Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ana hvala ti puno i na savetima i na podrsci za sada nije lose nekako izdrzavam ali moj suprug kaze da na njega ne deluju on sada pusi vise nego pre.....mozda je jos rano za prve rezultate pa danas nam je tek drugi dan kako pijemo zyban:dash: ono sto mene malo zabrinjava je to sto oseca prilicno jak bol u grudima . da li je to reakcija tableta?:heart:

Preporuka je da se Zyban pocne uzimati pre prestanka pusenja, i da se ne prestaje sa pusenjem minimum prvih 10-tak dana uzimanja leka. Takodje u uputstvu pise da se negde oko 14-16 dana odredi dan kada cete prestati sa pusenjem. Iskreno, kada sam procitala ovo bila sam razocarana, jer sam pomislila "Kog vraga sam ih i kupila kada sama moram da odredim dan?". Prestala sam da pusim 18/19 dana, jednostavno je sazrelo u meni..
Inace, u medjuvremnu sam pusila jos vise nego obicno. Jednostavno nisam mogla da se savladam. Valjda sam podsvesno htela da napravim zalihe nikotina u sebi :per:,. Moja drugarica je mesec i po prestala da pusi isto uz pomoc Zybana, i ona mi je isto to rekla kako je tih dana pre prestanka jos vise pusila nego obicno. Sto se tice bolova u grudima, ne znam sta da kazem.. :think: Nisam lekar, ali nesto sumnjam da ima veze sa lekom..

Ono sto mogu najdobronamernije da kazem da je pred vama dvoma jedan izazov koji nije lak, ali je ipak mnogo laksi nego sto vam se sada cini. Sve zajedno, to je jedna mala avantura, jedno posebno iskustvo borbe sa samim sobom koja traje oko mesec dana.. Bude malo napeto, bude i lepih i ruznih momenata, ali sta je mesec dana spram niza godina trovanja?

Danas je 12 dan i nije mi jasno zašto još brojim:dash:dani prolaze brzo imam osećaj da je sve isto-ne pušim a zapalila bih.No juče me je zabolelo grlo i počela sam da kašljem,tek sad vidim kakva su mi pluća i još više sam se zabaksuzila da ih ne konzumiram nikad više:evil:I povrh svega uštedela sam parice za neku sitnicu:D

Brojaćeš još dugo,makar nesvesno....pa nisi pušila 12 dana da bi ih za 12 dana zaboravila.Ovo odvikavanje je proces i traje neko vreme.Opusti se,jedino što mogu da ti kažem je da kad pomisliš na njih skreneš odnah misli s cigareta,u fazonu `ne mogu sad o tome da mislim`...ako me razumeš,meni je pomagalo.
Autosugestija je čudo, što više misliš na njih,onaj crv više radi i tera te da zapališ.

Danas je 12 dan i nije mi jasno zašto još brojim:dash:dani prolaze brzo imam osećaj da je sve isto-ne pušim a zapalila bih.No juče me je zabolelo grlo i počela sam da kašljem,tek sad vidim kakva su mi pluća i još više sam se zabaksuzila da ih ne konzumiram nikad više:evil:I povrh svega uštedela sam parice za neku sitnicu:D

E to je super fora za motivaciju, naročito u početku:ostavljanje u neku kasicu ili ćasu svakog dana pare za cigare, onda posle, recimo dve nedelje, častiš sebe nečim lepim od tih parica koje bi inače sagoreo..
To ima i u onoj knjizi Alana Cara "Lako je prestati pušiti", imate link na mnogo mesta na temi....

Šta prvo ostaviti... cigare ili travu? Ili odjednom? Je l' ima neka fora da se nikotin ili thc brzo izbace iz sistema... puno tečnosti ili tako nešto?

Nemam iskustva sa thc-om, ali kapiram da je najbolje preseci sve odjednom.
Puno tecnosti je uvek dobra stvar za detoksikaciju.
Batalis i vutru i cigare i furas flasicu sa vodom.
Zdrav zivot, ovo-ono... ;)

To mi je cilj, al' nije to tako lako uchiniti... izgleda da ce morati odjednom da se preseche sve kao shto kazesh, poshto konzumiranje jednog u nedostatku drugog ne ide, a i bzvz je, kad' obe te stvari imaju loshe strane pa ne daju choveku da normalno zivi i radi... jedino shto cu biti mnogo nervozan... :neutral: ... kako to bar malo da ublazim?

Bices nervozan samo zato sto mislis da ces biti nervozan, sve to ide iz glave.
Pocni kad odlucis da neces biti nervozan i da to sto ces prestati moze imati samo pozitivne efekte na tvoj organizam, nikako negativne.
Ako ocekujes krizu i nervozu, sigurno ces ih i izazvati, ako ne ocekujes, iznenadices se koliko je lako prestati.

Šta prvo ostaviti... cigare ili travu? Ili odjednom? Je l' ima neka fora da se nikotin ili thc brzo izbace iz sistema... puno tečnosti ili tako nešto?

Pa najveca fora je u tvojoj zelji,a mnogo mogu da ti pomognu tablete Zyban.Ja i suprug ih trenutno(danas 4.dan) pijemo i mogu ti reci da smo drasticno smanjili cigarete,
jednostavno nam se ne trazi:super:i kad zapalimo ne prija jer ima neki odvratan miris.
pa pokusaj drzimo ti fige:ok:
pozdrav:bye:

Bices nervozan samo zato sto mislis da ces biti nervozan, sve to ide iz glave.
Pocni kad odlucis da neces biti nervozan i da to sto ces prestati moze imati samo pozitivne efekte na tvoj organizam, nikako negativne.
Ako ocekujes krizu i nervozu, sigurno ces ih i izazvati, ako ne ocekujes, iznenadices se koliko je lako prestati.

Vidish to je jako mudro a uopshte nisam razmishljao na taj nachin... znachi kakva crna nervoza... zivot je lep!

... al' kafa nije tako lepa bez pljuge, shta da se radi...

Pa najveca fora je u tvojoj zelji,a mnogo mogu da ti pomognu tablete Zyban.Ja i suprug ih trenutno(danas 4.dan) pijemo i mogu ti reci da smo drasticno smanjili cigarete,
jednostavno nam se ne trazi:super:i kad zapalimo ne prija jer ima neki odvratan miris.
pa pokusaj drzimo ti fige:ok:
pozdrav:bye:

Hvala na podrshci... a gde ima da se kupi taj Zyban?

Vidish to je jako mudro a uopshte nisam razmishljao na taj nachin... znachi kakva crna nervoza... zivot je lep!

... al' kafa nije tako lepa bez pljuge, shta da se radi...

Hvala na podrshci... a gde ima da se kupi taj Zyban?

Ima ga skoro u svakoj apoteci,a sto se tice kafe kad prestanes da pusis tek onda ces videti koliko je kafa lepa.

Poslednja izmena:
A mislim da ti je ovde ne jednom recheno koliko je tvoj agresivni pristup destruktivan po one koji zzele da prestanu da pushe.
Mozzda si dovoljno star da zzivish sam, shta znam...srechna sam za tebe shto nikad nisi bio pushach
ali ako zaista zzelish da i oni oko tebe ne pushe ovako ne postizzesh nishta.
Ali poshto ti je to vech recheno, a nisi glup chovek ne razumem ovakav gest.

Bravo dzordzi, ti si superioran. Esi to teo da chujesh? :roll:

Jutros sam popila kafu bez cigarete i do sad nisam palila, pa sam mislila da pokusam ceo dan da ne zapalim ali.........grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:sad2:
Нема везе, знаш како кажу: КАД ПАДНЕШ- УСТАНИ. Ако си запалила поново цигарету, ништа страшно. Следећи пут ћеш бити јача и одупрећеш се цигарети заувек. Не очајавај, све ће бити у реду.

Jutros sam popila kafu bez cigarete i do sad nisam palila, pa sam mislila da pokusam ceo dan da ne zapalim ali.........grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:sad2:

Mozzesh ti to...
evo ja sam mislila da ne mogu da preguram pms bez cigarete, a onda malo koncentracije i uspeh!
Chak pms u kombinaciji sa smrtnim sluchajem...cigareta ne pomazze, lakshe je bez nje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back