Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na VMA chetvrtkom prima nutricionista dr Mraovich, odlichna je a sigurno su i drugi, plan zdrave ishrane koji sam dobila je bio prilagodjen meni i mojim navikama.
Ono shto me je jako iznenadilo bilo je da sam dobila dijetu sa vechim unosom hleba (koji sam ja bila izbacila jer kao goji) sa vrlo malim unosom vocha (shto sam jela na silu iako mi ne prija) i preporukom da uveche obavezno jedem neshto slatko.
Dakle, shta organizmu treba je individualno, pa je ovo najbolji nachin da utvrdimo shta treba MI da jedemo a shta ne. Nije loshe da odmah uradite krvnu sliku, pa sa tim odete na prvi pregled.
Sa tom dijetom sam skinula 7 kg, a onda prestala da se pridrzzavam iste iako mi je savrshena. Nisam bila gladna, nje bilo komplikovano nije bilo skupo ili neizvodljivo.
I kukam ovde za kg. Dakle, autodestrukcija ili koji je djavo? :dontunderstand:

:think:
Mislim da je problem u balansiranju između dobrih navika kojima se posle mnogo godina konačno vraćamo i loših, koje nam predstavljaju prirodno stanje stvari. Loše navike zamenili smo manje štetnim ,,živčanim namirnicama,, a one (naravno) goje. Nepušači bi zbog toga pribegli raznoraznim režimima u ishrani,da otklone problem. To činimo i mi ,ali mislimo da je to prevelik napor.Duplo veći napor,jer zaboga, odrekli smo se cigareta,a sad još moramo i kojekakvih grickalica...

Probaću sa ovom dijetom,pa kako mi bude. Možda je to sve individualna stvar,ne znam. Po pitanju dijeta , ja svoju individuu ne poznajem dovoljno. Ako mi uspe da smanjim kilažu, onda preostaje sledeći ,,step,, - održati postojeću. ;)

Ta dijeta radi, videchesh vrlo brzo. Mozzda bi pametno bilo imati za posle te dijete plan zdrave ishrane. A to je sve ono shto je NDre rekao. kuvano, pecheno, bez zaprshki, bez slatkisha i bez sokova i alkohola. Shto vishe presne jednostavne hrane.

E to je prava stvar, a ja ne mogu da se uzdrzim zbog toga sto mi se uvece najvise traze cigarete! Inace sam nocna ptica, tako da nikada ne legnem pre 2-3 posle ponoci, i koce brate mili da ne jede do tog doba? :hahaha: Tako da se fino naruckam, legnem i ostalo verovatno predpostavljas, na vagi napredak kao kod novorodjenceta.

hahaha video sam i ja to, samosam u jednom momentu rešio da to ne radim
To mi je bilo teže od ostavljanja cigareta. :lol:

Pozdrav svima! :)

Vasi postovi su mi kao priprema da i ja ostavim cigarete. U poslednje vreme sam smanjila na pola pakle(mada nekad i preteram, ali u svakom slucaju sam ispod pakle), ali kako pomislim da hocu sad da ostavim, mene uhvati nervoza i imam uzasnu zelju za "jos jednom" cigaretom. Uvece legnem ubedjena da je sutra taj dan, ali kad ustanem prvo za cim posegnem je kafa i naravno cigareta.
Ranije sam mislila da mogu da ostavim kad god zelim, ali da ne zelim, mada vidim da to nije slucaj....

Cak sam dobila i onu e-cigaretu, bar za neko prvo vreme (imam punu podrsku mame i decka), tako da ce mi to biti neki prvi korak(kada naucim da ih punim ;)). Da li je neko imao iskustva sa ovim e-cigaretama mozda?

Ja sam svojevremeno napravila spisak prednosti kako sam koju uochavala. spisak je imao preko 50 stavki. josh ti je rano da osetish bash sve prednosti .
imala sam na ovoj temi post koji je sadrzzao veliki broj tih stavki, sad ne mogu da ga nadjem.
Neke od prednosti su da ti ne treba kutija cigareta i lonac kafe da bi se probudila. Nema jutanje "nebistrosti". Nema otezzanog disanja kod uspinjanja, Nema glavobolje od "prepushavanja". Imash obe ruke na raspolaganju i vishe slobodnog vremena.
Nema pechenja u zzeludcu, slichno gastritisu. Zimi ti je mnogo manje hladfno, a leti se bolje podnosi vruchina. Ochi ne peku. kondicija se poboljshava, a samim tim i seks.
koncentracija je poboljshana kao i pamchenje.
Nizak pritisak sam bez problema reshila unosom vode.

daaaa, pipi, tako nesto mi treba.:D
ne bi bilo lose da naletnim na taj spisak, mada ni ovo sto si sad navela ne zvuci uopste lose...:D za sada su nekako dominantije mane. :histericna:

evo posta, koji je meni bio zvezda vodilja, da se tako izrazim :)

Pipi Langstrumpf:

"Jedan divan gospodin mi je jednom rekao:'Prestao sam da pusim pre 20 godina i imao sam krize. A onda sam sebi rekao da me nista ne moze naterati da pusim osim mene samog.' Moras naci svoje razloge da postujes sebe a ne cigarete. Evo ti neki od mojih razloga:
imam vise vazduha
pokretljivija sam
imam vise energije
ne lupa mi srce
manje sam naduvena
nisam stalno gladna
imam MNOGO vise vremena (preko sat i po na dan!)
cistija su mi kola
ne smrdi mi kuca
zubi su mi beli
bas me briga kada nemam pare za cigarete
bas me briga da li imam cigarete
SLOBODA!!!
lako se i brzo budim
misli su mi bistrije
bolje pamtim
lakse vozim
MOJE DETE JE SRECNO ZBOG TOGA
mirnije gledam u buducnost,verovatno necu imati rak i te gluposti
nisu mi vise zuti prsti
mogu da nosim minijaturne torbice
mogu da koristim obe ruke
izgledam kulturnije i smirenije
bas me briga da li je dozvoljeno *******
mogu u posetu nepusacima a da mi nije neprijatno
ne osecam se krivom
ne osecam se kao da nekoga ugrozavam
bas me briga koja trafika radi do kasno
osecam mirise
osecam ukuse
ne moram stalno da provetravam
mogu mnogo vise vremena da provedem sa detetom
cigarete mi vise ne diktiraju moje vreme(kad popusim, onda cu...)
bicu vitana i zgodna matorka
necu se osecati kao poluinvalid
tastatura od kompjutera mi je cista
mnogo mi je toplije zimi
ne padam u nesvest od vrucine tako brzo
nisu mi hladna stopala
ne smrdim kao pepeljara
radim vezbe bez gusenja
drzim dijetu bez problema
ne boli me stomak
imam mnogo vise samopostovanja (ma ja sam CARICA-MOGU SVE STO HOCU)
resavam probleme koji su me i naterali da pusim
nisam vezana za mesto gde se nalazi pepeljara
sex je mnogo bolji!
osecam se mocno i sposobno
ponosna sam na sebe!!!
...
ima ih jos milion ali sam prestala da ih zapisujem...
napravila sam i spisak kriticnih momenata u toku dana, situacije kada mi se pusi,pa sam pored napisala alternativno resenje za paljenje cigarete.Svrstala sam ih u nekoliko grupa: nikotinske(jutanja kad mi se trazi nikotin),besmislene(kada se upali crveno svetlo na semaforu) socialne (u kaficu,drugarica na kafi) NAGRADNE (nakon obavljenog posla,sexa itd)nervozne i iz dosade. Alternativne radnje su meni bile: lakiranje noktiju,pustanje muzike, slanje porukica,dorucak,u kaficu sam posmatrala nekog nepusaca i onda imitirala sve pokrete te osobe kada nisam znala sta cu s rukama,nosila tegljivu narukvicu da imam cime da se igram dok sedim, nosila sam olovku i blokce i zapisivala kako mi je kriza ali ce proci i najvaznije od svega DALA SAM ONOM UNUTRASNJEM GLASICU KOJI MI JE GOVORIO'MA ZAPALI JEDNU,STA IMA VEZE' -IME OSOBE KOJU MRZIM. Kad mi se javi taj glas vidim sliku te osobe u mislima i kazem:"jes ti ces da mi kazes...."
Raspisala sam se. Evo toliko pa ti vidi. Razmisli sta sve dobijas. Zamisljaj sebe kao nepusaca. Probaj ponovo da ostavis. Nadam se da sam ti pomogla bar malo!!!

Bravo! :D Mislim da svima znači, pogotovu što je ovde mnogo lepa atmosfera. Pravi ljudski kutak gde se ljudi razumeju i podržavaju bez nepotrebnih hard feelingsa šo bi rekli ameri :)

Da znash da si u pravu. :think: Kao shta onda smem da radim da bih sebi malo udovoljavala.
Preskupo mi je da svaki put kupim sebi neke fine cipele.

Jes, al nije ni to lošije od pušenja. Možda da igraš Simse pa svaki dan sve da menjaš :lol:

E pa onda me verovatno razumes!

Skroz, mada mi se desi ponekad. Ali nije strašno jednom do dva puta nedeljno. :)

Pozdrav svima,
citam i uzivam u vasim komentarima.Dobro mi ide,jedna nedelja je iza mene.Da ima nervoze ima ali samo kod kuce,na poslu je ok.Malo me muci nizak pritisak ujutru ali primetila sam da mi jako prija voda koju sam ranije uzasno malo pila.Citam knjigu Allena Carra (narucila sam je)knjiga je super ali ne pusim dok je citam jer je stigla kad sam ja vec donela odluku.
Sve vas puno,puno pozdravljam i jedva cekam kad cu moci ponosno da vam se javim sa "JA SAM NEPUSAC!"

my_busket.gif

EVO! :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back