To je opet tvoje misljenje. Vidis,kod mene je uvek postojala
psiholoska granica za stvari koje radim. Tako mi je i 15-ta cigareta na dan bila ta psiholoska granica. Kada sam poceo da je probijam,ostavljao sam cigarete istog trena...zguzvana paklica bacena u djubre i cao....
P
roblem je sto sam se vracao i posle vise od godinu dana....jer sam pusac i znam to...a pusac sam postao onog trenutka kada sam zapalio prvu cigaretru....verovatno cu ostati pusac celog zivota(bez obzira da li pusim ili ne).
Kada sam video da mi takvo ostavljanje ne ide,krenuo sam da smanjujem...polako... Mislio sam "
O.K. ne mozes da ostavis,bar onda smanji malo" I tako sam dosao do granice od 5 cigareta na dan(prestao sam da pusim na poslu,pa kuci,pa dok sam sa devojkom...) i toga sam se drzao od kraja leta 2009 do kraja januara ove godine kada sam poceo da pusim po jednu cigaretu(jednostavno se desilo,nije bila neka cvrsta odluka). Ali da se razumemo,ja sad ne pusim svaki dan.
I verovala ili ne,uopste se ne mucim. Ne mogu da kazem da mi ne padne po nekad na pamet u toku dana cigareta ali tako sam se osecao i kada sam bio "cist" vise meseci.
A sta ce biti dalje,to ne znam. Da li cu poceti da pusim 100 cigareta na dan...da li cu da pusim 1 cigaretu na dan...ili cu da ostavim u potpunosti....videcemo. Trenutno mi ovako odgovara i zadovoljan sam osecajem koji imam(na samo dok pusim nego i dok ne pusim).
Svaka cast...ali ja to i pricam...svako sebe moze da ubedi u sta zeli...samo mora da nadje nacin
Ne mogu da kazem da je znam na pamet,ali procitao sam je vise puta. Moj drugar,sto bi se reklo "my smokin' buddy" je ostavio pusenje ubrzo nakon citanja knjige(2 pakle besta na dan,vise godina). Tvrdi da nije zbog knjige...ali sam gotovo siguran da jeste.
I on mi prica tu istu pricu o "mazohizmu pusenja limitiranog broja cigareta"...odnosno pricao mi je. I sada tvrdi da,kada bi zapalio jednu,sutradan bi bila pakla.
Cerka mog bivseg mentora,recimo pusi tri cigarete na dan otkad je ja znam...
Moja keva je pusila 2-3 cigarete na dan godinama...sada vise ne pusi...
Moja poenta je,ne mora da ono sto je nemoguce i neostvarivo za nekog da bude nemoguce i neostvarivo za drugog