Нepatitis C

12.03.2009 zavrsio sam sa terapijom ( Pegasys+Copegus ) i do sad sam negativan na pcr testu na hepatitis c ( genotip 1b, 0-1 pocetak lake fibroze). Mišljenja sam , da svi koji vode buran zivot treba da se testiraju samo metodom pcr jer je to jedini MERODAVAN TEST NA SVETU TRENUTNO.Obicni testovi da ih tako nazovem na hepatitis c nisu merodavni. S toga ako budete morali da se lecite samo HRABRO, terapija jeste malo neugodna ali kao i sve u zivotu dodje i prodje.:bye:

12.03.2009 zavrsio sam sa terapijom ( Pegasys+Copegus ) i do sad sam negativan na pcr testu na hepatitis c ( genotip 1b, 0-1 pocetak lake fibroze). Mišljenja sam , da svi koji vode buran zivot treba da se testiraju samo metodom pcr jer je to jedini MERODAVAN TEST NA SVETU TRENUTNO.Obicni testovi da ih tako nazovem na hepatitis c nisu merodavni. S toga ako budete morali da se lecite samo HRABRO, terapija jeste malo neugodna ali kao i sve u zivotu dodje i prodje.:bye:

Odakle ti to da "obicni" testovi na Hcv nisu merodavni,pa skoro svi ljudi za koje ja znam su upravo pomucu tih testova otkrili prisustvo virusa u krvi,sto je kasnije potvrdjeno Pcr metodom?
Pozdrav za sve dobre ljude na forumu:)

Cao svima i veliki pozdrav!Ja sam u Petak pre dva dana imao seksualni kontakt sa osobom koja ima hepatitis C i gde mi je tom prilikom PUKAO KONDOM!!!Umirem od straha i ne znam sta da radim,ako iko ikako moze da me posavetuje ili da mi pomogne,bio bih jako zahvalan...ne spavam vec dva dana:sad2::sad2::sad2:

Help Help Help !!! Pre tri dana sam spavao sa nekom ribom i PUKAO MI JE KONDOM!!!Nakon toga mi kaze da je Hepatitis C pozitivna!!!Pomozite,sta da radim,ne spavam vec tri dana,umrecu od straha i ludila u glavi!

Help Help Help !!! Pre tri dana sam spavao sa nekom ribom i PUKAO MI JE KONDOM!!!Nakon toga mi kaze da je Hepatitis C pozitivna!!!Pomozite,sta da radim,ne spavam vec tri dana,umrecu od straha i ludila u glavi!

Mogu da se opkladim da je sve u redu, e kad bi to tako lako bilo, samo krv na krv po 100 put ponavljam, sam proceni.

Molim se Bogu da bude sve u redu,ali sam smrtno uplasen,kazu prenosi se ovako,pa ovako,procitao sam ceo net i na engleskom i na srpskom,ne znam sta da uradim da smirim glavu,bas mi nije dobro,ali bas!

Nemoj da se tripujes, sigurno nisi dobio ako je bio normalan seksualni odnos. Ako je bilo krvi i kod tebe i kod partnera onda idi na test da proveris. Ako nije bilo krvi onda nema sanse nikakve.

Nemoj da se tripujes, sigurno nisi dobio ako je bio normalan seksualni odnos. Ako je bilo krvi i kod tebe i kod partnera onda idi na test da proveris. Ako nije bilo krvi onda nema sanse nikakve.

Da,ali kako da se proverim kad trebam da cekam da prodje neko vreme,dal postoji merodavan test nakon nekoliko dana,evo sad me i pecka non stop ili su to moji tripovi,sta ako ima jos neku ppb i jos ovo ima sigurno,dal ima veze jedno sa drugim,dal moze putem mog ejakulata da udje kroz uretru i dal ima veze sa tim nacin prenosa.....joj,kako mi nije dobrooooo,bozeee!Jel ima neko iskustva kao i ja i da mu je bilo sve ok,slogiracu se od briga!Kazu ima veze ako je akutna i hronicna infekcija u pitanju,ni sam vise ne znam o cemu i kako da mislim!!!

Poslednja izmena:
Уплашени, вероватноћа да се хепатитис Ц запати сексуалним путем је веома мала- испод 0,5%.
Препоручила бих ти неки чај за смирење и да следећи пут будеш обазрив у избору партнерке. :)

Уплашени, вероватноћа да се хепатитис Ц запати сексуалним путем је веома мала- испод 0,5%.
Препоручила бих ти неки чај за смирење и да следећи пут будеш обазрив у избору партнерке. :)

Sofija hvalaaaa ti na podrsci,jako mi znaci neko sa kim mogu da pricam o tome,ne smem nikome ni da kazem,mrtav sam od straha,paralisan skroz,hocu da uradim taj neki PCR test za dve nedelje,evo citam o tome....ma znas kako je u glavi,auuu,strasno je!!!
Hvalaaaa Sofija,i tebi Avala001 i tebi Hog!Ako hocete pisite mi na mail,barem da imam sa kim da provedem ovo vreme do 21-og juna do testa! Mail:uplasen@hotmail.com

Чак си и мејл отворио у то име! :lol:

Као што рекох, нема разлога за толику панику. Чак се ни сида не може пренети у првом контакту ако нема крви зараженог и ране здравог.

Чак си и мејл отворио у то име! :lol:

Као што рекох, нема разлога за толику панику. Чак се ни сида не може пренети у првом контакту ако нема крви зараженог и ране здравог.

Pa znam i verujem ti,ma ja sam bre budala,mozda me Bog kaznjava da mi se takve stvari desavaju...treba da udarim :dash: i da kazem stop MAJMUNE sa takvim zivotom,sa izlascima non stop,sa zajebancijama,non stop drustvo,ajmo tamo,vamo,ma budala sam bre 30 god. imam i nikako da mi dodje iz dupeta u glavu da se opametim!!!Jurim kojekakve i posle se nerviram i sekiram,a ona koja me voli sa njom necu da budem,da bi ja KAO ispao neki smeker u drustvu,EEEEEEE SAMO SE BOGU MOLIM:worth: DA SVE BUDE OK I NIKADA,NIKADA,NIKADA VISEEEE NECU DA SE GLUPIRAM KAO NEKI KLINAC!

Па...у сваком случају, фино растрежњење. :)
И време ти је да одрастеш.
Знаш, јако је лепо бити с неким кога волиш и ко тебе воли. ;)

Па...у сваком случају, фино растрежњење. :)
И време ти је да одрастеш.
Знаш, јако је лепо бити с неким кога волиш и ко тебе воли. ;)

Uh jos samo da mi se sve dobro zavrsi,ne znam dal imas iskustva u ovome,nadam se da imas pa mi zato i odgovaras na ovo sve,jako mi je potrbna psihicka podrska od nekoga kao sto si ti,posto nemam kome ni da saopstim a da me razume,nadam se da me kapiras skroz...

Hahahaahhaha.....ne planiram da umrem,al se tako osecam :pop: i nije mi jasno nista vise u vezi svega ovoga,najgore je sto cu da dobijem nervni slom od muke....sto vise citam vise sam ludji i ludji i ludji...kao da sam usao u neko vrzino kolo i ne mogu da izadjem,pa ja upalim lap top u krevetu cim otvorim oci:D a umesto novina listam nesto sto sam procitao vec pedeset puta,skoro da znam i sve nick-ove na forumu:think: LUD LUD LUD!!!

USTVARI NIJE SAMO LUD,VEC LUD I UPLASEN, JAKOOOO!!!

Poslednja izmena:
Ja glavu lupam,na bensedinima sam,nabavio sam ih nekako,i tako ce biti dok ne uradim test,znam da je tebi mozda lako da kazes sve ovo,ali meni je mnogo tesko,sve u svemu...luda glava pravi probleme,ja bih najvise na svetu voleo da bude sve u redu,covek tek kad doje u ovakvu situaciju dodje mu iz d..... u glavu,stvarno nemam vise reci kojim a bih opisao kako se osecam,cak sam i smrsao 2 kg od nerviranja,ovo je jedno ludilo....bozeee molim ti se,sta drugo da kazem!Sofija pozzz veliki.

Uplaseni,
tacno znam kako se osecas, sve sam to prosla i jos mnogo toga vise, a i sada nazalost prolazim ( to traje nekih mesec i vise)... Ako procitas moje postove videces kako ja sumnjam da sam se zarazila. Kod tebe je sansa za to nikakva, ali znam da sada sta god ti neko na forumu kaze ili bilo ko drugi tebe nece smiriti... Znam to odlicno. Naime ja sam se i testirala i sve ( kad se setim tog cekanja, tog dana, iscekivanja rezultata, aaaa, nisam spavala nocima .... a sto kazes laptop nisam danima gasila citajuci na netu sve o hepatitisu, a to jos uvijek radim), negativna sam na antitela, ali mene sumnja i dalje ne popusta, jer treba nekad i vise meseci posle infekcije da bi se antitela u krvi pojavila... Ja cekam testiranje opet za mesec da proverim i veruj mi nimalo mi nije lako, prolazim isto sto i ti svaki dan, ali ti nemas i ja mislim kao i ostali ovde razloga za brigu jer su sanse da si tako dobio nikakveee... Ja sam imala neke simptome pa se zbog toga plasim svega toga, mada doktorica kaze da je ubedjena 99% da su ti simptomi umisljeni, ako stvarno budu umisljeni definitivno sam slucaj zesci ..
Ti pokusaj da se smiris ( jaooooo, cuj mene ja nekom to govorim :D ) , jer ce to sve biti ok.
Ja sam mislila da sam ja najveci panicar i da se niko tako ne moze uplasiti, ali evo vidim ima jos ovakvih kao sto sam ja.
Bice to sve ok, videceeeeees!
Pozdrav od uplasene :) i glavu gore , ne daj se ....

Heeeej,hvala na podrsci,znam da me razumes potpuno,ja sam veceras posebno lud,primer za to je sto sam celo vece proveo u kolima,kao covek koji se boji svega i nema nikoga,dok lije kisa napolju kao da neko sipa iz lavora ja sam pio i oprastao se sam sa sobom,slusao neke pesme,kao da cu umreti svakog trenutka,pa na taj nacin mozes da zamislis koliko mi je tesko i koliko sam SAM u svemu!Nadam se svakog trenutka da ce mi neko reci....EJ BRE SANJAS SVE CE BITI OK,ali takve stvari ne postoje.....ne znam sta vise uraditi i sta preduzeti.....hvala ti mila....pozz ,,uplasen,,

to ti se i desilo da bi se preispitao dobro i da malo bolje vidis sta radis i to uopste nije lose,a hep nisi dpobio sigurno jer si onda baksuz kakvog svet jos nije video.Prema tome samo baci te bensedine i sve te otrove i bice sve u redu,ovo ti je samo mala opomena.Pi nesto da ojacas imunitet ,ne alkohol i ne lekove vec neki med,mlec i te stvari u slucaju a treba organizam sa necim da ti se bori ,mada za mir ti je potrebno nesto drugo ,tu pcelice nemogu nista.

ako su transaminaze normalne ,svi ostali rezultati takodje normalni ,dakle sve u okviru referentnih vrednosti vec tri puta za redom,ako ultrazvuk jetre kaze da nema nikakvih promena sem sto je jetra neznatno svetlija sto moze biti i prirodna boja ,da li to znaci da nije neophodna biopsija iako je skener test pokazao prisustvo antitela na hcv?Da li se prvo radi PCR pa potom bipsija ili obratno?hvala

nerazuemm vezu izmedju ishrane i virusa?da li bi sofija ili ko moze mogao da objasni zasto nesme da se jede i pije? Jasno mi je da jetri i bez virusa steti sto sta ,ali kakve veze ima jetra koja ima virus ,sa ishranom?virus napada jetru i,na koji nacin se virusu ishranom odmaze da je manje uneredjuje?

i jos jedn pitanje,koliko vidim po sajtovima na ovu temu ,nigde nisam naisla na nekoga kome se virus nije vratio ,odnosno probudio i opet napao ,pa me zanima da li uopste ima smisla izlagati se tolikom riziku ako se virus opet povampoiri jer ta terapija je veoma agresivna i unistava i zdrave celije i napada sto sta drugo,a ne zna se ni da li osoba moze uopste i da je izdrzi.nekad mislim da smo mali jadni hrcki ,da se na nama cine pokusi jer eto citam i novi se lek pojavio..kako znaju da je bolji od ovog i slicno kada ni za ovaj pojma nemamo sta se desava sa ljudima nakon deset godina?

Poslednja izmena od moderatora:
Nemam komentar sem da cekam,to je sve sto mi ostaje,eto,veliki pozz svima!!!

Hahahhah uplasen i uplasena,Sofija zekis,zekis a?

Jako mi je drago zbog vas dvoje, a sad kad ste se nasli mozda nas oslobodite panike i preselite se na drugo mesto. Ne kapiram, uplaseni, svi ti kazu da nema sanse da si se zarazio a ti pijes bensedine!! A ti uplasena, radila test i ne verujes testu!! U kom ste vi fazonu? Takvo panicenje je skroz neprimereno na ovom mestu jer ovde ima ljudi koji su stvarno bolesni, koji su na teskim terapijama, koji cekaju lecenje ili ne mogu da dobiju lecenje. Inace seksualim putem mogu da se dobiju i mnooooge druge bolesti i ko zna sta jos! Iskulirajte se. A da li znate da ne treba da jedete svinjetinu jer moze da se dobije trihineloza, od teletine moze da se dobije bolest ludih krava, ali to nije najgore, zamislite od pasulja, graska i leblebija mutantne bakterije, od malina virusi itd. Opasnost vreba na svakom koraku!! Nemojte da zaboravite da na bazenima vrebaju gljivice, u morskom pesku virusi itd itd. Znaci zivot je zajeban, a bensedini ne pomazu! Ovo vam je odlicna skola, sta ces, svako mora da prodje kroz to, ali ako panicite za ovakvu glupost, sta cete u stvarnim zivotnim problemima....??

Back