Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pušači koji se uvrijede kad im kažeš da svojim pušenjem atakuju na zdravlje i živote drugih su, u najmanju ruku bolesni, jer se njihova ljutnja nikako drugačije ne može shvatiti. Puše u tvom stanu, puše u tvom životnom prostoru i kao ne shvataju da te truju. Ako već hoće da truju sebe, zašto bar nemaju obzira prema drugima? A ako ih zamoliš da ti ne puše u stanu, nego recimo na verandi, oni to doživljavaju kao atak na vaše prijateljstvo. Šta su drugo nego bolesni?

Podrška istrajnim i ohrabrenje labilnim i novopridošlim, kao i kibicerima. :D

kod nas se nije pusilo unutra preko zime,vec smo izlazili na terasu,kao i gosti.Sta me briga,ako je neko hteo da se ljuti,nek se ljutio,ja nikada nisam volela da mi stan i garderoba smrde na duvan.Preko leta je sve uvek otvoreno pa se pusilo unutra.
Ali ubuduce nece ni preko leta da se pusi unutra.

A gosti kojima se to ne dopada,neka ne dolaze.

:bye: nepusaci,kako ide?

qq qq
zamalo da tema ode na drugu stranu, već je bila poslednja u nizu
kako ste, šta ima novo?
fernando, tanja, drinjača...vas sam zapamtila, znam da ima još friških članova, ajde javljajte se, kako se držite?
iwane, svraćaš li bar na temu?
Neocekivano dobro.:D

Puno hvala na svim savetima,da znam da to sto ponekad pomislim na cigarete ne znaci da sam looda:)
odoh sad u svoj prvi izlazak kao nepusac(posle 6-7godina),i to sa dosta pusaca,nadam se da cu izdrzati,ma ne...ne da cu izdrzati nego da cu i uzivati kao nepusac.Drzite mi fige
Ako nisi,nastavi gde si stala kao da se nista nije desilo.

Pušači koji se uvrijede kad im kažeš da svojim pušenjem atakuju na zdravlje i živote drugih su, u najmanju ruku bolesni, jer se njihova ljutnja nikako drugačije ne može shvatiti. Puše u tvom stanu, puše u tvom životnom prostoru i kao ne shvataju da te truju. Ako već hoće da truju sebe, zašto bar nemaju obzira prema drugima? A ako ih zamoliš da ti ne puše u stanu, nego recimo na verandi, oni to doživljavaju kao atak na vaše prijateljstvo. Šta su drugo nego bolesni?

Podrška istrajnim i ohrabrenje labilnim i novopridošlim, kao i kibicerima. :D

kod nas se nije pusilo unutra preko zime,vec smo izlazili na terasu,kao i gosti.Sta me briga,ako je neko hteo da se ljuti,nek se ljutio,ja nikada nisam volela da mi stan i garderoba smrde na duvan.Preko leta je sve uvek otvoreno pa se pusilo unutra.
Ali ubuduce nece ni preko leta da se pusi unutra.

A gosti kojima se to ne dopada,neka ne dolaze.

Ne slazem se sa vama, u redu gde ima male dece, ako vec gost nema osecaja onda ga lepo zamolis, ali niko nece da se ugusi od par cigareta.

Након месец и по дана непушачког стажа, себе уопште не могу да препознам. Дишем много дубље и лакше. Не смрди ми одећа на дувански дим. Врхови прстију ми нису више хладни. Нисам нервозан као што сам био. Нећу да робујем тој страсти. НЕ цигарете, ДА здравље.:ok:

16256127934b6c3bd218b58.gif

:D

Ne slazem se sa vama, u redu gde ima male dece, ako vec gost nema osecaja onda ga lepo zamolis, ali niko nece da se ugusi od par cigareta.

necu se ugusiti,ali ne volim da mi stan smrdi na duvan,niti zelim da sada kada sam ostavila cigarete,neko dodje i truje me u mojoj kuci

a i trudna sam i posle ce beba biti tu
tako da,ko zeli da pusi unutra,neka sedi kod kuce ili neka ide kod nekog drugog pa neka smrde zajedno
ja to ne volim.
Cigarete su zlo i ja sam budala sto sam uopste i pocinjala da pusim....al sa ludih 16 to mi je bilo zanimljivo.
I shvatila sam svoju gresku,uspela sam da se oslobodim zla i imam puno pravo da od drugih zahtevam da me ne truju.
Ja dok sam bila pusac,pazila sam dal nekome smeta i dal ima dece i nepusaca u blizini.
Od ostalih ocekujem isto

Poslednja izmena:
qq qq
zamalo da tema ode na drugu stranu, već je bila poslednja u nizu
kako ste, šta ima novo?
fernando, tanja, drinjača...vas sam zapamtila, znam da ima još friških članova, ajde javljajte se, kako se držite?
iwane, svraćaš li bar na temu?
Hvala na pitanju:bye:još uvek ne mogu da verujem da sam izdržala 7 dana-ali mi se tako puši da mi se ponekad plače:dash:imam osećaj da ako povučem samo jedan dim da će mi biti lakše:sad2:ali isto tako znam da ako povučem taj jedan posle ću da se vratim staroj navici a to nikako ne želim:evil:zato naoružana hranom i grickalicama odolevam -još ću i da dodam neko kilo što jedva čekam:super:.

Hvala na pitanju:bye:još uvek ne mogu da verujem da sam izdržala 7 dana-ali mi se tako puši da mi se ponekad plače:dash:imam osećaj da ako povučem samo jedan dim da će mi biti lakše:sad2:ali isto tako znam da ako povučem taj jedan posle ću da se vratim staroj navici a to nikako ne želim:evil:zato naoružana hranom i grickalicama odolevam -još ću i da dodam neko kilo što jedva čekam:super:.

Proci ce i to i doci ce opet, da se ne lazemo, ali sve redje i sve slabije! ;)
Super ti ide, sve je to normalno! :ok:

PozZ narode...Cestitke hrabrim bivsim pusacima...

Ja imam 20 god i punih 8 aktivno pusim!

Vec 3 meseca unazad u meni sazreva ideja, podstaknuta svim negativnim aspektima pusackog zivota, o ostavljanju pusenja.

Pa eto, danas je taj dan...Bice tesko, znam, ali ovo je verovatno jedini posao na svetu u kom 99%-ni uspeh znaci 100%-ni neuspeh....Tako da... NE, NECU JOS JEDAN DIM!!!

Надамо се да ћеш ускоро рећи: Ја имам 20 година и пуних осам година сам активно пушио.:ok:

heheheh:D vec govorim tako....Ovaj post pisan je u trenutku kad sam ispusio, cvrsto verujem, poslednju kutiju cigareta u zivotu...

Hvala na podrsci...:super::super:

Za sada ide...mada, drasticno vise jedem, pijem mnogo vode itd...

cao svima :heart:cestitam svima koji su ostavili cigarete a mnogo srece onima koji to tek treba da urade...i ja sam medu njima jutros smo i ja i suprug poceli da pijemo -zyban- :sad2: uputstvo koje smo dobili je jako lose odstampano.ono sto smo uspeli da procitamo je da prvih 6 dana pijemo po 1 tabletu dnevno a od 7-mog dana.......ne mozemo da procitamo. POMOC kako dalje:ok:

cao svima :heart:cestitam svima koji su ostavili cigarete a mnogo srece onima koji to tek treba da urade...i ja sam medu njima jutros smo i ja i suprug poceli da pijemo -zyban- :sad2: uputstvo koje smo dobili je jako lose odstampano.ono sto smo uspeli da procitamo je da prvih 6 dana pijemo po 1 tabletu dnevno a od 7-mog dana.......ne mozemo da procitamo. POMOC kako dalje:ok:

Ja sam pila Zyban, iz uz njegovou pomoc uspela da ostavim cigarete. Razumem kako se osecas, jer i ja isto nisam imala koga da pitamu bilo sta vezi Zybana.
Sacuvala sam kutiju i uputstvo, i evo bas sada ga citam. Kod mene u uputstvu pise sledece:
"...Tokom prva tri dana primenjuje se jedna tableta ujutru, a od cetvrtog dana se primnjuju dve tableta dnevno (interval izmedju doza najmanje 8 sati)..."
Ja sam se pridrzavala ovog uputstva.
I jos nesto. Drugu tabletu ne treba uzimati neposredno pre spavanja. Neka prodje bar 2 sata, jer neki kazu da se teze zaspi ako se popije neposredno pre spavanja.

Ako budes imala jos neka pitanja u vezi Zybana, ili pusenja prestanka uz Zyban, ili kako je uopste dok ga pijes, rado cu pomoci.
Mogu samo da ti kazem da si na dobrom putu, da ne brines jer on stvarno deluje. Ipak, moras zeleti da prestanes da pusis, jer on ne moze doneti odluku umesto tebe.. Tu je samo da ti pomogne, a veruj da pomaze. Garantujem ti.
Pozdrav, i navijam za vas :bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back