- Poruka
- 78.228
Neka su ti srećni Božični praznici Sale...
хвала, такође и теби
божић није обавезујућ искључиво за вернике
то је један леп празник где се окупља породица што је реткост у данашње време
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Neka su ti srećni Božični praznici Sale...
хвала, такође и теби
божић није обавезујућ искључиво за вернике
то је један леп празник где се окупља породица што је реткост у данашње време
Ја славим божић али без Христа. Славим га по старо словенским обичајима.
Da li to znači da slaviš rodjenje tvog boga Odina...
I da li bi mogao da mi kažeš kada je taj dan kada slaviš božić bez Hrista a u znak proslavljanja Odinovog rodjenja...
Ја славим божић али без Христа. Славим га по старо словенским обичајима.
Не овај божић је из наше старо словенске религије Божић Сварожић. Наравно да је код мене доминатна нордијска Асатру религија, али славим и ово што је баш аутентично наше словенско.
Немамо никаквог садисту који прати сваку нашу мисао и то нас чини слободним наспрам вас који робујете имагинарном јеврејског богу који није ни писан за вас.
A da li je sadistički način na koji je tvoj bog kaznio Lokija. Valija, Lokijev sin je pretvoren u vuka kako bi napao i ubio svog brata Narvea da bi od njegovih žila i tetiva napravljene veze kojima je svezan Loki. A onda su iznad njegovih očiju postavili zmiju koja je ispuštala svoj otrov po Lokijevom licu i očima. I to naravno nije onako sadistički i to u patološkom smislu.
I naravno ti kao Asatru vernik veruješ da su se zemljotresi dešavali onda kada je Loki vrištao od bolova...
A da li znaš zbog čega je Loki bio kažnjen...
A kada kojeg dana slaviš božić posvećen Svarogovom sinu Svarožiču koje bejaše bog sunca i vatre...Kada je rodjen Svarožić...A da li znaš a u vezi sa Svarožićem da je Zuarasici ustvari bog sunca i vatre i da su njemu prinošeni kao žrtve ljudi-muškarci i životinje i da je on na neki način bio bog rata pored kako bih rekao zvaničnoig boga rata Gerovit-a. A u suštini o Svarožiću se može znati veoma ali veoma malo.
Mislim da treba mnogo toga da naučiš u vezi sa tvojim verovanjem. Ali mnogo...

Savadaj gradivo![]()

Сукоби међу боговима су њихова унутрашња ствар. Ниједан бог ни богиња нису од људи правили роштиљ, менвич за медведе, тражжили децу као жртве, нити им смештали ситуацију како би их кажњавали нити направили одвратно место као што је пакао да уживају у ростиљади и мирису људског меса.
Признајем да сам нов у родној вери, али пола савадаћу градиво.![]()
Da te pitam ovo. Prošle 2014 godine 22 februara prema tvojoj religiji trebao je biti smak sveta. To ti je ono Ragnarok kao apokalipsa. I nije se dogodilo...a ti i dalje veruješ u tu priču...
Da li ti je poznato zašto su bogu Zuarasici-ju ili ti kasnije Svarožiću prinošene ljudske žrtve isključivo muškarci a ponekad životinje...
A kada si pomenuo pakao da te pitam ovako. U tvojo religiji postoji Garma...da li znaš ko to bejaše...Da li znaš da je to bio čuvar kapija pakla u Nordijskoj mitologiji...
Da li znaš ko bejaše Fenrir kojeg je odgaio bog Tor...Šta je on učinio a što bi ti morao znati...ima veze sa Odinom...
Hordak, da li ti išta znaš o religiji u koju veruješ...
Ta tema je bila jako aktuelna u celom svetu i ne treba zanemarivati niti bacati pod tepih tu informaciju.Prošle 2014 godine 22 februara prema tvojoj religiji trebao je biti smak sveta.
Da li ti je poznato zašto su bogu Zuarasici-ju ili ti kasnije Svarožiću prinošene ljudske žrtve isključivo muškarci a ponekad životinje...
A kada si pomenuo pakao da te pitam ovako. U tvojo religiji postoji Garma...da li znaš ko to bejaše...Da li znaš da je to bio čuvar kapija pakla u Nordijskoj mitologiji...
Da li znaš ko bejaše Fenrir kojeg je odgaio bog Tor...Šta je on učinio a što bi ti morao znati...ima veze sa Odinom...
Hordak, da li ti išta znaš o religiji u koju veruješ...
Nije Garma, nego Garmr. Hel nije pakao nego boginja koja vlada podzemnim svetom, ne paklom, koji se zove Helheim. Helheim nema nikakve veze sa paklom jer reč Helheim znači "skriveno mesto skriveni dom", mesto u koje odlaze mrtvi bez razlike na njihova dela u životu. Ne podrazumeva nikakvu kaznu niti moral. Nije Tor odgajio Fenrira nego svi Aesiri zajedno,a ako je neko od njih imao bliži kontakt sa Vukom, to je bio Tyr, a ne Tor.
Nije Garma, nego Garmr.
Hel nije pakao nego boginja koja vlada podzemnim svetom, ne paklom, koji se zove Helheim.
Хел је свет мистерије, а не мучилиште. Тамо одлазе већина људи, а посебно они који су умрли од болести. Остатак си узео из хришћанских извора.
Helheim nema nikakve veze sa paklom jer reč Helheim znači "skriveno mesto skriveni dom", mesto u koje odlaze mrtvi bez razlike na njihova dela u životu. Ne podrazumeva nikakvu kaznu niti moral.
Јерохинац сад и ја увиђам да си кваран.Знаш ли шта ти радиш? Изгуглаш по интернет неки податак и ако има разлике макар у слову онда ћеш да провоцираш и да понижаваш друге саговорнике и да им солиш памет.На ове провокације ти нећу одговарати, ако имаш неко конкретно питање питај ме.
Nisam iznenadjen. Jer da bi znao nešta više o tome nije dovoljbno pogledati prvo što ti Google izbaci na Wikipediji.
Ima ono da u vezi sa Garmom možeš ga zvati i Garmr naziv nosi je jedan mač ...Garma mač...
![]()
a u vezi je tako sa nekim stvarima...Zašto li se ne naziva Garmr mač...
Mislim da nisam nigde napisao ...Helll...
To je napisao Asatru vernik...
Ne sećam se da sam pominjao Helheim. Samo sam pitao da li je Garma ili Garmr kako ti voliš po izvorima na jeziku nekih drugih kazati čuvao vrata ...pakla...
Nije Tor odgajio Fenrira nego svi Aesiri zajedno,a ako je neko od njih imao bliži kontakt sa Vukom, to je bio Tyr, a ne Tor.
Наравно да Хелхајм нема везе са мучилиштем нити са паклом, Јерохинац је дао хришћанску интерпретацију и нетачан подадак.
A gde sam to u bilo kom mom postu napisao Helhajm Odina ti tvog...
I o kakvoj hriščanskoj interpretaciji pričaš...
A sada malo obrati pažnju na ovo...
Хел је свет мистерије, а не мучилиште. Тамо одлазе већина људи, а посебно они који су умрли од болести. Остатак си узео из хришћанских извора.
Hel nije pakao nego boginja koja vlada podzemnim svetom, ne paklom, koji se zove Helheim.
pa mi reci šta je tačno. Ono što si napisao ti ili korisnik Serpent...
Постави те линкове где си то нашао.
Izgleda da oni koji o Nordijskoj mitologiji na specijalizovanim sajtovima o tome ...greše...
A u vezi sa onim Tyr...da li bi mi kazao neku reč o tom Tyrkao Nordijskom bogu...To ne pitam onako bez veze...
I drago mi je ćšto si izmenio svoj post sa onim u smislu mog blamiranja u vezi Nordijske mitologije
i onim ...uz to...