Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Molim odgovor na pitanje: koliko obično traje želja za pušenjem ("kriza") kada neko ostavi cigarete i pređe na žvake?
Posle koliko vremena se za tu osobu može reći da je nepušač?

Криза за никотином долази у интервалима и траје само три минуте , ако издржиш те три минуте кризе ..званично си престао да пушиш .
Тело , физичка зависност само три дана ..значи ..издржиш три дана кризе која се јавља у интервалима и траје само три минуте ..

Не знам да ли би неком помогла моја исповест , односно метод ослобађања од цигарета ..

Оно што је мени помогло јесте тежина речи "НЕ " , тако је снажно и словито деловало на мене ..Када сам први пут одбила цигарету и рекла:" Не , ја не пушим " без обзира на то..што само два дана пре тога нисам запалила цигарету , али сам тога дана изговориши историско "НЕ" и званично престала.

лепо је када одбијеш нешто што ти шкоди ..имаш потпуну конторлу над собом и осетиш се као господар ..адреналин ти скочи , осетиш СНАГУ , ниси више роб

Ti si donela rezoluciju u skladu sa načelima Partije, jednoglasno je usvojila i prosledila na egzekuciju..pardon, izvršenje.
Lako je tebi, ali kad neko nije član Partije, onda nije lako...

Ti si donela rezoluciju u skladu sa načelima Partije, jednoglasno je usvojila i prosledila na egzekuciju..pardon, izvršenje.
Lako je tebi, ali kad neko nije član Partije, onda nije lako...

Лако је , само треба цигарету посматрати као противника , са противником нема преговора, нема примирја , само рат до коначне победе ... ко победи тај ће да преживи .

Човеку је у интересу да победи он , не цигарета, јер је залог живот .Тај противник је лукав , подмукао , изводи диверзје , позива на примирје , купује време , али са непирјатељом нема разговора .што пре га убијеш , пре ћеш бити слободан.

Лако је , само треба цигарету посматрати као противника , са противником нема преговора, нема примирја , само рат до коначне победе ... ко победи тај ће да преживи .

Човеку је у интересу да победи он , не цигарета, јер је залог живот .Тај противник је лукав , подмукао , изводи диверзје , позива на примирје , купује време , али са непирјатељом нема разговора .што пре га убијеш , пре ћеш бити слободан.

Jes vala, čudo nisi izvela paklicu cigareta pred streljački vod.

Pa ti onako slatka, doterana, sa karminčićem boje komunizma vikneš "Pali!" i kraj zavisnosti

Jes vala, čudo nisi izvela paklicu cigareta pred streljački vod.

Pa ti onako slatka, doterana, sa karminčićem boje komunizma vikneš "Pali!" i kraj zavisnosti

Нисам стрељала , али сам је потопила ..Неколико пута сам купила цигарете и потопила паклицу са водом ..удавила сам противника.:p

Нисам стрељала , али сам је потопила ..Неколико пута сам купила цигарете и потопила паклицу са водом ..удавила сам противника.:p

U ime naroda, doneo sam rezoluciju da te okitim lajkom prvog stepena za zasluge u borbi protiv neprijatelja naroda!

( u pozadini rafalna paljba )

Prestao sam s pusenjem prije skoro sedam mjeseci. Nije bilo nekih vecih problema, kriza, nervoze...Veliku pomoc mi je pruzila i ova tema, koju sam iscitao od pocetka do kraja.
Medjutim, sad sam u nekim znacajno velikim poslovnim obavezama...i kao po pehu povremeno mi se javlja zelja da zapalim. Naravno, znam da mi cigareta nece pomoci, al povremena zelja ipak postoji.
Ako ovi iskusniji, visegodisnji nepusaci imaju kakav savjet...siguran sam da bi mi mogao pomoci!

Provalio sam da ljudi koji su nepusaci imaju jacu volju,samopouzdanje i sigurnost u sebe? Jel to istina ili samo ja tripujem?

Апсолутно си у праву .
Погледајмо , на пример, човека који пуши ..он је заиста роб тих цигарета , попут наркомана , заправо и јесте наркоман живи за цигарету .

Човек који не пуши има самопуздање велико , поготово онај који је престао да пуши , осетиш снагу , схватиш да си јака личност и поносиш се собом јер си оставио цигарете.

Тачно , људи који не пуше имају јачу вољу и самопоуздање

- - - - - - - - - -

Prestao sam s pusenjem prije skoro sedam mjeseci. Nije bilo nekih vecih problema, kriza, nervoze...Veliku pomoc mi je pruzila i ova tema, koju sam iscitao od pocetka do kraja.
Medjutim, sad sam u nekim znacajno velikim poslovnim obavezama...i kao po pehu povremeno mi se javlja zelja da zapalim. Naravno, znam da mi cigareta nece pomoci, al povremena zelja ipak postoji.
Ako ovi iskusniji, visegodisnji nepusaci imaju kakav savjet...siguran sam da bi mi mogao pomoci!

Жеља може да се јави , али је треба контролисати ..само се сети како ти је било тешко да престанеш , колико мука , криза итд..Мораш да будеш јачи од својих слабости , твој живот је у твојим рукама ..само ти одлучујеш о својој судбини ..Било би жалосно да сада почнеш поново , теби би било жао ..осетио би се као последње г.овно ..значи , издржи ..све је у твојој глави и криза ће да прође ..иди и поједи сладолед..

Postovanje Daybreaker

Najpre sve cestitke za uspesan kraj robovanja duvanskoj mafiji.Medjutim necu i nemogu da te razumem da sad imas zelju za smrdljivom cigaretom.Ja sam ostavila taj smrad 01.01.2015.g..Da ali nakon 30.g.ropstva.Imala sam i imam jos uvek krize i krizice ali nikako zelju.Ja sam toliko ogorcena na sebe sto sam dozvolila da budem u necijem vlasnistvu toliko dugo.Prosto mrzim i imenicu cigareta.Ali veruj zaista mrzim.Dakle nesto sto ti je mnogo uzelo a nista nije dalo moze samo umobolan covek da zeli(a ti naravno to nisi).Zato prestani da zelis onaj smrad pod nos i u usta umesto toga disi plucima punim kiseonika

- - - - - - - - - -

nadam se da sam ti odgovorila ,bori se i pobedi to malo smrdljivo cudoviste sto pokusava da te ponovo porobi

Postovanje Daybreaker

Najpre sve cestitke za uspesan kraj robovanja duvanskoj mafiji.Medjutim necu i nemogu da te razumem da sad imas zelju za smrdljivom cigaretom.Ja sam ostavila taj smrad 01.01.2015.g..Da ali nakon 30.g.ropstva.Imala sam i imam jos uvek krize i krizice ali nikako zelju.Ja sam toliko ogorcena na sebe sto sam dozvolila da budem u necijem vlasnistvu toliko dugo.Prosto mrzim i imenicu cigareta.Ali veruj zaista mrzim.Dakle nesto sto ti je mnogo uzelo a nista nije dalo moze samo umobolan covek da zeli(a ti naravno to nisi).Zato prestani da zelis onaj smrad pod nos i u usta umesto toga disi plucima punim kiseonika

- - - - - - - - - -

nadam se da sam ti odgovorila ,bori se i pobedi to malo smrdljivo cudoviste sto pokusava da te ponovo porobi

Да ли сте имали неке последице по здравље након престанка са никотином .Читала сам негде , по новом истраживању , нагли престанак може да изазове шок у телу , може човек да оболи
Да ли сте кашљали зрео кашаљ неколико месеци након престанка пушења , да ли сте добили астму или неку сличну болест

Ne,nikakvih bolesti iliti tacnije receno nus pojava nakon prestanka pusenja nije bilo.cak za ovih 8.meseci se nisam niti nakasljala.I nisam kasljala ni posle samog prestajanja.Sobzirom da sam se jako dugo trovala uradila sam rendgen pluca nakon 6 meseci i apsolutno je sve u redu.moj jedini problem izazvan ovim novim nacinom zivota je visak kilograma,premda postoji verovatnoca da nije uzrok samo povecan apetit jer ja bukvalno noi nemam jaci nego inace.Mislim da su hormoni ti koji prave dizbalans u organizmu.Dakle ciste budalastine su to da ljudi nakon prestanka sa pusenjem imaju zdravstvene probleme.

Да ли сте имали неке последице по здравље након престанка са никотином .Читала сам негде , по новом истраживању , нагли престанак може да изазове шок у телу , може човек да оболи
Да ли сте кашљали зрео кашаљ неколико месеци након престанка пушења , да ли сте добили астму или неку сличну болест

Meni je bilo zanimljivo posmatrati promjene koje se desavaju organizmu nakon prestanka konzumiranja cigareta, posebno jer se inace bavim medicinom. Jesam prestao naglo, preko noci, ali nisam imao nikakavih posebnih zdravstvenih problema. Sve promjene nakon nekih mjesec dana su bile vise nego pozitivne..od prestanka kaslja, vracanja mirisa, znatno bolje cirkulacije. Posebno mi s svidjelo da su mi nestali podocnjaci i oci su mi prestale biti suhe.
Imao sam svako jutro intenzivan kasalj dok sam pusio, a otkako sam prestao toga vise nema.

Postovanje Daybreaker

- - - - - - - - - -

Borim se cijelo vrijeme, i sigurno bar 95% vremena sam kvalitetan bivsi pusac, al problem je onaj povremeni osjecaj kao da nesto fali!
Nije previse tesko izboriti se s tim osjecajem...samo kad malo vise popijem uvjek je opasno blizu! A da prestanem i piti...bilo bi stvarno previse, zar ne?!:pivce::

hahahahhahah,u pravu ste sta je mnogo mnogo je.Ali ako neskodi zasto da ne?
Samo smrdljivu cigareti ni ne pomisljajte da zapalite.Boze kad se setim samo koji smo mi robovi bili,tj ja.Mogla sam satima da se svadjam,da pijaem kazne i umanjenje plate zbog izlazaka,da osudjujem nepusace a sve zbog droge koja me uzela pod svoje.I sada vi menoi kazete da imate neku zelju.Pa razmislite dobro dali je to zelja za smrdulom ili mozda za necim vezano za pusenje.Ali budite iskreni sa sobom.Rekoh vam ja imam krize ponekad,blage ali zelju neeeee
Imam secanja jako lepa za taj period i na zalost ona je uvek tu jer mi je bila najvernija hahhahahhahahha........

- - - - - - - - - -

Dakle nema zelje i zala za smrduljom

hahahahhahah,u pravu ste sta je mnogo mnogo je.Ali ako neskodi zasto da ne?
Samo smrdljivu cigareti ni ne pomisljajte da zapalite.Boze kad se setim samo koji smo mi robovi bili,tj ja.Mogla sam satima da se svadjam,da pijaem kazne i umanjenje plate zbog izlazaka,da osudjujem nepusace a sve zbog droge koja me uzela pod svoje.I sada vi menoi kazete da imate neku zelju.Pa razmislite dobro dali je to zelja za smrdulom ili mozda za necim vezano za pusenje.Ali budite iskreni sa sobom.Rekoh vam ja imam krize ponekad,blage ali zelju neeeee
Imam secanja jako lepa za taj period i na zalost ona je uvek tu jer mi je bila najvernija hahhahahhahahha........

- - - - - - - - - -

Dakle nema zelje i zala za smrduljom

Upravo to, najbolje poredjenje je da smo svi mi bili robovi koji smo robovali pusenju. I kod mene se znacajno popravila efikasnost na poslu, jer nisam svako malo trazio nacin da se negdje izvucem i zapalim jednu. :dash:

hahahah....ok,za pocetak dobro je Sime ali neka to bude pocetak .Sada,pocni da sebe gledas uglavnom bez cigarete dokle konacno ne shvatis da ti ta droga i nije potrebna.Zapravo srecniji si bez nje

ma,lako je to reći....nisam još donio odluku...ali sam blizu...
ako donesem,baciklo će biti moj veliki saveznik u borbi protiv ove teške ovisnosti...:aha:

Klonirani,nemoj se oslanjati samo na biciklu,nju mozes voziti jos malo dok je lepo vreme..Moras donetu pravu odluku i stav u glavi,drzati se toga..Jeste u pocetku tesko ali je nagrada velika..Nije to jace od tebe..Ne zelis sebe svrstati u niz slabica koji su potcinjeni toj zavisnosti i koji se neprestano njoj vracaju a ovamo su jaki na recima i kao pokusavaju da ostave..Takvih ima na hiljade i hiljade..Uzdigni se iznad takvih,veruj u sebe,postavi cilj zbog cega ostavljas cigarete i kreni u bitku..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back