Nemam pojma...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bitno ti je da je veća mitologija... Eto ti karipska. Haldejska, na primer. Neka ti polazna tačka za dalje guglanje i vikipedisanje bude Sinaj.

To na glavi je rog. U afričkim religijama nema mesta simbolizmu: ako je penis, na fetišu će biti prikazan penis, kao kod muških Ombwiri lwa.

I šta ti je zanimljivo na tom članku na vikipediji, to što je profesor napisao da je Exu narod "the lowest"? Jeste, ali u smislu energetskih vibracija. Exu narod nisu čisti i umiveni anđeli.

" Exu belong to another class of spirits, the spirits of darkness. These spirits are regarded by Fontenelle, Cardec and Bertiaux as beings superior to other spirits, and that much is proven in the Quimbanda tradition which is transmitted orally alone. These beings are beyond good and evil and all other moral conditions endorsed by human beings. To make things clear, Quimbanda is black magic, although completely different from what is usually understood by the term in abrahamic and other monotheistic paradigms".

Valjda je ovo dovoljno jasno, ali opet, možda i nije...

Ako si to pročitao da li si shvatio šta sam te pitao...Mislim da nisi...

A šta bi mogao da mi kažeš u vezi Odinovog koplja Gungnir od kojeg se nikada nije razdvajao...Da li je to koplje bilo simbol nekog čarobnjaštva i magije...

Јесте. Копље му није служило само за ратовање већ и за писање руна које оставио људима.

Bitno ti je da je veća mitologija... Eto ti karipska. Haldejska, na primer. Neka ti polazna tačka za dalje guglanje i vikipedisanje bude Sinaj.

Haldejska mitologija...u njoj je kao božanstvo meseca bili prioritetnije od božanstva sunca...Pa ti stvarno nemaš pojma o tim stvarima. To što se haldejci smatraju osnivačima astrologije to tebi znači da im je mesec bio svetinja a sunce...onako...marginalno...

Kaza karipska...pa ti nabrčićš nešta guglajući a nemaš pojma o tome. Pa koje je to božanstvo meseca kod taino karipskih inddijanaca...aman zaman...Njima je božanstvo bilo Jokahu Bagva Maorokoti koji je smatran gospodarem žetve, vode i mora. A naravno, obožavali su kult mrtvih a ne božanstvo meseca...Ali ajde, malo si se sagubio guglajući nešta što veze nema sa onim o čemu pričasmo. No dešava se...

To na glavi je rog. U afričkim religijama nema mesta simbolizmu: ako je penis, na fetišu će biti prikazan penis, kao kod muških Ombwiri lwa.

A da...i ovo je kao ...rog...

esu-186x300.gif

samo malo čudnog oblika u smislu simbolike...zar ne...

" Exu belong to another class of spirits, the spirits of darkness. These spirits are regarded by Fontenelle, Cardec and Bertiaux as beings superior to other spirits, and that much is proven in the Quimbanda tradition which is transmitted orally alone. These beings are beyond good and evil and all other moral conditions endorsed by human beings. To make things clear, Quimbanda is black magic, although completely different from what is usually understood by the term in abrahamic and other monotheistic paradigms".

Zanimljivo. Quimbanda je crna magija ali...malo kao drugačija...Au...ma jasno mi je kako da nije...crna je magija ali malo manje crna od nekih drugih...:hahaha1:

- - - - - - - - - -

Јесте. Копље му није служило само за ратовање већ и за писање руна које оставио људима.

I tako. One je saznao tajnu runa tako što je bio obešen devet dana i devet noći na onom drvetu sveta pa je onda posle pisao te rune i ostavio ih ljudima...

Da li bi mogao da me u to uveriš ...recimo da postaviš neki tekst koji je on napisao u vezi sa runama...a da bude koliko toliko kao referentno prihvatljivo...

Vrhovno božanstvo Taino Indijanaca je Atabei. Koje je žensko, dakle lunarno. Opet si permutovao.
Potrudio sam se da shvatim smisao tvoje rečenice da mislim da su Haldejci obožavali Mesec jer su osnivači astrologije, prvo, jer to nigde nisam napisao, a drugo, jer ne vidim zašto bi obožavali Mesec jer su osnovali astrologiju. No, ništa čudno od tebe.
Napisao sam u vezi predstave penisa na afričkim fetišima da nemaju problema sa simbolizmom, i da ako hoće da predstave penis to će i uraditi, što si ti potvrdio postavljanjem slike. Hvala, nije trebalo.
Što se tiče Quimbande i crne magije... Samo si potvrdio da podsvesno itekako robuješ hrišćanskim, a posebno pravoslavnim lažima, zabludama i pre svega frapantnom neznanju. Ovo poslednje potvrđuje izuzetno glupo pitanje koje si postavio u vezi Runa: da se navede neko delo koje je Odin napisao o Runama. Quosque tandem?
No, uskoro počinjem svoj ciklus predavanja o Runama jedanaestoj grupi učenika po redu, online, besplatan je, pa ako hoćeš...

P. S.
Yggdrasyl nije drvo sveta, već svetova, čije se korenje pruža sve do ispod Hela, do "... one ledene pustinje, nepromenljive i večne pod sjajem jezivih zvezda..."

Poslednja izmena:
Zanimljivo. Quimbanda je crna magija ali...malo kao drugačija...Au...ma jasno mi je kako da nije...crna je magija ali malo manje crna od nekih drugih...:hahaha1:

- - - - - - - - - -

I tako. One je saznao tajnu runa tako što je bio obešen devet dana i devet noći na onom drvetu sveta pa je onda posle pisao te rune i ostavio ih ljudima...

Da li bi mogao da me u to uveriš ...recimo da postaviš neki tekst koji je on napisao u vezi sa runama...a da bude koliko toliko kao referentno prihvatljivo...

Vrhovno božanstvo Taino Indijanaca je Atabei. Koje je žensko, dakle lunarno. Opet si permutovao.

Vrhovno božanstvo Taino indijanaca je Jokahu Maorkoti, Yúcahu, Yukajú koji je kao muški duh u smislu magiskog bio duh plodnosti a po tvrdnji španskog sveštenika Ramona Panea i Bartolomé de las Casasa koji su to dugim radom utvrdili a na okolnost da Taino indijanci nisu imali pisani jezik. A onda iza njega je bila Atabey kao...njegova majka. I kada guglaš potrudi se da malo uočiš neki kontekst.

Potrudio sam se da shvatim smisao tvoje rečenice da mislim da su Haldejci obožavali Mesec jer su osnivači astrologije, prvo, jer to nigde nisam napisao, a drugo, jer ne vidim zašto bi obožavali Mesec jer su osnovali astrologiju. No, ništa čudno od tebe.

Biva očitim da se nisi potrudio dovoljno ili da neke stvari ne možeš shvatiti. Postavio si mi u tvom postu Haldejsku mitologiju u smislu tvoje tvrdnje da je božanstvo meseca starije od božanstva sunca A ja sam ti samo predočio da u Haldejskoj mitologiji nije tako i pitao te zašto misliš da tako jeste, da li možda zbog onog da su haldejci osnivači astrologije. Ali ti očito nisi u toku diskusije a zbog čega naravno, iznenadjen nisam.

Što se tiče Quimbande i crne magije... Samo si potvrdio da podsvesno itekako robuješ hrišćanskim, a posebno pravoslavnim lažima, zabludama i pre svega frapantnom neznanju.

Napisao si ovako...

A ja sam te samo u svom neznanju i robujući pravoslavnim lažima pitao ...da li je malo manje crna od nekih drugih crnih magija.

Možda si pred selidbu u Nemačku malo rasejan pa si zaboravio da ja nisam vernik i da ne robujem nikakvim učenjima kao što ti robuješ svim tvojim inicijacijama.

Ovo poslednje potvrđuje izuzetno glupo pitanje koje si postavio u vezi Runa: da se navede neko delo koje je Odin napisao o Runama. Quosque tandem?

Odin nikada ništa nije napisao o bilo čemu. Naglasak na onon...nije ...napisao...Ali po običaju utrpao si se u to a da nisi u toku sa pričom...svojstveno tebi, zar ne...

No, uskoro počinjem svoj ciklus predavanja o Runama jedanaestoj grupi učenika po redu, online, besplatan je, pa ako hoćeš...

Ako mi do dolinkuješ rado ću pogledati.

P. S.
Yggdrasyl nije drvo sveta, već svetova, čije se korenje pruža sve do ispod Hela, do "... one ledene pustinje, nepromenljive i večne pod sjajem jezivih zvezda..."

I šta otkrio si toplu vodu...Pogrešno je kazati ...drvo sveta...Trebao sam da napišem ono da ih ima devet i da je svih devet Odin posmatrao sa svog prestola na planini Hildskjaf. I da detaljišem do poslednjeg detalja...

A da...i ako budeš komentarisao nešta u vezi mojih postova upućenih drugom kporisniku učini to ispod tog posta

Da li je to odgovor na ono što te pitah...Hajde se sada malo skoncentriši i obrati pažnju. U vezi ovog mog posta...

ja sam te pitao ...

A šta si ti uradio...Postavio si link u kojem nigde ali nigde nijednog slova nema u vezi sa tim da je Odin napisao onaj Codex Runicus i...ostavio ga ljudima...I da li uopšte znaš šta piše u tom Codex Runicusu...

Negde krajem 13 i početkom 14 veka napisan je zakon pokrajine Sconia i to tako što je u celosti napisan runama. A taj yzakon nije napisao Odin...I prosto je neverovatno koliko ti malo znaš o onom u šta veruješ.

A u linku koji si postavio priča se o nekim drugim stvarima pa su korišćeni zapisi iz edske poezije (Hávamál) iz doba Vikinga.

A priča se zašto je Odin žrtvovao samog sebe a zbog sebe. Priča se da je zabranio svaku mogučnost da bilo koji drugi bog osim njega uzme barem jedan gutljaj iz onog...pehara znanja. Izgleda da je bio malo egoista, zar ne...

I pokušaj upamtiti da rune kao pismo nisu isto kao i rune u smislu magijskih simbola.
A kada pogledaš ovo...

150px-Peace_sign.svg.png

znaš da je to jedan od simbola mira u današnje vreme. A verovatno ne znaš da su ta dva simbola Y i O u runama simboli ljudske smrti i nerodjenog deteta. A što je zajedno simbol očaja. I valjda nije teško shvatiti zašto je ono Y okrenuto naopako u simbolu mira.

I šta sa ovim Hordak...Zar nisi prestao biti hrišćanin uz oduševljeno prihvatanje Asatru učenja...Zašto se opterečuješ nečim što je za tebe prošlost...Imaš tvog vrhovnog boga Odina novu religiju i umesto da s ljubavlju pričaš o tome ti prosto izgaraš nekom čudnom mržnjom prema hrišćanstvu.

I da te pitam...Da li je Isus žrtvovao svoje oko da bi spoznao okultno-magijska znanja..Nije.....

A bog Odin je zabranio svaku mogučnost da drugi bogovi dobiju barem jedan gutljaj iz onog pehara znanja pa podseća na biblijskog boga, zar ne...I zašto ovde na ovoj temi ne bi smo detaljno pričali o Astaru učenju koje si prihvatio...

Okultnih simbola imaš u svakoj mitologiji pa i svakoj religiji a u tom smislu mene samo iritira jedna stvar. Zašto tebi tako nešta smeta kod nekih drugih a to isto oduševljeno prihvataš kod drugih...

I da te pitam. Jedan od ona dva vuka koji su uvek bili sa Odinom zvao se Fenrir...I šta misliš, kakve veze ima taj vuk u vezi sa Valhalom...Bejaše li ono da mu je bila namenjena neka uloga u nekom trenutku...

I šta sa ovim Hordak...Zar nisi prestao biti hrišćanin uz oduševljeno prihvatanje Asatru učenja...Zašto se opterečuješ nečim što je za tebe prošlost...Imaš tvog vrhovnog boga Odina novu religiju i umesto da s ljubavlju pričaš o tome ti prosto izgaraš nekom čudnom mržnjom prema hrišćanstvu.

Радим на томе да прикажем народу колико бесмислено бити "хришчанин" и колико то нема везе са памећу, а посебно што му се свашта потура, а они који одбију да следе те лажи као што је случај са мном, проглашавају се издајницима и сатанинистима, а сами су то.

I da te pitam...Da li je Isus žrtvovao svoje oko da bi spoznao okultno-magijska znanja..Nije.....

A bog Odin je zabranio svaku mogučnost da drugi bogovi dobiju barem jedan gutljaj iz onog pehara znanja pa podseća na biblijskog boga, zar ne...I zašto ovde na ovoj temi ne bi smo detaljno pričali o Astaru učenju koje si prihvatio...

Okultnih simbola imaš u svakoj mitologiji pa i svakoj religiji a u tom smislu mene samo iritira jedna stvar. Zašto tebi tako nešta smeta kod nekih drugih a to isto oduševljeno prihvataš kod drugih...

I da te pitam. Jedan od ona dva vuka koji su uvek bili sa Odinom zvao se Fenrir...I šta misliš, kakve veze ima taj vuk u vezi sa Valhalom...Bejaše li ono da mu je bila namenjena neka uloga u nekom trenutku...

Ево ти поприлично добро извора да сеинформишеш о свему.

http://www.viking-mythology.com/

Радим на томе да прикажем народу колико бесмислено бити "хришчанин" и колико то нема везе са памећу, а посебно што му се свашта потура, а они који одбију да следе те лажи као што је случај са мном, проглашавају се издајницима и сатанинистима, а сами су то.
Jel ti svakog hrišćanina ne voliš ili ne voliš ni Islam,ni Muhameda,ni Judeizam,ni Budizam....ili imaš strah od ostalih religija pa ne smeš da zucneš?

Jel ti svakog hrišćanina ne voliš ili ne voliš ni Islam,ni Muhameda,ni Judeizam,ni Budizam....ili imaš strah od ostalih religija pa ne smeš da zucneš?

Ни хришћанство ни ислам ни јудеизам ни будизам, али зато имам симпатије према многим паганским религијама.

А неког припадника одређене религје могу да волим или не волим зависи од његовог односа према мени.

Dakle, Mesec je u smislu obozavanja stariji od Sunca. Nije stariji od zvezdanih kultova, ali to je sasvim dtuga prica.

Jeste tako ali samo po tvojoj tvrdnji koja nema valjanog osnova. Agni-Vajšvanara je bio vedski bog sunca. I nije bio jedini bog sunca solarno božanstvo u vedskoj mitologiji. Vedska boginja Aditi je recimo u četri navrata rodila po dva sunca. Da ne smaram njihovim imenima. I jedno od njih je rodjeno mrtvo. I odatle ide ono da je sunce 7 Aditja a što ima veze sa simbolikom briaja 7.

Zanimljivo je da po vedama sunce simboiloše i 12 u smislu 12 meseci solarne godine, 12 konja koji vuku sunčane kočije ili kao 12 delova sunčevog točka na kojima je bilo onih 720 ptica kao simbola 360 dana....i tako...

Moraš to malo proguglati da ne bi tvrdio nešta što valjano nije. Proguglaj malo i u vezi sa simbolom sunčevog točka - solarnog krsta...pa kada se valjano uveriš onda mi reci da li je lunarno božanstvo stasrije od solarnog...

A malo pogledaj ovo...

429a35b4363a512bf895427b0b83b5e2.jpg

pa mi reci kako to da je Achnaton obožavao sunce...zašto li...

Nije mi poznato da jedan sledbenik Asatru religije ima za cilj da danonoćno iskazuje mržnju prema veri koju je napustio. A tvoja tvrdnja da biti hrišćanin nema veze sa pameću prilično je neodmerena. A da li misliš da biti sledbenik Asatru učenja ima veze sa pameću...Mislim da preterujejš u tvojim tvrdnjama. I šta se to hrićšćanima svašta potura...Sve to kako kaza potureno piše u bibliji...A gde jasno piše šta su osnovna učenja Asatru religije...

I onako iskreno. Ne prikazuješ ti narodu koliko je besmisleno biti hrićšćanin već iskazuješ tvoje nezadovoljstvo u vezi nečega sa samim sobom.

Ево ти поприлично добро извора да сеинформишеш о свему.

http://www.viking-mythology.com/

Hordak. Samo sam te pitao nešta u vezi sa onim vukom Fenrirom...zašto mi nisi odgovorio...A kako verovatno nisi upoznat uvek imaj u vidu da kada nešta sagovornika pitam, ne pitam ga zbog toga što ne znam ništa o tome već pitam da vidim da li to sagovornik zna. I zato je besmisleno tvoje postavljanje tog linka.

I evo da te pitam nešta stvarno lako u vezi sa Odinom. Šta je od diva Suttunga koji je nešta čuvao bog Odin ukrao...i zašto...i zašto je to Sutung čuvao i od koga...

Kako bi reagovao da tebi neko napiše da tvoja vera nema veze sa pameću?

Ни хришћанство ни ислам ни јудеизам ни будизам, али зато имам симпатије према многим паганским религијама.

А неког припадника одређене религје могу да волим или не волим зависи од његовог односа према мени.

Hordak zašto mrziš islam kada ništa ne znaš o toj veri i šta piše u Kuranu...zašto mrziš budizam kada ništa ne znaš o osnovim budinim učenjima...

I kako misliš da će bilo koji vernik da te voli kada ih zasipaš mržnjom prema njigovom verovanju...

Oslobodi se te mrženje zbog samog sebe da u njoj sagoreo ne bi...Ovo je dobronameran savet...I naravno neću ti zameriti ako ga ne prihvatiš razumevajući da ti nije lako da se suočiš sa onim podsvesnim u tebi.

Kako bi reagovao da tebi neko napiše da tvoja vera nema veze sa pameću?

U vezi sa tim strpljivo ću sačekati neki odgovor.

Veće Gogi...šta će to biti te ti ...zaluta ovde...

coeur.gif

- - - - - - - - - -

Rekao bi "zato se zove vera"?

Dakle ovako...da bi neko verovao mora da nema veze s pameću...ako sam dobro shvatio...A znaci navaoda su šta...kao naznačenje sarkastičnosti kao u fazonu nije baš onako ...konkretno...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back