Нepatitis C

E vala ako se ko pazi to sam ja,pochevshi od napitaka vocnih,limunada,kuvanih jela...treniram skoro svakog dana,i to bash jake vjezbe,josh da sredim sinuse i prostatu i ne znam da li da izbacim ljekove za pritisak iako to nije preporuchljivo i eto me kao sportista u najvecem usponu!Doktori su mi rekli samo da ne uzimam nikakve aditive,shto mi je inache odvratno,jer uvazavam samo prirodno,svaka napumpanost mi je pregadna.
P.S.Zaboravih na antidepresiv i Diazepam haha,no neka ga aj :)
P.P.S.Nemoj me sad Rayela ocrnit,nisam djedo,nez:p

Lek protiv pritiska moras da uzimas sve dok imas visok pritisak, a to mora de se meri , upisuje u tefter 5xdnevno.
Imam jedan savet za tebe pa probaj. Ovas ( ovsene pahuljice) 5 kasicica dnevno u recimo jogurtu ili nekom vocnom napitku,
ali obavezno svakog dana barem 5 kasicica smanjuju i pritisak, ali narocito holesterol.
Moras malo da eksperimentises, uzimaj ovako 2-3 meseca, meri stalno pritisak, onda pocni da smanjujes ( pola mere)
tog leka koji uzimas pa vidi kako dalje ide.

Uzimam Prilazid plus ujutro odmah posle kashike meda,a Corvitol 50 posle ruchka,to je to,a mjerim chesto i bude 120 sa 80,puls mi je oko 50 jer vjezbam svakodnevno pa se valjda smanjio jer bash zahtjevne vjezbe radim,problem je kod mene jer sam preosjetljiv i planem za sekund e onda mi skochi naglo.
Poslushacu te ovo,hvala kraljice :)

Ovo pod obavezno ( ovsene pahuljice) i neces verovati kako se i pritisak ( ali narocito holesterol koji ima direktne veze sa jetrom) sredi.
Prvih je nekoliko dana ( barem meni) sve to biloi cudno, ali ga pomesas sa jogurtom ili nekim izmuckanim vocem pa ga i ne primecujes.

Ljudi samo da vas pozdravim.Nisam dugo izlazila na forum jer nisam imala vremena,toliko vas me kontaktira putem telefona i meila da sam bukvalno ceo dan posvecena lecenju hepatitisa C.Ovaj forum inace obozavam i pomogao je mnogim ljudima i evo sad sam opet tu da znate.Veliki pozdrav svima.

Ljudi samo da vas pozdravim.Nisam dugo izlazila na forum jer nisam imala vremena,toliko vas me kontaktira putem telefona i meila da sam bukvalno ceo dan posvecena lecenju hepatitisa C.Ovaj forum inace obozavam i pomogao je mnogim ljudima i evo sad sam opet tu da znate.Veliki pozdrav svima.
Ja samo da te pozdravim i da se zahvalim u ime ovih ljudi koji su zahvaljujuci tebi ozdravili:heart:

Drago mi je i radujem se da si opet zdravz:)
Moj savet svima vama koji ste imali tu opaku bolest, a sada ste zdravi, da vodite racuna o svom zdravlju
jer ne postoji uvek lek koji ce izleciti svaku poshast, a kako i sami znate hepatitis C dobili ste uglavnom
zbog nekih "poshasti".
Pamet u glavu i napredz:)

Pozdrav svima.
Moja supruga je sasvim slucajno pre mesec dana otkrila da ima Hepatitis C. Bila je prosle nedelje kod jedne doktorke na Infektivnoj klinici i ta doktorka insistira da se odradi biopsija jetre iako je supruga spominjala Fibro scan i Fibro max. Mi bi zeleli da izbegnemo biopsiju, pa nas interesuje da nam makar u privatno sanduce neko posalje koji lekari ne insistiraju na biopsiji i koji podrzavaju i prate lecenje generickim lekovima, pa makar i na privatnim klinikama u Beogradu. Hvala unapred. Mi smo citali da se biopsija uveliko ne koristi u razvijeneim zemljama i da li je to tacno.

Pozdrav svima.
Moja supruga je sasvim slucajno pre mesec dana otkrila da ima Hepatitis C. Bila je prosle nedelje kod jedne doktorke na Infektivnoj klinici i ta doktorka insistira da se odradi biopsija jetre iako je supruga spominjala Fibro scan i Fibro max. Mi bi zeleli da izbegnemo biopsiju, pa nas interesuje da nam makar u privatno sanduce neko posalje koji lekari ne insistiraju na biopsiji i koji podrzavaju i prate lecenje generickim lekovima, pa makar i na privatnim klinikama u Beogradu. Hvala unapred. Mi smo citali da se biopsija uveliko ne koristi u razvijeneim zemljama i da li je to tacno.

Биопсија даје најпрецизнију слику оштећења.
И не знам што је се људи толико плаше.
Мали резић, у анестезији и далеко јефтиније од фиброскена, а и брже.

Како одлучите али не треба да одбацујете биопсију због страха, јер разлог за исти не постоји.

Биопсија даје најпрецизнију слику оштећења.
И не знам што је се људи толико плаше.
Мали резић, у анестезији и далеко јефтиније од фиброскена, а и брже.

Како одлучите али не треба да одбацујете биопсију због страха, јер разлог за исти не постоји.
U medicini je ta biopsija ( barem za ovaj hepatitis C) i dan danas svuda tzv. zlatni standard ( jel se tako to kaze
i kod nas, na srpskom;)) . I ja ne razumem zasto se ljudi boje te biopsije.

Meni je biopsija uradjena prije 3g kad su mi operisali žuchnu kesu,nishta strashno,par dana boli posle kad ustajesh ali prodje brzo,kako mi je rekla dr koja radi sa chuvenim Delićem,biopsija je mjerodavnija,a shto se tiche bockanja,sad kad sam makao virus isto ne bih pristao vishe na to,da se ne lažemo.

Кад си макнуо вирус немаш више ни потребе да је радиш, али пре тога је иста итекако била потребна. :)
Делић је у пензији одавно.
Дошли су неки нову људи који су такође врло успешни у свом послу. На клиници за инфективне и троп. болести је за то данас главна професорка Симоновић.

Chuo sam za Simonovićku sve najbolje,ali je za mene najbolja dr Ksenija Bojović,izuzetan struchnjak,svakome izlazi u susret,jako prijatan pristup shto je meni i najvažnije na startu,ne hvalim je zato shto je znam lichno vec shto stvari jesu ovakve kako rekoh :)

Pozdrav drugari,
Za virus hepatisa C znam od 2005 god. Tuzna i surova istina..nego da skratim.
Radjena mi je biopsija dva puta.. prvi put je to bilo 2006 godine kada je fibroza bila 0.. Nakon druge biopsije bila mi je fibroza 1 i konacno fond je odobrio moje lecenje..Lecena sam terapijom Pegasysa u kombinaciji sa ribavirinom davne 2008 ...Genotip 3 sam.. Moje lecenje je trajalo 6 meseci... Pcr test je bio negativan vec nakon 3 meseca terapije..sva tri puta pcr je bio negativan i na kraju uspeh bila sam izlecena..
e sada godine su prolazile radila sam redovne kontrole krvi, vrednosti transaminaza i bile su ok..
kako su mi saopstili da virusa vise nema, zivela sam srecno i zadovoljno.
Skoro dobijem temperaturu koju nisam imala dugo godina, injekcije bla bla, uradim analize i vrendosti transaminaza su bile AST 41 ALT 50.. i doktor kod nas mi je trazio da uradim test na HCV.
Da napomenem lecena sam u Klinickom centru za infektivne bolesti u Nisu
Medjutim nakon 10 godina uradila sam test na HCV at i on je bio negativan,
da bih potvrdila ponovo uradila sam jos jednom nakon par dana i pokazao je pozitivno!! O cemu se radi moze li mi neko reci..
osecam se izgubljeno i nije mi svejedno!!

Back