Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo višlje je opaka ispovest jedne iskusne, ako ništa drugo, ono baš baš prave, damice u pušenju i tim stvarima. Prava reklama za vaš dug, i srećan život celokupne vaše porodice :D

Bolje Betty u ruci, nego doktor na (svojoj) grani :D

Ispovest jedne iskusne verenice. Medicina laika na dohvat ruke. Potopi u vodu, stavi na vatru, baci kroz prozor, izdržaće sva iskušenja. Ako i ne, lekar je tu.

Recite svojim rođacima u dalekoj Americi, pišite svom ujaku u Grčkoj
Širite BOJE, UKUSE, MIRISE I MERE ovog topica.

Betty:
joj ljudi moji :? kako smrde srbi....džizs, kako to ranije nisam osećala :x fuj! (na duvan)
NAJSTRAŠNIJE od svega što sam se, gušeći se u isparenjima telesa zatrovanih nikotinom, zapitala: da li sam i ja tako "mirisala" drugima nekoć? :shock: ž
vi se zayebavajte, ali meni je ovo strašno :?

Ovo je super primećivanje, samo ja sam tu fazu već prošla, i ukapirala koliko ljudi smrde na duvan, pa čak i oni za koje znam da veoma drže do lične higijene, a šta je sa onim matorcima po autobusima, koji ne drže više ni do toga, to je gušenje katastrofa, pogotovo kad taj smrad osetiš ujutru... na prazan stomak, bljak.

Elem, ja imam sad jedan drugi problem... već duuugo izbegavam da pozovem prijatelje u kuću, jer se taman sve izluftiralo, i ormari i odeća i zidovi, i čini mi se samo ako se jedna zapali da će mi opet sva odeća i sve stvari smrdeti, a ja to nikako ne zelim, a imam problem sa tim da ljudima koji puše kazem, e, izvini veoma mi smeta, 'ajd' nemoj ovde da pušiš...i znam da ću to morati da uradim, jer ne mogu da podnesem da se posle 8 meseci čistog vazduha sada sve zagadi za jedan dan (btw. sutra mi je rodjendan), i sad mi je baš frka da kažem ZABRANJENO PUŠENJE, a to onda više neće biti samo jedna.... uh... :shock:

hej bwe MegiS - MORAŠ da naučiš da kažeš NE jedared :D Vreme je SAD, 4, 3, 2, 1....:P
Bez zezanja, ne treba da te bude blam NIMALO! Znači, ja vrlo uredno zahtevam da se u mojoj blizini ne puši/otvori prozor (ofis) uz kratko objašnjenje da sam još uvek ( :lol: ) friški nepušač, i da bi mi puno značilo ako dima ne bi bilo :D Obavezno se i zahvalim na razumevanju :P I sve ok!
Kod kuće jedino puši naš kum kad dođe, ali on zapali ukupno dve ili tri cigarete za celo veče, a prvi put kad je došao kod nas nepišača - znajući da smo ostavili, SAM se uzdržavao :)
To hoću da ti kažem - ljudi koji te vole, razumeće te ;)

S druge strane - istina je da nema goreg antipušača od nepušača :lol: Mislim, dođe mi da opominjem ženetine da, po zakonu, ne smeju da stoje i da pušU nego da ŠETAJU i da pušU ;) Hehehehe....:twisted: Ona će meni da stoji i da širi oblak dima na parkingu, ma aaajde ...:lol:

Megi, sreća, sreća, raaadoooost :P :P :P

Najpre, mnogo hvala na čestitkama, a još više hvala na podršci da kažem ZABRANJENO PUŠENJE!
@Betty hvala na lepo sročenom "uputstvu", mislim da je onaj deo "zahvaljivanje na razumevanju" najvažniji...
a oni koji me vole, definitivno će razumeti.
Tokom svog neslavnog pušačkog staža, ipak sam izbegavala da to činim kod ljudi kojima je to smetalo, i tek sad ih izistinski razumem, i tek sad kapiram koliku su žrtvu podnosili oni koji su se pravili da im to ne smeta...
Svakim danom mi je sve draže što sam bacila duvan!

Uh!!! Probudili ste u meni nepusaca!!!
Koji vec duze vreme cuci tu negde.... ali sad se konacno pokazao.....
Inace, danas mi je drugi dan..... nije bas toliko strasno.... ili se prethodno toliko istripujemo da je tesko, najteze...
Za sada nisam imala vecih kriza..
A i ovde dodjem, pa mi otvorite apetit za prestajanje
A i ******* nekako nije vise u modi......

Pridružujem se dobrodošlici, i radujem se svakom novom nepušaču.

Takodje, želim da kažem da je rodjendan protekao bez incidenata :D
dakle, prijatelji pušači čak nisu ništa ni pitali, ali nisu ni palili cigaretu.
Sutra je nastavak... očekujem nove goste i to okerele u grehu pušačkog identiteta :???: i to će biti veliki ispit moje rešenosti da izrazim svoj stav po pitanju pušenja u mom okruženju...uh
No, ostajem pri svome, NE JE NE!

JAoo sta sam ja sanjala nocas!!
E da prvo da cesstitam MegiS rodjendan , SRECAN RODJENDAN!!;))))
E a sada sta sam sanjala..
Sanjala sam da sam zapalila cigaretu!! hahhaha..ne verujem kako je to bio smesan san..probudila sam se i smejala se,...
Sanjam ja da sedim tako..i pijem kafu ili sta vec neka skroz opustena atmosferica, i na stolu stoje neke cigare i ja mahinalno bez razmisljanja uzimam paklu vadim cigaretu, i palim je! I povucem jedan dim i skontam u trenutku!!! Sta ja to raaaaaaaaaadiiiim!!! Pa ja ne pusim! I drzim onu cigaru zacudjena sto sam ja to uradila pa ja sam zaboravila da ja ne pusim;))))) I gledam sta da uradim sa njom gde da je bacim kako da se otarasim toga i probudim se !! hahhaha..
ne verujem ..

Ali znas kako je cudno, ja to nisam zelela, niti je bilo sada nesto strasno sto sam povukla taj jedan trip...vec mi je bilo onako smesno...ja sa cigarom..zaboravila sam da ne pusim...
Ali kontam da je to zato sto ja stvarno zaboravljam da ne pusim..odem npr na trafiku i kupujem nesto i mahinalno trazim cigarete..i onda kada mi da ja pogledam i kao ...ma jok ja ne pusim jel ste vi normalni :))))i vratim paklicu...jezivoo..
Ali evo da se pohvalim da vise nemam probleme sa ucenjem..nije mi frka vise sto ne pusim dok ucim..ne pravim vise pauzice u ucenju zato sto mi se pusi..nego lepo sedim i ucim..i ucim..i ucim..i ne moram da otvaram prozor zbog dima od cigareta..nego lepo sednem..i mogu ceo dan bez prestanka i bez ikakvih problema skoncentrisana da sedim i ucim..i tako
MA super je!!

svoj 4000i post posvecujem svima vama na ovoj temi, narocito svezim nepusacima ( antonela, betty, and co ) :) :)
..........
rauch03.gif

Ovo je potpuno fenomenalno!
Čestitam svima koji su se pridružili klubu nepušača :D
Takodje, pozivam sve koji su ikad poželeli da bace duvan, da to učine upravo SADA, jer SADA je najbolji trenutak.
"Nezvanična grupa za podršku" je tu da priča, hvali, motiviše, savetuje....

Od pomoćnih sredstava ja ne znam šta je dobro, ali sam sigurna da je dobro sveže voće, koga sada ima u izobilju, jabuke su pogotovo odlične, i najobičnija pijaća VODA!
Nešto od toga uzmi svaki put kada poželiš da je zapališ.
Zapamti da fizička zavisnost prestaje posle svega 3 dana, sve ostalo je zavisnost u glavi, dakle, glavu gore, možeš ti to, jer kad je nas toliko moglo, može svako i što je mene mnogo motivisalo:
NIJE ONA (CIGARA) KUPILA MENE, VEĆ JA NJU, PA ĆU JA NJU I DA BACIM!

zauzeto:
Ja bih vam se rado pridruzila, pa me interesuje sta mi predlazete od pomocnih sredstava - zvake, flastere i sl. i gde to ima da se kupi.

najzdravije pomocnoi sredstvo ti je volja, tvoe "JA". da sFatis da TO ne valja i da uzmes jednu cigaretu, skuvas jednu kaHfu, popusis tu cigaretu i kazes: "Ja vise ne pusim ..." i da vise ne pusis. Kriza ce doci nakon par sati (ustvari zavisi koliko trosis dnevno duHana :( ) i tada nastupa sledece "pomocno" sredstvo - porsetas, popijes caj, sok ili slicno (sto vise tekucine [ali ne i previse - koliko organizam dozvoljava] u periodu odvikavanja) i kad kriza bude bas bas jaka, a ti na net, odje imas uvek nekog da "podeli" s toboj krizu (uostalom, svaki dan nas je sve vise ;) i iskreno se nadam da za kratk period i ti budes "na nasoj strani"

a ako bas 'os neki flaster ili zvaku, pa ubedi sebe da obicna zvaka ;)

neka ti je sa srecom i dobro dosla u nase malo drustvance ;)

MegiS:
Ovo je potpuno fenomenalno!
Čestitam svima koji su se pridružili klubu nepušača :D
Zapamti da fizička zavisnost prestaje posle svega 3 dana, sve ostalo je zavisnost u glavi, dakle, glavu gore, možeš ti to, jer kad je nas toliko moglo, može svako i što je mene mnogo motivisalo:
!

....:) I da znate da je lakše ne pušiti, nego pušiti uz grižu savesti ;)

ja sam ponovco sanjala cigarete. 4 put po redu. Ovoga puta nisam se prepala što šušim..nekako je bilo ono "ah, da, ja ne pušim, ma zar pušim ipak?!" ALI: juče sam malo kalkulisala s tim - mislim da ako me ophrva pms pesimizam, lako bih mogla ponovo da zapalim :cry: (nadam se da neću, dok ima persena). Mrzim pms pesimizam. :twisted: Taj jedan dan, yebote, svet mi se sruši :neutral:

btw. nije li fenomenalno? :P Snise, šta misliš o sajtu? Neformalne pufne.com :P

goldfish:
.mozda su mi pomogli taj prvi dan, a sve ostalo je u glavi ;)
najbolje da tu kintu ( sto planiras za zvake i flastere ) potrosis na sandale recimo :lol: ;)

pa da, ja sam skoro zaboravila na to: nagrađujte se što ne pušite! :P
Svake nedelje ;)

(ja sad ne mogu, imali smo renoviranje stana, plus imamo iznenadnu svadbu za koji dan :cry: Fak. Život NIJE bajka, zato sam u htela juče da zapalim :twisted: Kad nemam za nasumični šoping...:neutral: )

(još nisam stigla da ponesem onu narukvicu za 1.sedmicu nepušenja, mama mia kakvu sam narukvicu kupila :P Čekam lepo vreme pa uz tunike sa ruskom kragnom i rukave do lakata :) )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back