Нepatitis C

Cao DELTOID moram da ti odgovorim po pitanju "vecini zemalja u evropi".Dali mislis da bi meni u drugoj zemlji direktor cije je osoblje zarazilo pacijenta kao sto je slucaj samnom reko u oci "j... ga desilo se"?Ja sam to dozivela i vucemo se po sud vec 7 godine i imam snage da isteram pravdu do kraja.Trenutno sam stigla do apelacionog suda ali posto su i oni korumpirani teram dalje do strazbura.Sta reci takvim ljudima koji nemaju osecaja.Bila sam i na tv kosava malo ih uzdrmala ali to im bilo malo pa moram opet,da se prave vazni malo:hahaha:.Sto se terapije tice skocili mi leukociti i trombociti a nemam pojma od cega jer nisam od onih koji probaju sve i svasta,pijem ekomer i neki sirup sto sam pravila od kupine i to je sve.Pozz svima :bye:

Da li si ti na terapiji?

Cao DELTOID na terapiji sam od 27-mog oktobra (Sveta Petka) i primila sam 18-ti pegazis u sredu.Teram do kraja:super:

Pretpostavila sam da si na terapiji i to je najvaznije,naravno do kraja ili nista:),a sto se tice ovog kako si ga dobila strasno, ne znam kakav je postupak bio kojim su te zarazili, ali bez obzita zaista je strasno, sto se tice sudova svi dobro znamo kakva je situacija i kako ide bilo koja stvar kada dodje do njih sramota,nemoj se previse trositi na to,najvaznije je da zavrsis sa teraijom i da sve bude u redu,u sta ne sumnjam:)

Cao svima...nova sam ovde i htela bih da podelim iskustvo sa vama :)
Imam 32g,dve cerke(10g i 5g)...pre 3 god. sam saznala da imam Hepatitis C koji je bio vec u meni od 94g,uradila biopsiju-laka fibroza....krenula odma sa terapijom od 6 meseci,prva tri meseca primala punu dozu od 180 a posle manju...PCR je bio negativan ali terapija mi je skroz unistila stitnu zlezdu...mnogo sam je tesko podnela ali sam srecna bar sto je PCR negativan...u Ponedeljak idem na jos jedan PCR-nadam se da ce i on biti negativan i tu zatvaram konacno taj krug.Ako neko ima neka pitanja sto se tice terapije ili Hepatitsa tu sam da pomognem :)

Cao kikica 1. Kao prvo cestitam ti na uspehu i zelim ti da i konacni psr bude negativan.Decu si rodila dok si imala hcv,dali si ih testirala i sa koliko godina,i ja imam malu decu pa me interesuju tvoja iskustva.Koliki je bio broj kopija virusa kada si saznala da si pozitivna.pozdrav

Poslednja izmena:
Pozdrav svima!
Juce sam saznala da sam HCV+. Cini mi se da jos uvek nisam svesna prave situacije i svasta mi pada na pamet. Inace sam zdravstveni radnik, na poslu sam stalno u kontaktu sa krvlju, imala sam carski rez, dve tetovaze, dva pirsinga tako da je zaista tesko reci kada sam se zarazila. Bebu u ponedeljak vodimo na testiranje, nadam se da ce biti sve ok. Za mesec dana idem na kontrolu i tada cu zakazati i biopsiju. Rutinskim pregledom biohemije krvi ustanovljeno je da imam blago povisene transaminaze, zatim sam otisla na infektivnu i ostalo je istorija!:sad2:
Ono sto mene zanima jeste kako reci porodici? Suprug me zaista podrzava ali tu su roditelji, bliza rodbina... Druga stvar je sto na poslu svakako moram reci! Radim u velikom zenskom kolektivu pa mozete misliti kakve ce reakcije biti! kakva su vasa iskustva sto se tice svega ovoga? Kako vas tretiraju na poslu, komsiluku itd?

Pozdrav svima!
Juce sam saznala da sam HCV+. Cini mi se da jos uvek nisam svesna prave situacije i svasta mi pada na pamet. Inace sam zdravstveni radnik, na poslu sam stalno u kontaktu sa krvlju, imala sam carski rez, dve tetovaze, dva pirsinga tako da je zaista tesko reci kada sam se zarazila. Bebu u ponedeljak vodimo na testiranje, nadam se da ce biti sve ok. Za mesec dana idem na kontrolu i tada cu zakazati i biopsiju. Rutinskim pregledom biohemije krvi ustanovljeno je da imam blago povisene transaminaze, zatim sam otisla na infektivnu i ostalo je istorija!:sad2:
Ono sto mene zanima jeste kako reci porodici? Suprug me zaista podrzava ali tu su roditelji, bliza rodbina... Druga stvar je sto na poslu svakako moram reci! Radim u velikom zenskom kolektivu pa mozete misliti kakve ce reakcije biti! kakva su vasa iskustva sto se tice svega ovoga? Kako vas tretiraju na poslu, komsiluku itd?

Ja sam samo reko supruzi i nikom vise, neplaniram nikome da pricam,a isto radim u vecem kolektivu,sto se tice bebe javi kakvi su rezultati ja sam testirao decu i za sada je sve ok.pozdrav

hog.Pozdrav za tebe i ostale na forumu.Citao sam negde da je tvoj rodjak primao Teleprevir i da je posle 2-3 meseca bio negativan kod gen 1.Dali je ponovo radio psr i kako da dodjemo do tog treceg leka koga zvanicno nigde nema u prodaji.poz

hog.Pozdrav za tebe i ostale na forumu.Citao sam negde da je tvoj rodjak primao Teleprevir i da je posle 2-3 meseca bio negativan kod gen 1.Dali je ponovo radio psr i kako da dodjemo do tog treceg leka koga zvanicno nigde nema u prodaji.poz

Zvanično Telaprevir još nije pušten u regularnu upotrebu. U SAD će ga odobriti agenicja za lekove tek do kraja 2011. U Evropi verovatno malo kasnije. Kod nas još malo kasnije jer je skup.
Sve su to bile kontrolne grupe za ispitivanje i pokazao se kao veoma dobar u kombinaciji sa standardnom terapijom, za sve koji imaju genotip 1 a standardna terapija im je bila neuspešna. Koliko pratim situaciju povećava procenat zalečenosti kod geno 1 sa 50 na preko 70 %, a uspešan je i kod pacijenata kojima se virus vratio-relaps.
I dalje je negativan, a imao je pre toga dve neuspešne terapije i početnu cirozu.

AL

Pozdrav svima na forumu.Kako vam je,kako napreduju vase terapije,dali ima nesto novo vezano za hcv ili za dobijanje terapije,dugo se niko neoglasava na forumu,budite malo aktivniji ako vam nije sve dosadilo.

Pozdrav svima!
Ja sam nova na forumu. Pre nekoliko dana moj decko je saznao da je hcv poyitivan i dijagnostikovan mu je hronicni hepatitis c. HCV mu je ustanovljen prilikom dobrovoljnog davanja krvi. Ja sam za sada negativna, ali cu ovih dana otici da se ponovo istestiram. Uradili smo analize krvi i urina, sve je ok, sem naravno transeminaza, koje su povisene. ALT=151, ref. vrednosti 0-55; i AST=70, ref. vrednosti 5-34. Dobio je uput za Infektivu kliniku u Novom sadu, gde ce mu uraditi biopsiju i odrediti genotip. UZ abdomena smo zakazali za 18.05.2011. Po saznanju za HCV korigovali smo ishranu (nista masno, zacinjeni i slano) izbacili alkohol i gazirane sokove. Smanjio je pusenje na 2-3 cigarete. Uvela sam surutku 2 puta dnevno i kupiala sam cajnu mesavinu za ciscenje jetre i preparat na biljnoj bazi za zastitu jetre-Hepadiet. Naravno tu su vitaminsko-mineralni kompleksi kako bi se jacao imunitet. Ja inace 5 puta nedeljno trcim, pa me interesuje da li bi umerene fizicka uktivnost bila dobra za mog decka? Citala sam da Reishi i Cordiceps gljive imaju povoljno dejstvo na organizam, jer stimulisu stvaranje interferona u organizmu i na taj način podizu odbrambenu moc organizma. Ove gljive se na Istoku koriste kao dodatak terapiji kod hronicnog hepatitisa b i c.Hymalayin preparat Liv.52 ne mogu da pronadjem u apotekama, a kazu farmaceuti da ga neme vec neko vreme na trzistu.
Eto toliko od mene za pocetak. Ako bilo ko od prisutnih na forumu ima neki savet ili sugestiju, slobodno neka to podeli samnom i ostalim "saborcima" :) na forumu.
Veliki pozdrav!

Pozdrav,

ostalo mi je od moje uspesne terapije jos 2 kutije Copegusa (168 kom od 200 mg ) , rok do juna 2012. Imao sam 16 inekcija pegasysa i 4 kutije Copegusa , ali sam sve prodao za bagatelu , , da izvucem bar deo para jer sam kupio te lekove po punoj ceni... )

Ako neko sam finansira terapiju , neka mi se javi pa cemo se dogovoriti , ali isplatice mu se visestruko i ustedece dosta novca nego da ih kupuje u privatnoj apoteci.

Pozdrav svima i puno hrabrosti i srece.

e-mail :yvan@serbiancafe.com

Druze, da li ti je ostalo Copegusa? Htela bih na vreme da napravim zalihe :) Mozes mi odgovoriti na mail majadrca@yahoo.com.
Hvala unapred.
Pozdrav

Ljudi cao evo samo da se javim i da kazem da sam u sredu primila 24-ti pegazis tj na polovini terapije sam.Prvi nalaz koji je uradjen posle 12-tog pegazisa je ok znaci da ima efekta.Raspolozenje mi je promenljivo sama primecujem.Primala sam 4 meseca dozu od 135 i ekomerom sam povratila leukocite i komplet krvnu sliku i poveceli mi dozu na 180 ali su mi zato smanjili Copegus na 2+1 a pila sam dugo 2+2.Mislila sam da vecu funkciju daju jace vakcine ali ispalo je da je bolje sto vise tabletica popiti.Imam problem sa alergijom pa me zanima dali je neko od vas koji ste na terapiji imali taj dosadni svrab i crvenilo koje se siri?Pijem vec 10 dana presing ali nema efekta siri se i dalje.Malo mi je hemoglobin u padu pa cu probati i koprivom da to resim,fala bogu vec je ima.Pijem caj svako vece pre spavanja od sirove koprive i to bi svakom preporucila ko moze da podnese.Toliko za sada i neka mi javi neko ko zna bilo sta o toj alergiji kako da je se resim jer nisam pristalica svasta mazati i piti.Pozdrav veliki svim HCV borcima i idemo do kraja :ok:

Cao svima! Danijela i ja imam tu alergiju na Pegasys, takodje pijem Pressing, malo mi je lakse od njega ali alergija je i dalje tu. Bila sam kod dermatologa i dobila sam jednu kremicu na bazi kortikosteroida i kad je bas neizdrzljivo mazem nju. Moj doktor mi je rekao da smem da je mazem do 3 dana. Ali i od te kreme kad prodje cisto malo dobijem vremena jer se onda opet vrati. Mislim da tu nema pomoci i ja sam se pomirila sam tim da ce to trajati skroz do kraja. Prestala sam da obracam paznju, mada je svrab jeziv i nekada se nocu budim i cesem po pola sata. Danju se kontrolosem jer sebi napravim krastice. E da, mazem se vise puta na dan sa mlekom za telo da mi hidrira kozu jer kad mi se osusi jos mi je gora alergija. To malo pomaze.

Moja krvna slika je u konstantnom padu, sada sam 35 nedelja na terapiji i primam Pegasysa 90. Copegus mi je smanjivan sve do 2 na dan (1 ujutru i 1 uvece), a od prosle nedelje sam morala da prekinem sa Copegusom jer mi je hemoglobin previse pao. Inace imam problema od polovine terapije sa disanjem jer mi je jako nizak hemoglobin. Fizicki se dosta lose osecam, usled tog problema. Psihicki sam odlicno sto je cudno jer sam fizicki lose, ali sve depresije i nervoze sa pocetka terapije su mi odavno prestale i nemam nikakve psihicke smetnje. Morala sam da prestanem da radim, nisam vise mogla fizicki da izdrzim, i upisala sam master na fakultetu koji sam odavno zelela, i to me je potpuno povratilo. Nisam mogla da se bavim nikakvim hobijem, vrlo malo sportom, cak nekada ne mogu da radim ni vezbe u kuci jer cim podignem ruke u vis moram da sednem, stvarno je tako. Kada dovodim dete iz skole moram uz put tri puta da stanem da se odmorim. Jedva se penjem uz stepenice, itd. Tako sam odlucila da pocnem da ucim jer je to najmirnija aktivnost i to mi je potpuno skrenulo misli na drugu stvar, ne razmisljam o terapiji, jedino se NAJISKRENIJE nadam da cu ipak izdrzati do kraja terapije!!! Nadam se da ce mi doktor opet ukljuciti Copegus jer interferon bez ribavirina nema neko dejstvo. Jedino za sta sam sigurna da ce me nervoza unistiti je kad budem radila sledeci PCR, ne znam kada se radi, ne zelim sada o tome ni da razmisljam.

Ja se stvarno nadam jednom novom zivotu posle ove terapije, jer terapija je jako teska za izdrzati, ima mnoge nusefekte, samo se nadam: 1. da izdrzim sto duze da primam i da se KONACNO izlecim!!!

Od dodataka ne pijem nista, samo vocne sokove, cveklu, sargarepu itd, jedem puno voca i povrca, i jedem u principu sta mi se jede, ne ogranicavam se, vrlo cesto mi je muka tako da kada mogu da jedem jedem sta mi se svidja. Za ekomer sam pitala doktora on mi je rekao da ne uzimam, rekao je da mogu neke vitamine da uzimam, beviplekse itd ali ja necu. Jedem med i sve ostalo sto ulazi u obicnu zdravu ishranu. Ne pijem alkohol, kafu, ne pusim, ali to vec nema veze sa terapijom. Mislim da je najbitnije u toku terapije naci neku drugu preokupaciju i dozivljavati nusefekte kao prolazne inace kada bi stalno razmisljala o terapiji i kako mi je lose poludela bi.

Nik, sta je sa novim terapijama. Jel su poceli da odobravaju, to me bas zanima. Kako si ti, jesi li se iskulirao po pitanju dece?

Medpac: pitanje reci ili ne reci svako mora sam da odluci. Porodici se mora reci, a na poslu, mislim da je bolje ne, ja sam rekla jer sam dala otkaz i rekla da je to razlog ali mislim da je to bila greska jer se to nikoga u sustini ne tice, to je moja licna stvar. Tako da ja nekako onima koje volim i sa kojima sam bliska govorim sve i pricam a drugima ne govorim nista. Jeste bolest stigmatizovana, ali ne izbegavam da govorim zbog toga, nego me jako smara da nekim levim ljudima objasnjavam sta i kako. Kazem, takva sam ja, a svako od nas ce drugacije. Ne znam kakva su iskustva drugih po tom pitanju, ali imajuci u vidu koja smo primitivna sredina verujem da covek ni kriv ni duzan moze da bude diskriminisan.

Pisite svoja iskustva, hvala na ovom forumu!!

Cao Medpac, nisam probala nikakve kreme i ne znam da li je to pametno jer se plasim da ta alergija ne ode negde unutra. I to je najverovatnije privremeno resenje i izdrzace se nekako. Samo sam htela da cujem iz necijeg iskustva da li je ta alergija od terapije.Meni je pocela prvo od stomaka pa ide na gore do kljucne kosti,i svrbi po jedna tacka a ne ceo deo gde imam alergiju.Cerkica mi je videla da se pojavljuje i na ledja po neka tacka pa sam stvorila paniku sama sebi.

Poz. svima! Nova sam ovde. Hitno mi treba vaša pomoć, odnosno odgovori, vaša mišljenja , tražeći po netu o hep C naisla sam na ovaj forum. Problem je sledeći, moj dečko ima hepatitis C, a ja znam da se prenosi direktno krv zaražene osobe kad dodje u kontakt sa krvlju zdrave osobe. Prije 10 -ak dana ja sam imala herpes na usni, kad je on bio pri kraju, mislim prolazio je, mi smo se ljubili i povrsinski sloj herpesa je otpao, ne čitav, mali dio, ali ja nisam nista osjetila, to sam tek posle videla. Mozda sam ga tako dok mi je bila ta ranica par puta poljubila u vrat (mislim da jesam koliko se sjecam) gdje je imao iritiranu kozu od brijanja, za koju kaze da mu uopste prilikom brijanja nije krvarila,niti mu krvari, nego one kao bubuljice se pojavljuju na iritaciju koze i ne krvare, a koristi i alkohol i losione posle brijanja i kaze da je nemoguce da je negdje mozda ostalo osusene krvi koja bi dosla u kontakt sa mojom krvlju sa te ranice kad sam ga ljubila. Sve ovo mi je doslo u glavu posle 2 dana da se to moglo desiti, mislim tek tad sam povezala sve ovo.Ja sam preplasena posle ovoga, trudim se da mu verujem da nije bilo nikakvog krvarenja, ali opet sumnja je u meni sta ako ovo, sta ako ono i tako ludiiiiim..... Interesuje me sta vi mislite kolika je mogucnost da sam se zarazila ukoliko je slucajno neka od tih bubuljicica tokom brijanja krvarila? Ono sto me najvise interesuje je : koliko vremena prezivi virus van tijela? Ovo je bilo dan posle brijanja. Znam da cete reci da se testiram i ostalo, koliko vremena treba da prodje pa da uradim te testove da znam sigurno jesam li zarazena ili ne ( Mislim da cu do tada da poludim :( ) ? Koje testove da uradim i posle koliko vremena?
Molim za odgovore, jer sam ocajna, verujte citam po netu o ovome i ludim. Kako ste se vi zarazili, kakva su vasa iskustva? Jel se nekome nesto slicno desilo? Jel vas ima koliko da ste se izlecili? Da li mozete sa tom bolešću da zivite koliko toliko normalno, porodica i ostalo? Kolika je prednost da se izlečim ako ovako rano otkrijem ne daj Boze da sam zarazena, a imam 20 godina, citala sam da se lakse leči dok si mladji? Vidim da je vecina vas ovde vec na lečenju i da nije nimalo lako i da se borite. Svaka vam cast! Ja imam osjecaj da bih poludjela ako bih bila zarazena. Koliko je vama tesko bilo to prihvatiti kad ste saznali? Ako mozete podelite sa mnom ta iskustva.
Hvala unaprijed!

avala001. Pozdrav za tebe i ostale na forumu,samo napred glavu gore i uspeces sigurno.Neverujem da je odobrena ijedna terapija u ovoj godini,danas sam se cuo sa doktorom kaze da cemo spremiti dokumentaciju za komisiju u drugoj nedelji maja,tako da vise nista neocekujem mislim da je u ovoj zemlji sve pod znakom pitanja.Sto se tice mog zdravstvenog stanja jedino mi smeta sto se brzo umaram hodajuci uz stepenice ili na fudbalu,nekada sam mogo da trcim po pola sata bez odmora a sada mogu 3min.Transaminaze su mi blago uvecane i dalje,pijem svaki dan sylymarin,esencijale bcomplex i sant egal to je terapija koju mi je prepisao doktor da pijem sve do pocetka terapije.Oko dece sam se dosta iskulirao mada za desetak dana bebi treba da vadimo krv zbog povecaog alt koji je bio 75 pre mesec dana, na virus je negativna,doktorica kaze da je najverovatnije alt povecan zbog vakcine koju je beba primila nedelju dana pre testiranja,valjda ce najzad biti sve uredu...

Poslednja izmena:

Back