Нepatitis C

Aha,rekoh pishe neki uzivalac,pa prochitah o chemu piskarash...druze,ako se malo upustish u traganje posebno ovdje,rijeshicesh se hcv-a,a nogama se po guzici udaraj shto imash F2,toliko o tome.
Valjda se javi neko struchan,da zna na shta trebamo posebno obratiti paznju,iako je i sam virus Cov 19 nepoznanica josh uvijek...

Aha,rekoh pishe neki uzivalac,pa prochitah o chemu piskarash...druze,ako se malo upustish u traganje posebno ovdje,rijeshicesh se hcv-a,a nogama se po guzici udaraj shto imash F2,toliko o tome.
Valjda se javi neko struchan,da zna na shta trebamo posebno obratiti paznju,iako je i sam virus Cov 19 nepoznanica josh uvijek...
Winner1 šta mislite o F2? Pozdrav

Rekoh ti shta mislim,da se nogama po guzici od srece udarash...ili da ti bude josh jasnije,da su ti rekli blizu 12kp ako se dobro sjecam, shto se granichi izmedu F3 i F4,vjerovatno bi umro od straha,daleko bilo,ajde jadan ne bio opusti se,uzmi lijek i michi ovo sranje iz sebe da smasnjih i fibrozu samim time.
Nego da se vratimo na moje pitanje,vjerovatno je neko bio na konsultacije,postavio pitanje koje mene muchi...na shta posebno obratiti paznju...dodushe i pitanje je prilichno stupidno,realno,jer sve se svodi na distancu,higijenu,zashtitu.

Rekoh ti shta mislim,da se nogama po guzici od srece udarash...ili da ti bude josh jasnije,da su ti rekli blizu 12kp ako se dobro sjecam, shto se granichi izmedu F3 i F4,vjerovatno bi umro od straha,daleko bilo,ajde jadan ne bio opusti se,uzmi lijek i michi ovo sranje iz sebe da smasnjih i fibrozu samim time.
Nego da se vratimo na moje pitanje,vjerovatno je neko bio na konsultacije,postavio pitanje koje mene muchi...na shta posebno obratiti paznju...dodushe i pitanje je prilichno stupidno,realno,jer sve se svodi na distancu,higijenu,zashtitu.
Veruj mi da imam mnogo veći problem, vratna kičma, diskus hernija c5 c6 e to ubija......, a leka gotovo nema, a to o umiranju od straha, nisam od tih na žalost, imao sam 6,7 operacija na kolenu pa sam oguglao, a ovo zlo hcv mi psihički smeta...... Pozdrav

To oko kuchme se zaista ne razumijem nikako,ali kontam da nije valjda preopasno?
Ja da ti nabrajam sad,zna Rayela moje muke,pritisak,sinusitis,prostatitis,itd...i svakog dana vjezbam kao da imam 20g a stariji sam od tebe dvije godine :)
Opusti se,probaj da eliminishesh ovo jer lijek je odlichan,pa dalje probleme rjeshavaj ako mozesh,pozdrav.

To oko kuchme se zaista ne razumijem nikako,ali kontam da nije valjda preopasno?
Ja da ti nabrajam sad,zna Rayela moje muke,pritisak,sinusitis,prostatitis,itd...i svakog dana vjezbam kao da imam 20g a stariji sam od tebe dvije godine :)
Opusti se,probaj da eliminishesh ovo jer lijek je odlichan,pa dalje probleme rjeshavaj ako mozesh,pozdrav.
Gledam da nabavim genericki lek..., sve najbolje Vam želim, a ovo oko kičme bol trpim ali vrtoglavica satire.....pozdrav.

Pozdrav svima.Saznao sam pre nekih godinu dana da sam imam hepatitis c.Poceo sam terapiju pre dva i po meseca sa generickim lekom hepcvir l. Zbog situacije sa covid 19 nisam u mogucnosti da odem na infektivnu kliiku. Do 14 jula zavrsavam sa terapijom i treba da odradim PCR test. Inace genotip sam 1b, fibrosken odradjen f0-f1. Pitanje je koji pcr da odradim kvantitativni ili kvalitativni, i dali je neko imao iskustvo sa lekom hepcvir l( kupio sam ga ovde u srbiji)?

Pa to je to valjda,opusti se,garant si negativan,ja sam vec u startu terapije bio sa smanjenim brojem kopija,na kraju naravno negativan,no tebi situacija nje dozvolila da vec imash testove kod sebe.

Pozdrav svima, već duže vreme nisam bio na forumu, niti na svojim kontrolama pa sam hteo da pitam ljude koji se aktivno leče i kontrolišu kakva je situacija na Infektivnoj u BG, ova Korona i taj haos, može li se tamo doći do lekara, pregleda i kontrole radi, kako to izvodite?
Hvala!

Dobar dan svima. Procitala sam forum i imam truncicu nade da ce sve ovo i sa mnom biti dobro kao i sa vama. Juce sam saznala da sam HCV pozitivna, redovnom kontrolom krvi u trudnoci. Doktor mi je danas rekao da se za bebu ne brinem, da je beba sad dobro i da ce posle porodjaja biti dobro jer ce dobiti terapiju odmah. U 4tom sam mesecu trudnoce, zivim u inostranstvu, muz ce se uskoro testirati. Ne znam ni kad ni kako sam dobila virus, al izgleda da to nije ni bitno sad.

Dobar dan svima. Procitala sam forum i imam truncicu nade da ce sve ovo i sa mnom biti dobro kao i sa vama. Juce sam saznala da sam HCV pozitivna, redovnom kontrolom krvi u trudnoci. Doktor mi je danas rekao da se za bebu ne brinem, da je beba sad dobro i da ce posle porodjaja biti dobro jer ce dobiti terapiju odmah. U 4tom sam mesecu trudnoce, zivim u inostranstvu, muz ce se uskoro testirati. Ne znam ni kad ni kako sam dobila virus, al izgleda da to nije ni bitno sad.
Ja sam isto saznao za hcv kada smo supruga i ja otisli na van telesnu oplodnju. Oboje smo bili reaktivni na hcv, medjutim supruga je odradila u sestom mesecu pcr i bila je negativna. Za tri meseca mi beba puni godinu dana pa cu je voditi na testiranje ali mislim da je sansa jako minimalna da je ima. Pozdrav.

Ja sam isto saznao za hcv kada smo supruga i ja otisli na van telesnu oplodnju. Oboje smo bili reaktivni na hcv, medjutim supruga je odradila u sestom mesecu pcr i bila je negativna. Za tri meseca mi beba puni godinu dana pa cu je voditi na testiranje ali mislim da je sansa jako minimalna da je ima. Pozdrav.
Ako Vam je supruga bila negativna, i beba je sigurno. Meni su rekla da ne brinem za bebu, da su bas jako male sanse da i ona dobije. Iskreno, slabo se razumem u sve termine, juce sam prvi put pocela detaljno da citam o HCV i sve mi tako konfuzno. Ja cu sutra imati malo vise detalja o mojoj situaciji i datum ponovnog testiranja, pa cemo vec videti.

Ne sekiraj se, jako su male šanse da je i beba inficirana. Obično i ne bude do samog porođaja, desi se da dođe u kontakt sa krvlju majke ako se radi carski rez - dešava se kažem, nije obavezno. Svakako nemoj da paničiš, šanse da beba bude dobro su odlične, sigurno su ti tako rekli. Ne čitaj suviše, preplašićeš se. Najviše informacija imaš na američkom Hepatitis Central sajtu, samo ne preteruj, čovek se lako pretripuje od tolike gomile informacija.

Hvala puno :) bila sam juttos na vadjenju krvi, muz i ja...za 5-6 dana cemo imati rezultate, da vidimo jel ja imam akutni ili hronicni i da vidimo jel se i on zarazio. Doktor mi je rekao da ce mi dati terapiju uskoro, jer oni hoce da se izlecim pre porodjaja. Ja sam mislila da to nije moguce i da treba da cekam. Uskoro ce me zvati infektolog na razgovor pa cu imati vise detalja, ne znam ni koje lekove ovi ovde daju ni nista. al dobro, uskoro cu imati vise informacija. Hvala vam puno na odgovorima i podrsci :)

Back