deltoid
Zainteresovan član
- Poruka
- 161
Poz. svima! Nova sam ovde. Hitno mi treba vaša pomoć, odnosno odgovori, vaša mišljenja , tražeći po netu o hep C naisla sam na ovaj forum. Problem je sledeći, moj dečko ima hepatitis C, a ja znam da se prenosi direktno krv zaražene osobe kad dodje u kontakt sa krvlju zdrave osobe. Prije 10 -ak dana ja sam imala herpes na usni, kad je on bio pri kraju, mislim prolazio je, mi smo se ljubili i povrsinski sloj herpesa je otpao, ne čitav, mali dio, ali ja nisam nista osjetila, to sam tek posle videla. Mozda sam ga tako dok mi je bila ta ranica par puta poljubila u vrat (mislim da jesam koliko se sjecam) gdje je imao iritiranu kozu od brijanja, za koju kaze da mu uopste prilikom brijanja nije krvarila,niti mu krvari, nego one kao bubuljice se pojavljuju na iritaciju koze i ne krvare, a koristi i alkohol i losione posle brijanja i kaze da je nemoguce da je negdje mozda ostalo osusene krvi koja bi dosla u kontakt sa mojom krvlju sa te ranice kad sam ga ljubila. Sve ovo mi je doslo u glavu posle 2 dana da se to moglo desiti, mislim tek tad sam povezala sve ovo.Ja sam preplasena posle ovoga, trudim se da mu verujem da nije bilo nikakvog krvarenja, ali opet sumnja je u meni sta ako ovo, sta ako ono i tako ludiiiiim..... Interesuje me sta vi mislite kolika je mogucnost da sam se zarazila ukoliko je slucajno neka od tih bubuljicica tokom brijanja krvarila? Ono sto me najvise interesuje je : koliko vremena prezivi virus van tijela? Ovo je bilo dan posle brijanja. Znam da cete reci da se testiram i ostalo, koliko vremena treba da prodje pa da uradim te testove da znam sigurno jesam li zarazena ili ne ( Mislim da cu do tada da poludim) ? Koje testove da uradim i posle koliko vremena?
Molim za odgovore, jer sam ocajna, verujte citam po netu o ovome i ludim. Kako ste se vi zarazili, kakva su vasa iskustva? Jel se nekome nesto slicno desilo? Jel vas ima koliko da ste se izlecili? Da li mozete sa tom bolešću da zivite koliko toliko normalno, porodica i ostalo? Kolika je prednost da se izlečim ako ovako rano otkrijem ne daj Boze da sam zarazena, a imam 20 godina, citala sam da se lakse leči dok si mladji? Vidim da je vecina vas ovde vec na lečenju i da nije nimalo lako i da se borite. Svaka vam cast! Ja imam osjecaj da bih poludjela ako bih bila zarazena. Koliko je vama tesko bilo to prihvatiti kad ste saznali? Ako mozete podelite sa mnom ta iskustva.
Hvala unaprijed!
Pozdrav mislim da nemas potrebe da se mnogo sekiras oko tog herpesa male su sanse da si zarazila,ali posto je decko Hcv pozitivan ti si u svakom slucaju po saznanju toga trebala da se testiras jer pretpostavljam da imate odnose i naravno da si trebala da proveris to,uvek postoji neka sansa mada je ona mala,sve najbolje