Нepatitis C

Momci dobro vece.... z:)

Kao sto sami mozete videti ova tema se pretvorila u chat i niko vas ne opominje,zato sto shvatamo kroz sta prolazite.

Ako nesto znaci mi smo uz vas... z:)

Ali jedno cu vas zamoliti bez spominjanja bilo kakvih opijata.

Hvala i pozz.
Bela76

Za UltraH: I ja mislim da nisi bas normalan sto se tice razmisljanja o alkoholu jos uz terapiju, ali tvoja stvar.
Inace zanima me jedna stvar, a to je sta se desava ako se bezuspesno zavrsi terapija tj. ako ne pokaze nikakve rezultate,sta onda da li ste u toku u vezi toga?
Inace zelim Vam Srecnu Novu Godinu,ozdravljenje u njoj,i svu pozitivnu energiju od srca!

Ja sam novi ovde, skoro sam se testirao i bio hcv pozitivan. Zatim se javio na infektivnu i dao krv da se potvrdi. Dobio sam rezultate sve je u okviru normale samo Alt 238, ast 59! E sada ja imam dugu istoriju bolesti zavisnosti. U poslednje dve godine sam onako povremeno izludim se mesec dana pa dva tri, miran. medjutim sada kada sam vadio krv baš sam bio u toj fazi i uradjen. Uglavnom peruničić mi je rekao kontrola za 6 meseci, mada je njega teško razumeti i kao ima neka upalica, jel fibroza upala? Ja sam pitao za pcr oni kažu ima vremena za to!? Još me okvalifikovaše kao da sam non stop džanki a pet godina skoro i bio čist i ovo sam navukao u zadnje 2 godine garant.Ne znam da li je bolje da idem na VMA infektivnu tamo treba ultrazvuk da odradim 6.januara. A biohemiju ću morati da ponovim sada sam čist, za neko vreme. Razmatrali su da me stave na metadon pošto ne održim apstinenciju dugo ne znam jeli to prepreka za terapiju. Mislim na metadon. pozdrav svima

Nemojte sad nista jer znam neke koj su se zezali i kazu da posle dobiju onaj svrab i temperaturu,a njima uglavnom ne uspe terapija i onda cemu sve to.Mozete se super provesti i bez pijancenja,kod kuce ili romanticno sa nekom osobom .Bice super novogodisnji program.Kladim de da ga niste godinama gledali...
Rezultati biopsije e to bi i ja voleo da znam.Dobio sam neki papir odneo ga Dr.-u na njemu neki hijeroglifi nisam procitao nista sem svog imena.Dr.ga pogledao dve sekunde i stavio u karton kaze srednji hepatitis.Isao sam da dam krv.Jezivo je ono14-to...sad cekam da prodju praznici pa da radim ostale testove.

nova sam ovde,a i nova zarazhena...ja sam tek pre nedelju dana saznala da imam hep.c, shokirala sam se..najvishe me je uplashilo to da nisam mozhda prenela svom dechku...ja sam dobrovoljni davalac krvi i pre mesec i po dana su nashli antitela i sumnjali na hcv,uradili su mi josh jedan test i bila sam negativna...rekli su mi da dodjem za mesec dana opet za svaki sluchaj...kako mi je tad pao kamen sa srca...kao da sam se ponovo rodila! pre desetak dana opet odem i...pozitivna...odem u bg na potvrdni test, pozitivna 100%...pakao...inache imam 2 pirsinga i mislim da sam najverovatnije dobila tako...odmah sam povadila mindjushe i bacila, znam da je vec greshka uchinjena ali sam bila jako besna i na sebe i druge chak i na glupe pirsinge...ali imam podrshku od sestre, drushtva i dechka...on kazhe da se ne brine za sebe jer je chuo da su male shanse da se polnim putem prenese...ja sam se malo smirila ali i dalje ne mogu da prestanem da mislim o tome ako se on zarazio...to me ubija...

@deltoid
Ako ti organizam ne odgovori na terapiju, shta da ti kazem, cheka se neki novi lek, valjda ce biti 2011 koliko sam ja obaveshten.
To je vec ozbiljnija tema i trebalo bi popricati sa nekim dr om o tome, nekome savetuju lekari da ponovi istu terapiju, naravno o svom troshku, poshto kod nas ako ti organizam ne odgovori pozitivno posle 12 nedelje(pcr ne bude negativan) skidaju te sa terapije.

@nedostupan
Ako si zaveden kao zavisnik(bivshi) moracesh godinu dana da apstinirash, pa tek onda ce krenuti da te pripremaju za terapiju, biopsija pcr i to... Shto se tiche rezultata za hcv, ako sam lepo razume, oni nemaju veze sa tim da li si bio chist ili ne, oni ti krv testiraju na virus a ne na opijat. Za metadon bih ti lichno preporuchio da zaobidjesh, ako vec ne mozesh da odrzish apstinenciju, postoje i drugi lekovi za to. Inace metadon ne smeta terapiji, ali je losh lek, isto stvara zavisnost kao i heroin. Ja sam sve zavrshio u klinickom tako da ne mogu da ti kazem ko ti je bolji, morao sam da sachekam da prodje ta procedura od godinu dana i odmah su krenuli da me pripremaju za terapiju, verujem da je ista procedura i na vma. Pogledaj u predhodnim postovima imash sve detaljno kakva je procedura u klinickom centru.

@Carobnjak iz voza
Naravno da ne treba pijanchiti, ali popiti pivo dva nije nikakav problem, i to oko svraba i tempeature nema nikakve veze sa alkoholom 100%,kao ni ishod terapije. Shto ne znachi, ponavljam, da sad treba preterivati sa alkoholom. Nama je jetra obolela, a svi znamo kako alkohol utice na zdravu jetru, da ne pominjem na obolelu.

@kiwy
Zao mi je shto smo dobili novog chlana, shta da ti kazem, glava gore i ne predaj se. Sada trebash biti najjacha, shto pre se sabrati i krenuti sa nalazima i lagano se pripremati za terapiju. Shto se tiche dechka jesu male shanse seksualnim putem, ne znam da li ste ziveli zajedno, mnogo je lakshe dobiti viru koristeci isti pribor za lichnu higijenu... Nije greda da ode i on na test, nije toliko skup, a bicete miri oboje... Znam da je pakao, nema kome nije bio kada sazna. Sto pre se pomirish sa tim lakse ce ti biti, uzaludno je razbijati glavi gde, shta i kako, saberi se i vidi shta dalje... Vreme je chudo,

Sretna nova svima, i sve najbolje. Onima shto cekaju terapiju da je dobiju shto pre, onima koji su na terapiji uspeshno da je zavrshe, a onima shto nemaju veze sa terapijom da na tome i ostanu,
Pozdrav

moj prijatelj je dobio hep c pre 10 godina, u pocetku je bio shokiran i uplasen i bilo mu je bas lose ali uz terapiju poneki dodatak ishrani tipa tecni kiseonik sasvim je ok,ima devojku,posao itd:zimag:

@deltoid
Ako ti organizam ne odgovori na terapiju, shta da ti kazem, cheka se neki novi lek, valjda ce biti 2011 koliko sam ja obaveshten.
To je vec ozbiljnija tema i trebalo bi popricati sa nekim dr om o tome, nekome savetuju lekari da ponovi istu terapiju, naravno o svom troshku, poshto kod nas ako ti organizam ne odgovori pozitivno posle 12 nedelje(pcr ne bude negativan) skidaju te sa terapije.

@nedostupan
Ako si zaveden kao zavisnik(bivshi) moracesh godinu dana da apstinirash, pa tek onda ce krenuti da te pripremaju za terapiju, biopsija pcr i to... Shto se tiche rezultata za hcv, ako sam lepo razume, oni nemaju veze sa tim da li si bio chist ili ne, oni ti krv testiraju na virus a ne na opijat. Za metadon bih ti lichno preporuchio da zaobidjesh, ako vec ne mozesh da odrzish apstinenciju, postoje i drugi lekovi za to. Inace metadon ne smeta terapiji, ali je losh lek, isto stvara zavisnost kao i heroin. Ja sam sve zavrshio u klinickom tako da ne mogu da ti kazem ko ti je bolji, morao sam da sachekam da prodje ta procedura od godinu dana i odmah su krenuli da me pripremaju za terapiju, verujem da je ista procedura i na vma. Pogledaj u predhodnim postovima imash sve detaljno kakva je procedura u klinickom centru.

@Carobnjak iz voza
Naravno da ne treba pijanchiti, ali popiti pivo dva nije nikakav problem, i to oko svraba i tempeature nema nikakve veze sa alkoholom 100%,kao ni ishod terapije. Shto ne znachi, ponavljam, da sad treba preterivati sa alkoholom. Nama je jetra obolela, a svi znamo kako alkohol utice na zdravu jetru, da ne pominjem na obolelu.

@kiwy
Zao mi je shto smo dobili novog chlana, shta da ti kazem, glava gore i ne predaj se. Sada trebash biti najjacha, shto pre se sabrati i krenuti sa nalazima i lagano se pripremati za terapiju. Shto se tiche dechka jesu male shanse seksualnim putem, ne znam da li ste ziveli zajedno, mnogo je lakshe dobiti viru koristeci isti pribor za lichnu higijenu... Nije greda da ode i on na test, nije toliko skup, a bicete miri oboje... Znam da je pakao, nema kome nije bio kada sazna. Sto pre se pomirish sa tim lakse ce ti biti, uzaludno je razbijati glavi gde, shta i kako, saberi se i vidi shta dalje... Vreme je chudo,

Sretna nova svima, i sve najbolje. Onima shto cekaju terapiju da je dobiju shto pre, onima koji su na terapiji uspeshno da je zavrshe, a onima shto nemaju veze sa terapijom da na tome i ostanu,
Pozdrav

Svaka ti cast za ovaj post,svaka cast za trud,primer si za druge definitiwno!!!
I ja se pridruzujem tvojim zeljama i cestitkama,I ZELIM SVIMA DA SE OSTVARI ONO STO POZELE......SVE NAJBOLJE I LEP PROVOD ZA PRAZNIKE!!!

@hepboy81

Pa sta ti kaze prof.Delic? Kod tebe je pitanje kako se manifestuje,uglavnom svi ovde imaju c ti si mozda i jedini sa b a jos koji prima pegasys,svi uzimaju besplatan zefix,tako da nemas sa kim da podelis misljenje o konkretno tome,mada sve je moguce,mozda od copegusa padaju a samo od pegija rastu,ko zna,sta ti kaze prof.jel si se video sa njim?

Zdravo drugari,sretna nova!
@OrangeC
Jako tesko.To jedino preko veze inace ovako tesko ;) Proslo je vreme takozvanih rizicnih grupa i sad ga ima skoro svako pogotovo tip B.Problem kod nas je sto te doktori prvo pitaju za drozu i to ti je od toga makar si samo jednom povukao dim pijan za 18-ti.Znaci to ti je od toga i ako ne onda pitaju dali si homoseksualac.Nisi,zatim tetovaze,pirsinzi i rizicni seksualni odnosi.Ako nista od toga onda pominju zubare,operacije i navode neke primere iz Titove Jugoslavije gde je neko bio neodgovoran i zato zavrsio u udzbeniku( i snosio partisku odgovornost...) mada tih primera nazalost i danas imamo.
Virus hepatitisa C se prenosi krvnim kontaktom.Izlazi sa krvlju zarazene osobe moze ostati bilo gde i zapatiti se u krvi zdrave osobe.Krvni kontakti su i tuce,a virus moze imati svako bez obzira dali ima tetovaze ,pirsinge,rupe i kog je seksualnog opredeljenja.Deskriminisuci materijal imas za dz na infektivnoj,a mozes izguglati ako ti je bas stalo.Nije ni on tako los.Putem nekih prostih primera mozes steci uvid u stanje stvari.

Zdravo drugari,sretna nova!
Virus hepatitisa C se prenosi krvnim kontaktom.Izlazi sa krvlju zarazene osobe moze ostati bilo gde i zapatiti se u krvi zdrave osobe.Krvni kontakti su i tuce,a virus moze imati svako bez obzira dali ima tetovaze ,pirsinge,rupe i kog je seksualnog opredeljenja.Deskriminisuci materijal imas za dz na infektivnoj,a mozes izguglati ako ti je bas stalo.Nije ni on tako los.Putem nekih prostih primera mozes steci uvid u stanje stvari.

Tek da se napomene: virus hepatitisa C na sobnoj temperaturi moze da prezivi do 4 dana! Dakle - na poslu se neko ko ima hep-C (a dobio ga '84. godine kada se povredio i "za svaki slucaj" dobio dozu tudje krvi, i do dan-danas ne zna da ga ima) posekao, i malo iskrvario na sto, ocistio taj sto, a ti nakon 3 dana sednes bas tu (a dok si slagao neke papire, malo si secnuo kozu na kaziprstu), i krenes da dobujes prstima po stolu...
Nakon... nekog vremena... nesto ti lose, nesto si umoran, nesto ti nije... ma, znas ti dobro - mnogo, bre, radis, mnogo se nerviras, nemas vremena za zivot, organizam trazi normalniji ritam... dok ne sednes lekarima na zivot da ti "crno-na-belo" kazu sta ti fali... i onda to njihovo traje i traje i traje... dok nekome ne padne na pamet kako da te "skine sa zivota" - da te posalje na test za Hep-C, Hep-B i HIV, nadajuci se da ces se u tom momentu uplasiti i odustati... Al' ne - ti se nicega ne plasis - pa nisi ni IV narkoman, niti pripadnik gey populacije, a sa sadasnjim partnerom si ... x godina, a i sa prethodnim si takodje bio ... y godina... i potpuno si uveren da partneri nisu "sarali" sa osobama "sumnjivog morala", i - odes i na to busenje vena, samo da im bacis u facu kako i dalje pojma nemaju!
Kad, ne lezi vraze - pozitivan!
Kad?! Kako?! Znas da nisi, a oni te ubedjuju da jesi (najgori na svetu)! Ne daj Boze da saznaju na poslu - em ces biti obelezen, em mozes ocekivati otkaz! Ne daj Boze da sazna neki siri krug ljudi - em ces biti obelezen, em osta bez "prijatelja"! Ne daj Boze...
E, to ti je hepatitis - ne daj Boze!
Izvinjavam se zbog "ponjave" od posta, samo sam htela da kazem koliko prezivljava, a onda me krenulo...

Kao prvo pozdrav za sve i svima srecna nova godina uz jedinu zelju da svi stanu na drugu stranu... stranu zdravih osoba...
hep-c, moja profesija je takva da sam stalno u mogucnosti da se posecem kao i moje kolege jer radimo sa papirom, aluminijumom i drugim elementima koji mogu da dovedu do posekotine. Prema tvom misljenju ja bih bio tempirana bomba za " buduce " nosioce virusa. Ne daj Boze. Medjutim mnogo mojih kolega je radilo test hvala Bogu niko nije pozitivan. Radimo takav posao da papir mora da prodje oko 30 puta kroz ruke pre nego sto se donije gotov proizvod. Naravno sto je sa moje strane, uvek sve biva regulisano. Ali sta cu sa onim kad ja ne vidim za sta sam zakacio kad sam se posekao i gde mi je ostala kapljica krvi. Do sada bi se mnogo ljudi zarazilo. A npr. Doktori koji rade lekarske preglede za posao, su upoznati sa problemom i da je tako nesto u pitanju, proglasili bi me nesposobnim za tu vrstu posla. Naravno postoji mogucnost toga o cemu vi pricate, ali mogucnost je 1:1.000.000. Isto tako bilo gde gde se nadjete. U kuci, u parku, u prevozu, u kaficu, bilo na kom koraku. kapiras sta hocu da kazem...
Veliki pozdrav i poljubac svima!!!
Uzivajte u praznicima.

p.c. 123.83 nemam kredita da ti se javim. Kad budes online pusti sms. Pozdravi devojcicu!

Pa da i to je moguce,ma svasta je moguce, ipak najvece pitanje se postavlja oko seksualnog prenosa,mada niko ne daje potpuno tacan i 100%-tno tacan odgovor,mada ja zaista mislim da je mala sansa ili se tesim,moj decko je zaradio preko tetovaze,ja sam negativna mada sam se testirala samo jednom,mozda bih trebala jos jednom da ponovim,ne znam?

Znas kako je moguce? ne znam verovatno je to vec neko pisao. Virus nije pronadjen ni u jednoj covekotovj tecnosti sem u krvi. Seksualnim putem se prenosi samo ako oboje imate otvorene ranice. I tako krv dodje u kontakt. Znaci preko sekreta, ne moze. A bas je to problem. Sto vecina ljudi misli da se 100% virus dobija seksualnim putem. Mislim ljudi koji nisu iz ove price ili su bilo na koji nacin imali dodira sa pricom. Vecina misli, kresnes se sa nekim ko ima virus i automatski ga dobijas. Predrasude i neznanje vladaju u celom svetu, pa ni Srbija nije daleko od toga. A sto se tice testova, bez obzira sto ti je decko pozitivan, trebala bi da radis na godinu dana test, sto bi trebao svaki covek da radi i ako nije imao rizican kontakt.
Vidis i sama koliko se malo ljudi javlja na besplatna testiranja i 19. maja i 1. decembra. Svi se plase. Ja bar mislim da bi vako trebao da se testira. Koliko zbog sebe, toliko i zbog drugih da bi svesno ukoliko dodje do neceg rizicnog zastitio nekog ko je u tom trenutku pored njega.

Slazem se sa tobom u vezi testiranja,jer si potpuno u pravu,to bi trebalo pre svega da bude deo neke zdravstvene kulture,a ljudi tek kada se nesto desi pocinju da razmisljaju o tome na taj nacin,neki na zalost ni tada,
Ja sam se testirala pre godinu dana i planiram da se testiram ponovo,strah naravno da postoji, iako sam prvi put bila negativna,a od tada koristimo zastitu ,mada znas kako je crv sumnje uvek "radi".
Ali sta je tu je sto se mora nije tesko,mada koliko vidim i nemam neki preterani razlog za paniku,barem tako lekari kazu!

Nego oni testovi posle biopsije,posle genotipa,oni koj se rade privatno u privatnim laboratorijama.Gde sve u centru Beograda imaju laboratorije koje mogu to da mi odrade?Oni mi rekose neku u Zemunu ali to mi je daleko pri ovakvim vremenskim uslovima.Dakle stari beograd sta tu imamo???

@ dzonik82
slabo sam kuci tebra, aj u cetvrtak se cujemo ;) budi mi dobar
@Carobnjak iz voza
Imash kod cvetnog trga, a imash i kod klinickog, tamo gde su ona dva lokala, izlazna kapija. ne bih smeo ja mislim da pominjem imena. Ali oni ti rade samo na anti tela, ne znam da li tebi treba pcr. za to znam jedino da vma radi, ali je skupo brate... radi sigurno josh neko, ali ja samo za njih znam
Pozdrav

Back