Нepatitis C

markoc brate citao sam tvoje stare komentare i kad sam saznao da imam hcv prvo sto sam video je da si se ti izlecio,sto mi je stvarno dalo optimizam...zanima me jel sad kad si ga izlecio zivis totalno normalno,smes i ponekad da popijes pice ,dva???inace ja imam 20 godina,profesionalni sam fudbaler,hcv sam dobio ili tetovazom ili transfuzijom kad sam bio mali...genotip sam 1,imam 8 miliona kopija...za zabrinutu majku samo da kazem da nije nista strasno,prednost je sto smo mladi i verovatno nam je organizam jak da se izbori...ja sad cekam terapiju i nadam se da cu se izleciti...ne mora nikom da govori,ja pricam da sam prelezao mononukleozu i zato ne smem da treniram i da popijem malo kad izadjem:)...sta cu mora malo da se laze,znaju mi samo par drugova i to je to...pozdrav svima...
C-note druze ja od kad sam se izlecio vratio sam se svom normalnom zivotu, i popijem po neko pivo cak se nekad i napijem ponekad ono sto se kaze za dusu:D...sad jedem cak sve sto mi padne pod sake ali redovno idem na kontrole krvi da vidim kakvo mi je stanje jetre i za sada je sve perfekto, transeminaze su mi sve ispod normale....
ali jedne stvari sam se stogo pridrzavao a to je da za vreme terapije i nekih dva meseca kasnije nisam ni trunku alkohola stavio u sebe, niti jedan gazirani napitak pa cak sam vodio racuna i sta sam jeo....opet kazem to je moj slucaj i tako sam ja radio...
potrudi se da terapiju ispostujes, to ti je moj savet a posle brate vidi sam kako se osecas tako radi, ali ne bih trebalo bas odmah da se bacis na pivce:D posle terapije uzdrzi se malo:D bar piva uvek ima:ok:

ma kapiram,nego nemoj da se istripujes da sam neki alkos:):):):),treniram ceo zivot i kad popijem to je bilo jednom u 2 meseca...od kad sam saznao za ovo nisam ni kap alkohola ni gaziranog uzeo...pijem caj od precice posto sam video da si i ti to pio...hvala ti puno,cisto sam te to pitao da vidim da li se posle najnormalnije nastavlja sa zivotom...pozdrav,sve najbolje...

dr:
Prvo se testiraj pa onda razmisljaj sta bi bilo kad bi bilo.

Zdravo svima!
Ja sam nova(na forumu)inace virus mi je otkriven 2003god
nisam do sada posecivala forume-bar ne kao clan jer Ja sam svoj "lek"nasla u negiranju da sam uopste bolesna(uslove za pegazus terapiju nisam stekla redovnim putem)
zelim da pomognem koliko mogu i da se povezem sa ljudima koji imaju u sebi "potstanara"kao i ja! Pozdrav svima!

Zdravo svima!
Ja sam nova(na forumu)inace virus mi je otkriven 2003god
nisam do sada posecivala forume-bar ne kao clan jer Ja sam svoj "lek"nasla u negiranju da sam uopste bolesna(uslove za pegazus terapiju nisam stekla redovnim putem)
zelim da pomognem koliko mogu i da se povezem sa ljudima koji imaju u sebi "potstanara"kao i ja! Pozdrav svima!

Ovde nema nikoga!?:whistling:

Ako neko zeli neka piseeeeeeee
moze i na mail: sreckica1980@gmail.com

moja mama ima hepatitis c,dobila je 99,a otkriven je 2004.Ima i cirozu jetre,sada je u bolnici,lose su prognoze.Jel ima neki dr da mi odgovori sta jos moze da se uradi?njena dr kaze da ce se retko ko usuditi da radi transplataciju,posto je stanje lose.MOLIM VAS KAZITE MI STA DA RADIM???:hvala:

Jako mi je zao zbog toga.
Tvoja mama je tesko bolesna. Verujem da su lekari ucinili sve sto je bilo u njihovoj moci, nazalost saveremena medicina jos uvek nema resenja za mnoge bolesti.

Hvala na pitanju, odlično sam. :grin:
Samo posle prve doze pegazysa sam imao malo burniju reakciju, kratkotrajna i blaga temperatura i groznica. Toga više nema.

Rezultati su mi OK. :razz:
Baš sad idem da ih proverim, pa ako te budu zanimali taksativno ili neki konkretno slobodno reci.

da li neko zna nesto o lecenju hepatitisa c u nisu

hay, svima. nedavo sam se pridruzila obolelima od hepatitisa. raspitivala sam se dosta i mislim da sam i dosta upucena, najvise citajuci forume i ocajnicki pokusavam vec nekoliko dana da pristupim forumu ali uvek neki problem pa se nadam da ce ovaj pokusaj imati uspeha. naravno u ovoj situaciji niko nas ne moze dovoljno dobro razumeti kao oni koji su prosli ili prolaze kroz ovaj pakao i neprestano i glupo pitanje <zasto bas ja>. volela bih da razmenjujem misljenja sa vama, jer se mi najbolje mozemo prihvatiti jer danas u svetu nije greh a ni sram abortirati ili sta vec ali je zato imati cecu veoma strasno, gresno i to moramo drzati u tajnosti jer...reci nisu ni dovoljne. Za ostale zdrave ljude mi nemamo cecu mi smo zapravo gubavi.:dontunderstand:

da,neznam da li si uradila neke analize,na infektivnom su lekari super.Moja mama je trenutno tamo.Javi kad budes uradila neke analize .i pitaj ako te nesto zanima,onoliko koliko znam,pomocicu.pozz:)

hay, mara, beskrajno hvala na odgovoru. Pa kako da ti kazem interesuje me sve sto znas o tome. U ponedeljak bi trebalo da odem na kliniku, razgovarala sam telefonom sa doktorkom Konstantinovic i takodje sa doktorom Veljom, pa ne znam kod koga da odem od njih dvoje. inace nisam iz Nisa. radila sam neke analize ali one su ok. u principu znam kako sam i kada zaradila C ima otprilike tacno godinu dana ali sam je tek nedavno otkrila tako da se bolestina jos uvek verovatno nije dovoljno razvila. ako ti nije problem volela bih da znam kako je kada dobila tvoja mama i da li je inficirala nekog od ukucana, znam da se ne prenosi bas tako lako ali opet brinem za moje. inace ako si 87 godiste, onda smo istih godina. :sad2:

dr:
Da, kao i u svakom drugom gradu javis se svom lekaru koji te uputi specijalisti.
By the way ,slanjem vise identicnih poruka neces ubrzati odobravanje svojih postova jer duplikate necemo odobriti.

by the way, sorry kao sto rekoh nisam bila upucena a tek nedavno sam se prikljucila na net i danima se sama snalazim, pa je malo zeznuto. hvala na odgovoru i savetu.:rumenko:

Lek naravno da postoji i zove se Pegasys u kombinaciji sa Copegusom, ta terapija dala je zasad najbolje rezultate, ja sam saznao u vojsci isto kao dobrovoljni davalc krvi da sam hcv pozitivan, mislio sam da mi se svet srusio na glavu, strasan jedan osecaj, ali sam se vrlo brzo pribrao i potrazio pomoc na infektivnoj klinici u nisu, tamo sam posle analize i odradjene biopsije(jedan od uslova za dobijanje terapije) koja je neophodna da bi se utvrdilo pravo stanje jetre da li ima fibroze i koji je stepen fibroze, ja sam imao drugi stepen fibroze i samim tim sam postao kandidat za terapiju Pegasys+Copegus, ostalo je jos jedna pretraga da se obavi i to PCR test, koji se radi samo u bg, na tom testu se utvrdjuje genotip i broj virusnih kopija u krvi, ja sam bio genotip3 sa 2.400.000 kopija.
Genotip virusa odredjuje koliko traje terapija- genotip1 i 4 lecenje traje godinu dana 2i 3 traje sest meseci, ja sam bio na sest meseci terapije i IZLECIO SAM SE, odradio sam i posle terapije jos 2 PCR testa i NEGATIVAN sam!!!!
ako ispunavate uslov kao sto je fibroza jetre,sve osim nule, i imate socijalno trebalo bi da dobijete terapiju o trosku drzave, kao sto sam rekao, ja sam imao tu srecu u nesreci da mi je jetra fibrozirala i dobio sam terapiju dok neki drugi ljudi koji imaju mnogo veci broj kopija a 0 fibrzu, nemogu da se lece:thumbdown: jednostavno takav im je sistem posto je sam terapija preskupa!!!!!!!!! proklet bio sistem:thumbdown:
Pegasys jedna inekcija nedeljno oko 200e
Copegus kutija tableta negde oko 80.000 din
Sve informacije o leceju cete najbolje dobiti na infektivnoj klinici, ja sam pokusao kroz svoj primer da vam sve to predstavim....
Sve sto mora da promeni u svom zivotu jeste nacin isharane i da se odrekne alkohola
svoje snove ne trebamo nikada menjati:D:D
a sto se tice same biopsije ceo postupak se izvodi pod lokalnom anestezijom, sam postupak je bezbolan ali po prestanku anestezije boli, neko kratko vreme i za to vreme treba mirovati,lezati, jetra je organ koji se regenerise i zato nema nikakvih posledica...bez brige...budite optimista i sve ce na kraju ispasti ok
toliko za sada, nadam se vas nisam preplasio ali nemate razloga za brigu!!!!!
ako imate jos nekih pitanja rado cu vam odgovorit
puno pozdrava

nedavno sam saznala da inam C u ponedeljak bi trebalo da odem na kliniku u Nisu, razgovarala sam sa dr.Konstantinovic a i sa dr.Veljom pa ne znam kome je pametnije da se obratim, mada sam se vec kao odlucila za dr.Velju. Velja mi je rekao da dodjem u ponedeljak i da ce me zadrzati na klinici do cetvrtka, radi analiza, ne znam sta ce da mi rade, nisam ni pitala i sve jedno mi je, samo kad bih se mogla izleciti.totalnom haosu od kad sam saznala. Znam kako sam ga dobila jer postoje samo dva nacina<ako nekoga interesuje mogu objasniti jer mnogi od nas zive u raznim zabludama> i znam da ga nemam duze od godinu dana jer sam prosle godine radila test i pokazao se negativnim bila sam presrecna jer sam bila ubedjena da ga imam...medjutim ove godine uradim test cisto informativno i SHOK. NADAM SE DA ZNAS KOLIKO SI SRECAN.

hay, mara, beskrajno hvala na odgovoru. Pa kako da ti kazem interesuje me sve sto znas o tome. U ponedeljak bi trebalo da odem na kliniku, razgovarala sam telefonom sa doktorkom Konstantinovic i takodje sa doktorom Veljom, pa ne znam kod koga da odem od njih dvoje. inace nisam iz Nisa. radila sam neke analize ali one su ok. u principu znam kako sam i kada zaradila C ima otprilike tacno godinu dana ali sam je tek nedavno otkrila tako da se bolestina jos uvek verovatno nije dovoljno razvila. ako ti nije problem volela bih da znam kako je kada dobila tvoja mama i da li je inficirala nekog od ukucana, znam da se ne prenosi bas tako lako ali opet brinem za moje. inace ako si 87 godiste, onda smo istih godina. :sad2:

Moja mama je kod dr Konstatinovic i kod Vesne.Sutra izlazi iz bolnice,Moja mama je dobila transfuzijom 99 kad je imala operaciju tumora,kako sam se raspitala tek su kasnije doneli zakon da oni ljudi koji daju krv da mora da se testiraju na hepatitis c.Imas srece tek je pocetak i na vreme si otkrila,tako da neverujem da ces imati problema.Niko od nas ukucana nije zarazen,tvoji samo malo da paze,ne smeju doci u dodir sa tvojom krvlju,da ne koristite istu cetkicu za zube i to je to,samo malo opreznosti.Pozz Nana i javi sta si uradila,i drzi se!:super: PS Moras se pomiriti sa bolescu i prihvatiti stvari kakave jesu,ali samo hrabro!

Poslednja izmena:
Moja mama je kod dr Konstatinovic i kod Vesne.Sutra izlazi iz bolnice,Moja mama je dobila transfuzijom 99 kad je imala operaciju tumora,kako sam se raspitala tek su kasnije doneli zakon da oni ljudi koji daju krv da mora da se testiraju na hepatitis c.Imas srece tek je pocetak i na vreme si otkrila,tako da neverujem da ces imati problema.Niko od nas ukucana nije zarazen,tvoji samo malo da paze,ne smeju doci u dodir sa tvojom krvlju,da ne koristite istu cetkicu za zube i to je to,samo malo opreznosti.Pozz Nana i javi sta si uradila,i drzi se!:super: PS Moras se pomiriti sa bolescu i prihvatiti stvari kakave jesu,ali samo hrabro!
idem u ponedeljak da vidim sta i kako, pa naravno javljam kako sam prosla, mada koliko sam upucena izgleda da bi trebalo da prizeljkujem lose analize kako bi mi odobrili lecenje. Samo me interesuje sta ce biti sa tvojom mamom posto vidim da je u losem stanju. Bilo je ubitacno prvih dana ali sad je vec malo bolje, mislim meni naravno ne ali jedino sto me drzi je to sto na srecu imam par veoma dragih osoba koje su uz mene i koje je ova moja bolest pogodila skoro isto kao i mene. Jako mi je zao tvoje mame, ne mogu ni zamisliti kako je tek tebi jer licno smatram da bi me vise pogodilo da je neko meni drag oboleo nego li ja sama, pogotovo ako je ta osoba majka, ali zivot je ponekad surov. Uvek se mozemo tesiti da ima i gorih stvari, u pocetku sam razmisljala da mi zivot nije potreban sa ovom bolescu a sada mislim <HEJ BAREM DISEM, ZIVIM I NA SVU SRECU NE VIDI SE DA SAM BOLESTNA> Javi mi za tvoju mamu. Uz tebe sam i zelim vam svu srecu.

Back