Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo i ja da se javim...posle skoro dva meseca,vise i ne znam koliko,opet sam posustala:dash:
Ovo je moj drugi pad:dash:
Osecam se kao smece,krivo mi je na sebe.
Sve je bilo lepo,nisam danima pusila i onda prvi stres i eto me medju pusacima.To je trajalo dva dana i evo danas sam opet nepusac.Niko me nije upozorio na ove padove:rtfm:Pitam se jesam li retardirana ili sta?Sve znam,koliko je stetno,sve imam ispisano,nosim sa sobom,i opet padnem.
Kada cu povezati godinu dana bez cigare???:dash::dash:

Vendika...evo ti jedan ozbiljan razlog za razmishljanje....kako bi se osechala da tvoja cherka propushi?
Pogledaj na temi, vechina nas je propushila jer je u kuchi neko od roditelja pushio. Kada sam ja proshli put propushila i to posle preko dve godine nepushenja, i moja cherka je propushila tog puta kad i ja. I josh uvek pushi, da ti ne pricham prichu o osechanju krivice i ochaju. Ne zzelish to nikada da osetish, veruj mi.

Ljudi, u cigarete sada stavljaju velike kolichine amonikaka koji u kombinaciji sa neki drugim elementima pravi jedinjenje slichno kreku.
JAKO JE TESHKO ostaviti iz prve, a mozzda i nemoguche.
Ne troshite energiju na samoshibanje, vech se prikupite sa ponovnu borbu. Vi ste heroji ovog rata! Nema kukanja nad ranama! Dizz' se i navali na neprijatelja!

A jel ima neko da je ostavio iz prve? Bas me plasite sa tim kako su svi ostavili iz par puta. Ja sam ostavila prvi put i jos nisam posustala. Proslo je vise od 5 meseci i prosto mi je nezamislivo da posle toliko vremena propusim a znam da ljudi i posle vise od godine propuse. U pocetku dok si slab razumem ali posle toliko vremena:think:

A jel ima neko da je ostavio iz prve? Bas me plasite sa tim kako su svi ostavili iz par puta. Ja sam ostavila prvi put i jos nisam posustala. Proslo je vise od 5 meseci i prosto mi je nezamislivo da posle toliko vremena propusim a znam da ljudi i posle vise od godine propuse. U pocetku dok si slab razumem ali posle toliko vremena:think:

Ima.Nekolicina ljudi među kojima si ti.Zašto te to plaši?I sama znaš da je to sve individualna stvar. Znam neke ljude koji su ostavili od prve i koji kažu da im to i nije bio neki poseban problem.Uvek me to čudilo i zavidela sam tim ljudima.I sad im zavidim. Postoje ljudi koji su puno jači od bolesti zavisnosti i odvikavanje im ne pada teško i oni drugi,čiji je neurološki sistem senzibilniji.

Ih,kad se setim nekih (istinitih!) priča,npr."Pušio sam 20-ak godina,pa jednog jutra ustao i rekao da ću pokušati da ostavim... dugo sam nosio u džepu kutiju sa preostalim cigarama, ako baš poželim da zapalim...nekako sam odolevao i...evo 18 godina... " ovo je istinita priča jednog deke, koji mi je bio komšija.
Ili:"Pušim malo više od dve kutije dnevno i kad dođe vreme posta,tih 40 dana ostavim i cigarete.To mi je valjda najveće odricanje.Kada prođe post,a ja opet po starom"

Niko od nas nije mogao znati koliko će mu odvikavanje jednog dana teško pasti. Zato smo sada tu,da podstičemo jedni druge,da upoznajemo sebe, odmeravamo vlastitu snagu i racionalizujemo slabosti.

Mogu samo da kazem da nikako ne odustajete. Nismo sve u zivotu uradili iz prve, pa sta!? Uradili smo nekada, iz druge, trece.... Nije bitno. Ali smo uradili... Ili nismo...

E pa sada, osvrnite se i vidite sta vam je draze. Ono sto ste uradili iz drugog, treceg... pokusaja, ili ono sto niste nikada posle prvog pokusaja vise ni probali. Ne pricam vam napamet. Ja sam recimo cigarete ostavila iz, cini mi se treceg-cetvrtog pokusaja, fakultet-visu zavrsila posle treceg pokusaja (obnove upisa posle po par i vise godina pauze) i eto. Imam zavrsenu Visu i ne pusim... Ponosna sam na to:rumenka:. (Da se nisam trudila sada bih bila pusac :dash: sa srednjom skolom. Pa vi sami recite sta je bolje od ta dva.)

Znam da to nisu neki vanserijski uspesi, ali nisam ni ja vanserijska! Sasvim se lepo uklapamo ja :zper: i moji uspesi :hahaha:. Pokusavam da zvucim saljivo i nepretenciozno, a mozda budem i nekome od koristi.

Sto se konkretno cigareta tice, meni nije uspelo onako na suvo, bez icega. Uzela sam Ziban (ima o tome detaljnije u nekom mom prethodnom postu, mada svi vi to vec znate posto smo mi svi ovde stari poznanici). Bila mi je mozda potrebna neka potstapalica, ili nemam pojma sta vec. Bilo je to zaista davno pre 3,5 godine i zato se ne secam bas svih detalja. Ali ponavljam vam ono sto sasvim sigurno znam, a to je da mi nije bilo uopste tesko koliko sam ocekivala. Sve je bilo po PS-u. Sve onako kako su mi rekli u onom Savezu Srbije u borbi protiv pusenja. 15 dana pijes to i pusis koliko hoces, a i ne pusi ti se bas, i posle 15-og dana je kazu realno da ostavis. Ja sam 15-og dana ostavila skroz.
E sad. Ja sam osoba koja se inace vlada prema uputstvima. Drzim se poprilicno svih drustvenih pravila. Da li je to uticalo?.... Pojma nemam.

U svakom slucaju pokusajte na svaki nacin. U ovom ratu su SVA sredstva dozvoljena. Jer, verujte mi
TOLIKO JE DOBRO KADA SI NEPUSAC!!!!! :gace::brus::zurka::gace::brus::zurka:

Poslednja izmena:

Ja ostavio iz prve . Evo skoro devet godina kako sam ostavio i nikada nisam bio u iskusenju da propusim ponovo . Jednostavno stavis tacku na to i vise ne mislis o tome .

Ja ostavio iz prve . Evo skoro devet godina kako sam ostavio i nikada nisam bio u iskusenju da propusim ponovo . Jednostavno stavis tacku na to i vise ne mislis o tome .

E bas si car sto si se javio, da podignes moral nasim nepusacima :super:

Ja sam prestala iz prvog ozbiljnijeg pokusaja. Al ruku na srce nije bio bas prvi.
Dva puta sam "kao" prestajala po nedelju dana, pa veeelika pauza... Ne znam da li se to uopste racuna :think:

Ne pusim vec skoro godinu dana, od proslog oktobra. Pre toga sam par puta prestajala vrlo lako, ali se lako i vracala. Kao zapalim po neku u "specijalnim prilikama"...kad izadjem sa drugaricama, posle nekog zesceg posla, jednu na plazi, jednu uz pivo... Ovog puta sam cvrsto resila. Plus, moj muz-puz ostavlja takodje... pa necu ni zbog njega. Zajedno smo jaci i te fore. :zurka: Ali on uzima Tabex tabletice, preporucio mu kolega... a njegove kolege svasta piju :tajna: tako da im ne verujem bas. :lol: Pa sam htela da pitam je li imao neko od vas iskustva sa doticnim pilulicama?

Ne pusim vec skoro godinu dana, od proslog oktobra. Pre toga sam par puta prestajala vrlo lako, ali se lako i vracala. Kao zapalim po neku u "specijalnim prilikama"...kad izadjem sa drugaricama, posle nekog zesceg posla, jednu na plazi, jednu uz pivo... Ovog puta sam cvrsto resila. Plus, moj muz-puz ostavlja takodje... pa necu ni zbog njega. Zajedno smo jaci i te fore. :zurka: Ali on uzima Tabex tabletice, preporucio mu kolega... a njegove kolege svasta piju :tajna: tako da im ne verujem bas. :lol: Pa sam htela da pitam je li imao neko od vas iskustva sa doticnim pilulicama?

ja sam pila tabex-pomaze

PO DRUGI PUT SAM OSTAVILA CIGARETE I EKSTRA SE OSECAM
PRVI PUT SAM OSTAVILA JER SU POCELE DA MI SMETAJU ,TO JE BILO U MAJU U OKTOBRU SAM OSTALA TRUDNA.2 GODINE NISAM PUSILA PA SAM OPET POCELA,U MARTU OVE GODINE SAM OPET OSTAVILA CIGARETE JER SAM SE RAZBOLELA I ZBOG UPALE GRLA 7 DANA NISAM ZAPALILA.KAD NISAM TOČIKO RESILA SAM DA BATALIM SKROZ I USPELA.ZNACI POTREBAN JE KARAKTER I VOLJA.

Iscitala sam pazljivo sve vase komentare nakon mog ponovnog "posrnuca"! I dalje zapalim po dve cigarete na dan, i dalje me grize savest, i dalje to isto radim. Jednostavno sto rece neko izabrati pravi trenutak i reci: "nikada vise". Kada je za mene posle nekoliko pokusaja pravi trenutak??? Ne odustajem naravno cimsam ovde sa vama i divim se i cestitam svima koji su uspeli. Drzim vam fige da ne budete slabici kao ja.

Ja sam pila Tabex. Meni su puno pomogle. Uopste nisam imala nikotinske krize. Pusila sam prva tri dana kada sam pocela da ih uzimam i to dve, tri cigare dnevno i jedno jutro sam samo prekinula bez muke i evo proslo 5 meseci. Toplo preporucujem:super:

Iscitala sam pazljivo sve vase komentare nakon mog ponovnog "posrnuca"! I dalje zapalim po dve cigarete na dan, i dalje me grize savest, i dalje to isto radim. Jednostavno sto rece neko izabrati pravi trenutak i reci: "nikada vise". Kada je za mene posle nekoliko pokusaja pravi trenutak??? Ne odustajem naravno cimsam ovde sa vama i divim se i cestitam svima koji su uspeli. Drzim vam fige da ne budete slabici kao ja.

Draga moja ti stalno zaboravljas da je vecina nas prvo bila "slabic".
Znaci da nisi ti ni malo razlicita od nas.
Ti si odluku donela (ili ces je doneti).
Samo jos da dodje TVOJ trenutak kada sve prestaje.
Odredices ga ti vec.
A ja se bogami ne bih ustrucavala ni od hemije.
Mnogima je pomogla.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back