hepdecko81
Obećava
- Poruka
- 78
gde je carobnjak iz voza, kakvi su mu rezultati biopsije?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
za ultrah
Mislim da nisi normalan, pa bolje preskoci onda u sredu terapiju![]()
@deltoid
Ako ti organizam ne odgovori na terapiju, shta da ti kazem, cheka se neki novi lek, valjda ce biti 2011 koliko sam ja obaveshten.
To je vec ozbiljnija tema i trebalo bi popricati sa nekim dr om o tome, nekome savetuju lekari da ponovi istu terapiju, naravno o svom troshku, poshto kod nas ako ti organizam ne odgovori pozitivno posle 12 nedelje(pcr ne bude negativan) skidaju te sa terapije.
@nedostupan
Ako si zaveden kao zavisnik(bivshi) moracesh godinu dana da apstinirash, pa tek onda ce krenuti da te pripremaju za terapiju, biopsija pcr i to... Shto se tiche rezultata za hcv, ako sam lepo razume, oni nemaju veze sa tim da li si bio chist ili ne, oni ti krv testiraju na virus a ne na opijat. Za metadon bih ti lichno preporuchio da zaobidjesh, ako vec ne mozesh da odrzish apstinenciju, postoje i drugi lekovi za to. Inace metadon ne smeta terapiji, ali je losh lek, isto stvara zavisnost kao i heroin. Ja sam sve zavrshio u klinickom tako da ne mogu da ti kazem ko ti je bolji, morao sam da sachekam da prodje ta procedura od godinu dana i odmah su krenuli da me pripremaju za terapiju, verujem da je ista procedura i na vma. Pogledaj u predhodnim postovima imash sve detaljno kakva je procedura u klinickom centru.
@Carobnjak iz voza
Naravno da ne treba pijanchiti, ali popiti pivo dva nije nikakav problem, i to oko svraba i tempeature nema nikakve veze sa alkoholom 100%,kao ni ishod terapije. Shto ne znachi, ponavljam, da sad treba preterivati sa alkoholom. Nama je jetra obolela, a svi znamo kako alkohol utice na zdravu jetru, da ne pominjem na obolelu.
@kiwy
Zao mi je shto smo dobili novog chlana, shta da ti kazem, glava gore i ne predaj se. Sada trebash biti najjacha, shto pre se sabrati i krenuti sa nalazima i lagano se pripremati za terapiju. Shto se tiche dechka jesu male shanse seksualnim putem, ne znam da li ste ziveli zajedno, mnogo je lakshe dobiti viru koristeci isti pribor za lichnu higijenu... Nije greda da ode i on na test, nije toliko skup, a bicete miri oboje... Znam da je pakao, nema kome nije bio kada sazna. Sto pre se pomirish sa tim lakse ce ti biti, uzaludno je razbijati glavi gde, shta i kako, saberi se i vidi shta dalje... Vreme je chudo,
Sretna nova svima, i sve najbolje. Onima shto cekaju terapiju da je dobiju shto pre, onima koji su na terapiji uspeshno da je zavrshe, a onima shto nemaju veze sa terapijom da na tome i ostanu,
Pozdrav
Zdravo drugari,sretna nova!
Virus hepatitisa C se prenosi krvnim kontaktom.Izlazi sa krvlju zarazene osobe moze ostati bilo gde i zapatiti se u krvi zdrave osobe.Krvni kontakti su i tuce,a virus moze imati svako bez obzira dali ima tetovaze ,pirsinge,rupe i kog je seksualnog opredeljenja.Deskriminisuci materijal imas za dz na infektivnoj,a mozes izguglati ako ti je bas stalo.Nije ni on tako los.Putem nekih prostih primera mozes steci uvid u stanje stvari.