- Poruka
- 10.864
U vezi sa tim strpljivo ću sačekati neki odgovor.
Veće Gogi...šta će to biti te ti ...zaluta ovde...
![]()
Tu sam ja i ako ne pišem na tvojoj temi ipak je pratim

Veče Jeroh
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U vezi sa tim strpljivo ću sačekati neki odgovor.
Veće Gogi...šta će to biti te ti ...zaluta ovde...
![]()

Tu sam ja i ako ne pišem na tvojoj temi ipak je pratim
Veče Jeroh
![]()

Pretpostavljam da ti barem nije dosadno jer ima i nečeg zanimljivog da se...proprati...![]()
Hordak. Samo sam te pitao nešta u vezi sa onim vukom Fenrirom...zašto mi nisi odgovorio...A kako verovatno nisi upoznat uvek imaj u vidu da kada nešta sagovornika pitam, ne pitam ga zbog toga što ne znam ništa o tome već pitam da vidim da li to sagovornik zna. I zato je besmisleno tvoje postavljanje tog linka.
I evo da te pitam nešta stvarno lako u vezi sa Odinom. Šta je od diva Suttunga koji je nešta čuvao bog Odin ukrao...i zašto...i zašto je to Sutung čuvao i od koga...
Мед се сматрао снажним напитком који је давао магију унутрашње инспирације. Прича гласи да су патуљци мазнули мед Квасир и однели га Сутунгу. Одину је требао мед због инспирације.
http://www.whitedragon.org.uk/articles/mead.htm
Uvažavajući iskrenost u odgvoru mogu da ti kažem da je on za tebe bitan ali da nisi upoznat sa tim. Kako si mi nekoliko puta posatvio link...
da više ne bi bilo da nemaš pojma...taj lik je autor teksta na tom linku.
Јерохинац ако желиш да причамо о Асатру наставимо дискусију овде
http://forum.krstarica.com/showthread.php/706531-Asatru
Martin Højbjerg нисам добро погледао. Мој пропуст.

Hordak da li si shvatio da si totalno izokrenuto shvatio onu priču o medovini inspiracije koju je Odin ukrao...Samo mi to reci...
A u vezi sa Asatru pogledaj moj post iznad koji nije upućen tebi ali pogledaj malo. Freyua Aswunn kao sveštenica Nordijske mitologije o tome zna mnogo ali mnogo više nego onaj Martin sa one slike o kojoj nisi imao pojma.
A ono što si postavljao na linkovanoj temi....ono je onako...za malu decu.
Mislim da tamo nećemo pričati o Asatru. A mislim da više nećemo ni ovde ....ako se naravno ne bude moralo.
Srećna ti nova godina sa željom da tokom iste ovladaš sa više znanja o tvojoj novoj religiji.
Čoveče, patiš li od disleksije, halucinacija ili čega već? Naravno da nemam uverenje da samo ja imam pristup tako nekim informacijama. Upravo sam i naveo Freyu kao moju učiteljicu i napisao da će svako ko krene na moj kurs dobiti elektronski i papirni dokaz da me ona učinila Helrunarom jer znam koliko je poznata i cenjena, a oni koji ne znaju za nju lako mogu da izguglaju ko je i šta je. Sve što sam naučio od nje, apsolutno sve, preneću svakome ko krene na kurs. To je i bio jedan od njenih uslova da me primi, pored mog pokazanog predznanja, preporuka određenih ljudi i da kurs bude besplatan. Da sam hteo da ostavim utisak da samo ja imam pristup tako nekim informacijama mogao sam da napišem da sam znanje o Runama dobio od Tajnih Majstora nordijske magije na putovanju... hm, recimo u ledenu pećinu na severnom polu u kojoj sam u viziji dobio od tih majstora sve ključeve runske magije i stavim da kurs košta 3000 evra, ili bolje, 3558, jer je to magijski broj dat mi od strane Majstora, ali nisam jer to nije istina. To je šala. Šalio sam se. Sprdnja. A joke. To se nije desilo, to je samo zaebancija.
Кад будем имао вишак пара уплатићу те курсеве пошто ме то интересује.
али он/а верује да је човек ходао по месецу, признао/ла пре пар годинаDakle ovako...da bi neko verovao mora da nema veze s pameću...ako sam dobro shvatio...A znaci navaoda su šta...kao naznačenje sarkastičnosti kao u fazonu nije baš onako ...konkretno...

PUNO ZDRAVLJA Svima

" ...12. Jer koji bez zakona sagrešiše, bez zakona će i izginuti, a koji pod zakonom sagrešiše, po zakonu će se osuditi,
Prethodno je dokazao, da je neznabožac udostojen iste časgi kao i Judejac. Sada pak dokazuje da će u vreme osude i Judejca stići kazna. Neznabošci, kaže, bez zakona sagrešiše, tj. nisu bili poučeni zakonu i zato će bez zakona i izginuti, tj. biće lakše kažnjeni jer neće imati zakon da ih razobliči, pošto bez zakona znači: ne podležu osudi prema zakonu. Naprotiv, Judejac je sagrešio pod zakonom, tj. budući poučavan zakonu, zbog čega će i sud primiti, tj. biće osuđen po zakonu, kao onaj što podleže zakonu koji ga razobličuje i izlaže većoj kazni.
Kako ti, Judejine, govoriš da ti nije potrebna blagodat, jer ćeš se opravdati zakonom? Evo, dokazano je da nemaš nikakve koristi od zakona!
13. Jer nisu pravedni pred Bogom oni koji slušaju zakon; oni, koji su slušali zakon, pred ljudima mogu da izgledaju časno, ali pred Bogom nije tako, jer će se pred Njim opravdati oni koji ispunjavaju zakon.
14. Jer kad neznabošci, nemajući zakona, čine od prirode što je po zakonu, oni nemajući zakon sami su sebi zakon. 15. Oni dokazuju da je u srcima njihovim žpisano ono štoje po zakonu, pošto svedoči savest njihova.
Dokazuje ono što govori protiv Judejaca i vodi reč s mudrom veštinom, kako se ne bi pokazalo da on tobože govori protiv zakona. Kao da hvali i uzvisuje zakon, govori da zaslužuju divljenje oni koji nemaju zakon " od prirode", tj. imaju ubeđenje u mislima. Njima, naime, zakon nije bio ni potreban: međutim, oni su zakon ispunili, zapečativši u svoja srca ne pisane reči nego dela i koristeći se, kao svedočanstvom o dobru, savešću i prirodnim mislima. Ovde govori o tri zakona: o pisanom zakonu, o prirodnom zakonu i o zakonu dela.
Neznabošci, nemajući zakona. Kakvog zakona? Pisanog.
Čine od prirode ono štoje po zakonu. Po kakvom zakonu? Po zakonu koji se ispoljava u delima.
Nemajući zakona. Kakvog? Pisanog.
Sami su sebi zakon. Kako to? Rukovodeći se priodnim zakonom.
Oni dokazuju da je u srcima njihovim napisano ono što je po zakonu. Kakvom zakonu? Zakonu u delima. Prema toku besede, trebalo je da kaže ovako: kad neznabošci, nemajući zakona, po prirodi čine ono što je zakonito, onda oni daleko prevazilaze one, što su poučeni u zakonu. Apostol, međutim, nije tako rekao, nego se blaže izrazio: Sami su sebi zakon. Time dokazuje da se i u drevna vremena, i pre nego što je dat zakon, ljudski rod nalazio pod tim istim Promislom. Time takođe zatvara usta onima, koji kažu: zašto Hristos nije ranije i od samog početka došao da nauči tvorenju dobra? On, je kaže, od početka u svakoga položio poznanje dobra i zla; međutim, kad je video da to ne pomaže, na kraju je došao Sam..."...
Sa:
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Svetopismo/PoslanicaRimljanima/Lat_02.htm
Немамо никаквог садисту који прати сваку нашу мисао и то нас чини слободним наспрам вас који робујете имагинарном јеврејског богу који није ни писан за вас.
Pokušavajući da shvatim kakve veze ima linkovano sa onim da po suštini dobar i moralan čovek ne mora biti vernik da bi bio dobar ćovek...u tome uspeo nisam. Ako bi mogao, kaži mi da li neko ko nije vernik može biti dobar čovek.
Pokušavajući da shvatim kakve veze ima linkovano sa onim da po suštini dobar i moralan čovek ne mora biti vernik da bi bio dobar ćovek...u tome uspeo nisam. Ako bi mogao, kaži mi da li neko ko nije vernik može biti dobar čovek.
Naravno da moze ...To je i objasnjeno u nastavku nakon cl.12.
мир божији христос се роди