Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dvopeku, kako svima, tako i tebi preporucujem knjigu Alena Kara.
Sto se tice zvaka, flastera i slicnog / nicotine replacement therapy/ ... Ne preporucujem ukoliko si vec tri dana bez nikotina... uz pomoc takvih preparata samo ces ponovo da ga (misssssim, nikotin) ubacis u sistem. Ali... S druge strane... Zasto i da ne? Sve je bolje od paljenja cigarete... I... Nisu svi isti, i ne prekidaju svi na isti nacin. Ono sto je bitno je da na kraju svi postanemo nepusaci :)
Btw, ja licno sam prestala uz pomoc Alena Kara, Tabexa i ovog foruma (ne nuzno ovim redosledom) :)

P.S. (Prakticni Savet) Gutljaj ladne (ledene) vode... a moze i casa :) Ne znam zasto, ali pomaze.. Zatim, mentol bombone, one zelene, takozvane grobljanske :D ... i jos, a meni najbitnije... cisto psi'oloski pristup... svakog jutra kazes sebi "Ja DANAS ne pusim" .. i to je to. Ne razmisljas o sutra, prekosutra... o sledecem mesecu... godini... Samo kazes sebi da danas neces da zapalis, a to je lako izdrzati, zar ne? Jedan dan, nista vise.... A ujutru, naravno, sve to ponovis :)
E to je moj problem ja mislim na sutra prekosutra kako cu ja u buducnosti bez cigarete mislim da necu uzivati u nekim stvarima bez cigarete

E to je moj problem ja mislim na sutra prekosutra kako cu ja u buducnosti bez cigarete mislim da necu uzivati u nekim stvarima bez cigarete

Meni je TO ISTO bio najveci problem....ali veruj mi uzivaces i vise nego s cigaretom (to ti kaze neko ko je pusio 12 god...mislim da bih pusila i spavajuci da se moglo:mrgreen:)
Procitaj Carr-a ako vec nisi...otvara oci:D

Hello!!! :cao:

Evo mene, opustena i dobro raspolozena :D

Stanje nepromenjeno, ne pusim i dalje :zper: ... 12. dan...jeeeee!

AngelicAngel i dozon, DOBRODOSLI ! :zag: :heart:

Kad ti tako padne pritisak samo popij dve čaše vode odjednom, naiskap i srediće se. Pomažu i koka-kola, supa iz kesice i čokolada, ali voda je ipak najzdravija varijanta.
Voda pomaže i kod nikotinskih kriza, ne znam kako, ali više nas je "šetalo flašicu" i svako malo pilo vodu - pomaže!
A mislim da ti nije pao pritisak zato što si ostavila cigare-meni je skočio:roll::whistling: i isto sam mislila da je to zbog nedostatka nikotina, a mislim da ipak nije.

Nemam pojma od cega je ali traje i dalje, samo nije bas tako strasno, sada je oko 120/60 :roll:
Hvala na savetu... sve sam pokusala, vodu, slano, koka kolu, da legnem na pod i dignem noge u vis, sve pomaze samo trenutno...

Ma nije bitno, sta god da je proci ce, bitno je da ja NE PUSIM i nemam krize :zurka:

Jedini je problem sam pocela jedem slatko, sto me cudi, jer nisam bila ljubitelj kolaca ranije :kolac:.
Nemam problem sa grickanjem izmedju obroka ali apetit se povecao :zjede: :jede:

naprotiv, uzivaces i vise :)

svima je to bio problem... kako cemo bez cigarete ubuduce. zato i ponavljam, najbitnije je NE razmisljati o buducnosti. koncentrisi se na sadasnjost. svaki sat je uspeh. svaki dan je uspeh. svaka nedelja je uspeh. a onda se jednog jutra probudis i shvatis da te boli uvo za cigarete, i da si srecan sto vise nikad nikad nikad neces morati da pusis :)

Sta je Tabex?Da pokusam i ja...:per:

Tabex je preparat koji sluzi za odvikavanje od pusenja, kupuje se u apoteci, kosta oko 450 dinara, terapija traje 25 dana. inace radi po principu okupiranja nikotinskih receptora u mozgu, tako da pusac ima osecaj da je vec, jel te, pusio, tako da se samim tim smanjuje zelja za cigaretom. teorijski je tako. prakticno, moras da budes motivisan/a da prestanes da pusis. ako je tako, svaki preparat ce da uradi pos'o.. ako nisi dovoljno motivisan, nijedan preparat nece to da uradi umesto tebe.

Jedini je problem sam pocela jedem slatko, sto me cudi, jer nisam bila ljubitelj kolaca ranije :kolac:.
Nemam problem sa grickanjem izmedju obroka ali apetit se povecao :zjede: :jede:

kao prvo, CESTITAM! sjajna si! e, TAKO treba da se ponasa jedan odvikavac od cigara :D

kao drugo.. ehm... kazu da se kad prestanes da pusis, vracaju otupljena cula ukusa & mirisa, pa ti sve prija.. i mislim da ima neceg u tome. ali sta je 2-3 kila viska u odnosu na to sta dobijamo? opusti se i uzivaj.. a za mesec-dva cemo na dijetu - zdravi i mirisljavi :)

Hvala :rumenka: :hvala:

Zaista je neverovatno koliko se lepo osecam. Imala sam problem pre nego sto sam prestala da pusim, tipa:
"ne mogu da zamislim da vise nikad necu zapaliti cigaru", 'kako cu da zivim bez njih" "necu uzivati ni u cemu" i sl. :roll:

Sada, nemam nikakav problem da mislim o buducnosti bez cigara, naprotiv, radujem se sto vise NE MORAM da pusim.
Sve tako lepo mirise...osecam se slobodno...Tako je extra!!! :super:

A sto se dijete tice, necu za mesec-dva :ljutko:

Tek za tri-cetiri. Idu slave, Bozici i Nove Godine.

Mora da se krka, he, he :bob: :jede:

I ako se ugojim, pa sta... Bicu Debeli Deda Mraz NEPUSAC!!! z:dm:

Poslednja izmena:
naprotiv, uzivaces i vise :)

Tabex je preparat koji sluzi za odvikavanje od pusenja, kupuje se u apoteci, kosta oko 450 dinara, terapija traje 25 dana. inace radi po principu okupiranja nikotinskih receptora u mozgu, tako da pusac ima osecaj da je vec, jel te, pusio, tako da se samim tim smanjuje zelja za cigaretom. teorijski je tako. prakticno, moras da budes motivisan/a da prestanes da pusis. ako je tako, svaki preparat ce da uradi pos'o.. ako nisi dovoljno motivisan, nijedan preparat nece to da uradi umesto tebe.

uh..receptori u mozgu...zvuci kao da je bezazlenije pushiti...:(

kao prvo, CESTITAM! sjajna si! e, TAKO treba da se ponasa jedan odvikavac od cigara :D

kao drugo.. ehm... kazu da se kad prestanes da pusis, vracaju otupljena cula ukusa & mirisa, pa ti sve prija.. i mislim da ima neceg u tome. ali sta je 2-3 kila viska u odnosu na to sta dobijamo? opusti se i uzivaj.. a za mesec-dva cemo na dijetu - zdravi i mirisljavi :)

Obožavam tvoj optimizam!!!! :super::super::heart::heart::cmok2:

Da na to sam mislila, i izdrzala citav jedan dan i sj.... se . grrrrr zapalila malopre i besna sam.... Ako je za utehu ( znam, znam...) nije mi prijala..... uf uf uf:dash::dash::dash:

Ma samo polako, nema veze. :zag:

Tako je meni bilo ranije kad sam pokusavala da prestanem. Bitno je da ne nastavljas, kao sto sam ja radila, pa sve duplo nadoknadila. :roll:

Sto kaze Harmony, ustanes, obrises kolena i nastavis dalje...pa kako bude.

Samo ne odustaj :heart:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back