Nemam pojma...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U vezi sa tim strpljivo ću sačekati neki odgovor.

Veće Gogi...šta će to biti te ti ...zaluta ovde...

coeur.gif

Tu sam ja i ako ne pišem na tvojoj temi ipak je pratim :p

Veče Jeroh

000201B1.gif

Hordak. Samo sam te pitao nešta u vezi sa onim vukom Fenrirom...zašto mi nisi odgovorio...A kako verovatno nisi upoznat uvek imaj u vidu da kada nešta sagovornika pitam, ne pitam ga zbog toga što ne znam ništa o tome već pitam da vidim da li to sagovornik zna. I zato je besmisleno tvoje postavljanje tog linka.

I evo da te pitam nešta stvarno lako u vezi sa Odinom. Šta je od diva Suttunga koji je nešta čuvao bog Odin ukrao...i zašto...i zašto je to Sutung čuvao i od koga...

Мед се сматрао снажним напитком који је давао магију унутрашње инспирације. Прича гласи да су патуљци мазнули мед Квасир и однели га Сутунгу. Одину је требао мед због инспирације.

http://www.whitedragon.org.uk/articles/mead.htm

Мед се сматрао снажним напитком који је давао магију унутрашње инспирације. Прича гласи да су патуљци мазнули мед Квасир и однели га Сутунгу. Одину је требао мед због инспирације.

http://www.whitedragon.org.uk/articles/mead.htm

Au Hordak pa ti ni tu priču nisi shvatio. Nije Odin ukrao med divu Sutungu. Ukrao je medovinu inspiracije. A med i medovina nije jedno te isto. I nisu patuljci prethodno ukrali med Kvasir. Patuljci su ubili Kvasira. A ubili su ga da bi uzeli njegovu krv da bi je pomešali sa medom i...napravili medoovinu inspiracije. E sada...zašto su medovinu inspiracije napravili od meda i krvi Kvasira...Pogledaj malo ko je bio Kvasir i zašto je morala biti baš njegova krv.
I šta misliš zašto je morala biti ...krv...Da li te to podseća na neke stvari iz biblije...

Tako da med nije bio napitak koji je davao magiju i unutrašnje inspiracije već mešavina meda i krvi ubijenog Kvasira...I naravno patuljci su zbog krvi kao krvi mogli ubiti bilo koga ali je zbog nečega to morao biti Kvasir...
Toliko o tome .

A ako bih te pitao kome je i čemu služila medovina od mešavine meda i muskarisa šta bi mi kazao...Da ti malo pomognem muskaris je jedna zanimljiva psihotropna supstanca ....i tako...

Poslednja izmena:
Јерохинац ако желиш да причамо о Асатру наставимо дискусију овде

http://forum.krstarica.com/showthread.php/706531-Asatru

Hordak da li si shvatio da si totalno izokrenuto shvatio onu priču o medovini inspiracije koju je Odin ukrao...Samo mi to reci...

A u vezi sa Asatru pogledaj moj post iznad koji nije upućen tebi ali pogledaj malo. Freyua Aswunn kao sveštenica Nordijske mitologije o tome zna mnogo ali mnogo više nego onaj Martin sa one slike o kojoj nisi imao pojma.

A ono što si postavljao na linkovanoj temi....ono je onako...za malu decu.

Mislim da tamo nećemo pričati o Asatru. A mislim da više nećemo ni ovde ....ako se naravno ne bude moralo.

Srećna ti nova godina sa željom da tokom iste ovladaš sa više znanja o tvojoj novoj religiji.

- - - - - - - - - -

Martin Højbjerg нисам добро погледао. Мој пропуст.

Sada ću ti poželeti laku noć i pokušati da ...pronadjem gde mi je krevet...z:poz:

Hordak da li si shvatio da si totalno izokrenuto shvatio onu priču o medovini inspiracije koju je Odin ukrao...Samo mi to reci...

A u vezi sa Asatru pogledaj moj post iznad koji nije upućen tebi ali pogledaj malo. Freyua Aswunn kao sveštenica Nordijske mitologije o tome zna mnogo ali mnogo više nego onaj Martin sa one slike o kojoj nisi imao pojma.

A ono što si postavljao na linkovanoj temi....ono je onako...za malu decu.

Mislim da tamo nećemo pričati o Asatru. A mislim da više nećemo ni ovde ....ako se naravno ne bude moralo.

Srećna ti nova godina sa željom da tokom iste ovladaš sa više znanja o tvojoj novoj religiji.

Хвала и теби исто све најбоље у новој години.

Не постоји апсолутна истина у тумачењу Асатру митова као ни саме религије. Више од пола знања о самој религије је уништено током протеклих векова. Мада извор у кога ја имам највише поверења не овај http://www.runestone.org/ и оне линкове које сам већ качио,

Почео сам да пруктикујем рунску медитацију и учим читање руна.

Čoveče, patiš li od disleksije, halucinacija ili čega već? Naravno da nemam uverenje da samo ja imam pristup tako nekim informacijama. Upravo sam i naveo Freyu kao moju učiteljicu i napisao da će svako ko krene na moj kurs dobiti elektronski i papirni dokaz da me ona učinila Helrunarom jer znam koliko je poznata i cenjena, a oni koji ne znaju za nju lako mogu da izguglaju ko je i šta je. Sve što sam naučio od nje, apsolutno sve, preneću svakome ko krene na kurs. To je i bio jedan od njenih uslova da me primi, pored mog pokazanog predznanja, preporuka određenih ljudi i da kurs bude besplatan. Da sam hteo da ostavim utisak da samo ja imam pristup tako nekim informacijama mogao sam da napišem da sam znanje o Runama dobio od Tajnih Majstora nordijske magije na putovanju... hm, recimo u ledenu pećinu na severnom polu u kojoj sam u viziji dobio od tih majstora sve ključeve runske magije i stavim da kurs košta 3000 evra, ili bolje, 3558, jer je to magijski broj dat mi od strane Majstora, ali nisam jer to nije istina. To je šala. Šalio sam se. Sprdnja. A joke. To se nije desilo, to je samo zaebancija.

Кад будем имао вишак пара уплатићу те курсеве пошто ме то интересује.

Poslednja izmena:
Ako nemate šta više o temi da pišete, jednostavno nemojte, ne ubacujte ljude koji nisu prisutni u vašu priču ......
Temu ću očistiti i nadam se da se neće razgovor nastaviti u tom smeru.

Sretna Nova Godina svima zemljanima, vernicima i onima koji i nisu.z:):zjelka2:

Zelim im mnogo vise ljubavi, tolerancije i postovanja. Svi bez reda imajo na to pravo.

A o zdravlju kao najbitnijem cinbeniku zivljenja, ne treba ni da se i pise. Ali ipak da se naglasiz;) PUNO ZDRAVLJA Svimaz:)

Ziveliiii.

PS Eh , pa ni Njemacka nije ono sto je bilo, barem u onim godinama kada sam je posecivao..... No, Veceras stize tj Slecem na Beogradski Aerodrom i donosim sa sobom . Toplije vreme...Hehehe:zlud:

A ono, tj ovo vreme je bilo Vama na kznanju kako je i onima u zemlji beloj i belih Medjeda.

''Sa religijom ili bez nje, dobri ljudi će činiti dobro, a zli će činiti zlo. Ali da bi dobri ljudi činili zlo, za to je potrebna religija.''​
W. Weinberg​

Mislim da je čovek rekao suštinu...Pokušavajući da shvatim zašto bi nekom ko je sam po sebi dobar čovek, bilo potrebno da bude religiozan da bi bio smatran dobrim čovekom, ostalo mi je malo nejasno ono božije...ne ubij..ne kradi...Da li to znači da da će dobar čovek a koji nije vernik jednostavno da krade i ubija kada mu se prohte...

" ...12. Jer koji bez zakona sagrešiše, bez zakona će i izginuti, a koji pod zakonom sagrešiše, po zakonu će se osuditi,

Prethodno je dokazao, da je neznabožac udostojen iste časgi kao i Judejac. Sada pak dokazuje da će u vreme osude i Judejca stići kazna. Neznabošci, kaže, bez zakona sagrešiše, tj. nisu bili poučeni zakonu i zato će bez zakona i izginuti, tj. biće lakše kažnjeni jer neće imati zakon da ih razobliči, pošto bez zakona znači: ne podležu osudi prema zakonu. Naprotiv, Judejac je sagrešio pod zakonom, tj. budući poučavan zakonu, zbog čega će i sud primiti, tj. biće osuđen po zakonu, kao onaj što podleže zakonu koji ga razobličuje i izlaže većoj kazni.

Kako ti, Judejine, govoriš da ti nije potrebna blagodat, jer ćeš se opravdati zakonom? Evo, dokazano je da nemaš nikakve koristi od zakona!

13. Jer nisu pravedni pred Bogom oni koji slušaju zakon; oni, koji su slušali zakon, pred ljudima mogu da izgledaju časno, ali pred Bogom nije tako, jer će se pred Njim opravdati oni koji ispunjavaju zakon.

14. Jer kad neznabošci, nemajući zakona, čine od prirode što je po zakonu, oni nemajući zakon sami su sebi zakon. 15. Oni dokazuju da je u srcima njihovim žpisano ono štoje po zakonu, pošto svedoči savest njihova.

Dokazuje ono što govori protiv Judejaca i vodi reč s mudrom veštinom, kako se ne bi pokazalo da on tobože govori protiv zakona. Kao da hvali i uzvisuje zakon, govori da zaslužuju divljenje oni koji nemaju zakon " od prirode", tj. imaju ubeđenje u mislima. Njima, naime, zakon nije bio ni potreban: međutim, oni su zakon ispunili, zapečativši u svoja srca ne pisane reči nego dela i koristeći se, kao svedočanstvom o dobru, savešću i prirodnim mislima. Ovde govori o tri zakona: o pisanom zakonu, o prirodnom zakonu i o zakonu dela.

Neznabošci, nemajući zakona. Kakvog zakona? Pisanog.

Čine od prirode ono štoje po zakonu. Po kakvom zakonu? Po zakonu koji se ispoljava u delima.

Nemajući zakona. Kakvog? Pisanog.

Sami su sebi zakon. Kako to? Rukovodeći se priodnim zakonom.

Oni dokazuju da je u srcima njihovim napisano ono što je po zakonu. Kakvom zakonu? Zakonu u delima. Prema toku besede, trebalo je da kaže ovako: kad neznabošci, nemajući zakona, po prirodi čine ono što je zakonito, onda oni daleko prevazilaze one, što su poučeni u zakonu. Apostol, međutim, nije tako rekao, nego se blaže izrazio: Sami su sebi zakon. Time dokazuje da se i u drevna vremena, i pre nego što je dat zakon, ljudski rod nalazio pod tim istim Promislom. Time takođe zatvara usta onima, koji kažu: zašto Hristos nije ranije i od samog početka došao da nauči tvorenju dobra? On, je kaže, od početka u svakoga položio poznanje dobra i zla; međutim, kad je video da to ne pomaže, na kraju je došao Sam..."...

Sa:
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Svetopismo/PoslanicaRimljanima/Lat_02.htm

14. Jer kad neznabošci, nemajući zakona, čine od prirode što je po zakonu, oni nemajući zakon sami su sebi zakon. 15. Oni dokazuju da je u srcima njihovim žpisano ono štoje po zakonu, pošto svedoči savest njihova.

Немамо никаквог садисту који прати сваку нашу мисао и то нас чини слободним наспрам вас који робујете имагинарном јеврејског богу који није ни писан за вас. Можгда ти овај видео помогне.

" ...12. Jer koji bez zakona sagrešiše, bez zakona će i izginuti, a koji pod zakonom sagrešiše, po zakonu će se osuditi,

Prethodno je dokazao, da je neznabožac udostojen iste časgi kao i Judejac. Sada pak dokazuje da će u vreme osude i Judejca stići kazna. Neznabošci, kaže, bez zakona sagrešiše, tj. nisu bili poučeni zakonu i zato će bez zakona i izginuti, tj. biće lakše kažnjeni jer neće imati zakon da ih razobliči, pošto bez zakona znači: ne podležu osudi prema zakonu. Naprotiv, Judejac je sagrešio pod zakonom, tj. budući poučavan zakonu, zbog čega će i sud primiti, tj. biće osuđen po zakonu, kao onaj što podleže zakonu koji ga razobličuje i izlaže većoj kazni.

Kako ti, Judejine, govoriš da ti nije potrebna blagodat, jer ćeš se opravdati zakonom? Evo, dokazano je da nemaš nikakve koristi od zakona!

13. Jer nisu pravedni pred Bogom oni koji slušaju zakon; oni, koji su slušali zakon, pred ljudima mogu da izgledaju časno, ali pred Bogom nije tako, jer će se pred Njim opravdati oni koji ispunjavaju zakon.

Dokazuje ono što govori protiv Judejaca i vodi reč s mudrom veštinom, kako se ne bi pokazalo da on tobože govori protiv zakona. Kao da hvali i uzvisuje zakon, govori da zaslužuju divljenje oni koji nemaju zakon " od prirode", tj. imaju ubeđenje u mislima. Njima, naime, zakon nije bio ni potreban: međutim, oni su zakon ispunili, zapečativši u svoja srca ne pisane reči nego dela i koristeći se, kao svedočanstvom o dobru, savešću i prirodnim mislima. Ovde govori o tri zakona: o pisanom zakonu, o prirodnom zakonu i o zakonu dela.

Neznabošci, nemajući zakona. Kakvog zakona? Pisanog.

Čine od prirode ono štoje po zakonu. Po kakvom zakonu? Po zakonu koji se ispoljava u delima.

Nemajući zakona. Kakvog? Pisanog.

Sami su sebi zakon. Kako to? Rukovodeći se priodnim zakonom.

Oni dokazuju da je u srcima njihovim napisano ono što je po zakonu. Kakvom zakonu? Zakonu u delima. Prema toku besede, trebalo je da kaže ovako: kad neznabošci, nemajući zakona, po prirodi čine ono što je zakonito, onda oni daleko prevazilaze one, što su poučeni u zakonu. Apostol, međutim, nije tako rekao, nego se blaže izrazio: Sami su sebi zakon. Time dokazuje da se i u drevna vremena, i pre nego što je dat zakon, ljudski rod nalazio pod tim istim Promislom. Time takođe zatvara usta onima, koji kažu: zašto Hristos nije ranije i od samog početka došao da nauči tvorenju dobra? On, je kaže, od početka u svakoga položio poznanje dobra i zla; međutim, kad je video da to ne pomaže, na kraju je došao Sam..."...

Sa:
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Svetopismo/PoslanicaRimljanima/Lat_02.htm

Pokušavajući da shvatim kakve veze ima linkovano sa onim da po suštini dobar i moralan čovek ne mora biti vernik da bi bio dobar ćovek...u tome uspeo nisam. Ako bi mogao, kaži mi da li neko ko nije vernik može biti dobar čovek.

Немамо никаквог садисту који прати сваку нашу мисао и то нас чини слободним наспрам вас који робујете имагинарном јеврејског богу који није ни писан за вас.

Misliš li to da hrišćanski vernici koji svojom voljom prihvate veru u Boga robuju tom istom Bogu...Po toj logici zar i ti ne robuješ tvom imaginarnom bogu Odinu a koji kao Nordijski bog nije kako bi ti rekao...pisan za tebe...
I kako si to ti slobodan a hrišćanski vernici nisu...Objasni mi to...

A da si čitao bibliju znao bi za ovo...

Matej 28:19...

''Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime Oca i Sina i Svetog Duha,''

Kaza li Isus ...naučite sve narode...Zašto li ne kaza ...naučite sve Jevreje...

Pokušavajući da shvatim kakve veze ima linkovano sa onim da po suštini dobar i moralan čovek ne mora biti vernik da bi bio dobar ćovek...u tome uspeo nisam. Ako bi mogao, kaži mi da li neko ko nije vernik može biti dobar čovek.

Naravno da moze ...To je i objasnjeno u nastavku nakon cl.12.

"Svi Jevreji" su , po "Starom Zavetu" bili "Izabrani narod" , ali nakon mnogobrojnih prestupa i neverja , Bozija je volja bila "da im se oduzme to prvenstvo i da krstavajuci druge narode - neznabozce , oni postanu ono cega su se Izraelci odrekli takvim ponasanjima" .

"http://www.svetosavlje.org/pastir/index_sve.php?qa=2532

I "Zicka Beseda Svetog Save" :

http://snaganaroda.rs/zicka-beseda-svetog-save-o-pravoj-veri/

Naravno da moze ...To je i objasnjeno u nastavku nakon cl.12.

Izgleda da se Tomislav Nikolić ne slaže sa tim...

''Svaki čovek koji veruje u Boga je dobar čovek''​

A sada ovako. Ako čovek može biti dobar da da ne veruje u Boga a sa čim si se složio, zašto bi morao da veruje u Boga...kada je poznato da se u Boga veruje kako bi se bilo dobar i moralan čovek...

A u vezi ovog stiha...

Luka 6:45...

''Dobar čovek iz dobre kleti srca svog iznosi dobro, a zao čovek iz zle kleti srca svog iznosi zlo, jer usta njegova govore od suviška srca.''

da li bi mi objasnio kako je to zao čovek ...od suviška srca...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back