hepdecko81
Obećava
- Poruka
- 78
za ultraH
kad radis PCR, posle 12?
kad radis PCR, posle 12?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja samo da potpišem ovo. Meni je tek 7 nedelja i kažu biće lakše- Ima ljudi oko mene koji me pitaju a zašto se uopšte lečiš lol- Koga više zanima - tu smo.Obecala sam pre neki dan da cu napisati nesto o pratecim efektima jahanja na Krilatom konju, ali sam zaboravila da cu primiti TH i da necu biti u stanju ni da zucnem.Znaci,primam TH ponedeljkom.Sada je cetvrtak popodne i malo sam digla glavu..
Kod mene je to islo ovako: prvih nedelju dana - nezaboravno! Prvi dan nesnosna glavobolja, bolovi u misicima i zglobovima - jezivi.Okretala sam se po krevetu ceo taj prvi dan i noc kao u paklu.Nijedan polozaj mi nije odgovarao,nikako nisam mogla da zaspim...Kad te nesto mnogo boli vreme nikako da prodje.Taj prvi dan trajao mi je nekih pet dana...Ona niska temperatura me skroz isusila.Tako,samo malo blaze bilo mi je i naredna dva dana.
Onda sam cetvrtog dana imala pravu provalu emocija.Sve mi je bilo naopako,plakala sam i plakala i svadjala se,i trazila odgovore na sustinska pitanja o zivotu i smrti,i zasto se to meni desilo,i kako,i kako cu ja da podnesem godinu dana ovog pakla,i sta je to,jel to kazna za nesto,i zasto mene da kazne,ima mnogo gorih od mene,i ja sam se trudila da zdravo zivim,i zasto ja sad sve to da trpim...I necu ja Pegazis,i ko zna sta je to u stvari,i ko mi garantuje da cu se izleciti...I sve u tom stilu.Ja i inace nisam neka vedra pticica,ali tih dana sam ,priznajem,prevazisla sebe.Na kraju je moj zivotni drugar puko i rekao mi: Pa ti vrati ljudima terapiju! Odi lepo tamo i kazi necu ja ovo ljudi,nije ovo za mene,probala sam,ne svidja mi se,dajte nekom drugom da se muci..! On je to smesno rekao, nakon celodnevnog ubedjivanja sa mnom nije vise znao sta bi.Ja sam onda krenula histericno da se smejem,i za pet minuta bila u sasvim drugoj prici...Sta da vam kazem...Te promene raspolozenja od samoubilackog do :-D postale su moja svakodnevica.
E,to je bila ta prva nedelja.Nadalje je ili malo bolje ili se ja malo privikavam.To sto se tice promena raspolozenja,ucim polako da lovim samu sebe u tome i da se sklanjam od dragih ljudi kad sam uzasna.U stvari,generalno sam depresivna i umorna,pospana i tuzna,nemam snage da bilo sta preduzmem...Ali,stegla sam zube...
Prvih mesec dana smrsala sam pet kila.Nisam mogla bas nista da jedem,sve mi je bilo grozno.Onda su mi smanjili dozu Ribavirina na 4 kom dnevno i apetit mi se malo vratio.
Sad kao jedem .Mada mi sve ima los ukus.
Privikavam se polako.Racunam s tim da sam prva 3 dana posle injekcije potpuno neupotrebljiva! Znaci - boli me glava(imam mracnu plocicu u glavi),umorna sam,tuzna
,bezvoljna,ne mogu da radim,ne mogu da kuvam,ne mogu da trpim svetlost,buku,ljude
,sebe ...
Drugu polovinu nedelje lakse podnesem.Malo mi bude jasnije u glavi.Kao planiram nesto da radim...Malo se kao dignem...A onda, zadnji dan pred injekciju, osecam se bas normalno.Sasvim mi se vrati energija i pokusavam da uradim sve sto nisam ovih dana,pa se totalno fizicki iscrpem..! Cesto i ne spavam te noci. Ujutro idem po TH sasvim istrosena - to je prosto postalo pravilo!
I tako. Krvna slika mi je naravno losa,ali ne previse.Ovih dana sam imala neku infekciju na kozi sake koja evo jedva zaceljuje.Mnogo sam,najvise od svega,uuuuumornaaaaa...
Inace,imam 36 god i punu kucu dece! Pozdrav svima! ;-)
@ ultraH
Ipak mislim da je najgluplje ostati bez terapije, razlika je velika, a vremenski period je mali!
Zelim ti puno srece u svakom slucaju.
Ja sam na primer ishao posle 15te, jeste bilo malo kritika zbog toga, ali vazno mi je da su mi rezultati bili ok i da sam nastavio sa terapijom
Pa ne znam shta da ti objasnim?
@deltoid
Ja sam krenuo sa terapijom posle 15-16meseci od kad sam saznao
@kristianN82
da jetrini enzimi su uvek povecani, a ako su povecani znaci da nisu u redu. I za vreme terapije i posle terapije se testira na hcv, samo shto se radi pcr test, odnosno test na virus a ne na antitela. Antitela ostaju ali virus, u puno srece, uspe da se izbaci