Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam nepusac i podrzavam sve one koji hoce da ostave cigarete narocito zensku populaciju......... jer mnogo je lepse da mirisete na pokoseno seno ili malinu ili na svezinu rosnog jutra nego na duvan.
Bez uvrede, ali secam se komentara jednog mog druga "Kada poljubim devojku koja pusi kao da sam poljubio pikslu"(a to vazi i za muskarce). Ostavljajte cigarete jer to vam moze doneti samo dobro na svakom polju!:super:

Inache, prvi put sam ostavila 1988 :zper: dve godine
pa 1993 godinu i po
pa do 2006 u vishe navrata po par meseci, pola godine
pa 2006 dve godine
pa 2009 sam ostavljala jednom mesechno
i sad nadam se poslednji put
Lako je ostaviti
Treba izbaciti svaku ideju o cigareti kao nagradi, utesi, ojachivachu dushe ili prijatelju u teshkim trenutcima iz glave.
|Jer to nas vracha njoj, ta nasha zabluda.

Znači, 5 meseci, Jesi i ti bila višestruki povratnik ? :D Zbilja, kupila sam one nikotinske žvake, tek da smanjim obilje neuroze.Piše ,,uzimati 10-ak komada dnevno,, samo da bi ih bolje prodavali,a ja uzmem jednu ili dve.Pročitala sam na onom njihovom Uputstvu nešto kao ,,, možete ostaviti odjednom,a možete i postepeno smanjivati broj cigara dnevno. Moje iskustvo govori da ovaj drugi slučaj ne postoji.To naprosto ne može postepeno. Šta ti misliš?

Znači, 5 meseci, Jesi i ti bila višestruki povratnik ? :D Zbilja, kupila sam one nikotinske žvake, tek da smanjim obilje neuroze.Piše ,,uzimati 10-ak komada dnevno,, samo da bi ih bolje prodavali,a ja uzmem jednu ili dve.Pročitala sam na onom njihovom Uputstvu nešto kao ,,, možete ostaviti odjednom,a možete i postepeno smanjivati broj cigara dnevno. Moje iskustvo govori da ovaj drugi slučaj ne postoji.To naprosto ne može postepeno. Šta ti misliš?

Pa povrachnik hiljadu puta, vidish...:D
Ovog puta mislim da sam savladala poslednju psiholoshku barijeru koja me je sputavala da ih se zauvek reshim.

Iz nekog razloga sam utehu trazzila u paljenju cigarete...bilo mi je nezamislivo da tragichan sluchaj preguram bez nje. Ovog puta sam shvatila da tu nema shta da se pregura. U tim situacijama ne moram josh i da se osecham loshe shto sam propushila. Ovog puta nisam, dva smrtna sluchaja bez cigarete, molim lepo, mozze se!

Vech sam negde pisala...veliki sam protivnik alternativnih nachina unoshenja nikotina u orgaqnizam, jer onda nismo reshili fizichku zavisnost, vech smo samo zamenili jednu rutinu drugom.
Smanjivanje mozze kao "zalet" dva do tri dana pred konachni datum ostavljanja. Sve preko toga samo odvodi u nekoliko zabluda, a otezzava nam da raschistimo s tim, donesemo konachnu odluku, tih par komada nam postanu nagrada, simbol sreche i opushtanja, jednostavno postanu smisao zzivota...a to nas zzestoko baca u psihichku zavisnost sa kojom se ionako mnogo trezze izborimo. Krajnji rezultat: fizichka zavisnost plus pojachana psiholoshka zavisnost. I umesto da budemo blizzi cilju, mi se udaljili...

Poslednja izmena:
Ja, kao bivsi pusac otkrivam tajnu svog uspeha - mala knjizica, zauzme mesto kutije ciagareta "STOP kako prekinuti pusenje".

Prilozi

• CIMG3211.jpg
    CIMG3211.jpg
    41,5 KB · Pregleda: 32
  • CIMG3212.jpg
    CIMG3212.jpg
    53,9 KB · Pregleda: 30
  • CIMG3213.jpg
    CIMG3213.jpg
    50,9 KB · Pregleda: 27
  • CIMG3214.jpg
    CIMG3214.jpg
    42,1 KB · Pregleda: 26
Meni ta odrednica bivsi pusac-apstinent predstavlja podsecanje da sam mnogo ranjivija kada je rec o duvanu nego nepusaci. Nepusac se ne bi navukao od par cigareta, a ja bih ;)

Mozemo da zovemo kako hocemo to nase nepusenje (posto smo svi razlicite licnosti i ista formulacija nema za sve nas isto znacenje) :D, samo dok nas drzi dalje od otrova :aha:

Sve ti je samo u glavi!
Ja sam resetovala i preprogramirala se da cigareta ne predstavlja apsolutno nikakvo zadovoljstvo... jednostavno ne vidim nista privlacno u vezi njih ;)
Zato sto objektivno i ne postoji nista privlacno u vezi njih . :manikir:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back