Pipi Langstrumpf
Buduća legenda
- Poruka
- 31.793
Ja uvek pomislim, kad vidim nekoga da pali. "Hvala bogu ja vishe ovo NE MORAM da radim"
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja uvek pomislim, kad vidim nekoga da pali. "Hvala bogu ja vishe ovo NE MORAM da radim"
Da, ali tek kada se pripremi teren.Pa najbolji nachin da ga ubedish je da ga ne ubedjujesh i da ti ne pushish...Mozzesh da ga zamolish za neke ustupke kao npr. da ne pushi u odredjenim situacijama, mestima i slichno, ukoliko su to neke situacije koje su za tebe kritichne, da istaknesh neke pozitivne efekte nepushenja koje primechujesh kod sebe i to je to...
Samo se ti fokusiraj na svoj cilj i nemoj unapred da trazis potencijalnog krivca
Da znas Pipi da se mei ta misao mota po glavi cesto! Ali ne znam kako da ubedim muza da prekine sa cigaretama, i pusenjem u kuci. Smeta najvise cerki, a i ja se plasim da ne dodjem u iskusenje.
Jedino da ga izbacim iz kuce!!!![]()
Samo se ti fokusiraj na svoj cilj i nemoj unapred da trazis potencijalnog krivca![]()
Ne, zaista ne trazim krivca, i stvarno ne nameravam opet da prolazim kroz isto, jednostavno pokusavam sada i njemu nekako da doprem do "mozga" kao sto sam pokusavala samoj seb. Ja sam pusila 1,5 na dan a on vise od 2. I ne znam kako je vama dragi nepusaci, i to sam htela da pitam pa sam zaboravila, alimeni je sada poceo da smeta duvan, da mi smrdi i kada izadjem malo napolje i vratim se onda tek osetim koliko je zadimljeno i stvarno smeta.
Do juce sam i ja to isto radila i svesna sam toga, pa tako da nisam sigurna da li sada uobrazavam ili ste i vi ostali imali takav osecaj.![]()
mene ovo podvuceno drzi bez duvana 7 godina. Dok to nisam sebi rekla, ostavljala sam ga i vracala mu se. Za tebe vise ne brinemNe, zaista ne trazim krivca, i stvarno ne nameravam opet da prolazim kroz isto
Ja nesto ne verujem da to mozeda dodje spolja. Cini mi se da ili mora da se desi nesto sto ce toliko da te prepadne da vise nikada ne zapalis, ili moras sam sebi da se toliko zgadis pa da kazes "dosta". Prilicno je iracionalno sve to, zato i ne verujem u argumente (dok ne padne odluka). Kada odluci, onda ce mu podrska biti super., jednostavno pokusavam sada i njemu nekako da doprem do "mozga" kao sto sam pokusavala samoj seb. Ja sam pusila 1,5 na dan a on vise od 2.
Smeta mi kada je negde ustajao duvan, ali kada neko zapali cigaretu, udahnem duboko, pomislim kako je divno, kao kada se covek posle mnogo vremena vrati kuci i onda pomislim "ne smem vise ni da pomislim dim da povucem jer ne zelim da priredim sebi kriziranje vise nikada"I ne znam kako je vama dragi nepusaci, i to sam htela da pitam pa sam zaboravila, alimeni je sada poceo da smeta duvan, da mi smrdi i kada izadjem malo napolje i vratim se onda tek osetim koliko je zadimljeno i stvarno smeta.
Do juce sam i ja to isto radila i svesna sam toga, pa tako da nisam sigurna da li sada uobrazavam ili ste i vi ostali imali takav osecaj.![]()
Nisam mislila na supstancu, bas suprotno (mada je i to vazan deo zavisnosti, naravno)tako da i nije shtos u celokupnom "ugodjaju" vech samo u ovisnosti od hemijske supstance.
I opasnost je veoma vazan deo tog ugodjajashtos u celokupnom "ugodjaju"
ja vise sebe ne mogu ni da zamislim sa cigaretom
imam utisak kao da nikad nisam pusila(fala bogu)
dok sam pusila imala sam problem sa plucima....dobijala sam napade kaslja,svaki dan...bas mi je smetao duvan,al nikako nisam mogla da ostavim...
kada sam zatrudnela,krenule su da mi se gade cigarete,pa sam smanjivala i na kraju sam smanjila na svega dva tri dima dnevno
ali sam i dalje kasljala....medjutim,verovatno zbog trudnoce(kazu da krvni sudovi oslabe),par puta sam iskasljala malo sukrvice....fuj
onda sam se razbolela nesto i nisam pusila uopste nekoliko dana i to je to....krize nije bilo,ja cutala mudro i evo vec 3 meseca..(ponavljam pricu po milioniti put,al nema veze)
u pocetku se povremeno javljala zelja na par sekundi,a sada vise ni to...
elem....imam problem sada
kada sam u prostoriji gde se pusi i gde je zadimljeno,duze od sat vremena,pocnem da kasljem opet,a posle dva sata,pocnu pluca bas da me bole...ali bas...na kraju ne mogu da izdrzim vise i moram da izadjem.
kod nas u kuci se ne pusi,tako da nemam tu problem,ali imam u gostima
juce sam se bas raspravljala sa ortakom mog burazera o tome
kaze on meni da ja nemam pravo da gostima zabranim da puse u mojoj kuci
a ja i dok sam pusila,nisam dozvoljavala da se preko zime pusi unutra,nego ko hoce da dimi,ima lepo terasu,pa nek izvoli...
medjutim jok....ja sam skot koji smara goste i ne da im da pusei niko nece hteti da mi dodje
pa onda kaze,a u goste ne idem posto se kod njih pusi
i kao glupo je da odem samo na sat dva kod nekog,zato sto puse unutra
kako je naporan![]()
Nema to veze sa prijateljstvom. Gosti pushachi su ovisnici i njima organizam zahteva nikotin jer se nisu oslobodili te supstance.Treba im omoguchiti na neki nachin da dobiju svoju "dozu" a da mi ne budemo ugrozzeni.