Nemam pojma...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zaključio sam da je nije potrebno da napišem jer je svima vidljivo. Nisam znao da se baviš yu-gi-oh karticama. Ni da Garmr nosi mač jer bi bilo teško da ga drži u šapi.

Koliko ti ne znaš o Nordijskoj mitologiji sada mi je posve jasno. Pogrešno si izguglao. Nisi čuo za garma sword ritual...ali hajde sada izguglaj..ali zaobidji bilo koje kartice...i igrice...

A šta da ti kažem o Tyru? Imaš neku posebnu želju?

Ono što misliš da znaš. A posebno kakva je razlika izmedju Tora i Tyra...

SAda sam siguran da si shvatio kakvu si glupost napisao u vezi onog...

a ako je neko od njih imao bliži kontakt sa Vukom, to je bio Tyr, a ne Tor

Tyr je kao Odinov sin mladji brat Torov...A Tyru je onaj vuk Fenrir ili Feris zavisno od izvora odgrizao ruku ...zbog nečeg...A da li bi odgrizao ruku Toru koji ga je odgaio...

Izguglaj malo pa vidi da taj vuk nije verovao bogovima zbog nečeg...

a tvrdio si da su ga svi oni zajedno odgajili...

Koliko ti ne znaš o Nordijskoj mitologiji sada mi je posve jasno. Pogrešno si izguglao. Nisi čuo za garma sword ritual...ali hajde sada izguglaj..ali zaobidji bilo koje kartice...i igrice...

Evo blage veze nemam šta je garma sword ritual. Nikad čuo, iskreno. Reci ti šta je to i o čemu se radi, potkrepljeno nekim linkom, knjigom, ili istorijskim izvorom u kojem se garma sword ritual pominje.

To češ morati sam da se potrudiš.

A jedno skoro početničko pitanje za tebe. Zašto je ona strela koju je odapeo Baldarov brat morala biti od imele...

Хтео си рећи Балдуров или Балдеров брат? Имаш Асатру тема па тамо постављај питања, а на твоја подјебавања више нећу да оговарам.

Izgleda da oni koji o Nordijskoj mitologiji na specijalizovanim sajtovima o tome ...greše...

Lepo što priznaješ odakle crpiš informacije. Te informacije mogu da se nađu na svim sajtovima posvećenim nnordijskkj mitologiji. Međutim, tu postoji problem na koji je ukazao Levi napisavši da nije problem naći značenja i korespodencije hebrejskog alfabeta, jer se one mogu naći u svim knjigama posvećenim tajnama hebrejskkg alfabeta. Verujem da stručnjak tvog kalibra zna šta je Levi hteo da kaže i gde je to napisao, i zašto.

Хел је свет мистерије, а не мучилиште. Тамо одлазе већина људи, а посебно они који су умрли од болести.
A da Hel nije čerka Lokija i Angrbode...a gde li idu duše koje ona prokune...negde u neko podzemlje...no da te ne smaram. A ako bih te pitao ko je bila Angrboda bilo bi to preteško za tebe...

A verovatno nikada čuo nisi da je onaj vuk kojeg sam pominjao Fenri ili Fenrir kako god bilo ustvari drugo dete Lokija i Angrbode...No neću da te opterećujem sa onim što češ možda nekada i naučiti ako malo više vremena posvetiš svojoj edukaciji u vezi sa tvojom religijom a manje mržnji prema hriččanskoj veri.

Остатак си узео из хришћанских извора.
:hahaha1:
Ma kako da ne...a odakle bih uzeo ako ne iz hrišććanskih izvora...

Хтео си рећи Балдуров или Балдеров брат?

A možda može ...Baldr-ov brat...I to kako god ga nazvao nije onaj bog o kojem te nešta pitah...I tako, jasno mi je da nemaš pojma u vezi sa onom strelom od imele i zašto je morala biti baš i samo od imele..

Имаш Асатру тема па тамо постављај питања, а на твоја подјебавања више нећу да оговарам.

Ne pada mi na kraj pameti da tražim tu temu i da postavljam bilo kakva pitanja na njoj. Malo mi nije jasno šta to i zašto smatraš mojim podjebavanjem ali neovisno od toga niko te ne primorava da odgovaraš bilo šta.

Da bi odgovorio na neko pitanje kao preduslov je potrebno da nešta o tome znaš. A očito je da ti u vezi sa tvojom religijom ne znaš mnogo toga i elementarnog.

A pri tom do ekstremnosti se baviš prozivanjem onih vernika koji bibliju nisu pročitali a bivaju vernici. Nije li to malo licemerno stvoje strane...

A da Hel nije čerka Lokija i Angrbode...a gde li idu duše koje ona prokune...negde u neko podzemlje...no da te ne smaram. A ako bih te pitao ko je bila Angrboda bilo bi to preteško za tebe...

A verovatno nikada čuo nisi da je onaj vuk kojeg sam pominjao Fenri ili Fenrir kako god bilo ustvari drugo dete Lokija i Angrbode...No neću da te opterećujem sa onim što češ možda nekada i naučiti ako malo više vremena posvetiš svojoj edukaciji u vezi sa tvojom religijom a manje mržnji prema hriččanskoj veri.

:hahaha1:
Ma kako da ne...a odakle bih uzeo ako ne iz hrišććanskih izvora...

Ангродоба значи у преводу она која доноси тугу и јесте мајка Фенрира и Хеле. Шта више она је Јотун. Хел. Хелхејм је место мистерије којом влада Хела, а то сам ти већ рекао у преходном посту.

Lepo što priznaješ odakle crpiš informacije. Te informacije mogu da se nađu na svim sajtovima posvećenim nnordijskkj mitologiji.

Ma folirao sam se. Informacije crpim iz...hrišćanskih izvoira...provalio vernik Asatru religije...

Остатак си узео из хришћанских извора.

Međutim, tu postoji problem na koji je ukazao Levi napisavši da nije problem naći značenja i korespodencije hebrejskog alfabeta, jer se one mogu naći u svim knjigama posvećenim tajnama hebrejskkg alfabeta. Verujem da stručnjak tvog kalibra zna šta je Levi hteo da kaže i gde je to napisao, i zašto.

One, opet Elifas Levi...bejaše li to onaj što je osmislio ...Bafometa...E sada, biva mi malo nejasno kakve veze ima herbejski alfabet sa Nordijskom mitologijom...Da možda Nordijci nisu pisali staro herbejskim jezikom...

A tvoj omiljeni okultista Elifas Levi kaza i ovo...

''Sve tajne Kabale i Magike, sve misterije starog sveta, sve znanosti svih poglavara, sve tradicije drevnih vremena, nalaze se u hijeroglifskoj Knjizi Tota.''

možda si mislio na to ali si se poprilično neprecizno izrazio. No bilo kako bilo neću zalaziti u priču u vezi sa herbejskim alfabetom i ona 22 znaka alfabeta i nečeg 22 u kabalističkom drvetu života.

Ангродоба значи у преводу она која доноси тугу и јесте мајка Фенрира и Хеле. Шта више она је Јотун. Хел. Хелхејм је место мистерије којом влада Хела, а то сам ти већ рекао у преходном посту.

Ko je bila Angrodoba...Lokijeva prva žena Sigin je bila ono da kažem obična žena...A ova druga...nije...A iz tog bezdana, tog podzemnog sveta kada bude ono...ragnarok...

A u tom podzmenom svetu ima jedna kapija na kojoj nešta piše...šta li...a šta li piše na pragu te kapije...I da li Hel ljudima koji nakon smrti dospeju kod nje u onu dvoranu ...odredjuje neko boravište...

A treće dete Lokija i Angrodobe bi ona neka zmija....kako li se zvaše...zašto li je nju Odin kaznio tako što ju je bacio isto u neki pozemni svet ali...vodeni...

- - - - - - - - - -

А да питао си ме за стрелу. Веровало се да имела има моћ да врати мртве у живот.

Nije Hordak. Nije to. Šta misliš ko je napravio tu strelu baš od imele...i dao je u ruke Balderovog, Baldr-ovog brata kako li se zvaše Baldr-ov brat......a da bi nešta uradio...šta li...a uz pomoć Lokija...

Ko je bila Angrodoba...Lokijeva prva žena Sigin je bila ono da kažem obična žena...A ova druga...nije...A iz tog bezdana, tog podzemnog sveta kada bude ono...ragnarok...

A u tom podzmenom svetu ima jedna kapija na kojoj nešta piše...šta li...a šta li piše na pragu te kapije...I da li Hel ljudima koji nakon smrti dospeju kod nje u onu dvoranu ...odredjuje neko boravište...

A treće dete Lokija i Angrodobe bi ona neka zmija....kako li se zvaše...zašto li je nju Odin kaznio tako što ju je bacio isto u neki pozemni svet ali...vodeni...

- - - - - - - - - -

Можда ти овај извор помогне.

Nije Hordak. Nije to. Šta misliš ko je napravio tu strelu baš od imele...i dao je u ruke Balderovog, Baldr-ovog brata kako li se zvaše Baldr-ov brat......a da bi nešta uradio...šta li...a uz pomoć Lokija...

http://norse-mythology.org/cosmology/the-nine-worlds/helheim/

Ma folirao sam se. Informacije crpim iz...hrišćanskih izvoira...provalio vernik Asatru religije...

One, opet Elifas Levi...bejaše li to onaj što je osmislio ...Bafometa...E sada, biva mi malo nejasno kakve veze ima herbejski alfabet sa Nordijskom mitologijom...Da možda Nordijci nisu pisali staro herbejskim jezikom...

A tvoj omiljeni okultista Elifas Levi kaza i ovo...

''Sve tajne Kabale i Magike, sve misterije starog sveta, sve znanosti svih poglavara, sve tradicije drevnih vremena, nalaze se u hijeroglifskoj Knjizi Tota.''

možda si mislio na to ali si se poprilično neprecizno izrazio. No bilo kako bilo neću zalaziti u priču u vezi sa herbejskim alfabetom i ona 22 znaka alfabeta i nečeg 22 u kabalističkom drvetu života.

Da, on je, može se tako reći osmislio glif Bafometa, ili još bolje, BPHMThR-a, i veliko mu hvala na tome. Nisam mislio na to što je napisao u vezi Tarota, niti na korištenje hebrejskog alfabeta u neopitagorejskoj Kabali, koja, naravno malo zajedničkog ima u predstavljanju i pristupu sa hebrejskom Kabalom. Ne znaš, nije važno.

- - - - - - - - - -

Evo blage veze nemam šta je garma sword ritual. Nikad čuo, iskreno. Reci ti šta je to i o čemu se radi, potkrepljeno nekim linkom, knjigom, ili istorijskim izvorom u kojem se garma sword ritual pominje.

Ima li nekog objašnjenja za taj garma sword ritual?

Da, on je, može se tako reći osmislio glif Bafometa, ili još bolje, BPHMThR-a, i veliko mu hvala na tome. Nisam mislio na to što je napisao u vezi Tarota, niti na korištenje hebrejskog alfabeta u neopitagorejskoj Kabali, koja, naravno malo zajedničkog ima u predstavljanju i pristupu sa hebrejskom Kabalom. Ne znaš, nije važno.

I dalje mi ostaje nejasno kakve veze ima herbejski alfabet sa Nordijskom mitologijom...Da li su stari Nordijci govorili i piali na herbejskom...

Ima li nekog objašnjenja za taj garma sword ritual?

Moračeš da se malo potrudiš u vezi sa tim. Zašto bih te ja edukovao. Malo pogledaj ko je bio vlasnik onog mača malo specifičnog jer je taj mač mogao da se bori sam bez vlasnika. Pogledaj malo o priči u vezi sa plamenim mačevima i ono šta će uraditi plameni div Sutr sa onim drvetom sveta...Pogledeaj zašto se jedan mač naziva Garma mač...imaš i ono zašto se jedan nož naziva po imenu jednog gavrana...i tako...edukuj se malo sam...

што мислиш само мушкихz:D

Nema tu ja da nešta mislim. Isus je veoma konkretno kazao ovako...

Matej 5:28...

''A ja vam kažem da svaki koji pogleda na ženu sa željom, već je učinio preljubu u srcu svom.''

A kaže da se za preljubi stiže direkt u pakao...

A izgleda da Isus nije imao u vidu da će žene u današnje vreme takodje biti sklone ...takvoj preljubi...u srcu...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back