Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja samo da se javim. :bye:

Danas mi je 7 dan i osecam se fenomenalno!!! ::D:

I osecaces se sve bolje i bolje, kao i svi mi :)
Veruj mi da ja sad, posle dva i po meseca, kad pomislim na cigarete, ne osecam nista osim ciste srece sto sam se te bede ratosiljala :) .. jedino za cim zalim je sto, ako vec nisam uspela da ne pocnem da pushim (ah, mladost - ludost), nisam smogla hrabrost da prekinem ranije. Jer sad, kad sam prestala i videla kako je zivot bez gusenja u duvanskom dimu ne samo moguc, vec i lak i lep, ne pada mi na pamet da ikada zapalim ponovo!

I osecaces se sve bolje i bolje, kao i svi mi :)
Veruj mi da ja sad, posle dva i po meseca, kad pomislim na cigarete, ne osecam nista osim ciste srece sto sam se te bede ratosiljala :) .. jedino za cim zalim je sto, ako vec nisam uspela da ne pocnem da pushim (ah, mladost - ludost), nisam smogla hrabrost da prekinem ranije. Jer sad, kad sam prestala i videla kako je zivot bez gusenja u duvanskom dimu ne samo moguc, vec i lak i lep, ne pada mi na pamet da ikada zapalim ponovo!

Da zaista je lepo, :super: i to kazem svakome ko me pita "kako prezivljavam". :roll: Nema tu sta da se prezivljava, presrecna sam sto se vise ne gusim, sto se ne opterecujem sa preturanjem po dzepovima u potrazi za zagubljenim upaljacem, ili jurcanjem uvece da nadjem koja je radnja otvorena, jer, boze moj, kako cu ujutru bez cigara?!?

Otisla sam u drustvo, i sve po redu kafa, akohol, prica, smeh, opusteno, i nisam imala potrebu da zapalim.

Na poslu sam okruzena pusacima koji me nude cigaretama, ne znajuci da sam prestala da pusim.... nisam zapalila, niti sam imala krizu.

Imala sam juce jako stresnu situaciju, svadjala sam se, plakala, besnela.....i nisam zapalila, cak nisam ni osecala potrebu:think:

Sve u svemu...
Hvala Bogu, ljudima na ovom forumu i Allenu Carry,:worth:

... RESILA SAM SE BEDE!!! ::zurka:

Dobrodosla!:zag::D:heart:
I sada lepo citaj temu od prve poruke ;)
btw ni vecina nas nije uspela iz prvog pokusaja, ali to nista ne znaci. U stvari uspes kada promenis nacin razmisljanja, neko ranije, neko kasnije :) Tu smo da podelimo iskustva i da se radujemo sa tobom.
Mozes da nam napises i sta te je motivisalo, koliki ti je staz, koliko imas godina i slicno (ako hoces). To olaksava onima koji su imali slicnu situaciju tvojoj da te najbolje posavetuju.
Pitaj, kukaj, raduj se, tu smo za tebe uvek!:heart:

Poslednja izmena:
Cao svima!
Pre dva dana sam kupila knjigu "lak nacin da prestanete da pusite" skoro je procitala i od danas krecem u rat protiv nikotinske ovisnosti. Sigurna sam da nece biti tako lako kao sto je predstavljeno ali ne mari. Danas sam 6 puta zgresila tj zapalila a planiram da tako bude narednih dana dok se psihicki pripremim. Pusim 20ak godina ,aktivno (i previse) nekih 17...
Iscitala forum od pocetka i vidim ima puno "skinutih" na srecu. to mi daje nadu.... pozz svima i pozelite mi srecu:sad2:

Dobro jutro svima evo pijem kaficu bez cigarete zasad sam ok ali tamo negde oko 12 h ce poceti kriza da me drma vec znam jer mi nije prvi put da ostavljam.ali bicu jaka i izdrzacu.Imam 36 god a pusim od 20 e. dovoljno.Najvece je zlo sto ja znam da mi je bilo bolje kada nisam pusila bio je period od mesec dana i bolje sam se osecala pusaci su mi smrdeli itd..ali neki vrag me tera uf i posle budem besna na sebe sto sam zapalila i tako u krug Procitala sam i knigu od Alena C.jedno tri puta sve ja to kapiram pa opet sam pusila bas sam bezobrazna haha.ajde cao idem da kupim jabuke da grickam !!!!:bye:

Evo, da se prijavim za novembarsku klasu, iako sam prestala da pusim 29.10. :-)

Danas je peti dan kako ne pusim i za sada nemam nikakvih specijalnih problema, osim sto sam prilicno dekoncentrisana, ali kako shvatam, to je normalno za pocetak.

Zelela bih da se zahvalim svima na ovoj temi, mnogo ste mi pomogli da se konacno odlucim, i ne mogu da verujem koliko je lako !!! samo da tako i ostane....
Baš! Nevjerovatno je lako!! Lakše nego pušiti!!! Pozdrav novajlijama. :super:

Cao svima
Imam jedno pitanjce. Imam dosta nizak pritisak pa me zanimaju vasa iskustva. Danas sam bila dobra. Samo 3 puta zgresila. Ona prva uz kafu normalno. Druga tamo oko podneva pa mi se zavrtelo u glavi ( zaboravila taj osecaj - kao kod onih pocetnickih) posle mi se ceo dan spavalo nekako??? Cula sam da je problem kad naglo ostavis, bar tako kazu neki lekari.... Pad pritiska, umor....
Evo ova sad mi nije trebala .... joooj
Nije da se tesim ali sa 30 na tri pa lagano....

Pozdrav svima :) :heart:

Danas mi je 9 dan i sve je OK. Juce sam imala prvu jacu krizu, koja je trajala zaista dugo, ali mislim da je to samo zato sto sam dozvolila sebi da upadnem u psiholosku krizu, tj. da trazim pomoc tamo gde je nema... :dash: ALI SVE JE DOBRO STO SE DOBRO SVRSI, ZAR NE? :sad2:

Cao svima
Imam jedno pitanjce. Imam dosta nizak pritisak pa me zanimaju vasa iskustva. Danas sam bila dobra. Samo 3 puta zgresila. Ona prva uz kafu normalno. Druga tamo oko podneva pa mi se zavrtelo u glavi ( zaboravila taj osecaj - kao kod onih pocetnickih) posle mi se ceo dan spavalo nekako??? Cula sam da je problem kad naglo ostavis, bar tako kazu neki lekari.... Pad pritiska, umor....
Evo ova sad mi nije trebala .... joooj
Nije da se tesim ali sa 30 na tri pa lagano....

Da, meni je pritisak drasticno pao, prekjuce je bio 90/52, puls 45. Vrtoglavica, umor, mucnina. Zvala sam doktorku koja me je pitala kako uopste stojim? :zcepanje:

To jeste zato sto sam naglo prekinula da pusim, ali to je jedini nacin da prekines... smanjivanje je najgore, probala, nije uspelo, samo sam posle pusila jos vise. :roll:

10.10.2009 bice sest meseci kako sam batalio duvan!!!
Ne zapisujem kada pomislim na cigarete ali mislim da je to jedanput eventualno dva puta mesecno.Bilo je u pocetku kriza,flastera i zvaka ali sada sasvim lako(kada mi dodje mesecna zelja)skrenem misli.
Jos uvek redovno pratim ovu temu ni samom mi nije jasno zasto ako sam bivsi pusac,valjda za svaki slucaj!!!
Drago mi je sto se pojavljuju novi clanovi-buduci nepusaci.
Pozdrav

Pozdrav svima :) :heart:

Danas mi je 9 dan i sve je OK. Juce sam imala prvu jacu krizu, koja je trajala zaista dugo, ali mislim da je to samo zato sto sam dozvolila sebi da upadnem u psiholosku krizu, tj. da trazim pomoc tamo gde je nema... :dash: ALI SVE JE DOBRO STO SE DOBRO SVRSI, ZAR NE? :sad2:

Da, meni je pritisak drasticno pao, prekjuce je bio 90/52, puls 45. Vrtoglavica, umor, mucnina. Zvala sam doktorku koja me je pitala kako uopste stojim? :zcepanje:

To jeste zato sto sam naglo prekinula da pusim, ali to je jedini nacin da prekines... smanjivanje je najgore, probala, nije uspelo, samo sam posle pusila jos vise. :roll:

Kad ti tako padne pritisak samo popij dve čaše vode odjednom, naiskap i srediće se. Pomažu i koka-kola, supa iz kesice i čokolada, ali voda je ipak najzdravija varijanta.
Voda pomaže i kod nikotinskih kriza, ne znam kako, ali više nas je "šetalo flašicu" i svako malo pilo vodu - pomaže!
A mislim da ti nije pao pritisak zato što si ostavila cigare-meni je skočio:roll::whistling: i isto sam mislila da je to zbog nedostatka nikotina, a mislim da ipak nije.

10.10.2009 bice sest meseci kako sam batalio duvan!!!
Ne zapisujem kada pomislim na cigarete ali mislim da je to jedanput eventualno dva puta mesecno.Bilo je u pocetku kriza,flastera i zvaka ali sada sasvim lako(kada mi dodje mesecna zelja)skrenem misli.
Jos uvek redovno pratim ovu temu ni samom mi nije jasno zasto ako sam bivsi pusac,valjda za svaki slucaj!!!
Drago mi je sto se pojavljuju novi clanovi-buduci nepusaci.
Pozdrav

A i zato da sopstvenim primerom i iskustvom pomogneš svežim nepušačima- to je smisao ove teme:heart:

Hey, cao svima! :) Mislim da a imam najkraci staz, samo dva dana, ali ipak ne pusim iako sam stalno izlozena pusacima! Ja imam slican problem kao Betty, stalno treperim, cak i nocu dok spavam i kapiram da je nikotinska kriza samo me interesuje koliko je kod vas trajala ta kriza, ali iskreno, da znam na sta da se pripremim!
Unapred hvala :)
Dobrodosla!:heart: Evo, odmah te upisujemo u novembarsku klasu :)
Citaj temu od pocetka i saznaces sve sto te zanima, napisali smo milion puta :)
Drzi se, tu smo za tebe!:zag:

Pre 14 godina ostavio sam duvan posle 15 godina pusackog staza. Citavih 7 godina nisam pusio. A onda u periodu kada sam imao najvece zivotne probleme, ponovo sam zapalio. Istina, nikada za ovih 6 zadnjih godina nisam pusio kao ranije. Odrzao sam kolicinu zapaljenih cigareta na proseku od 5 cigareta dnevno. Sad ce neko reci da to i nije strasno. Pa mozda i nije ali nije mi trebalo ni to da propusim posle tolikih godina apstinencije. Sada je 3 dana otkako uopste ne pusim i imam volje da tako i ostane. Nadam se da me primate u klub.
Pozdrav svima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back