Tinatinakristina
Obećava
- Poruka
- 83
Moj muz je radio redovnu godisnju kontrolu i naravno pcr NEGATIVAN!!!Pozdrav svima.
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pozdravi Okija,uzivajte
))

Uživaj
ja sam pokrenuo ovaj forum kada sam saznao za hcv infekciju,to je bilo pre 5/6 godina,tad je forum bio mrtav mesecima niko nista nije pisao,drago mi je da su se ljudi oslobodili,ukljucili,zainteresovali...Da renimiziram,uradio sam celu dijagnostiku i biopsiju jetre SVE,klasika genotip 1 itd.nisam imao skoro NIKAKVIH ni najmanjih problema do sada,jedino psiha,negde sam procitao da po nekom istrazivanju 70%ljudi sa hcv virusom da su depresivni,voleo bih da cujem necije misljenje o tome,da li postoji veza izmedju hcv virusa i depresije?Nakon dijagnostike su hteli da me ukljuce na lecenje Interferonom,klasika,i onda kada sam se uputio u materiju odustao sam,resio sam da sacekam neke bolje dane za nas zarazene.Ti bolji dani izgleda da su stigli genericki lekovi postoje,Tina ih valja,ljdi ih nabavljaju na razne nacine i eto vec duzi period se niko ne zali,naprotiv.Sad sam siguran da je taj lek iz Indije,harvoni/Sovaldi..nebitno,da zaista skroz leci hcv infekciju,pare su se skupile e sad jedino mi je problem kako kupiti lek i biti 100%siguran da je ispravan i originale.Voleo bih da cujem necije misljenje i savet kako kupiti lek ako zelis da to bude zvanicno i zakonito dakle u Apoteci i preko nekog lekara koi bi ispratio terapiju.Sta mislite da li je bolje ili pametnije jbmlg.otici za Indiju i kupiti lek ili ovde kod nas od nekog preprodavca??Da li moze neka Apoteka iz Srbije ili nama susednih zemalja da poruci lek iz Indije,da li moze da se kupi u Egiptu,da li je zaista istina da su lekovi iz Egipta 40%slabiji nego ovi iz Indije?Dakle samo ako neko moze da me posavetuje za najbezbedniji i najsigurniji nacin da se kupi lek,nebitno da ispadne 200/300e.skuplje samo da sam 100%siguran da je to to.Pozdrav svima,drz te se,izvinite ako sam otisao presiroko u pisanju a bespotrebno.Hvala unapred ko odgovori i uzivajte u pravom PROLECU 
Verujem da imas dobru nameru, ali saveti koje dajes su stetni i opasni. Radi se o bolesti od koje ljudi svakodnevno *umiru*. Ne umre 100% ljudi (jako je malo bolesti od kojih umre 100% obolelih), i ne umiru brzo vec su potrebne godine ili decenije, ali umiru. Dobiju cirozu, rak i umru. Ti zivis sa bolescu vec prilicno dugo i nemas komplikacije. To je sjajno, i nisi jedina, mnogi imaju srece. Ali obzirom da ima i onih koji nemaju tu srecu vec im se stanje pogorsava, prilicno je opasno govoriti ljudima da ne brinu i da "sve rade normalno", i da prakticno ignorisu bolest, jer eto ti nisi uradila ni biopsiju niti genotip (inace, biopsija i genotip nemaju nikakve veze, genotip se odredjuje analizom krvi), a dobro si nakon tolikih godina.
Pusti bolje lekare koji su zavrsili skole i videli stotine slucajeva da daju predloge, ne zbunjuj ljude dodatno. Pogotovo u situaciji kad terapija postoji i prilicno je efikasna.
I ja ne poznajem nikoga ,cak nikoga ni ko ima taj virus tako da su i moja saznanja o smrtnosti ravna nuli, kao i tvoja.A jel znas ti nekoga licno,ili da li si bar video nekoga iz komsiluka,naselja...nebitno da je umro od HCV infekcije??Ja brate isto imam hcv preko 5 god.ne drogiram se vise ali znam masu ljudi koi su na metadonu i to ga fixaju u prepone a poznato je da u Metadon doktori sipaju malo soka bas iz tog razloga da ga iglomani ne zloupotrebljavaju i plus jos svakakve neke tablete i tako decenijama i svi su hcv pozitivni i niko ne vodi ama bas ni malo racuina zive potpuno isto kao kad su bili bas mladi bez saznanja o tome i nikada ni jedan jedini nije umro.Poznavao sam jednu jedinu osobu koja je umrla od ciroze jetre i bila je zarazena hcv virusom ali ta osoba je svakodnevno pila litru brlje,tako da bi dobio cirozu verovatno i bez da je hcv pozitivan.Dakle jeste jako cudan virus u pocetku kada saznas bude nezgodno,u panici si frci,bedak itd ali vremenom se naviknes,zaboravis i to je to ja sam cak poceo da sumnjam da li daj virus zaista postoi itd.Dakle ako si pozitivan na hcv najvaznije je izbegavati alkohol,sve ostalo ako hoces i ako te cini srecnim je ok,Najveci problem kod hepatitisa je sto je zarazan i onda se ljudi mnogo plase ako se sazna bices satanizovan do te mere da ces razmisljati da se odselis.Meni je stvarno jako cudno da ne poznajem nikog da je umro od hcv a a dosta njih znam da imaju i hepatitis c i hep.b lose izgledaju naravno ali pre bih rekao da je to zbog zivotnog stila nego virusa.Zaista ne znam jakooo cudan vius.I sad ta vecita dilema da li su adekvatniji doktori da pricaju o virusu ili ljudi koji zive sa njim,hmhmhmh ne znam bas,vidis kako lekari ovde lepo pricaju o bogu prosto da se sablaznis,a svi znamo da je danas farmaceutska mafija najmocnija zato se i ja plasim da kupim lek na crno ali to je moj licni problem u mojoj glavi.
)U Nemackoj sam od pre pola godine i ovde su mi otkrili HCV...inace sam do skoro ziveo u Srbiji i prosao razna ispitivanja i sistematcke preglede gde nisu nasli nista,sem blago povisenog alt,na to su mi doktori rekli da probam sa dijetama...Na HCV se nisam testirao. Posle izbacivanja Virusa sam otisao u Srbiju gde me je pregledala dr.Tatjana Cvejic.koja je videla nalaze krvi i eho, takodje kaze da je sve ok da mi je jetra top. Ja sad trazim hepatologa da vidim da mi se uradi taj fibro sken u Nemackoj pa kud puklo, da znam na cemu sam.@morn,napisao sam kilometarski post,izgubio 15ak minuta i shvatio da sam ga uzalud napisao,i sve obrisao,uglavnom sve ovo shto si iznio,blage veze sa realnoshcu nema,pa eto valjda shvatish zashto sam post i obrisao,poz.
@Dzoni,ko ti je dr,u kom mjestu?Naravno da je trebalo da se uradi ako ne biopsija onda fibrosken,