Porodila sam se pre 3 meseca. Posto sam imala viska mleka a dojila sam, prijavila sam se da doniram u banku himanog mleka, medjutim zvala me je neka doktorka i tek tako, ko grom iz vedra neba saopstila mi da sam HCV pozitivna. Razgovor je trajao oko minut, nista mi nije objasnila, osecala sam se da mi se ceo svet rusi pod nogama. Kako, kad, odakjle to meni...sve su to pitanja koja su ostala bez odgovora. Ipak, najvise me je strah zbog bebice. Kako su mi objasnili, ona sad najverovatnije ima ta antitela u sebi ali to ne znaci da je i ona HCV pozitivna, moze se znati tek posle godinu dana i da nastavim sa dojenjem. Da preskocim moju unutrasnju dramu, otisla sam u Infektivnu kliniku, tamo me je primio DR. Mitrovic koji mi je takodje posvetilo par minuta. Nije kriv covek, vidim da ima 100 knjizica na stolu ali niko ni da mi objasni odakle to meni, da li uopste mogu da udjem na taj program. Samo mi je prepisao silimarin kapsule 2x1 i rekao da vodim racuna o ishrani. Inace nisam imala nikakve tegobe, umorna jesam ali ipak imam malu bebu to je veliki posao pa sam mozda zbog toga umorna a ne zbog bolesti.
Vidim da se u temi pominju nekakve kopija, ja ne znam sta je to.
AST mi je 94
ALT 174
lakat dehidrogenaza 408
kreatin genaza 71
Znacilo bi mi da cujem vase misljenje.
Hvala