porodichnu kuchu. Puf, u dim.
A mnogo je dobar osechaj i kad nemash bash neshto para, nije panika da se neche imati za cigare.

Poslednja izmena:
Popusio sam 6 soma evra za 15 godina pusackog staza :)
I nije neka suma na 15 godina :)

Ja sam batalio pre 2 meseca , tacnije 01 Maja , onako cisto bezveze.
Bio vikend , nisam radio , aj reko da vidim koliko mogu bez pljuge , i malo po malo i gotovo.
Sad mi ponekad dodje da zapalim , al kad nisam do sad necu izinat :)

I sad 15 god nije malo , treba bar godinu dana , da se totalno zaboravi na cigare , ili manje ???

Shto se tiche hrane i pushenja...
Ja se ugojim. Ali ne drzzim dijetu dok sam u pochetnoj fazi odvikavanja. Nechu da se demoralishem. Jedem, bolje da jedem nego da pushim. Nabaci se koji kilogram, a onda dijeta..

to kod mene nema nikakve veze....luckam ja fino i puno, pa kad zapalim jednu posle...
uvek imam problema za viškom kilograma a pušim... i stalno kukam kako postoje neke srećnice što pojedu boga oca i opet su mršavice...:rumenko:

osećam da bih oslabila kad bih prestala da pušim, pošto je kod mene sve kontra...:lol:

To sam i ja mislila. Pa kad sam izrachunala na godishnjem nivou, zamislila sam se. Moj muzz je dosad popushio jednu porodichnu kuchu. Puf, u dim.
A mnogo je dobar osechaj i kad nemash bash neshto para, nije panika da se neche imati za cigare.

eee, kakva su vremena došla, to stoji...:ok:

Narode citam komentare i sve sto cujem su izgovori, i strahovi, i naravno prepoznajem sebe iz prethodnih perioda. Ne vredi, covek mora da odluci sam, ja sam odlucila, ali onako opusteno, citala po internetu razlicite metode, razmisljala o tome, pricala sa nepusacima, bivsim pusacima, ukljucila se na ovaj forum....

Verujte mi ja uopste nisam osoba jake volje i snage, ali evo prestala sam, sto kaze Pipi, resetovala se, opet ponvaljam ko papagaj KNJIGA. Zgadile su mi se cigare, a i strah od bolesti, ionako imam slaba pluca, stvarno ne zelim da obolim.
Sto se tice finansijskog dela, ustedela bih godisnje oko 400eur, sto nije bas malo, mogla sam da odem na jos neko putovanje, i da kupim sebi super odecu za te pare ili novi mobilni telefon...

i ovo je čista droga. Meni dan danas, kad zapalim prvu, zamuti se u glavi !:eek: znači, od prve cigarete mi je tako,pa do jutrošnje...

Ne mislim na novac kad su cigarete u pitanju. Jednom sam izračunala i skontala da mesečni izdatak za cigarete me ne bi mogao učiniti bogatijom.

Ranijih godina sam skontala da palim cigaretu kad vidim da neko drugi to čini. Gledam film, recimo, i vidim da glumac puši i ja palim cigaretu...strašnooo :lol: Jedva sam prestala sa tim.

Svakom iskrenom pričom pomaženo onima koji će ovo nekad pročitati.
E, ali provali kako su glupi razlozi! Pusis iz ciste dosade.

Vodite rachuna da se ne prejedate i da ne budete gladni. To se postizze tako shto jedete na svakih 4 sata pomalo. Jedna banana stane u tashnu, pola kifle itd. Predjite na Coca colu Zero kad izlazite...
Noshenje hrane na posao u malim kutijicama je spas ne samo za liniju vech i za zdravlje.
Mozze se pojesti puno hrane a malo kalorija. Dinje, paradajz sa sirom zasiti i ne goji. Mlechni proizvodi bez masti su izuzetni za zdravu a nekalorichnu ishranu.
"Najlepshe zzelje" chokoladice mogu da se kupe u kesicama u kojima je svaka kocka upakovana zasebno. Obavezno uveche posle vechere jednu kafu sa zasladjivachem i CELU kocku chokolade da ne bi zapali u krizu
Pojedoh pola cokolade od dvesta grama sad. Ocu da se ubijem. Ali, ne palim. Drzim se.
Prvih nedelju dana je najgore, to znam iz iskustva. Prosle godine nisam pusila sest meseci i kakav sam idiot, opet propusim i sad opet sve iz pocetka!

Mislim da sam zaboravila da kažem jedan bitan detalj. Ne pušim tri dana i zato sam ovde. A i meni je cilj da budem motivisana, a ne demoralisana ili da druge demorališem. A kad vidiš da jedno prestane, onda je to kao lanac... :)
Želim da se otarasim tog smrada jednom za svagda. :)

:eek: Kako si ovo mogla da zaboraviš ????

Znaš li ti šta znače cela t r i dana? Ma, bravo ! :cmok2:

Bio vikend , nisam radio , aj reko da vidim koliko mogu bez pljuge , i malo po malo i gotovo.

I sad 15 god nije malo , treba bar godinu dana , da se totalno zaboravi na cigare , ili manje ???

nee.. ..mozak pamti. znam čoveka koji ne puši preko 30 godina, kaže da mu se i dan danas desi da mu užasno zamiriše cigareta ili da mu ide voda na usta za jednom posle klope..

moja već pomenuta kuma koja ne puši 18 godina, skoro je mirisala cigaretu koju je zapalio neki majstor kod nje...ja sam umirala od smeha kako je išla nosom za dimom..:lol:

To zavisi od osobe.

Kaze ti osoba koja je prestala da pusi.

Ne padnu mi na pamet, osim kada neko pusi ispred mene, pa mi dim ide u nos i gusi me. I ne mirise mi nego smrdi i stipa za nos.

Mozak pamti situacije, na primer, skoro sam bila na bazenu prvi put ove godine i kad sam izasla iz vode pala mi je cigara na pamet, jer sam do sad uvek pusila u tim situacijama...trebalo je par sekundi da se prisetim da ne pusim.
Ali to nije bila kriza nego vise kao secanje. I samo sam se nasmejala.:D

Uostalom ako ocekujes da ces ih zaboraviti... neces, jer su svuda oko tebe.
Treba samo da prestanes da ih zelis...ne tuguj za njima, to je djubre koje nas truje, a ne voljena osoba.

[/B]

nee.. ..mozak pamti. znam čoveka koji ne puši preko 30 godina, kaže da mu se i dan danas desi da mu užasno zamiriše cigareta ili da mu ide voda na usta za jednom posle klope..

moja već pomenuta kuma koja ne puši 18 godina, skoro je mirisala cigaretu koju je zapalio neki majstor kod nje...ja sam umirala od smeha kako je išla nosom za dimom..:lol:

E vidis, bas ovakve price plase ljude i stvaraju im utisak da ce ih vecno zeleti i da ce se muciti godinama, a to u vecini slucajeva nije tacno. I to im stvara jedan od onih strahova zbog kojih ne mogu da prestanu da puse...

Ti bas ne zelis da pomognes ljudima, nego da ih miniras u pokusaju? :think:
Prvo jadnici i pacenici, a sad ovo...Hmmm:neutral:

Treba samo da prestanes da ih zelis...ne tuguj za njima, to je djubre koje nas truje, a ne voljena osoba.

Bravo! :cmok:

Nego, danas sam stigla sa dužeg puta.Bila na svadbi...i nisam zapalila. Izdržala na jedvite jade,hiljadu puta bila u iskušenju, uduvala se svim onim oblačićima pušača oko mene,..Danas je evo 24,dan... Jako bih volela da malo i ja tešim druge, no bojim se da mi polako gasne volja. :sad2: Izgubila se većina simptoma koji su me do sad držali na distanci i utripovala sam da mi tako nedostaje da ,,samo još jednom,, uživam u dimu cigarete jer je mi to gušt.Kao, život bez cigarete je pomalo monoton,dosadan,... Kao, nema onih slatkih delova dana kada se raduješ tom malom ritualu,...znate već. Jeste li imali tu ili sličnu fazu?

Poslednja izmena:
Bravo! :cmok:

Nego, danas sam stigla sa dužeg puta.Bila na svadbi...i nisam zapalila. Izdržala na jedvite jade,hiljadu puta bila u iskušenju, uduvala se svim onim oblačićima pušača oko mene,..Danas je evo 24,dan... Jako bih volela da malo i ja tešim druge, no bojim se da mi polako gasne volja. :sad2: Izgubila se većina simptoma koji su me do sad držali na distanci i utripovala sam da mi tako nedostaje da ,,samo još jednom,, uživam u dimu cigarete jer je mi to gušt.Kao, život bez cigarete je pomalo monoton,dosadan,... Kao, nema onih slatkih delova dana kada se raduješ tom malom ritualu,...znate već. Jeste li imali tu ili sličnu fazu?

Koliko znam, svi su imali fazu nostalgije za proslim danima.

Ne daj se, neces vratiti zadovoljstvo, samo ces mrzeti sebe jer si popustila...to su djavolja posla. Ignorisi malo cudoviste koje ti sapuce u uvo. Ko dosadna muva...oteraj je.Ja sam se svadjala sama sa sobom: u stilu: ...ma daj ne gnjavi ...ne dam i tacka :lol:

Desavace se to i kasnije samo slabijg intenziteta i redje. I proci ce.

Samo se drzi:zag: :cmok2:

Mozak zaista pamti situacije i nashe "reshenje" za te situacije od ranije. To se valjda zove iskustvo. Zato se mozze desiti da posle dugo vremena u nekoj situaciji koja nije chesta a koju nismo "preradili" u nepushachki scenario pomislimo na to da je sad na redu da se zapali cigareta. Zato kazzem da uvek treba biti na oprezu.

Vishestruko sam ostavljala i ponovo se vrachala cigaretama. Ne zato shto su mi trebale ili shto sam ih zzelela, vech zato shto nisam imala spreman model ponashanja koji ne ukljuchuje cigaretu.
Stvar je u tome shto mi imamo sheme ponashanja i mozak ih samo izbaci kada nam zatrebaju. Zato je jako bitno uvek biti potpuno svestan situacije i drzzati konce svesno u rukama i ne prepushtati podsvesti kontrolu.
Ovo je teshko u retkim a stresnim situacijama. Teshko jer nam tada emocije vladaju i nismo bash jaki, pa nam se ukljuchi "autopilot mod". Ali se mozze, ovog puta sam kazzem izgurala dva smrtna sluchaja bez cigarete ali sam morala da SVESNO vodim rachuna o tome ... i jako sam srechna shto nisam zapala u stari, losh shablon ponashanja u takvim situacijama. I zato sam sada sigurna da vishe nechu propushiti, da sam nauchila kako ostati nepushach...jer to je najbitnije.

pozdrav..

puno volim cigarete, pusace..pa ljudi, ja sam ljude delila ne na dobre i lose nego na pusace i nepusace.. moja mama je loseg zdravlja i ne sme da pusi, a tesko joj je da presece i ja sam odlucila da joj pomognem, rekla joj- ajde zajedno cemo.. i eto, 4. dan kako ne pusimo mama i ja.. moj plan je bio da mama ostavi, a ja kad ona bude ostvarila stabilnu apstinenciju ponovo nastavim svoje uzivanje..mada, otvorena sam za promene ka ostavrenju tog cilja sto se i desava..desava se to da pomisljam da budem i ja nepusac..trazim motive, odvajam pozitivne i negativne strane pusenja i mogu vam reci da se iznenadjujem...
nego, strasno puno jedem ovih dana..primecujem bas u trenucima kad bih inace zapalila..npr.rucam i naravno posle rucka bi isla cigara, a ovako uzmem jos jednu porciju hrane ili stalno nesto gricka i bude mi muka koliko klopam..bivsi pusaci koji ste klopali puno kao i ja kad ste ostavljali cigare, koliko je trajao kod vas taj period prezderavanja?

:ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back