Нepatitis C

Lekovi za lečenje hepatitisa C su na posebnom režimu izdavanja, jer se radi o skupim injekcionim i imunostimulansima", kaže Sanja Mirosavljević, portparolka RFZO.
-----------
Као што рекох, није да нема лекова, него немају новац за исте.

Nema nikoga na forumu,uspavali ste se posle ovih praznikaz:),zanima me da li ste culi da sto vise raste broj kopija virusa u krvi vece su i sanse za prenos seksualnim putem,pa me zanima da li ste o tome pricali sa doktorima?z:poz:

Evo i ja da napisem nesto o svojoj terapiji,Primio sam 16 pegintron i mogu da vam kazem da je sve teze i teze,smrsao dosta,bezvoljan za sve ali guramo dalje.Rezultati posle 12.terapije su stigli i imam jos nekih 20000 kopija virusa a stanje pre terapije je bilo 11000000 kopija virusa.Dali neko zna kakav je lek pegintron i dali je isti kao pegasys.pozdrav svima i pisite kakvo je vase stanje tokom i posle terapije,hajde da ozivimo forum,pozz

Porodila sam se pre 3 meseca. Posto sam imala viska mleka a dojila sam, prijavila sam se da doniram u banku himanog mleka, medjutim zvala me je neka doktorka i tek tako, ko grom iz vedra neba saopstila mi da sam HCV pozitivna. Razgovor je trajao oko minut, nista mi nije objasnila, osecala sam se da mi se ceo svet rusi pod nogama. Kako, kad, odakjle to meni...sve su to pitanja koja su ostala bez odgovora. Ipak, najvise me je strah zbog bebice. Kako su mi objasnili, ona sad najverovatnije ima ta antitela u sebi ali to ne znaci da je i ona HCV pozitivna, moze se znati tek posle godinu dana i da nastavim sa dojenjem. Da preskocim moju unutrasnju dramu, otisla sam u Infektivnu kliniku, tamo me je primio DR. Mitrovic koji mi je takodje posvetilo par minuta. Nije kriv covek, vidim da ima 100 knjizica na stolu ali niko ni da mi objasni odakle to meni, da li uopste mogu da udjem na taj program. Samo mi je prepisao silimarin kapsule 2x1 i rekao da vodim racuna o ishrani. Inace nisam imala nikakve tegobe, umorna jesam ali ipak imam malu bebu to je veliki posao pa sam mozda zbog toga umorna a ne zbog bolesti.
Vidim da se u temi pominju nekakve kopija, ja ne znam sta je to.
AST mi je 94
ALT 174
lakat dehidrogenaza 408
kreatin genaza 71
Znacilo bi mi da cujem vase misljenje.
Hvala

Porodila sam se pre 3 meseca. Posto sam imala viska mleka a dojila sam, prijavila sam se da doniram u banku himanog mleka, medjutim zvala me je neka doktorka i tek tako, ko grom iz vedra neba saopstila mi da sam HCV pozitivna. Razgovor je trajao oko minut, nista mi nije objasnila, osecala sam se da mi se ceo svet rusi pod nogama. Kako, kad, odakjle to meni...sve su to pitanja koja su ostala bez odgovora. Ipak, najvise me je strah zbog bebice. Kako su mi objasnili, ona sad najverovatnije ima ta antitela u sebi ali to ne znaci da je i ona HCV pozitivna, moze se znati tek posle godinu dana i da nastavim sa dojenjem. Da preskocim moju unutrasnju dramu, otisla sam u Infektivnu kliniku, tamo me je primio DR. Mitrovic koji mi je takodje posvetilo par minuta. Nije kriv covek, vidim da ima 100 knjizica na stolu ali niko ni da mi objasni odakle to meni, da li uopste mogu da udjem na taj program. Samo mi je prepisao silimarin kapsule 2x1 i rekao da vodim racuna o ishrani. Inace nisam imala nikakve tegobe, umorna jesam ali ipak imam malu bebu to je veliki posao pa sam mozda zbog toga umorna a ne zbog bolesti.
Vidim da se u temi pominju nekakve kopija, ja ne znam sta je to.
AST mi je 94
ALT 174
lakat dehidrogenaza 408

kreatin genaza 71
Znacilo bi mi da cujem vase misljenje.
Hvala

Pozdrav:)
Zanima me na osnovu cega su ti rekli da imas Hcv,jesu ti poviseni ALT I AST, ali ja bih isla da se testiram,kopije virusa u krvi se mere kada vec znas da imas Hcv radi nekih provera,pozdrav i javi se tu smoz

Evo i ja da napisem nesto o svojoj terapiji,Primio sam 16 pegintron i mogu da vam kazem da je sve teze i teze,smrsao dosta,bezvoljan za sve ali guramo dalje.Rezultati posle 12.terapije su stigli i imam jos nekih 20000 kopija virusa a stanje pre terapije je bilo 11000000 kopija virusa.Dali neko zna kakav je lek pegintron i dali je isti kao pegasys.pozdrav svima i pisite kakvo je vase stanje tokom i posle terapije,hajde da ozivimo forum,pozz

Bravo Bravo samo guraj,koliko si smrsao,zavrsice se i to jednog dana,javi se kako ide:)

Cao svima,
Oduševljena sam da postoji ovakav forum, nema čovek s kim da popriča o ovome....
Od pre dve godine znam da imam hep c, jetra ok, transaminaze ok, genotip 3, preko milion kopija. Pošto nema šanse da dobijem terapiju preko socijalnog, počinjem lečenje na svoj račun. Da li neko ima preporuke gde da kupim Pegasys najpovoljnije (135)? Imate li neki savet za mene?
Hvala unapred :)

I ja sam napokon nakon 15 meseci dobio terapiju.Medjuti dr kaze da trenutno leka nema i da pocetak terapije mogu ocekivati najranije pocetkom marta,jer valjda jos uvek nije raspisan tender za nabavku lekova za 2012.godinu.Koliko sam ja razumeo i ja sam dobio lek Pegintron od 120 a ne Pegasys kako sam ocekivao.?Da li je neko vec primao taj lek i kakav je?

Pozdrav svima. Danas mi je bila 12-ta terapija, inace primam pegintron 120 koga vise na zalost (sto ne mogu da shvatim, samo njega od 120mcg) nema. Kao sto kaze NasaNis, tender jos nije raspisan. Sto je najcrnje imaju pegintron od 100 mcg, ali ne mogu da daju jer u ministarstvu su navodno dali samo usmenu dozvolu, ali niko nece da potpise da to moze da bude zamena dok ne dodje odgovarajuca terapija, sto me jos vise zbunjuje. Danas mi je doktor reko da terapije nema i da ne dolazim sledece nedelje, i jos sigurno naredne tri, a za dalje se ne zna. Posto kod terapije ne sme da traje prekid duzi od dve nedelje, sve ce, kako kaze dr. do sada sto sam primao da padne u vodu, tako da moram da se snadjem za lek, odnosno da kupim. Danas sam obrnuo 50 apoteka i u Nisu i Beogradu i niko nema pegintron 120mcg. Nista meni vise tu nije jasno. Da li postoji neko odgovoran za ovo sto se dogadja ili je to to. Ako neko zna gde ima da se kupi ili neki drugi savet neka napise, ali sto pre. Jos sam nesto bitno zaboravio, PCR mi niko nije ni trazio niti sam radio. Pozdrav.

Cao svima,
Oduševljena sam da postoji ovakav forum, nema čovek s kim da popriča o ovome....
Od pre dve godine znam da imam hep c, jetra ok, transaminaze ok, genotip 3, preko milion kopija. Pošto nema šanse da dobijem terapiju preko socijalnog, počinjem lečenje na svoj račun. Da li neko ima preporuke gde da kupim Pegasys najpovoljnije (135)? Imate li neki savet za mene?
Hvala unapred :)

nasumica,poslao sam ti 1 privatnu poruku u kojoj ces naci neke informacije.pozz

Pozdrav svima. Danas mi je bila 12-ta terapija, inace primam pegintron 120 koga vise na zalost (sto ne mogu da shvatim, samo njega od 120mcg) nema. Kao sto kaze NasaNis, tender jos nije raspisan. Sto je najcrnje imaju pegintron od 100 mcg, ali ne mogu da daju jer u ministarstvu su navodno dali samo usmenu dozvolu, ali niko nece da potpise da to moze da bude zamena dok ne dodje odgovarajuca terapija, sto me jos vise zbunjuje. Danas mi je doktor reko da terapije nema i da ne dolazim sledece nedelje, i jos sigurno naredne tri, a za dalje se ne zna. Posto kod terapije ne sme da traje prekid duzi od dve nedelje, sve ce, kako kaze dr. do sada sto sam primao da padne u vodu, tako da moram da se snadjem za lek, odnosno da kupim. Danas sam obrnuo 50 apoteka i u Nisu i Beogradu i niko nema pegintron 120mcg. Nista meni vise tu nije jasno. Da li postoji neko odgovoran za ovo sto se dogadja ili je to to. Ako neko zna gde ima da se kupi ili neki drugi savet neka napise, ali sto pre. Jos sam nesto bitno zaboravio, PCR mi niko nije ni trazio niti sam radio. Pozdrav.

tufendor--- ja ne mogu da verujem prosto dok citam tvoju poruku.krstim se i cudim sta radi nase propalo zdravstvo.

razjasni samo kad kazes da ti uopste nisu radili PCR , da li mislis da UOPSTE nisu radili ni pre terapije, ili sad na trecem mesecu terapije(12 injekcija)???

a ovo sto su ti prekinuli terapiju i hoce da prave pauzu je potpuna ludost , jer terapija ne sme uopste da se prekida ni jednu nedelju , a ako ti prekinu na tri nedelje , kako oni kazu,onda ce ti propasti ova tri meseca sto si radio , pa ces morati sve ispocetka.
Ako vec moras da kupujes sam tri injekcije Pegasysa , a nema nigde u apotekama peg od 120 mcg uzmi obavezno one standardne od 180 mcg , i onda kad udaras injekciju oceni otprilike koliko je 120 mcg( 2/3 punjenja) , a ostatak baci.To ti je idealno resenje , druge nemas , ako neces da ti propadne 3 meseca terapije. Ako oni u bolnici nece da ti udaraju te od 180 mcg ,, onda ti slobodno udari sam sebi kuci,ionako u normalnim zemljama pacijenti sami sebi udaraju injekcije tokom cele terapije.

- da ti prekidaju terapiju posle tri meseca i

Sad sam zvao doktora i pitao ga za PCR, rekao je da posto sam ja genotip 3 ne treba da radim do kraja terapije. Ja sam na terapiji Pegintrona od 120mcg, Pegasysa u apotekama ima, ali ne mogu da predjem na to. Pitao sam ga kome mogu da se obratim u ministarstvu oko ovog problema i nista mi nije odgovorio. Rekao sam mu i da treba da mi potpise potvrdu da nije mogao da pruzi zdravstvenu uslugu kako bi refundirao pegintron, ako ga nadjem, ni to ne zna, mora da vidi sa sestrama...
Moja ideja je da u sredu odem sa satorom ispred ordinacije i da strajkujem smrzavanjem dok mi ne daju terapiju koja mi zakonski pripada.:deda:

Poslednja izmena:
Odobrili su pegintron od 100mcg dok ne raspisu tender i stigne odgovarajuci od 120. Nije lose. Pegintron se daje po tezini, kilograma puta 1.5 mcg i to je doza. Tako da se nadam da ce ubrzo da stigne od 120mcg ili moram jos da smrsamz:cry:

Moj drug o kome sam već ranije pisao, kome je pre šest meseci konstatovan HCV i trovanje jetre (i tada mu AST i ALT bili oko 1500, a GGT oko 700-800), pre neki dan je uradio analizu pri čemu su rezultati bili odlični: AST 30 (normalno do 37), ALT 38 (normalan do 42), GGT 61 (normalan do 50).

Da li ovako dobri rezultati mogu biti nagoveštaj da on, možda, spada u onih 30% srećnika, tj. da mu je organizam spontano izbacio virus?

Back