Нepatitis C

Da,naravno i ja sam zaboravio da ti kazem da ti je to visak skroz,a pogotovu sad,gledaj da izguras celu proceduru sto pre i krenes na terapiju sto je ranije moguce.Inace ne moze iz krvi da se vidi,u krvi se najmanje zadrzava,koristi se kosa najcesce,iz krvi i mokrace siguno ne,tu se najmanje zadrzava,gledao sam na tv-u skoro,bas detaljno o tome.Ali kao sto rekoh,i kao sto 123 i kao sto bi ti svako rekao to ti je sad totalno visak.Najbitniji ti je rezultat biopsije,u kakvom ti je stanju jetra,to ti je najbitnije od svega,da vidis da li je virus napravio stetu neku ili nije....pozzzz

Da li znate posle koliko vremena i zasto (ako je PCR bio negativan)moze da postane pozitivan i da li to neki faktor uzrokuje ili je to samo od sebe?I da li je nekom doktor rekao na koliko se radi PCR?Pod uslovom da nije primana terapija.(ja je nisam dobila jer sam imala neg.PCR ali to je bilo pre 2 godine.

Ovi sho se zale na tup bol mi bas i nije jasno, meni je receno od strane lekara da jetra ne boli isto kao i hajmo reci mozak, tako da mislim da je to samo odraz vase psihe jer stalno mislite na taj deo organizma. Meni kad je saopsteno imao sam isti osecaj a sad posle novih vesti nista, mada me nekad zesce zasece zuch, to oce da boli da hebe rak raka, tako da tup bol bi trebali da izbacite iz podsvest, svesti il kako vec, pozz.

@laks naravno da ne boli jetra, neko pritiska rebra,taj deo grudnog kosha zato jer je uvecana. A do otoka moze doci zbog raznih stvari, kod mene dok sam pio, kad popijem malo vishe. Eto od kuda je taj bol.
@miranda.m
Pa idi na kontrolu i pitaj, jer bi svakako trebala da uradish. Za one koji su na terapiji znam da ide posle 12nedelja, pa 48 i posle terapije shest meseci

@dzonik82
Ja da se javim :) kad se ja nisam javio? :P Nema nam loknice, ne javlja se zabrinuo sam se za nju.
Kako je protekla zuraja? Je li bila ludaja? Krivo mi shto nisam mogao da dodjem
Kad cesh za bg tebrex, zavrshio terapiju i sad ni ne pomishlja na beograd :)zgadio ti se.
Nije mi izgoreo fon, ali racun mi pregoreo brate, rekord sam postavio proslog meseca :S
Budi mi dobar pa se cujemo, kuckamo i vidimo nadam se.
Pozdrav
Nesto se svi ucutali. Zatishje pred buru :)

jel boli nekog vrat ili ledja od ovog pegasysa i da li nekom ide krv iz nosa?

Ej,to za vrat i ledja svi su kukali dok sam bio tamo,mene iskreno samo jedno 2-3 dana negde posle trece ili cetvrte cini mi se....a to za krvarenje iz nosa...i don't know....maybe...svasta je moguce da se desi tako da.....kako si ti inace,nema te na msn-u???

Ja juce primio novu,nije lose,izgleda mi ono bilo sve zbog prehladne pa zajedno me sve spucalo,sad je stvarno podnosljivo,sutra uvece negde u provod idem ili u subotu,samo da se ovako osecam,a nadam se da ce da bude tako....nadammmm seeee

Pozz i svima ostalima narawno.....just keep up pushing.....

(Narawno da je zatisje,praznici se blize pa svi jure da kupuju poklone ....cccc....

Hvala za odgovore, bas sam se uplasila...
Inace, nesto se i predomisljam u vezi sa terapijom. Inace sam sklona "furanju" zdravog zivota, kako sam saznala za virus, svaki dan surutkica, svako jutro cveklica... Tako da verujem da mogu da ga drzim na kratkim dizginama... Ili se ja to varam?
Ma, oborio me grip, a MORAM da radim, pa ne znam kud udaram...

@hep-c
Na zalost moram ti reci da se varash, nema tu od surutke i cvekle nishta, nece to unishtiti virus :(
samo pegy
@hepdecko81
Boli brate, mene nekad i glava zna da boli, ne uvek, ali uglavnom boli. Ili vrat ili plecka ili glava :( od prvih par komada sam se bio ukocio ceo. a za krv iz nosa mi nije ishla, niti sam cuo da mi se neko zalio na to.
Eo ja danas primio 27-28 pegi, i razvalio me.Ne boli me nishta previshe za divno cuda, ali zivci kao strune, svrab me ubi, i verujem da necu lako zaspati veceras :(

Primio si i danas? Pa to ne valja bez mene!!! p..... sto ne zoves na kafu kod onog naseg konobara? Ne pita za mene? HM... Dobro bar ce burek da se odmori od mene :-).
Pozdrav svima ljudi. Samo hrabro!!!

@dzonik82 e moj brate, dok smo ishli obojica znash da nisam ni brojao, nisam znao ni koju primam ni kad trebam na kontrolu. sad mogu za jednu nedelju max da omashim i za jedno i za drugo.... sve brojim na prstice koliko mi je dosadno ::( nemam ekipicu tebrex :)

Iskreno govoreci, uplasila sam se terapije. Sve sto sam videla i cula me plasi.
Isuvise podseca na hemoterapiju, a to ubija i ostecuje sve, dok Hepatitis C napada samo jetru, pa se nesto mislim - lakse mi je stititi samo jetru, nego iz go..na izvlaciti citav organizam.
Ne znam da li sam u pravu...

@hepdecko81
hahah nismo u vezi, samo se druzimoi. Lezali smo zajedno i bili zajedno na terapiji, samo shto je on svoju zavrshio a ja josh moram da gulim
@hep-c
Jeste da je terapija teshka i ima puno nus pojava, ali je jedini nachin da pokushash da izbacish parazita iz svoje krvi. Sve to prodje, bitno je samo da ti organizam odgovori na terapiju, kosa ce izrasti opet, bolovi ce prestati, zivci ce se smiriti. Ja ne bih toliko razmishljao oko toga, prihvatio bih terapiju i video kako ce da deluje.
pozdrav svima pa se tipkamo

Iskreno govoreci, uplasila sam se terapije. Sve sto sam videla i cula me plasi.
Isuvise podseca na hemoterapiju, a to ubija i ostecuje sve, dok Hepatitis C napada samo jetru, pa se nesto mislim - lakse mi je stititi samo jetru, nego iz go..na izvlaciti citav organizam.
Ne znam da li sam u pravu...

Ma opusteno,nije to nista toliko strasno,ja sam primio 9tu,i nije mi trenutno lose,imao sam period malo losiji od 4-7 ali posle se vratilo u normalu,tih skoro mesec dana mi bas bilo lose ali sam imao i tesku prehladu,jaku upalu srednjeg uha,tako da verovatno je dosta u vezi sa tim. Sad trenutno se sasvim solidno osecam,nemam nekih smetnji,a za kasnije videcemo,ali kao sto hepdecko kaze tu smo da se borimo,vratice se sve u normalu posle borbe,bitno da izadjemo kao pobednici.
POzdrav za sve na forumu....

@ultraH
potpuno si u pravu, ma sve je to podnoshljivo, ja do 20te maltene nisam ni osetio, posle je pocelo da me lomi malo vishe, ali kad znash koji je cilj i ne pada ti toliko teshko :)
sve se to izdrzi i sve prodje, vazno je samo izbaciti uljeza i to je to

ja ne znam sto svi zivi kukaju za taj pegasys kada to nije nista strasno :)

Pa cutiiiiii!!! Ne prizivaj djavola!!!!! Salim se,mozda vise od copegusa,tebi lako samo pegy....izgleda da je kombinacija fatalna...:)))))

Ja iako sredom primam,u cetvrtak idem na docek ima da se oderem od alkohola i da divljam do ujutru kao i svake prethodne godine...pa kako hoce nek je!!! A posle se vracamo zdravom zivotu...i tako do kraja,mislim-nadam se :))))

@ultraH
Ma cepaj brate slobodno, necesh biti sam, gde go bio pravicu ti drushtvo :)
Ja josh primam u cetrvrtak, i cim primim krecem u akciju.
Mada sam jednom opasne kritike primio zbog toga. Pricha se da pegi i alkohol nisu bash dobra kombinacija, mada iskreno nikada nikakvu promenu nisam osetio, valjda necu ni u cetvrtak
PoZDRAV

Back