Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E, ne odoh do trafike. Nisam imala snage. A nemam ni cigarete :sad2:. Znam da neću umreti, a ni poblesaviti kad nisam do sad :lol:

To ti kazzem,, draga. Mnooogo je lakshe ne pushiti. I lakshe se viche kad treba :mrgreen:

Samo josh ovo da dodam: kad nam je loshe u zzivotu i kad neke stvari krenu nizbrdo i mi ne mzzemo da utichemo da popravimo dovoljno brzo, elem, tad je najbolje prestati sa pushenjem.
Osechaj da tako ozbiljnu stvar u zzivotu drzzimo pod NASHOM kontrolom zaistas daje snage da se izborimo i sa drugim problemima.
Ja sebi kazzem:"Pipi, pa ti si prestala da pushish, ovo je onda boza za tebe"

Poslednja izmena:
Ja nisam pusila skoro godinu dana, onda po neka cigara u naletima...
Pa onda recimo mesec dana ne pusim, pa dva dana pusim, pa ponovo recimo tri nedelje ne pusim pa zapalim dve cigare, pa sve tako nesto bezveze...taj mesoviti period traje godinu dana.
Drugog juna sam resila ponovo da se vratim u striktno nepusacku fazu - lakse je nego kad sam stvarno ostavljala pusenje ali u neku ruku je cudno, malo nejasno.
Nekako drzim da bez obzira koliko je tesko kada se prelazi iz crne faze u belu, ponovo svaki dan i svaki sat se nesto novo i lepo desava sa organizmom i to onda neopisivo gura napred, a ovo susumigavo sad meni ...nekako bezveze jer ne osecam "ciscenje" u onom pravom i lepom smislu pa ne znam kako da navijem film u glavi sad?
Ima li neko ideju? ili slicna iskustva?

Poslednja izmena:
@Pipi,

Kako si se presaltovala na striktno bez cigara?

Pa poprichala sam sama sa sobom.Zakljuchila sam da chu to reshiti tako shto nechu zapaliti prvu jutarnju...ni popodnevnu...pa i kafu mogu bez...i tako, sela i SVESNO odluchila. po principu: ja sam vech pochela da prestajem, a ne ja prestajem od ponedeljka. I izvukla sam svoj motivacioni papir i prochitala ponovo razloge zbog kojih mi je bolje da ne pushim. Ima ih preko 50! I onda dan po dan, bez prve jutarnje....pa onda kad vech nisam zapalila do pet popodne nechu ni sad i tako

A,evo i nekoga ko upravo pripaljuje cigaretu :mrgreen: Svako vece kazem sama sebi- "od sutra ostavljam cigarete".... i svako jutro dok pijem kafu bez cigarete...osjecam se kao da su mi sve ladje potonule...i kafa ima drugaciji okus....i nista nije kako treba....i onda ipak posegnem za paklicom....i sve se mjenja,kafa je ljepsa,raspolozenje je bolje.....Ali ipak se trudim da vas citam svaki dan i da napokon istinski odlucim da ostavim cigarete zauvijek...ali ne ide mi........:(

Svojevremeno sam naletela na jedan članak u kome se objašnjava interakcija kofeina i nikotina. Dr. Petar Borović je bukvalno rekao da ujutru pušači kao zombi prvo stavljaju džezvu za kafu i uz nekoliko šoljica kafe i minimum 4 cigarete počinju dan. Tražila sam taj članak za Pipi i nisam ga našla.
Elem, ja sam tada prestala da pijem i kafu. Pila sam zeleni čaj i svako jutro imala čitav sat više vremena da spavam i što je još važnije - budila sam se odmornija.
Sve je lepše bez cigareta, ali ja očigledno neću da mi bude lepo još uvek :neutral:. Neki mazohizam :roll:
A, lepo mi je Harmony :heart: objasnila o čemu se radi .....

Čitam vas i dalje :heart:

Cao drugari! Evo i mene posle duzeg perioda. Ostavila sam cigarete na mesec i po dana, ( da ne pricam sada sve ispocetka ) i tada cujem vest iz Srbije da mi je umro brat od tetke koji je imao 44 godine. To je bio sok za mene, i posegnula sam za cigaretom. Od tada je proslo dve nedelje i ja ponovo ne mogu da se oslobodim te 3-4 cigarete koje pusim dnevno. Ovo je jubilarni 5 put ja mislim ako se nisam zabrojala. Ne znam vise sta da radim. Ljuta sam na samu sebe i ne mogu vise ovako. Dozivela sam da cerka stane ispred mene da me moli da ne zapalim, posle toliko vremena, a ja sam to ipak uradila. Mnogo osudjujem sebe i mislim da sam beznadezan slucaj. POMOZITE!!! Pozrav!

Tacno razumem taj osecaj ljutnje na samog sebe kad se poklelkne pred cigaretom. Odvratan osecaj, nikada se covek ne ljuti na samog sebe kad recimo slaze drugog - ne bar u tolikoj meri koliko kada slaze i izda sebe - to je nemerljivo.
Ja necu sebe vise da izneveravam, i ponovo cu uz pomoc inata da ostavim cigare potpuno.
Za neke stvari je inat iz raja izasao :)

Poslednja izmena:
Draga Vendika. Ovo shto ti sad prolazish je mene stizalo na redovnoj bazi. Ove godine sam pregurala dva smrtna sluchaja vrlo bliskih chlanova porodice a da nisam zapalila.
Shvatila sam da mi neche pomochi. I pregurala sam i guram to i dalje bez ijedne zapaljene. Zato sam sad rekla da znam da vishe nikad nechu zapaliti.

Nishta te ne mozze naterati da zapalish cigaretu osim tebe same. Te koje si zapalila ti nisu promenile situaciju, nisu je ni olakshale, nisu bile uteha, samo su ti vratile problem i uchinile da se osechash loshe.

Nikad nemoj odustati. P:ochni sad ponovo da se borish protiv te navike....prelistaj temu unazad gde si stala proshli put kad je uspelo i - jovo nanovo - a dobro razmisli shta je to bilo shto te je ubedilo da je
"prilika dovoljno dobra da opravda slabost" i da li zaista mislish da je to tako.
Iskoristi taj bes da prestanesh. Skloni sad sve cigarete iz kuche i ostavi jednu negde nepristupachno tek da znash da je imash, a znash i sama da ti neche trebati nikad ni ta jedna.

Od sutra cu ozbiljno da pokusam da ostavim cigarete....Ali to onda znaci da cu non stop morati da visim ovdje i da vas citam....ako uspem,definitivno ce te biti zasluzni...pogotovo Pipi...tvoji postovi su me i natjerali na ovu odluku....:)

:rumenko::rumenko::rumenko:

Ja sam presrechna ako iko ostavi cigarete, pa ako sam josh ja nekog motivisala da to uradi, onda stvarno mogu da budem ponosna na sebe i na vas!
superhero.gif

Inache, ova tema je chudtvorna definitivno...ranije sam prestajala da dolazim na temu kada uspeshno ostavim pushenje. Ovog puta svakog dana proverim shta ima ovde i to mi daje kontinuitet i "odrzzava" status nepushacha, tj potpomazze i to ozbiljno.

Pozdrav svima! Danas mi je 3,dan bez duvanskog dima:roll: . Nisam još dovoljno iščitala temu
tek po nešto. Pozabaviću se malo više gradivom za par dana, kad... završim 5. i 7. razred. Za sad mi ostaje da se nadam da ću ovde, među Vama, naći podršku,jer verovatno ne prolazim ništa što svi vi, bivši pušači već niste prošli. Za sada volja postoji, samo što me ubi nervoza. Svima puno pozdrava!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back