Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Luka, za toliko vremena nepušenja da si uštedeo 2000 E? :think: Jesi li pušio po 10-ak komada ;)

Što se tiče gojenja i mršavljenja, pitanje. Da li se ugoje SAMO oni koji počnu da jedu VIŠE i stalno nešto grickaju između obroka ili I ONI koji NIŠTA ne promene u vrsti i kalorijskoj vrednosti dotadašnje ishrane. Pitam jer startujem sa postojećim viškom kg :zjede:

@Luka, za toliko vremena nepušenja da si uštedeo 2000 E? :think: Jesi li pušio po 10-ak komada ;)

Što se tiče gojenja i mršavljenja, pitanje. Da li se ugoje SAMO oni koji počnu da jedu VIŠE i stalno nešto grickaju između obroka ili I ONI koji NIŠTA ne promene u vrsti i kalorijskoj vrednosti dotadašnje ishrane. Pitam jer startujem sa postojećim viškom kg :zjede:
Pušio sam paklu, ali gle sada... cigarete su poskupile a ja računao po tadašnjoj ceni...
Moji kilogrami nisu imali veze sa pušenjem. Jeo sam dok se ne najedem. I pre i posle cigareta

7kg dobijas obavezno,da jedes isto kao i pre.

- - - - - - - - - -

7kg dobijas obavezno,da jedes isto kao i pre.

denden44,da se besis moze ali na savremen naci(nekome oko vrata) a na hrono nemoj sada
jer to je vec preveliki sok za organizam.Sacekaj 5-6 meseci pa onda zavodi dijetu koju god mozes,mada
iskreno tesko to ide.Ja sam uspela da zaustavim gojenje i nekih 5.kg da skinem dok se moglo plivati
evo vec mesec i jace nemrda dole nego jedno kilce gore.
Ali nemam snage za neke dijete,stvarno nemogu.Zato moj savet pokusaj da sto manje dobijes.Ali nisu kile nista strasne kada znas cega si se izlecila.Samo hrabro i teraj tim smerom odlicno ti ide

a priznaj da je bilo lepo. Ono slavski ručak, zlatiborksa pršuta, sjenički sir, paprike u pavlaci, sarme, pečenje, torte.... i na kraju cigareta...

Jok bolan, nego mnogo krompira, pasulja, rezanaca, belog, krckavog, u sredini malko gnjecavog LEBA :rumenko: i pomalo sremske i kulena sa paradajzom koji sladi.
Razrađeni geni ravnice već više od 300 godina ... :heart:

- - - - - - - - - -

Zenske krecite na rekreaciju. U tom jeste stos, jer Mora se biti pokretan.
Heh, poslednji put sam vežbala pre tačno 33 godine :rumenko: Ne trčim za autobusom jer se ne vozim u njemu, pešačim oko 15 minuta do i sa posla. Do sada su me i bake sa unucima obilazile (a ja ubeđena da žurim). Sada mi se čini da sam malo ubrzala :zper:

@Srculence, :cao:

Poslednja izmena:
Hej,hej hej...........necu da citam ta ubilacka i samoubilancka pisanja(pu,pu........pu).
Svaku losu situaciju ili problem pesimizmom hranimo,e zato udri brigu na veselje pa dok '
traje traje.Ok salim se ali svakako nije smak sveta 10.kg viska.Hahahhahahah mogu misliti kakve su reakcije dok ovo citate.Dakle denden prvo se ti izbori sa ovim
nikotinskim zlom pa kilca,otom potom.U ostalom znam ja da me razumes.Ti Pipi'Zizi,Mirko,Luka .......i neka se neljute oni koje nisam spomenula-stara smo mi
garda.Pobeda mora da bude nasa pre ili kasnije
Da i Luka je tu samo sto je on u dusi kontras pa eto malo nas zeki.....hahha.Pozdrav za sve moje drage forumase bez cunkova i odzaka i srecno nam bilo.
Ja sam toliko ponosna da sva nadutost mog stomaka pada u vodu.....:hahaha: :hahaha:

- - - - - - - - - -

Zaboravih da kazem mozda ce nam Luka na kraju i pomci da se izborimo sa kilazom.
Ili mozda nece:hahaha::heart: :hahaha:

Gde ste drugari!
Divno vidim drzite se, a oni koji su se pustili se hvataju ponovo! To je bitno, nikad nemojte odustati.
Ostavljanje pusenja je proces, svaki proces traje, a ovaj je kao putovanje u neku lepu zemlju gde je sve lepo i stalno 25 stepeni.
Pusacka zavisnost ima vise komponenti, zato je kod svakog razlicito.
Imamo fizicku zavisnost, od supstance, jelte, ta najbrze prolazi. za tri dana je nikotin izbacen iz organizma, kroz deset dana disemo normalno, mesec dana imamo razne tegobe dok se organizam oporavlja i vraca u normalu. Ovi neugodni simptomi su dobri...nesanica, nervoza, zatvor, tuga, kasalj itd su samo znak da telo popravlja taj resor u svom sistemu. Sto gori simptomi, to je gore bilo zakrivljenje tu od nikotina i ostalih sr@#%$^ iz cigareta
Druga komponenta je psihicka zavisnost, ona je najteza jer treba shvatiti da nam je nikotin brljao po mozgu, da nasi stavovi o zivotu nisu nasi nego nikotinski, da ono sto volimo ili ne volimo da radimo, jedemo, pijemo itd nije proizvod nasih zelja vec rezultat prilagodjavanja pusackom nacinu zivota. Kada to shvatimo i prhvatimo, ostaje nam da cistimo nas ozak, da upoznajemo sebe,da revidiramo SVE stavove u zivotu u svetlu toga da smo oslobodjeni nikotina. Pa cak i uspomene. Sednemo, i brisemo iz svih uspomena slike sa cigaretom, ideje da nam je cigareta tada pomogla ili bila potrebna. Ovo je jako vazno, i traje dugo, zato je moguce da se posle niza godina propusi ponovo.
Zavisnost udari ponovo iz dubina podsvesti, neka mozdana celija deformisana nikotinom falsira na sav glas. Treba je samo ucutkati i gotovo.
To su te kasnije "krize". Ponekad cak simuliraju fizicke krize. Traju delic sekunde ako ih odmah odbacimo kao "fake", jer to i jesu.

Treca zavisnost koja se stvara je motoricka zavisnost. Telo je zapamtilo da treba da uradi 50 000 pokreta rukom jer pusi, i sad ne zna sta ce. Moze se strikati, heklati, motati kalemovi za motore, vrteti brojanice, nesto, ova zavisnost je jaka u pocetku a zatim se sasvim gubi.

Prema tome, plan ostavljanja izgleda tako sto se:

prvo borimo da izbacimo nikotin

i uposljavamo ruke

pomazemo organizmu da prevazidje simptome apstinencijalne krize, po potrebi koristimo biljna sredstva ili bez, kako kome vec prija. Samo da dodam da ovi simptomi nisu isti kod svakog sledeceg prestanka pusenja. dakle, ako ste se prvi put lako izborili sa nesanicom pa propusili, u sledecoj rundi mogu da vas sacekaju zatvor i depresija nespremne. i zato budite na sve spremni i gledajte da izbegnete "padove"

Borimo da ostanemo nepusaci tako sto menjamo svoj nacin zivota i poglede na svet i secanja da budu u skladu sa onim sto mi zaista jesmo. Jedinstvena bica, a ne stancani nikotin zavisnici koji su svi isti....

Pusenje nekad i sad nije isto, jer sastav cigarete vise nije isti. Nekad su mogli da kazu "necu vise" i gotovo. Mi se sad borimo sa ozbiljnom kombinacijom droga i vecom dozom. Retko ko uspe da se izleci od zavisnosti iz prve, to je zato sto nismo svesni dela koji nosi sa sobom psihicka zavisnost. Lako je prestati pusiti, detoksikacija i demotorizacija ide i relativno brzo i relativno lako, kako kod koga, ali onaj deo gde treba da prihvatiti da ste o SVEMU u zivotu pogresno mislili jer ste mislili kroz duvanski dimje tezak. Obicno nam ne dozvoljava ili sujeta ili lenjost.
To mu dodje nekako kao da ste vozili biciklu pa sad treba da pesacite. ako ostanete da sedite i mlatite stopalima, nikud necete stici, i pre ili kasnije cete ponovo sesti na bajs.
Medjutim, mozete nauciti da ponovo hodate uspravno kroz zivot. Ma koliko puta pali, bitno je da ponovo ustanete.
Dakle, prestanete da pusite i ucite ko ste i sta ste od nule. Kao novorodjeni. Lepo je to, prava avantura.
Srecno!

P.S. o kilogramima brinite posle, jer ne smete biti gladni kada prestajete. ni zedni, jer telo odmah trazi cigaretu kao resenje. Jedite dovoljno, predjite na laganiju hranu ali nikako dijeta. Inace su obe stvari osudjene na propast. Normalno je da se dobije koji kg, u pocetku, ali se i lako skidaju...kasnije.

Poslednja izmena:
Bravo ,bravo eto bils sam u pravu Pipi nesebicno pomaze
i obrazlaze tako da je svako moze razumeti,Mirko i dejan priskacu sa cinjenicama a ja pokusavam uneti malo
humora,da olaksam koliko toliko.A aista zelim da zadnji pusac prestane sa pusenjem.
Spopadaju i mene napadi krize ali ja sam daleko iznad njih. Makar se nadam,Sve vas pozdravljam i drzimo se skupa.Sta reci kada sam budna u ovo vreme

@srećna zvezdice, i tebe kao da znam iz gomile postova ;)
Ajde opiši tu krizu, svaku informaciju upijam i pamtim, pripremam se za moguće neprijatne situacije i kako ih prevazići :cool:

Inače, u kasici 1200 dinara, počinje šesti dan u ekologiji :manikir:

Šesti, o bravo majstore. Da ti kažem iz mog iskustva: ne vidim zašto bi opet zapalila. Čim pomisliš na cigarete, kaži ( možeš i na sav glas) NEMOJ i prebaci misli na nešto drugo.

@Luca, :D
Ma to NEMOJ je kratko i neubedljivo. Kada mi padnu na um ja izgovaram u sebi mantru:" Ja sam sada srećan bivši pušač". Dok se ne setim tačnog redosleda reči u mantri i ne izgovorim ih u sebi prošla bi me i dijareja (pu, pu, pu) a ne želja za dimom :tease:
pa nije dijareja tako loša, čisti organizam. U Indiji je smatraju bogatstvom ( a kako i ne bi, znači da si dobro jeo). Ma opušteno samo, nađi neki cilj. Evo npr. pripremi sadnju paradajza na balkonu....

Ja bih krenuo uza stepenice, za sprecavanje zelje za duvanom, i sto vise na svez vazduh.
Ceo život do stana prelazim jednu veću i 4 manje stepenice :whistling:
Ali se spremam ovih dana da svojom novom paro-čistač-igračkom izdrljam svaki deo pušačkog kutka u stanu (kuhinja) mada sin i dalje puši ali koliko je on kod kuće to je zaista mali broj cigareta. Još sam i dobra prema njemu. Pre prestanka sam mu pripretila moždanom olujom u najavi dok mi purnja u prostoru u kom najviše vremena provodim :zper:
Bliži se kraj ovog šestog dana (i dalje sam po ps-u pod Tabexom) i danas mi je prvi put kroz glavu, kao lahor, nekoliko puta prostrujala ideja: "Sada bi se moglo zapaliti". Onda odmantram i nastavim dalje ... :andjeo:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back