Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo mog iskustva: godinama bombardovan sa svih strana o posledicama pušenja, jedan dan sam bio na pregledu rutinskom. Lekar specijalista ( vaskularni hirurg ) reče. Lagani početak pušačke noge!!!
Nakon tri dana, ujutro, odlučih da ne zapalim cigaretu uz jutarnju kaficu. Onda sam odlučio da ne zapalim taj dan. Dvadeset dana nisam pušio, a nikom reč nisam rekao. I tako evo pet i po godina.
Ukucajte u Google: pušenje i krvni sudovi!!!!

Klonirani,nemoj se oslanjati samo na biciklu,nju mozes voziti jos malo dok je lepo vreme..Moras donetu pravu odluku i stav u glavi,drzati se toga..Jeste u pocetku tesko ali je nagrada velika..Nije to jace od tebe..Ne zelis sebe svrstati u niz slabica koji su potcinjeni toj zavisnosti i koji se neprestano njoj vracaju a ovamo su jaki na recima i kao pokusavaju da ostave..Takvih ima na hiljade i hiljade..Uzdigni se iznad takvih,veruj u sebe,postavi cilj zbog cega ostavljas cigarete i kreni u bitku..

ma znam ja sve to..ne volim ni ja to prestajanje u nedogled...vraćanje duvanu svakih par dana,ili više..ka što mnogi rade...
prvi put sam izdrža 20 i nešto dana...drugi put namjeravam zauvijek da batalim,nego me mrzi još da se rastanem sa ovim zlom...:zkez:
imao sam više ovisnosti...teško je odjednom sve da se batali...i ovu zadnju ću da ubijem jednom ne zva se ja Šime...

Evo mog iskustva: godinama bombardovan sa svih strana o posledicama pušenja, jedan dan sam bio na pregledu rutinskom. Lekar specijalista ( vaskularni hirurg ) reče. Lagani početak pušačke noge!!!
Nakon tri dana, ujutro, odlučih da ne zapalim cigaretu uz jutarnju kaficu. Onda sam odlučio da ne zapalim taj dan. Dvadeset dana nisam pušio, a nikom reč nisam rekao. I tako evo pet i po godina.
Ukucajte u Google: pušenje i krvni sudovi!!!!

Jako poucno stivo i treba ga sto cesce provlaciti.
Iskrene cestitke za odlucnost i sve najbolje zelim.:super:

A Sime ,sime ....sto skorije nemoj da te mrzi da prestanes pusiti ono smrdljivo smece:rtfm:;)

neka si smanjio. Ako. Sada ćeš to lepo i nadoknaditi.

hahahahahhah,E Sime Sime.Luka ti je rekao istinu bez da te zavlaci.Dakle sve kada nadoknadis onda prestajanje potpuno.O kom ti smanjivanju pricas KUTIJA IPO,leleeeeeeeeeeeee.Ato dali znam kako je ostaviti to smrdljivo djubre,hmmmm....Mislis li da je 30.g. malo ropstva.Doduse eto bila sam ispod paklice skoro uvek,skoro.?Zato Sime bacaj to smece i daj sebi priliku da zivis slobodno bez da razmisljas imas li cigara,imas li para i imas li vremena da duvanis.??????????????

hahahahahhah,E Sime Sime.Luka ti je rekao istinu bez da te zavlaci.Dakle sve kada nadoknadis onda prestajanje potpuno.O kom ti smanjivanju pricas KUTIJA IPO,leleeeeeeeeeeeee.Ato dali znam kako je ostaviti to smrdljivo djubre,hmmmm....Mislis li da je 30.g. malo ropstva.Doduse eto bila sam ispod paklice skoro uvek,skoro.?Zato Sime bacaj to smece i daj sebi priliku da zivis slobodno bez da razmisljas imas li cigara,imas li para i imas li vremena da duvanis.??????????????

e ljudi ja se malo zaebava na svoj račun o "smanjivanju"..:)
inače,sve ste u pravu,i navijam za vas!! živili vi meni! :kpozdrav:

Razmišljate da ugasite cigaretu jednom zauvek? Evo par činjenica o reakcijama tela na ostavljanje cigareta. Možda se oduševite nekim podacima, pa se inspirišete. Srećno!

Odlučili ste da prestanete da pušite? Ono što se dogodi u vašem organizmu već u prvih 20 minuta je zapanjujuće. Naravno, proces zavisi od čoveka do čoveka.

WhyQuit je objavio zanimljiv hronološki sled događaja nakon prestanka pušenja.

Kids-smoking.jpg

Pojedina istrazivanja koja se brisu sa sajtova ili se gase sajtovi, navode da se nakon prestanka pusenja naglo povecava procenat respiratornih oboljenja, dolazi do primetnog pada imunog sistema.

- - - - - - - - - -

Treba dobro razmisliti sta je bolje, uzivanje biljke ili njena satanizacija.

sad bi ti jedan moj zemo reka "daBogda ti meni ozdravio" !!
ne laži sebe,ti si jedan ovisnik i najobičniji rob...duvan ti sigurno neće donijeti ništa dobro...
mislim znam ja tebe ko si i šta si po pisanju..ali ovo kažem zbog drugih nesrećnika koji posjećuju ovu temu..
svi mi koji pušimo smo robovi ove naopake nikotinske ovisnosti,i nemoj bre da se lažemo..!!

Pojedina istrazivanja koja se brisu sa sajtova ili se gase sajtovi, navode da se nakon prestanka pusenja naglo povecava procenat respiratornih oboljenja, dolazi do primetnog pada imunog sistema.

istrazivanja se ne objavljuju na sajtovima. sajtovi sluze samo kao nacin pristupa istrazivanjima. ako je pravo istrazivanje, onda ne moze da nestane tako sto se ugasi sajt.

Pardon, rezultati istrazivanja. Nije jedino mesto gde se objavljuju, ali da se objavljuju objavljuju se.

- - - - - - - - - -

Mikelo, koje je tvoje misljenje, da li duvanski dim vodi vecoj steti uzivanjem ili do vece stete po coveka dolazi nakon sto ga napusti?

Znam da si upoznat o stetnosti duvanskog dima, ali ne znam da li su ti poznate info o virusima npr. gripa, kojima su podlozniji nepusaci od pusaca u odnosu od preko 40%

Mikelo, koje je tvoje misljenje, da li duvanski dim vodi vecoj steti uzivanjem ili do vece stete po coveka dolazi nakon sto ga napusti?

Znam da si upoznat o stetnosti duvanskog dima, ali ne znam da li su ti poznate info o virusima npr. gripa, kojima su podlozniji nepusaci od pusaca u odnosu od preko 40%

Sto se stetnosti tice, duvanski dim je stravicno stetan, sto lokalno na svom putu (rak usta, rak grla, rak pluca), sto sistemskim dejstvima (ateroskleroza, hipertenzija, povecanje rizika od infarkta, sloga,...).

Nisam upoznat sa tim informacijama o podloznosti, ali sam svakako zainteresovan da cujem.
Ja znam za nesto drugo interesantno, sto sam cuo od jednog profesora pre par godina, mada posle nisam proveravao. On kaze da je Alchajmerova bolest znacajno redja medju pusacima.
Medjutim, cak i ako je istina to da su nepusaci podlozniji gripu, ili ovo za Alchajmera, mislim da posledice nisu ni za poredjenje. Ja licno bih preferirao demenciju u odnosu na rakcinu.
Inace, ovo sam ti jednom davno vec pominjao, mozda se secas: na neurologiji sam jednom video nekoliko mladih momaka sa slogom. Sokantno mladih. Svi pusaci. Jedan od njih je imao 32 godine, hemiplegija. Pusio 3 pakle dnevno.

Poslednja izmena:
Ja se drzim teorije da sve bolesti dolaze iz glave. Kako mora da postoji razlog da se krene sa cigaretom, koji se inace svesno ne prepoznaje i ne obradjuje, tako postoji i razlog da se razboli. Jer da bolest nije u glavi ne bi neko ko recimo pusi celog zivota doziveo 90, a neko drugi sa istim stazom oboli i umre sa 50. Ima tu genetike, predispozicija i svasta nesto, ali mozak isprojektuje.

Recimo astma kod dece. Ona nastaje jer roditelji ne daju deci ljubav i igru i deca se razbole, to im metod da skrenu paznju roditelja na sebe. Kad se ovo kaze roditeljima i pocnu da se igraju sa svojom decom, deca se oslobadjaju astme.

Ja se drzim teorije da sve bolesti dolaze iz glave. Kako mora da postoji razlog da se krene sa cigaretom, koji se inace svesno ne prepoznaje i ne obradjuje, tako postoji i razlog da se razboli. Jer da bolest nije u glavi ne bi neko ko recimo pusi celog zivota doziveo 90, a neko drugi sa istim stazom oboli i umre sa 50. Ima tu genetike, predispozicija i svasta nesto, ali mozak isprojektuje.

Recimo astma kod dece. Ona nastaje jer roditelji ne daju deci ljubav i igru i deca se razbole, to im metod da skrenu paznju roditelja na sebe. Kad se ovo kaze roditeljima i pocnu da se igraju sa svojom decom, deca se oslobadjaju astme.

Pa dok god se drzis te teorije, nemamo o cemu ozbiljno da razgovaramo. Laku noc.

- - - - - - - - - -

Treba dobro razmisliti sta je bolje, uzivanje biljke ili njena satanizacija.

Naravno-njena satanizacija!

Niko ti ne brani sto pusis i unistavas svoje zdravlje ali nemoj dolaziti ovde na ovu osetljivu temu koja podrzava prestanak sa pusenjem i govoriti kako je dobro pusiti i dok se pusi jaca imunitet i pluca,kao i tvoj pajtos koji lupeta da pusenje ima ucinak na bolje kod alchajmerova bolesti,da su mnogo retke kod pusaca,jer mu je tamo neki profesor pusac to rekao i to je za njega amin..

Da se ne lazemo,pusenje je tihi ubica,naplati kod coveka kad tad,ne moze nikada biti zdravo unositi tolike kolicine otrova a da se zdravlje ne narusi na neki nacin..I nemoj da si padobranac i upadas ovako u ovu temu,nije ti ovo o veganizmu i laticama cveca..

Pardon, rezultati istrazivanja. Nije jedino mesto gde se objavljuju, ali da se objavljuju objavljuju se.

- - - - - - - - - -

Dajte nemojte bezvezariti,ko ce jos poverovati u to da posle prestanka pusenja nastaju zdravstveni problemi.?Pa stvarno prvi april nije jos.Kakvi problemi osim izgovora da se vratis svom otrovu nema drugih.Dakle ako mislite o svom zdravlju nemojte ni pomisljati da pumpate pluca onim gasovima

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back