Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedva cekam sutra jer je to moj odredjen datum za prestansk pusenja!!! Yessss

Само буди одлучна и памти мотив! Држим ти палчеве! Кад сам већ ту да додам још по неку ствар важну у погледу одлучности. Одлучност је карактерна особина, и она се изграђује кроз живот акочовек жели да буде одлучан. Одлучност је и Божанска особина јер је део и Божјег карактера. Е сад долазимо до главног; има једна ствар која слаби карактер и често доведе до тога да постанемо неодлучан човек, јер нас наведе да олако погазимо своју одлуку. Тај непријатељ одлучности број један зове се Алкохол.Пар чашица алкохола и ако нам се појави жеља да запалимо ми ћемо радо и запалити, нећемо успети да се изборимо са жељом, бар у раној фази одвикавања од пушења. Експериментишући са овдикавањем од пушења успео сам да оставим и алкохол. Мој алкохолизам није страдао само због пушења, већ радећи на развоју своје личности приметио сам да ми алкохолизам краде постигнуто и стално ме враћа на почетак будући да ми слаби карактер и тако погодује мојој неодлучности. Колко је алкохол добар убица карактера нека послужи овај пример: многе девојке имају проблем да се препусте мушкарцу, савест им смета, Мајчино васпитање које је део њиховог карактера им то брани. Онда девојке свесне тога а с алкохолом све иде лакше, попију по неку и онда све иде глатко, нема отпора. Већина жена не ужива у сексу са својим мужевима, не могу да се препусте јер мисле да ће их муж после гледати као ку*рве.

Тај непријатељ одлучности број један зове се Алкохол.Пар чашица алкохола и ако нам се појави жеља да запалимо ми ћемо радо и запалити, нећемо успети да се изборимо са жељом, бар у раној фази одвикавања од пушења. Експериментишући са овдикавањем од пушења успео сам да оставим и алкохол. Мој алкохолизам није страдао само због пушења, већ радећи на развоју своје личности приметио сам да ми алкохолизам краде постигнуто и стално ме враћа на почетак

Zamolio bih doticnog da ne pise o svojoj bolesti zavisnosti alkohola na temi o prestanku pusenja..Ne bi bilo lose da otvori novu temu 'Alkoholizam" i tamo deli savete svima koje to zanima..A moderacija neka sankcionise dalje namerno udaljavanje od teme..

Molim odgovor na pitanje: koliko obično traje želja za pušenjem ("kriza") kada neko ostavi cigarete i pređe na žvake?
Posle koliko vremena se za tu osobu može reći da je nepušač?

Pazi ovako,svaki pusac nikad nece biti pravi nepusac jer smo svi mi posle toga apstinenti u pusenju..Nepusac moze biti neko ko nikada nije zapalio cigaretu..Sto se tice kriza najvece su u prvih 2 meseca,posle toga krecu sve cesce,sve krace ali i dalje prisutne..To ti je stalna borba sa samim sobom..Niko nije bezbedan ni posle godinu,dve pa i pet..Mnogo slucajeva je bilo da ljudi propuse posle par godina usled nekog psihickog poljuljavanja,uvek treba biti fokusiran na to da MI zelimo ostati nepusaci i da nam ovo ne treba vise..Ako se malo poklekne eto nas na starom putu i kupovina cigareta..Sto se tice pomagala bilo koje vrste to neka ti bude u prelaznom periodu od prvih mesec dana,posle toga se otisni u borbu bez icega...Sa srecom..

Pazi ovako,svaki pusac nikad nece biti pravi nepusac jer smo svi mi posle toga apstinenti u pusenju..Nepusac moze biti neko ko nikada nije zapalio cigaretu..Sto se tice kriza najvece su u prvih 2 meseca,posle toga krecu sve cesce,sve krace ali i dalje prisutne..To ti je stalna borba sa samim sobom..Niko nije bezbedan ni posle godinu,dve pa i pet..Mnogo slucajeva je bilo da ljudi propuse posle par godina usled nekog psihickog poljuljavanja,uvek treba biti fokusiran na to da MI zelimo ostati nepusaci i da nam ovo ne treba vise..Ako se malo poklekne eto nas na starom putu i kupovina cigareta..Sto se tice pomagala bilo koje vrste to neka ti bude u prelaznom periodu od prvih mesec dana,posle toga se otisni u borbu bez icega...Sa srecom..
Hvala na odgovoru! :)
Nisam bio jasan prilikom postavljanja pitanja. Ja sam nepušač - nikada nisam zapalio i, što je još gore, ne podnosim duvanski dim.
Pitao sam zbog osobe koju veoma cenim i biće mi drago ako istraje. :)

Molim odgovor na pitanje: koliko obično traje želja za pušenjem ("kriza") kada neko ostavi cigarete i pređe na žvake?
Posle koliko vremena se za tu osobu može reći da je nepušač?

Ми смо бића којима је Бог дао слободну вољу. И сад људи мисле могу да радим шта хоћу; е не иде то тако! Пример са немогућношћу престанка пушења говори да је врло тешко остваритин да буде по нашој вољи. Желели бисмо да престанемо да пушимо али не успевамо, тешко то иде, пуши нам се толико да би прсте појели. Мотив је покретач за вољу, без мотива нема ни воље, али то није довољно. Неким људима се наметне мотив; као, рецимо, болест, недостатак новца и сл. И кад мотив престане да буде валидан (стигну паре) ми поново пропушимо. Такође се деси да заборавимо мотив, као што се мени дешавало, и у некој безвезе ситуацији ми опрет пропушимо јер без мотива нема ни воље да се одупремо изазову.Најбоље је осмислити добар мотив и онда га за сваки случај записати да не отплива у воде заборава. Осмошљавање је иначе посао једног ума, а ми тај посао нерадо радимо, радије чекамо да нам политичари осмисле живот, Да нам обезбеде посао и добру плату па онда не морамо ни да осмишљавамо свој живот. Дакле одвојимо петнаестак мин дневно да осмислимо добар мотив због кога би вредело престати пушити. Може то да буде и љубав према супругу. Сада долазимо до одлучности; ако смо неодлучни, колебамо се, стално ћемо осећати поптребу да запалимо, само ћемо мислити о томе и жеља у нама ће однети победу, на крају ћемо ипак поново запалити.Мени се десило да се двадесетак дана лавовски борим са жељом да запалим, свако ко је покушо да немотивисан и неодлучан престане да пуши зна какве су то муке. И на крају сам подлегао.
Шта значи бити одлучан човек? То значи чврсто се држати донете одлуке и мотива. Када смо чврсти у својој одлуци, и дође нам мисао са жељом да запалимо, ми у себи родимо другу мисао која каже; а не! ја сам чврсто одлучио да не пушим више. И будући да у нашем уму не могу истовремено да буду две мисли, ова ће истерати ону злу која нас наговара да запалимо и ми нећемо имати онај осећај да нам се пуши, једноставно нећемо имати потребу да запалимо, нема муке, нема апстиненционалне кризе, ништа.Као да никада у животу нисмо пушили. То је уједно прилика сваком пушачу, наркоману, алкохоличару, зависнику од интернета, да се реши своје зависности а да притом научи да управља својом слободном вољом. Да постане бог у свом животу, биће које управља својим животом,а не пена коју носи матица.
http://forum.krstarica.com/showthread.php/106640-Nepušački-kutak-Ostavite-pušenje-sa-nama!/page758

Pozdrav,dragi moji forumasi.Sedam punih meseci od kada ne pusim.Oni koji su mi pomagali znaju kroz sta sam prosla.Blaga rec je pakao.Hocu samo da kazem,jako sam srecna zbog ove odluke i ponosna na sebe.Citam ove postove groma i Ane,ja bih da vam predlozim meni je pomoglo.Naime,kada sam odlucila prestati da unosim ovu prokletu drogu,ja sam jako puno radila na psiholoskom polju same sebe.Prvi zadatak je bio da naucim mrzeti cigarete i naucila sam.Zaista sam ih zamrzla i mrzim ih i dalje.medjutim eto priznacu toliko sam imala zelju da povucem( jedan)dim onaj koji uglavnom vraca sve na staro ali sam obecala da necu to uraditi dok ne prodje 6.meseci.Proslo je,i na srecu vise ni nemam zelju za tim tako da eto mislim da sam se izborila.Jos jednom cestitam onima koji pokusavaju makar i poruka vredi se muciti zaista vredi.

Svaka cast na istrajnosti..Ali nemoj se previse opustati,ima ljudi koji propuse na nekih 9-12 meseci,cak i posle 2 godine..Nalecu krize..Ja sam imao vecu krizu na nekih godinu dana,seckalo me i resetalo danima,po 10-15 puta u toku dana,samo o tome sam razmisljao i nisam mogao da verujem da se to desava u takvoj meri posle toliko..Samo treba biti fokusiran na zeljeni cilj i svestan da su cigarete ostavljene davno iz razno raznih razloga i da to nije deo naseg zivota vise..Budi oprezna i guraj dalje u zivotarenje bez cigareta..

Hvala,Dejane.Da naravno mora se i moze.Ne sumnjam ja bice jos izazova ali mislim da me nece pobediti.Jednostavno ja ono smece od duvana vise ne zelim u svom zivotu. Nije mi jasno kako sam mogla toliko dugo da pusim.Strasno!!!!Ja sada imam problem druge vrste.Dobila sam malo vise kg.koje nikako da skinem i cesto uhvatim sebe da nemam razumevanja za ljude koji puse.Bukvalno ih osudjujem u mojoj podsvesti i ako se javno ne oglasavam.Pitanje koliko cu moci da se kontrolisem,jer to je nesto sto najmanje zelim.Zamisli osuditi pusaca sto pusi.Pa to je stvarno nehumano i neljudski.Njima je najteze.

Hvala,Dejane.Da naravno mora se i moze.Ne sumnjam ja bice jos izazova ali mislim da me nece pobediti.Jednostavno ja ono smece od duvana vise ne zelim u svom zivotu. Nije mi jasno kako sam mogla toliko dugo da pusim.Strasno!!!!Ja sada imam problem druge vrste.Dobila sam malo vise kg.koje nikako da skinem i cesto uhvatim sebe da nemam razumevanja za ljude koji puse.Bukvalno ih osudjujem u mojoj podsvesti i ako se javno ne oglasavam.Pitanje koliko cu moci da se kontrolisem,jer to je nesto sto najmanje zelim.Zamisli osuditi pusaca sto pusi.Pa to je stvarno nehumano i neljudski.Njima je najteze.
Pa to sa kilogramima traje jedno godinu dana, a pogledaj na PDF Zene , tamo smo skinule silne kilograme zahvaljujuci nekoj genijalnoj dijeti.
Pogledaj samo pod Hrono dijeta pa pocni kolko jos od sutra.

Kucaj u googlu "ketogena dijeta",i malo je prostudiraj..To je dijeta koju koriste svi sportisti da bi skinuli masnoce..ne izbacujes obroke,ne gladujes,a traje neke 4-6 nedelja..Veoma delotvorna u skidanju viska masnoce u organizmu..Ostavi se corava posla da prisegnes dijetama gde se gladuje ili izbacujes vecere i slicno..Tako mozes damo da narusis ravnotezu u organizmu..

Убрзо после престанка пушења пре неких четири године,(намерно нисам хтео да упамтим датум, почео сам да примећујем нове килограме, са 83 сам догурао до 93кг. Размишљајући како да зауставим гојење одлучио сам да сваки од три дневна оброка скратим за трећину и да не једем ништа између оброка. Таквом дијетом сам скидао килограм месечно, што по мени није лоше с обзиром да ме нико не јури да омршавим. Килаже од око 87кг ми одговара и ту сам постајао недисциплинован и убрзо се килажа враћала; па Јово наново. Нашао сам негде податак да метаболизам чивека у кондицији, чије тело углавном сачињавају мишићне ћелије а нема ћелија сала, троши до једне четвртине више калорија од метаболизма човека са салом без кондиције. Значи да леже двадесетчетири часа један и други, овај у кондицији ће потрошити 500 калорија више. Пре осам месеци сам почео да радим неке вежбе више ради разгибавања и кондиције него ради снаге. Пола сата ујутро пре одласка на посао и више не водим рачуна о дијети а килограми мирују. Вежбе позитивно утичу на целокупно тело тако да се и не разбољевам а осећам се, што би рекли људи, ко да ми је двадесет. Дакле свако може себи да осмисли начин како да спречи појаву сувишних килограма. Ако је одлучан човек и уме себе да мотивише неће бити проблема. Пороблем је што људи не умеју да осмисле свој живот, притом су и неодлучни, Не умеју да контролишу своје мисли путем одлучности. Мисли које нас нападају ако смо неодлучни и осећамо потребу да запалимо, те исте мисли ако смо одлучни да не пушимо па не могу да нам приступе ради одлучности, оне сада нађу друго поље, поље на којем ми нисмо донели никакву одлуку. И одједном ми сада осећамо потребу за храном уместо за цигарама јер нас наше мисли сада наводе на то. Ако донесемо нове одлуке, сада у вези исхране и чврсто их се држимо као што се држимо и одлуке да не пушимо, мисли ће престати да нас нападају и ми ћемо вратити на жељену килажу.

Pa to sa kilogramima traje jedno godinu dana, a pogledaj na PDF Zene , tamo smo skinule silne kilograme zahvaljujuci nekoj genijalnoj dijeti.
Pogledaj samo pod Hrono dijeta pa pocni kolko jos od sutra.

Ja se ugojio od pekare.. :sad2:
Ne zalazim na to užasno mesto već 3-4 meseca ( osim po hleb ) ali ništa. Za teretanu sam lenj..mrzim smrad teretane, gadljiv sam na muški znoj :evil:

Ja se ugojio od pekare.. :sad2:
Ne zalazim na to užasno mesto već 3-4 meseca ( osim po hleb ) ali ništa. Za teretanu sam lenj..mrzim smrad teretane, gadljiv sam na muški znoj :evil:
Ma pusti teretane, tamo Ceda deli droge:D Salim se, ali je zaista nastala neka moda tih teretana ( narocito za muski svet) i staro i mlado zeli
nekakvo telo kao u Adonisa, uzima se tu kojesta, a mesto trgovine je bas teretana.
Pa preskaci te pekare i sa znas da je to najjeftinija mast koja se koristi, najnezdraviji proizvodi puni secera i raznoraznih aroma.

Ma pusti teretane, tamo Ceda deli droge:D Salim se, ali je zaista nastala neka moda tih teretana ( narocito za muski svet) i staro i mlado zeli
nekakvo telo kao u Adonisa, uzima se tu kojesta, a mesto trgovine je bas teretana.
Pa preskaci te pekare i sa znas da je to najjeftinija mast koja se koristi, najnezdraviji proizvodi puni secera i raznoraznih aroma.

Ѕа људе који не умеју да се мотивишу није лоше да иду на фитнес или теретану; још ако имају некога с ким би ишли, онда је много лакше мотивисати се. Да би неко вежбао сам кући потребна је велика одлучност, а тога баш и нема код наших људи. Ја сам разумео колко је добро за тело имати физиочке активности. Ћелије које раде; у њима се повећава број митихондрија које служе за сагоревање и производњу енергије. Ћелије које се слабо крећу слабо избацују отрове из себе па се и отрови нагомилавају у телу. Има пуно разлога зашто треба имати физичке активности, али лењост( читај депресија) нам не дозвољава да учиниомо нешто за себе. Нама је потребна забава, серије, спорт, филмови, коцкарнице....Мудар човек схватајући колико му добра доноси рад а колико штете забава; лако доноси одлуку шта му ваља чинити.

Pa znao sam...ali burek sa sirom + kroasan sa čokoladom ....mmmmm
Ne konzumiram vec mesecima ali nikako da odu "ratne rezerve" sa stomaka. Usporio mi se metabolizam

Bgh!!!!!! Nedaj se ratni druze.Pa koje kilce vise imam i ja ali naprotiv nisam depresivna.Volela bih da ih nestane ali mozda i hoce ko to zna.Kakve teretane i fitnes pored tri reke u mom gradu i ovako lepo vreme.Boze jel to mene neko zeza.Hahhah salim se ali ja sam zaista pristalica plivanja trcanja ili ti brzog hodanja k0o sta moze.

Za babe i dede i nije teretana,oni treba da se igraju sa unucicima,a flasa vode im je najteze sto treba da podignu..Lenjivaca je uvek bilo,u svim generacijama,lepse im da budu guzeljani sa stomacima nego da podignu malo tezine da bi izvajali telo,ili provozali bicikl,istrcali koji krug na kros stazi,itd...Posebna vrsta su dokone a isfrustrirane osobe koje mrze do podneva sebe a od podneva citav svet..Mrze svaciji uspeh,dal je to poslovna strana ili licni izgled..Njima ne moze pomoci ni teretana ni kilogrami cokolade,njima ide u prilog samo razgovori sa psiholozima i lecenja kod neuropsihijatara..Ja ovo pisem uopsteno,ne mislim na nekoga od vas..:)

Ѕа људе који не умеју да се мотивишу није лоше да иду на фитнес или теретану; још ако имају некога с ким би ишли, онда је много лакше мотивисати се. Да би неко вежбао сам кући потребна је велика одлучност, а тога баш и нема код наших људи. Ја сам разумео колко је добро за тело имати физиочке активности. Ћелије које раде; у њима се повећава број митихондрија које служе за сагоревање и производњу енергије. Ћелије које се слабо крећу слабо избацују отрове из себе па се и отрови нагомилавају у телу. Има пуно разлога зашто треба имати физичке активности, али лењост( читај депресија) нам не дозвољава да учиниомо нешто за себе. Нама је потребна забава, серије, спорт, филмови, коцкарнице....Мудар човек схватајући колико му добра доноси рад а колико штете забава; лако доноси одлуку шта му ваља чинити.
Pa vidi, da bi bio fizicki aktivan ne moras bas da ides u teretane. Mozes i da pesacis sat dnevno. ako imas psa ( moj slucaj)
onda je i dva sata dnevno.

Bgh!!!!!! Nedaj se ratni druze.Pa koje kilce vise imam i ja ali naprotiv nisam depresivna.Volela bih da ih nestane ali mozda i hoce ko to zna.Kakve teretane i fitnes pored tri reke u mom gradu i ovako lepo vreme.Boze jel to mene neko zeza.Hahhah salim se ali ja sam zaista pristalica plivanja trcanja ili ti brzog hodanja k0o sta moze.

Hvala. A i u pravu si, nije strašno..možda 3-4 kg masti .Nego nisam navikao da na stomaku imam išta osim dlaka :lol: pa mi grozno.
Sedim po ceo dan već oko 2 god, nikad manje aktivan nisam bio pa je moralo nekako da se odrazi. Videćemo...taretanu nešto ne mirišem a za trčanje ( jedino što zapravo vredi ) nemam vremena .
Teretana je brži "fix" jer manje vremena zahteva ..videćemo šta ćemo

Da je teratana brz fix za misice svi bi bili kao Svarcenegeri i atlete,to je jedan gladijatorski sport,velika mentalna borba,znoj,stresovi tela,ni malo lako ako se ozbiljnije trenira i zahteva bas suprotno,vise vremena za izgradnju tela..Radi kuci trbusnjake,zgibove,sklekove,za to ti ne treba odlazak u teretanu,a preporucio bi ti posto je sad leto u jeku da odlazis na bazene i plivanje,to je odlicno za kondiciju tela,rade gotovo svi misici..A sto se tice setnje to batali dok si mladji,nisi ti neki deda od 70 godina pa da se setkas jer je to dobro radi srca..Ako vec hoces setanje onda idi na planinarenje,to je druga prica..

Hvala. A i u pravu si, nije strašno..možda 3-4 kg masti .Nego nisam navikao da na stomaku imam išta osim dlaka :lol: pa mi grozno.
Sedim po ceo dan već oko 2 god, nikad manje aktivan nisam bio pa je moralo nekako da se odrazi. Videćemo...taretanu nešto ne mirišem a za trčanje ( jedino što zapravo vredi ) nemam vremena .
Teretana je brži "fix" jer manje vremena zahteva ..videćemo šta ćemo

A koliko to vremena treba za trčanje, kada ga nemaš?

pozzzz....dragi forumasi.Da 8.meseci je proslo od kada nisam zapalila smrdljivu cigaretu.I,sada sam sigurna da necu nikada.Ali i problem kg.je poceo da nestaje.naime ,kako zivim u gradu sa tri reke ,iskoristila sam ovo lepo leto i plivanjem skinula 6.kg.Imam skinuti jos 6 ili 7 ali otom potom .Uspecu a i ako neuspem bas me briga.Zato,ne ocajavajte zbog viska kg.mislim kako su dosli tako i odlaze kada se organizam reorganizuje i navikne na novi nacin zivota.
Srecno svima

Не знам да ли би неком помогла моја исповест , односно метод ослобађања од цигарета ..

Оно што је мени помогло јесте тежина речи "НЕ " , тако је снажно и словито деловало на мене ..Када сам први пут одбила цигарету и рекла:" Не , ја не пушим " без обзира на то..што само два дана пре тога нисам запалила цигарету , али сам тога дана изговориши историско "НЕ" и званично престала.

лепо је када одбијеш нешто што ти шкоди ..имаш потпуну конторлу над собом и осетиш се као господар ..адреналин ти скочи , осетиш СНАГУ , ниси више роб

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back