Нepatitis C

Cao svima,
Biopsija moze da se radi na godinu dana, mada u Srbiji praktikuju na dve godine ili u slucaju ( ne daj Boze ) mnogo loseg stanja i dosta ranije.
Kao sto 123.83 rece, neki MORAJU da cekaju da se pojavi taj cudotvorni treci lek, jer su imuni na jebeni interferon ( sto je slucaj sa mnom ) i preporucio bih svakome da nikako ne prihvata terapiju Roferonom, iz razloga sto ako terapija ne uspe, organizam postaje imun na interferon i Pegazis posle nema velikog znacaja. Roferon je jos davno prevazidjen u lecenju C virusa.
Kada je PCR nakon terapije negativan, Elisa test ce pokazati pozitivu iz razloga sto anti tela jos uvek postoje. 0.5% ljudi je uspelo nakon nekog vremena da se oslobodi i anti tela.
Pozdrav svima!!!

To jos uvek nije dokazano. Jedni tvrde da ne moze. Ali znam samo da zbog toga ne smes da budes davalac krvi. Ali mislim da ne moze, jer ti posle nisi nosliac virusa. To je odprilike isto kao kad se vakcinises protiv B virusa da bi stvorio anti tela.

Ne, vec kad je neko lecen od hep C i virusa i skoro ga izbacio da li bio mu Elisa test tada bio pozitivan ili negativan?
Елиза тест ће бити позитиван, јер он доказује присуство анти-тела.
После сваке прележане болести остаје ''имунитет'' тј. анти-тела.;)

@dzonik82

a sta 99.5 nose antitela ceo zivot? Mogu li tako da se zarazi neko?
Анти-телима не можеш никог заразити. Једино је вирус тај који изазива болест.

jel bi to znacilo da kome su ostala antitela hep b, da taj ne treba da se vakcinise?
А како неком могу да заостану анти-тела од Хепатитиса Б, а да не остане вирус у организму? :)
Јест' да нисам инфектолог, али ја не чух да се хепатитис Б лечи.
У сваком случају, анти-тела се увек стварају кад у организму имамо неки патоген- анти-тела карактеристична за тај патоген која се могу детектовати различитим имунолошким методама.
И она су увек и доживотно доказ прележане болести.:)

@sofija

kako se ne leci hepatitis b? leci se
Ја кад сам учила, специфична терапија за хепаттис б није постојала, већ је исход зависио много од тога да ли је особа претходно била здрава и млада плус неспецифична терапија (ативиротици).Код тих људи се ретко развија хроницитет...кад пређе у хроницитет, само се успорава патологија над јетром коју изазива вирус, нема излечења.

Koliko je meni u znanju (nije mnogo, ali sam u zadnje vreme razgovarala sa zaista strucnim ljudima po pitanju Hepatitisa B i C) - Hepatitis B je neizleciv, ali za njega postoji vakcina, dok je Hepatitis C izleciv, ali za njega nema vakcine.
Zivi se, naravno, i sa jednim i sa drugim, ali, hepdecko81, nije mi jasna tvoja terapija, osim ukoliko se doslo do novih saznanja po pitanju izlecenja Hepatitisa B u zadnja 3 meseca... Jel' tebi Delic rekao da mozes da izlecis B?

У сваком случају, анти-тела се увек стварају кад у организму имамо неки патоген- анти-тела карактеристична за тај патоген која се могу детектовати различитим имунолошким методама.
И она су увек и доживотно доказ прележане болести.:)

Poznanica, zivi u Svajcarskoj, prilikom ...nekog tamo pregleda... joj lekar postavlja pitanje: "A kada ste prelezali Hepatitis C?" Ona, naravno, nema pojma ni o kakvom Hepatitisu C. Lekar je u krvi nasao antitela. Verovatno neki akutic, za koji nije ni znala, povukao se sam (moja pretpostavka, ukoliko je nesto ovako moguce)...

Koliko je meni u znanju (nije mnogo, ali sam u zadnje vreme razgovarala sa zaista strucnim ljudima po pitanju Hepatitisa B i C) - Hepatitis B je neizleciv, ali za njega postoji vakcina, dok je Hepatitis C izleciv, ali za njega nema vakcine.
Zivi se, naravno, i sa jednim i sa drugim, ali, hepdecko81, nije mi jasna tvoja terapija, osim ukoliko se doslo do novih saznanja po pitanju izlecenja Hepatitisa B u zadnja 3 meseca... Jel' tebi Delic rekao da mozes da izlecis B?
Да, то је и моје сазнање.:)

Poznanica, zivi u Svajcarskoj, prilikom ...nekog tamo pregleda... joj lekar postavlja pitanje: "A kada ste prelezali Hepatitis C?" Ona, naravno, nema pojma ni o kakvom Hepatitisu C. Lekar je u krvi nasao antitela. Verovatno neki akutic, za koji nije ni znala, povukao se sam (moja pretpostavka, ukoliko je nesto ovako moguce)...
Све је могуће. Ни један патоген не функционише по принципу математичке једначине.

Zalecenje hepatitisa B je moguce uz terapiju, koja jos nije dostupna u Srbiji. Kod nas se za lecenje koristi samo Zefix, ali u 90% slucajeva organizam postaje imun jer se lek dugo pije. medjutim kada bi se lecio Pegazisom, covek bi napravio dobar rezultat, tako sto bi broj kopija smanjio na minimum ( ali u Srbiji je to nemoguce iz razloga sto to nije odobren lek za B virus ), i onda da se ishranom i zdravim zivotom to odrzava.

Anti tela na HCV su pokazatelj da imas virus u krvi ili da si nekada bio u kontaktu, tako da je moguce da je virus samo proleteo kroz organizam.

Елиза тест ће бити позитиван, јер он доказује присуство анти-тела.
После сваке прележане болести остаје ''имунитет'' тј. анти-тела.;)

Анти-телима не можеш никог заразити. Једино је вирус тај који изазива болест.

Ne bih rekao, posle adekvatne terapije i kada je virus u krvi u minimalnim koncentracijama logicno je da se antitela manje stvaraju, to jest njihova koncentacija opada jer virusa skoro da i nema. Tako da ce Elisa test biti negativan. Jer nije dovoljno osetljiv za nizak nivo antitela na hepC. Isto ti je i sa hiv virusom i periodom prozora kada je nizak nivo antitela. Tada test moze biti negativan. Koliki je lifetime antitela to neznam i posle kog vremena se razgradjuju.

Koliko neko ko je bio sa osobom za koju se ispostavilo da je Hcv pozitivna, moze biti siguran u Elisa test koji je pokazao negativan rezultat.Znaci ja i momak smo bili u vezi godinu dana, kada je on saznao za Hcv,ja sam se odmah testirala Elisa testom i bila negativna,koliko mislite da je taj test bio tacan?

Anti tela uvek na HBV uvek postoje, ako su se stvorila " prirodnim putem ", dok antitela koja se stvore vakcinacijom, imaju period od pet godina. Zato se i preporucuje da se covek vacinise protiv B virusa na pet godina.
Deltoid, pitanje je kada se tvoj decko zarazio. Antitela na virus C se stvaraju nekoliko meseci nakon zaraze. Tako da je nemoguce da je on to otkrio bas nakon tih nekoliko meseci. Moguce je ali su sanse veoma male. Tako da mislim da nema potrebe da brines, ali za svaki slucaj uradi opet test za koji mesec da budes na cisto.

Nisi me razumeo nisam rekla da se On zarazio nekoliko meseci pre toga.
On nema predstavu kada se zarazio pretpostavlja da je to bilo odavno.
Ja i on smo bili u vezi godinu dana,godinu dana smo se zabavljali,imali odnose bez zastite,itd i on je sasvim slucajno saznao da ima Hcv.Cim smo to saznali i ja sam se testirala i bila negativna,od tada koristimo zastitu,ali se ja nisam posle toga vise testirala.O tome se radi.
Inace dok je moj momak lezao u bolnici da bi mu uradili biopsiju,bilo je ljudi sa hepatitisom B,koji su kako je on saznao iz razgovora sa njima bila na terapiji Pegazisom ,tako da ne razumem kako neki kazu da se ova terapija ne primenjuje kod nas za hepatitis b.

Nemas razloga da se brines. Ja sam bio sa curom dve godine i nisam znao da nosim virus. Nikad nismo koristili zastitu. Isto je uradila test i bila je negativna. Pre malo jace od godinu dana sam je zamolio da uradi opet i hvala Bogu isto je bila negativna. Tako da ti ja preporucujem da uradis opet da budes sigurna. A ti ljudi su verovatno platili sebi terapiju, ako imaju B. Nema sanse da im je drzava platila.

Koliko neko ko je bio sa osobom za koju se ispostavilo da je Hcv pozitivna, moze biti siguran u Elisa test koji je pokazao negativan rezultat.Znaci ja i momak smo bili u vezi godinu dana, kada je on saznao za Hcv,ja sam se odmah testirala Elisa testom i bila negativna,koliko mislite da je taj test bio tacan?

Sve zavisi od jacine imuniteta i perioda prozora. Potvrdu Elisa testa daje racunar i izbacuje odgovarajuci broj na osnovu koga laborant daje rezultat koji moze biti pozitivan, negativan ili neodredjen. Kada je indikatorski molekul obeležen fluoroscentnim bojama sa različitim talasnim dužinama ekscitacije i emisije, a detekcija se vrši laserskim uređajima sa mogućnošću merenja intenziteta fluoroscencije, radi se o imunofluorescentnim metodama. I to je Elisa test. Znaci ako uredjaj za Elisa test pokaze recimo broj 4,916 neko ce biti negativan a pozitivan je recimo sa 5,003. Takodje ako izbaci 4,343 opet je neko negativan. Osoba sa 4,916 moze posle dva meseca da bude pozitivna a osoba sa 4,343 da ne bude nikad. Zato je najbolje taj test ponoviti na godinu dana ili koristiti druge pouzdanije testove. Uredjaji koji rade Elisa test moraju biti kalibrisani kao i glave lasera jer netacan rezultat moze mnogo da kosta. Ploca koja se ubacuje u uredjaj zove se microtiter i u nju se postavlja krv sa odgovarajucom pripremom i hemikalijama. Sto vise se rupa u microtitru popuni rezultat ce biti tacniji. Pa onda racunar trazi aritmeticku sredinu na celom mikrotitru i saopstava rezultat. Evo kako uredjaj daje finalni rezultat Elisa testa:
Podseca malo na fiskalnu kasu z:)

Poslednja izmena:
E ljudi ima i previshe strana o ovoj vaznoj temi da bi mogao sve fizicki da prelistam. Ali ono sto sam prelistao, mogu da kazem da vam se divim svima na istrajnosti. Inace,iako sam negativan na sve hepatitise,kao da sam tu bolest prelezao citajuci vase komentere. Inace, sve je pocelo povisenim transaminazama za nekih 100% od dozvoljenih (red velicine 70-80 za ALT, AST, GamaGT).A posto sam operisan od malignog karcinoma bubrega (uklonjen bubreg josh 2001) onda je valjalo proveriti i tu stvar.Naravno primao sam i transfuziju pre 1994 (nazalost redovna sam musterija doktorima).Verujte mi 7 dana koje sam cekao na rezultate su bili dosta dugacki i nijednog trenutka se nisam predavao jer sam posle karcinoma cekao drugu borbu, borbu protiv virusa. A hvala Bogu, rezultati su odlicni sa zakljuckom odlicna funkcija jetre i zakljuckom lekara da je to usled povecanja telesne tezine.Tako da sam generalno shvatio: to sto su transaminaze povecane ili u normali i ne mora nishta da znaci, za svaku stavku treba otici posebno kod lekara. Ono sto mi je posluzilo kao opomena da se treba definitivno okrenuti zdravijem zivotu. Inace poznajem ljude koji imaju problema sa jetrom: ono sto sam cuo da je za jetru dobro i toplo vam preporucujem su: SURUTKA, CAJ OD PRECICE, KOMBUHA, CRNA ROTKVA U MESAVINI SA MEDOM i slicno. I naravno izbavivanje alkohola, masne hrane (sve masnoce, suncokretovo ulje, przena hrana...). Uglavnom zdrav zivot. Koji naravno nameravam da primenjujem u buducnosti. Ostao sam naravno zabezeknut kada sam video koliko koshta lecenje od HVC-a. Strasno.

Da i josh neshto sam hteo da postavim kao pitanje mozda neko od vas zna.
Da li se moze dobiti hepatitis B ili C odlaskom kod nesavesnog zubara? Cini mi se da sam citao takve neke komentare, ali ne znam koliko je to realno.
Da li predlazete vakcinaciju protiv hepatitisa B i koju vakcinu, tj kog proizvodjaca predlazete? S obzirom da sam starija generacija, pa nisam vakcinisan kao dete, razmatram da se vakcinishem zajedno sa suprugom u skorije vreme. S obzirom da nisam rizicna grupa (ako se uopste i moze govoriti o rizicnim grupama). Unapred zahvalan i josh jedan pozdrav svima i ne predajte se ljudi!!! Virus ipak nema mozak, a mi ljudi ga imamo i pametniji smo od njega, i mislim da je tu nasa sansa. Inace, nazalost mislim da ima dosta zloupotreba sto se tice tih lekova, narocito njihove cene. Ali sta da vam kazem nicija nije dovijeka gorela, pa nece ni toj farmaceutskoj industriji. Iskreno se nadam da ce konacno da ispliva neki Bozji lek (savrsen u jednostavnosti) koji je usto i prirodan i lako dostupan a koji ce leciti sve H viruse a i druge opasne poput HIV.

Back