Нepatitis C

DELTOID hvala na lepim recima bas puno znace a iz svega sam izasla kao veliki pobednik i ponisim se time i znam da ce PCR biti negativan verujem u sebe a i pored svega prva terapija mi je bila na veliki dan Sveta Petka a zadnja na isto veliki dan Mala Gospojina tako da je to znak da me i Bog cuva i uspecu.Ipak treba verovati u neke stvari.Pozdrav svima koji imaju jos malo do kraja i javicu se kad mi bude test gotov.:cao:

pozdrav svima na forumu.Danas mi je dr javio da mi je odobrena terapija koju cu verovatno poceti da primam krajem iduce nedelje.Terapija neci biti sa Pegazisom nego Pegintron + ribavirin,navodno u rzzo nema pegazisa vec duze vreme.Dali neko zna kakav je ovaj novi lek i dali je adekvatna zamena za pegazis.Danijela030 zelim ti da psr bude negativan i svima zelim da terapija bude uspesna.pozz

Pozdran nik.jer to neki novi lek poceo da se daje kao terapija,o cemu se radi?
Ма није то нови лек. ;)
Знате да вирус хепатитиса Б има своје подтипове.
Е сад, неки генотипови реагују боље на пегиловани интерферон тј. на пегазиз, а неки на комбинацију рибаварина и интерферона. Али, у суштини, реагују сви на све.
Пагазис је јако скуп. А рззо је пукао, могу да га затворе.:neutral: Тако да се иде на јевтинију варијанту.

Али да се небисте плашили, то је исто равноправан лек као и Пегазис. :)

ja sam primila 12 po 180...čekam nalaz.... i po vrh svega mi 13tu daju po 135mg i ko zna hoće li biti za petak, jer nisu nabavili...
:( kakav je to tek užas.čekaš da ti odobre terapiju, muči te sve i svašta i onda ti kažu da nema... i ostanu živi... a ja,da poludim od same sebe.ne znam ni kako me deca i dragi trpe...

Danas sam uradio sve analize koje idu pre pocetka terapije.Ast i alt su mi duplo uvecani gama je 150 a jetra mi je uvecana, u nalazu pise da je precnik 156 cm a normalno je oko 140 cm.zna li neko sta je uzrok tome i dali je to opasno i smeta li terapiji.pozdrav

Јетра ти је запаљена, хронично, зато је увећана.
То је регуларан налаз код особа које имају хронични хепатитис.
Терапија се узима зарад вируса и зарад враћања јетре у почетно, здраво стање.

Sofija hvala na odgovoru.Na zadnjoj kontroli pre oko mesec dana precnik jetre mi je bio 140 cm sto je normalono a sada je 156cm.Dali to varira zbog virusa ili zbog neceg drugog npr lose ishrane,pica itd

Због вируса сигурно али може и због исхране.
Знаш да не смеш газирано , алкохол....(ове три тачкице сам ставила јер не знам цео списак намирница и пића које људи који имају хепатитис ц не смеју да конзумирају :rumenka: , прелистај тему, пише сигурно). :)

Sofija hvala na odgovoru.Na zadnjoj kontroli pre oko mesec dana precnik jetre mi je bio 140 cm sto je normalono a sada je 156cm.Dali to varira zbog virusa ili zbog neceg drugog npr lose ishrane,pica itd
Mislim da si što se dimenzija, tj prečnoka jetre tiče debelo pogrešio, taman za red veličine, odnosno 10 puta.
Nemoguća je jetra prečnika 140 cm, kada ti prečnik tela ispod rebarnog luka najverovatnije nije ni upola toliko, a kada bi imao jetru od 140 cm obim struka prelazio bi ti 3m!!!:eek::sad2:
Nego si, izgleda, zamenio milimetre i santimetre.

Pozdrav svima na forumu.Danas sam primio prvu terapiju tako da sam i ja otpoceo lecenje hcv-a.Celo popodne me trese groznica i slaba temperatura,dali je to reakcija na pegasys tj pegitron.

Ej pa to nije nista strasno cak je dobro imati takvu reakciju tako je meni reko dr Delic.Mene je mucila temperatura tokom cele terapije i stalno sam bila na 37 sa 5.Prvo mi bude ok i super se osecam i u roku od 15 min dodje iznenada temperatura i slomi me skroz ali sam taj problem resila febricetom koji je na zalost sada povucen iz prodaje.Bez brige sto se temperature tice do je donekle i dobro imati takvu reakciju.Ja sam dala 27-mog krv i nalaz PCR-a je za mesec dana i tako sad cekam,cekam,cekam i cekam........:dash:

danijela030 hvala na odgovoru.Danas sam primio drugu po redu i potpuno ista situacija ali evo uzo sam paracetamol i vec je malo bolje.Nego reci nam kako se osecas posle terapije dali ti se povratila snaga raspolozenje itd,Zelim ti negativan psr i zahvaljujem ti na svemu tvoji i avalini postovi su mi mnogo pomogli u pocetku kad sam sumnjao da mi deca imaju hcv.pozz

danijela030 hvala na odgovoru.Danas sam primio drugu po redu i potpuno ista situacija ali evo uzo sam paracetamol i vec je malo bolje.Nego reci nam kako se osecas posle terapije dali ti se povratila snaga raspolozenje itd,Zelim ti negativan psr i zahvaljujem ti na svemu tvoji i avalini postovi su mi mnogo pomogli u pocetku kad sam sumnjao da mi deca imaju hcv.pozz

Samo napred,,veliki uspeh je sto si poceo sa terapijom,guraj i sve najbolje:)

Hej NIK 018 po zavrsetku terapije malo mi se povratio apetit znaci ne gadi mi se hrana ko pre a sto se raspolozenja tice kao malo je bolje ali imala sam jake glavobolje kad sam prestala da pijem copegus,neznam dal ima veze sa tim.Imala sam neke fleke po licu kao perutala mi se koza i to su mi rekli zbog pada imuniteta i to se sada polako povlaci.Kosa je pocela da mi raste i to mi je dodatni plus da se rasteretim malo posto mi je to bio veliki problem ipak sam zensko pa me to pogadja :D.Pocetkom novembra idem na kontrolu sa krvnom slikom i po PCR pa cu videti kakva mi je krvna slika.Ne pijem nikakve vitamine samo neke cajeve mesavine domace sa koprivom i videcu dal ima efekta.Tebi je potrebna u svemu ovome jedna velika pozitivnost i volja za ozdravljenjem,e tu lezi energija za borbu veruj.Sam si svoj gospodar i nesmes da budes slabic i da se predas.Kad ti zatreba razgovor ili savet reci i eto nas.Pozdrav veliki i guraj terapiju da bi se upisao u knjigu pobednika:ok:

pa za godinu dana su me dva puta slali na komisiju, kao u nekoj nadi da cu dobiti zbog godina terapiju ali ne, odgovor: pracenje... razlog: to sto mi nisu transaminaze uvecane...
480.000 kopija imam, stanje jetre je normalno bez fibroze, ma sve 'normalno', transaminaze 30, proveravam ih na 3 meseca... eto. ostalo samo da cekam :)

Nemamo nista od drzave,mnogo je bolje da sada krenes sa terapijom jer bi uspeh bio skoro 100 posto dok imas mali broj kopija, sto veci broj kopija mislim da je izlecenje teze,mada hog kaze da broj kopija nema veze i da on stalno varira.Nego okreni broj telefona u rzzo i dodji do doktorke koja je glavna za komisiju zamoli je da ti daju terapiju sto pre navedi neki razlog eto npr nemozes decu da imas dok se neizlecis,probaj nista te nekosta.pozz

Back