Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo je tema o nepusenju !
Zasto si dosao na ovu temu,da nam natrljavas na nos to kako ti nisi nikada pusio i sta ocekujes,da ti se mi sad divimo bar u 150 postova...mislim da nemamo razloga!?! Nije ti prvi put a verovatno ni poslednji da ovde pises kojekakve gluposti.Ja bih radije i pusila nego imala takvih problema sa sujetom i kompleksima.Mi smo svoj problem resili ili ga resavamo a ti svoj "od silnog ponosa" ne mozes ni da vidis ("ne vidis sumu od drveca") a samim tim ni da ga resis.
Tebi je nemoguce neke stvari objasniti jer si jednostavno glup a ja sam mozda jos gluplja sto pokusavam da ti objasnim (ako imas 10 god onda ti oprastam)
I kao sto rece @kistina ne mozes se ponositi necim sto NISI vec onim sto JESI !

Groovy, bre, ignore, ne vredi! ;)
Svako ima pravo da temelji percepciju sopstvene vrednosti na cemu hoce (ili moze).
Sad, sto je to jadno i zalosno svima ostalima, sta ces. :D
Btw, bravo za 10 meseci, svaka cast! :super:
:cmok2:

Obicno se uopste ne bavim likovima kao sto si ti, x puta ti na ovoj temi nisam ni odgovorila ....ali ne pogadjas poentu ove teme vec godinama,spamujes ne samo ovu temu,
vec ceo forum,nije mi jasno kako ti ne dosadi da se samohvalis (bez osnova al` to je vec druga prica) kao krava muzara...izvini koliko litara mleka dajes dnevno?
Jel si ponosan na sebe sto nisi dobio svinjski grip ove zime...
mislim morao bi da shvatis koliko si smesan.

Cak i da su cigarete potpuno besplatne i da uopste nisu stente po zdravlje, bio bi protivnik pusenja, jer pusaci konstanto smrde, a prostorije u kojima puse su vecito zagusljive. Trovati sebe i svoju okolinu, pa jos i placati za to, za mene je potpuno besmisleno i glupo. No pusaci imaju bezbroj mehanizama odbrane kojima opravdavaju pusenje. Najcesce i sami znaju da nisu u pravu, ali im je valjda lakse da nadju neki izgovor.

Cak i da su cigarete potpuno besplatne i da uopste nisu stente po zdravlje, bio bi protivnik pusenja, jer pusaci konstanto smrde, a prostorije u kojima puse su vecito zagusljive. Trovati sebe i svoju okolinu, pa jos i placati za to, za mene je potpuno besmisleno i glupo. No pusaci imaju bezbroj mehanizama odbrane kojima opravdavaju pusenje. Najcesce i sami znaju da nisu u pravu, ali im je valjda lakse da nadju neki izgovor.

http://forum.krstarica.com/threads/219650&page=6

Prevazišao si samog sebe

alo decko,dosao si na temu gde su ljudi koji su prestali da puse i drzis im lekciju o stetnosti cigareta,o smradu i zagusljivosti !

Код куће немам потребу за цигаретама. Међутим мало искушење постоји када одем на стара места где сам доста пушио: кафићи, ресторани и сл. Али опет, снага моје воље је јача од цигарете. Не мислим, него сам сигуран да су цигарете мрачна прошлост. Никад више цигарете!:evil:

alo decko,dosao si na temu gde su ljudi koji su prestali da puse i drzis im lekciju o stetnosti cigareta,o smradu i zagusljivosti !

A, nisu svi prestali. Neki zbilja jesu, neki pokusavaju, neki planiraju da prestanu, neki su prestali pa opet poceli, a neki su prestali ali upadaju u iskusenja. I sad ja se osecam superiorno u odnosu na sve njih jer nikad nisam ni pocinjao. Kako ne razumes da volim da se pohvalim time sto nikada nisam pusio, ali volim da me i drugi hvale, a ne kritikuju. Ja nikog nisam na silu naterao da pocne da pusi, niti sam kriv sto je neko propusio, ili prestao pa opet poceo, niti sto ima iskusenja. Ako neko moze da se pohvali sto ne pusi 10 dana ili mesec dana, zasto ja ne bih mogao da se pohvalim sto nikada nisam ni pusio? Uspeh je i nikada ni ne poceti, a ne samo prestati. Onaj ko prestane da pusi dovodi sebe u nekdasnju pozciju tj. u poziciju kada nije pusio. Sta bi kome smetalo sto sam ja od uvek u toj poziciji? Uostalom, ovo je nepusacki kutak, a ja sam nepusac, sto znaci da sam u svom kutku.

Nisam ja ni na kakvim drogama. meni nije potrebno bilo kakvo sredstvo koje zamagljuje stanje svesti i stvara psihofizicku zavisnost. Mozete biti sujetni koliko god hoceta, ali ja sam ponosan sto nikada u zivotu nisam pusio, ali i sto nikada nisam pio alkoholna pica, sto nisam uzimao drogu, niti bilo sta sto je steno po zdravlje.

Za tebe bi bilo pogubno i da probas neko sredstvo sto zamagljuje stanje svesti (kako ti to kazes), jer je tebi svest vec zamagljena.. Decko, tebi treba nesto suprotno.. Malo da ti razbistri um..

Vidis, svi ovi ljudi ovde, i ja zajedno sa njima, smo bili pod dejstvom "zamagljivaca uma", neki su kao sto vidis jos uvek, i svima nam je zajednicka jedna stvar, a to je da su nam pluca mozda zamagljena, ali nam je um bistar. :D

Ti ne pripadas toj grupi, pa ti je zato Kristina rekla da te zali, a ja joj se pridruzujem.. Pedjaza, I am really sorry ..:bye:

.Ja ne pusim 10dana..mnogo mi se vise pusi uvece nego ujutru...uz kafu mi i ne fali toliko koliko posle jela...i sva sam nesto depresivna:(
Jel to normalno..i kad ce proci?:sad2:
Kad prestanes da brojis.
Najgore si prosla, meni je 5.dan, jedno 100x dnevno pomislim na njih ali brzo prodje - dosta sam se pripremao i kad stavim na papir sta sve dobijam i gubim ne pada mi na pamet da popustim.
Nije lako ali necu vise da pocinjem ispocetka, ovo je poslednji pokusaj i mora da uspe.

Malo sam nervozniji nego inace [prvo pucam pa postavljam pitanja :lol:] i jako zaboravan, dva dana me golica u grudima i povremeno kasljem sto me uzasno nervira- pusim duze od pola zivota i nikad nisam bio bolestan
ALI
to ce sve brzo proci dok sa druge strane vec mi se cini da mogu dublje da udahnem i nista vise ne "svira" dok to radim, soba vise ne smrdi [ranije kad izadjem da skuvam kafu pa se vratim, zeludac mi se okrene]
Uvece mozes da radis neke vezbe, u 3-4 serije, dobro je i za kondiciju i protiv depresije a i neko vreme neces imati zelju da zapalis.
Ako imas problema sa nesanicom, casa-dve crnog vina i spavaces ko beba.:)

A, nisu svi prestali. Neki zbilja jesu, neki pokusavaju, neki planiraju da prestanu, neki su prestali pa opet poceli, a neki su prestali ali upadaju u iskusenja. I sad ja se osecam superiorno u odnosu na sve njih jer nikad nisam ni pocinjao. Kako ne razumes da volim da se pohvalim time sto nikada nisam pusio, ali volim da me i drugi hvale, a ne kritikuju. Ja nikog nisam na silu naterao da pocne da pusi, niti sam kriv sto je neko propusio, ili prestao pa opet poceo, niti sto ima iskusenja. Ako neko moze da se pohvali sto ne pusi 10 dana ili mesec dana, zasto ja ne bih mogao da se pohvalim sto nikada nisam ni pusio? Uspeh je i nikada ni ne poceti, a ne samo prestati. Onaj ko prestane da pusi dovodi sebe u nekdasnju pozciju tj. u poziciju kada nije pusio. Sta bi kome smetalo sto sam ja od uvek u toj poziciji? Uostalom, ovo je nepusacki kutak, a ja sam nepusac, sto znaci da sam u svom kutku.

ok,pohvalio si se 130 i kusur puta i na ozbiljnom si putu da izazoves alergijske reakcije kod ostalih korisnika.
postajes otuzan
iskuliraj
to sto je neko poceo da pusi i prestao,je izkljucivo njegova stvar i nemas pravo da smaras i na finjaka prozivas ljude zato sto si ti eto bolji ...razumes?

i nastavak teme glasi "ostavite pusenje sa nama"
ti nemas sta da ostavljas,pa ne moras ni da dolazis medju nas low lifove koji smo umobolni pa smo poceli da pusimo pa odlucili da prestanemo

od sada si na ignorisanju,da znas samo,da ne odgovaras dzabe

Kad prestanes da brojis.
Najgore si prosla, meni je 5.dan, jedno 100x dnevno pomislim na njih ali brzo prodje - dosta sam se pripremao i kad stavim na papir sta sve dobijam i gubim ne pada mi na pamet da popustim.
Nije lako ali necu vise da pocinjem ispocetka, ovo je poslednji pokusaj i mora da uspe.

Malo sam nervozniji nego inace [prvo pucam pa postavljam pitanja :lol:] i jako zaboravan, dva dana me golica u grudima i povremeno kasljem sto me uzasno nervira- pusim duze od pola zivota i nikad nisam bio bolestan
ALI
to ce sve brzo proci dok sa druge strane vec mi se cini da mogu dublje da udahnem i nista vise ne "svira" dok to radim, soba vise ne smrdi [ranije kad izadjem da skuvam kafu pa se vratim, zeludac mi se okrene]
Uvece mozes da radis neke vezbe, u 3-4 serije, dobro je i za kondiciju i protiv depresije a i neko vreme neces imati zelju da zapalis.
Ako imas problema sa nesanicom, casa-dve crnog vina i spavaces ko beba.:)

:klap::klap::super::super:

Uz tebe smo iz sve snage!!!

Jel osećaš već mirise? Meni je to bilo najfascinantnije: otkriće davno zaboravljenih mirisa...
Savet: meni je, a i još nekima, mnogo pomagala flašica sa vodom koju sam vucarala svuda sa sobom i pila svako malo....
Ostala mi je ta dobra navika da pijem dosta tečnosti, ranije nisam uopšte pila, mogla sam da popijem dve čaše vode za ceo dan....

Puno hvala na svim savetima,da znam da to sto ponekad pomislim na cigarete ne znaci da sam looda:)
odoh sad u svoj prvi izlazak kao nepusac(posle 6-7godina),i to sa dosta pusaca,nadam se da cu izdrzati,ma ne...ne da cu izdrzati nego da cu i uzivati kao nepusac.Drzite mi fige

Naravno da nisi luda,neces ih bas tako lako zaboraviti
samo ih vise neces konzumirati ;)

:klap::klap::super::super:

Uz tebe smo iz sve snage!!!

Jel osećaš već mirise? Meni je to bilo najfascinantnije: otkriće davno zaboravljenih mirisa...
:hvala:
Iskreno,ne. Mnogi kazu da im kafa ima potpuno drugaciji miris i ukus,meni je ista.
Pijem je kao i pre,mozda jednu manje dnevno.

Savet: meni je, a i još nekima, mnogo pomagala flašica sa vodom koju sam vucarala svuda sa sobom i pila svako malo....
Ostala mi je ta dobra navika da pijem dosta tečnosti, ranije nisam uopšte pila, mogla sam da popijem dve čaše vode za ceo dan....

Ista stvar i kod mene, zato sam se dobro pripremio :).Kupio sam za pocetak 2paketa kisele, zvake, izbacio pikslu iz kola, poceo da vezbam pomalo....
Ranije vodu nisam pio uopste
bag-1.gif
, ponekad max. 0.5l kisele ali i to retko.Sad najmanje 1.5l svaki dan.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back