Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Istina, A da bezim ne mogu i da hocu,duvan je svugde oko mene. negde sam procitao da vino cak i 'ne zove' na cigaru.Mada meni npr kafa tek sad lezi i ne bih je sebi pokvario cigaretom nema sanse.Bre lepsi svet bez gomneta!

Duvan je droga,teska drogetina.
Nista mi tu nismo izmislili ,to je cinjenica.
Ko misli da pobedi to zlo mora da ima mooda,ne mozes zlo da pobedis ako si curica,mozes da pobedis ako si dasa.
Tesko mozes da pobedis,ali meni je to bio izazov,nije stos pobediti ribicu,pobedi slona ako si dasa. A duvan je slonetina.
Pobedi ili padni,sve je na tebi.
Neko je pobednik,neko gubitnik,nismo svi isti. jbg.,tako je,to ti je zivot.

Ko misli da pobedi to zlo mora da ima mooda,ne mozes zlo da pobedis ako si curica,mozes da pobedis ako si dasa.
Tesko mozes da pobedis,ali meni je to bio izazov,nije stos pobediti ribicu,pobedi slona ako si dasa. A duvan je slonetina.

Cinjenica, nego sta, i svi mitovi o pusenju su razbijeni. Kad pomislim da ne pusim- k'o da letim! Ali mislim da moze svako- samo ako hoce, ali ono STVARNO hoce... Prvih par dana sam hvatao sebe kako bukvalno stezem zube.I stvarno se sve svodi na to-NECU,odbij! i to sam na pocetku govorio-odbij! i isplatilo se:D

:evil: rat nije izgubljen...još

Држите се! Оранж, надам се да поново престајеш. Ипак си ти јача од мало хемије.
Ја сам падала безброј пута. И да нисам сваки пут устала и поново почела са одвикавањем, данас не бих била срећни непушач већ сиромашни бопесни и нервозни пушач.

Дакле, ко је пао, идемо из почетка! Најважније је чија је последња!

Држите се! Оранж, надам се да поново престајеш. Ипак си ти јача од мало хемије.
Ја сам падала безброј пута. И да нисам сваки пут устала и поново почела са одвикавањем, данас не бих била срећни непушач већ сиромашни бопесни и нервозни пушач.

Дакле, ко је пао, идемо из почетка! Најважније је чија је последња!
:heart:

Како иде, људи? Има ли неко од палих да ме обрадује новим почетком? Имамо ли неки јубилеј?
Остављачи су прави ратници- хероји, воде борбу на живот или смрт, ту нема одустајања! Па и да имамо било коју другу смртоносну болест, не би се предали без борбе, јел тако?

А пушење је смртоносна болест од које можемо да се излечимо једним обичним НЕ нашем размаженом егу.

Pozdrav svima. Ja sam poceo sa prestajanjem bas na ovom forumu, iscitao sam sve i jednu stranicu od pocetka. Pre par dana bilo je tacno 8 meseci kako nisam zapalio i moje misljenje je da pored naravno celicne volje koju sam imao, najvecu zahvalnost upravo dugujem clanovima ovog foruma, jer je stvarno veliko motivisanje i olaksanje bilo citati tudje muke ,iskustva ,pobede i padove, poistovecivajuci ih sa svojima i pronalazeci se u istim. Na prethodnim stranama prenesena su i moja iskustva, tako da ne bih se ponavljao , bicu kratak, mislim da nikada u zivotu za sebe nisam ucinio bolju stvar. I svako moze da uspe i da zauvek ostane bivsi pusac. Pokusavao sam i sam desetinama puta, ali na kraju sam ipak uspeo... Uspeces i ti...

Cao svima, nov sam na forumu, videh temu pa rekoh hajde da se prikljucim! Pre otprilike mesec dana ostavio sam pusenje i ne osecam se nista bolje nego kad sam pusio :) Inace bio sam strastveni pusac, i prestao sam samo tako sto bih ujutru pre nego sto otvorim oci sebi rekao: danas nema cigareta.
I uspelo je. Govorite sebi da mozete i uspecete, moc autosugestije je sjajna stvar. A ono oko gojenja posle prestanka je cista glupost. Pozz

Како иде, људи? Има ли неко од палих да ме обрадује новим почетком? Имамо ли неки јубилеј?
Остављачи су прави ратници- хероји, воде борбу на живот или смрт, ту нема одустајања! Па и да имамо било коју другу смртоносну болест, не би се предали без борбе, јел тако?

А пушење је смртоносна болест од које можемо да се излечимо једним обичним НЕ нашем размаженом егу.

u trenutcima dokonosti svratim na forum , krenem da pretresam sta li sam uopste ovde radila ... :)) i daaa sapletem se na ovu temu. Kako mi je samo pomogla u mojim pokusajima i nasojanjima da ostavim cigarete. U vise navrata sam pokusavala (kazem tako posto sam padala) i poslednji pokusaj urodio plodom. Ponosni nepusac 1.5 godinu. I sada znam da sam uspela. Poslednja dva meseca radim na odvikavanju meni dve drage osobe :))) i tako, Srecna sam i ponosna na svoj uspeh.

Meni je danas punih GODINU DANA bez smrdljivog dima,bez uvlacenja otrova u pluca,bez zagadjivanja kuce i svojih bliznjih..Verujte da se osecam takosigurno u sebe povodom toga da sam se odupreo barem jednom dimu za ovo vreme..Nailazile su u pocetku krizetine,pa krize i do dana danasnjeg povremeno nailaze iskusenja u vidu povlacenja nekog dima posle rucka ili uz kafu,ne stalno ali povremeno..Pricam ovo da se cisto zna da se rat protiv cigareta kao bivsi pusac vodi konstantno i bez prestanka,nema opustanja jer i neprijatelj se ne opusta i stalno te stavlja na iskusenje da bi se opet vratio poroku..Po pricama dugogodisnjih nepusaca osecaj bez pojava iskusenja za cigaretom nestaje posle neke 2 god..Ostaje da to otkrijem..Sto se tice zdravlja za ovih godinu dana nije bilo vidnog napretka jer nisam ni bio bolestan ni dok sam pusio,niti su mi cigarete smetale zdrastveno,sem sto nemam onaj bolesni pusacki kasalj..Bavim se svakodnevno sportom kao i dok sam bio pusac,jedem isto,itd..Kod mene u kuci sam zabranio konzumaciju cigareta i ocekujem odsvih pusaca kad dodju da me ispostuju jer sam i ja postovao tako negde kad sam odlazio u kucu/stan gde se ne pusi..Onaj ko se ljuti ne mora ni da dodje ako mu je bitnije da pusi nego mene da vidi i isprica se sa mnom..

Sto se tice finansijske strane za ovih godinu dana ustedeo sam 68.000 din na kontu prestanka pusenja ili 576 evra..Pa to neko moze pretvoriti na jedan zimski ogrev za kucu u kojoj se greje na centralno grejanje,ili neko ko bi kupio LCD TV 42",ili u stekanje za bolji auto,mobilni telefon visoke klase,zimovanje itd,sta ko voli i sta mu je prece..Posebno se ponosim sobom kad nemam potrebu da se negde krijem da zapalim gde je zabranjeno pusenje..Na kraju pusenje vise nije IN,ko god pusi u nekim stabilnijim zemljama koje su ekonomski mocne i jake smatra se nizim stalezom ljudi ma kakvu poziciju poslovnu imao..Sto kaze jedan finansijski mocnik kad su ga pitali zasto ne pusi i prepusti se i tom uzivanju,a on je odgovorio:Nisam toliko bogat da bi pusio jer isuvise cenim svoje zdravlje da bi ga tako brzo unistio u ovom kratkom zivotu i nemajuci posle vremena da uzivam u sovom "skromnom" novcu koji sam stekao...Podrska za sve koji se bore protiv ovog zla!!

Poslednja izmena:
Pozdrav svim ex-pusacima i onima koji zele da prestanu da puse :) Iscitala sam temu skoro od pocetka, i mogu reci da mi je jako pomogla da ucvrstim svoju odluku o konacnom ostavljanju cigareta.
Inace, ja sam bila strastveni pusac punih 15-16 godina... Bila sam na pakli, nekad i vise u toku dana. Jednostavno, dosadilo mi je da budem rob cigaretama... Moj zivot se poceo svoditi na to da samo mislim da li cu imati dovoljno do kraja veceri... ako izlazim u grad, prvo se vodi racuna da se ima dovoljno para za cigarete, pa za ostalo. A da ne pricam o fizickom stanju organizma. ne mogu reci da sam imala neke strasne zdravstvene tegobe ( Bogu dragom hvala!!! ) , ali sam osecala konstantni umor, neku letargiju... nervozu. Umnogome mi je u ostavljanju cigareta pomogla i knjiga Alena Kara, svakome bih je preporucila jer se on u knjizi bavi tematikom "razbijanja mitova" i psihicke zavisnosti od cigareta, jer kao sto smo vec naveli, i moze se videti iz postova mnogih korisnika, fizicka zavisnost je nista spram psihicke.
Ja sam srecni nepusac vec 20 dana :) nakom 15 god... JA !! :)))) To je za mene veliki uspeh, ali VELIKI !
Imam povremene krize...ali vise one na psihickoj bazi... tipa, odjednom mi krene misao kroz glavu...aha, e sad bih mogla jednu da isfumama, onako meraklijski...al ne dam se :)))) Cak sam i u grad izlazila, par puta, oko mene sve OKORELI uzivaoci duvana...a ja cista i mirisljava, bez da "sirim nozdrve ka dimu" kao Ferdinand koji je mirisao cvece.
Btw- meni je ovo treci pokusaj ostavljanja cigareta, i nadam se i poslednji.
Moj savet za novajlije je.. samo sto vise tecnosti, setnje, bombonica i vedrih misli ! :) Izvinjavam se sto sam bila malo opsirnija, al' morala sanm da se svecano upisem u "knjigu nepusaca" :) :zper:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back